Traveller
Member
Πάσο , πάσο...
xixixixixixii!Στο καλό σου! ξεράθηκα στο γέλιο! κ γω αναρωτιέμαι πότε πρόλαβαν κ τα εφάρμοσαν όλα τα παραπάνω!!! Να σαι καλα!
Λοιπόν...
Traveller αν το θέμα δε σε ενδιαφέρει, αν δε γουστάρεις να διαμαρτυρηθείς, με γειά σου και χαρά σου. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ εγώ, αν το βρίσκω προσβλητικό κατά την άποψή μου. Όλα μαγαζάκια είναι, αν οι πελάτες δεν διαμαρτύρονταν ποτέ και το κατούρημα θα μας χρέωναν και το φτάρνισμα ακόμα.
GTS ότι είχα να σου πω στο είπα, το χιούμορ σου είναι πάντα πολύ καλό αλλά δεν αρκεί για να επιχειρηματολογήσεις.
Έρση μου, διαφωνώ μαζί σου κατ'αρχήν για τον ορισμό του ρατσισμού. Ίσως στο παρόν τόπικ έγινε κατάχρηση του όρου αλλά μιλάμε για μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, μπορεί να μην είναι φυλή αλλά που η διαφορά?
Το ότι οι ανάπηροι πληρώνουν παραπάνω για τις παροχές που τους προσφέρονται ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Το θεωρώ εξίσου απαράδεκτο. Φαντάζομαι ότι αν δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν τις σχετικές παροχές, δεν θα τους βάζανε καν στο αεροπλάνο γιατί δε θα τους συνέφεραν.
Το μωρό που πληρώνει 10% νομίζω ότι καλύπτει απλώς την ασφάλειά του καθώς πρόκειται για άλλο άτομο.
Το αν ένας υπέρβαρος πρέπει να πληρώσει παραπάνω (ή τα διπλά) για να έχει στη διάθεσή του δύο θέσεις είναι ένα θέμα το οποίο δε σηκώνει και πολύ συζήτηση. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί και να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές εξίσου δυνατά επιχειρήματα.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν πρόκειται για αυτό. Μιλάμε για την επιβολή φόρου στους υπέρβαρους. Σκασίλα τους αν εσύ στριμωχτείς μέχρι τη Μόσχα. Το θέμα είναι τι μπορεί να βγάλουν από αυτό. Δεν θα ωφεληθείς εσύ ταξιδεύοντας πιο άνετα, θα τιμωρηθεί αυτός που σε στρίμωξε χωρίς όμως να αποζημιώσει εσένα αλλά την εταιρεία. Στην προηγούμενη περίπτωση διαφωνώ, σε αυτή τη περίπτωση διαμαρτύρομαι.
Καλα, με εστειλες.....
Ευχαριστώ Ερση γιατί ξεκαθάρισες πολλά πράγματα.Καταρχήν για να συνεννοηθούμε παραθέτω μερικούς ορισμούς για το τι είναι ρατσισμός:
- η αντίληψη εκείνων που πιστεύουν ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη από τις άλλες που η φύση τις έχει καταδικάσει σε κληρονομική κατωτερότητα.// Κοινωνικός ρατσισμός, για ανάλογη αντίληψη και συμπεριφορά: Σε βάρος κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν η διαφέρουν.
Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
- η κοινωνική η πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ομάδας η κοινωνικής ομάδας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό τους ρόλο έναντι των υπόλοιπων φυλετικών εθνικών κοινωνικών ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες
Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
και το τι είναι διακρίσεις:
- α) η διαφοροποίηση σε ανώτερους και κατώτερους, η ευνοϊκή αντιμετώπιση και μεταχείριση (κάποιου) εις βάρος άλλων.
β) η πολιτική προκαταλήψεων εις βάρος ορισμένων ανθρώπων η κοινωνικών ομάδων που αποκλίνουν από την πλειοψηφία.
Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- η μεροληπτική στάση, συμπεριφορά υπέρ η εναντίον κάποιου// (πληθ) περιορισμός η στέρηση των δικαιωμάτων μιας ορισμένης κατηγόριας πολιτών οι οποίοι θεωρούνται ως κατώτεροι.
