Ποπο απογοητευση! Λες να παμε εκει και να μην καταφερουμε να δουμε βουνα; Με διαμονη τι εκανες;Οπως έχει γράψει και πιο πάνω η @underwater τα highlights της Γεωργίας είναι πρώτα από όλα τα βουνά και έχοντας γυρίσει πρόσφατα από εκεί συμφωνώ απόλυτα.Η εποχή όμως που πηγαίνετε δεν ξέρω αν είναι και η πιο καλή για να τα χαρείτε,σε τόσο μεγάλο υψόμετρο που θα ανεβείτε φοβάμαι ότι ο καιρός θα σας προβληματίσει,μακάρι να πέσω έξω.2,5 μέρες στο Stepantsminda είναι πολλές εφόσον δεν είστε και περιπατητές.Η απόσταση μέχρι το χώρο στάθμευσης για τους καταρράκτες στο Gveleti είναι 30-40 λεπτά,από εκεί το πόσο θα μείνετε εξαρτάται από το εάν θα πάτε και στους 2 καταρράκτες.Τι αυτοκίνητο θα έχετε ? Προσέξτε να ενημερώνεστε για τους δρόμους,όταν ήμουνε εγώ εκεί πριν 10 μέρες ο δρόμος για την κοιλάδα της Juta ήταν κλειστός,δεν ξέρω πως θα είναι στο τέλος Οκτωβρίου.Αν μείνετε 2 μέρες στο Borjomi να πάτε την μία μέρα στη Vardzia (στάση στο Akhaltsikhe για να δείτε το ανακαινισμένο φρούριο,η πόλη δεν λέει τίποτα και στο κάστρο Khertvisi) και την άλλη να προτιμήσετε να δείτε τα σπήλαια της περιοχής και όχι τα μοναστήρια.Εφόσον πάτε στη Vardzia δεν αξίζει τον κόπο να πάτε και στο Uplistsikhe,το δε Gori είναι μόνο το μουσείο του Στάλιν.Το Sighnaghi και η περιοχή του δεν λέει και πολλά.Εάν σας βγαίνουν και παραπάνω μέρες υπεραξίζει να πάτε στην Mestia-Ushguli,μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Stepantsminda,αλλά το επαναλαμβάνω,δεν ξέρω αν θα σας βοηθήσει ο καιρός.Εμείς ανεβήκαμε και στις μαγικές λίμνες Koruldi στα 2770 μέτρα αλλά το θεωρώ λίγο απίθανο να μπορέσετε να ανεβείτε τόσο ψηλά εκείνη την εποχή.
Εκλεινες λαστ μινιτ;
Koruldi θα ηθελα πολυ... Οπως και mestia αλλα θεωρω οτι θα ειναι ανεφικτο.
Αμαξι θα κλεισουμε (δεν εχουμε κλεισει ακομη) Προτεινεις κατι;
Αρα overall πως να κινηθω;
Σ ευχαριστω πολυ για το μηνυμα.