Το ότι μια ομάδα ανθρώπων μοιράζεται ένα και μόνο ένα χαρακτηριστικό δεν την καθιστά αυτομάτως κοινωνική ομάδα. Η κοινωνική ομάδα είναι ομοιογενής και μοιράζεται πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία, έχει κοινή πορεία και αρκετά κοινά συμφέροντα. Οι περί ου ο λόγος παχύσαρκοι, μπορεί να ανήκουν σε όλες τις φυλές (λευκή, μαύρη, κιτρίνη) να έχουν διαφορετικές εθνικότητες, να πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες η να είναι άθεοι, πολιτικές πεποιθήσεις, να ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα, έχουν διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο και διαφορετική κοινωνική θέση. Εξ όλων αυτών των παχύσαρκων μας αφορούν μόνο αυτοί που συνηθίζουν να ταξιδεύουν αεροπορικώς με αεροπορικές εταιρείες. Για παράδειγμα ουδόλως μας ενδιαφέρει ο κ. Χατζηιωαννου, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ανήκει στην κατηγόρια των παχύσαρκων, μιας και θα πετά με το ιδιωτικό του τζετ. Ούτε φυσικά για τους πολύ φτωχούς παχύσαρκους που δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να μπουν σε αεροπλάνο, αγοράζοντας έστω και ένα απλό εισιτήριο και όχι διπλή θέση, ούτε στους φοβικούς παχύσαρκους που δε μπαίνουν σε αεροπλάνο κλπ, κλπ. Αυτοί οι συγκεκριμένοι παχύσαρκοι, εκτός του γεγονότος της παχυσαρκίας τους και του γεγονότος ότι ταξιδεύουν αεροπορικώς, τι άλλο τους συνδέει; Δε νομίζω ότι μπορούν να αποτελέσουν κοινωνική ομάδα με τον τρόπο που αποτελούν κοινωνική ομάδα για παράδειγμα οι μετανάστες.
Εφόσον λοιπόν δεν είναι φυλή και δεν είναι και κοινωνική ομάδα, τότε δε μπορούμε να μιλούμε για ρατσισμό αλλά μόνο για διακρίσεις.
Τώρα για το θέμα των άρρωστων και των ανάπηρων από αρχής γενέσεως αεροπορικών εταιρειών πλήρωναν πάντα περισσότερο από τους υπόλοιπους ανάλογα με τον χώρο που καταλάμβαναν και τις εξτρα υπηρεσιες που ζητουσαν και ποτέ δεν ετέθη θέμα. Το πρόβλημα με τους παχύσαρκους ξεκίνησε ακριβώς επειδή ήταν τόσοι λίγοι τις προηγούμενες δεκαετίες που με κάποιον τρόπο τους βόλευαν χωρίς να υπάρχει και πρόβλημα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τη δεκαετία του 80 τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν πολύ πιο ακριβά, ο κόσμος ως εκ τούτου ταξίδευε λιγότερο και μια στις τόσες που κάποιος παχύσαρκος εμφανιζόταν δε γινόταν θέμα τον βόλευαν σε κάποια άδεια θέση. Με την μείωση όμως του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων από τη μια, και από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των παχύσαρκων (και εννοείται ότι το θέμα είναι ιατρικής φύσης, το βάρος τους ξεφεύγει από τη θέληση τους στις περισσότερες των περιπτώσεων) το πρόβλημα άρχισε να γίνεται έντονο κυρίως από τις διαμαρτυρίες αυτών που έτυχε να στριμώχνονται στις θέσεις τους εξ αιτίας του παχύσαρκου προσώπου και οι αεροσυνοδοί να μην ξέρουν τι να κάνουν αν μάλιστα τύχαινε να είναι και γεμάτο το αεροπλάνο. Οι διαμαρτυρίες και οι ερωτήσεις των αεροσυνοδών έφτασαν παρά πάνω και έτσι προέκυψε η σκέψη του να χρεώνονται δυο θέσεις οι παχύσαρκοι και να μπορούν να τις χρησιμοποιούν και τις δυο βεβαια και να ταξιδευουν ολοι ανετα. Εννοείται ότι εφόσον επί σειρά ετών οι παχύσαρκοι δεν πλήρωναν διπλό εισιτήριο, λογικό εκ μέρους τους τώρα να διαμαρτύρονται. Εφόσον δεν υπήρξε εξαρχής τέτοιος κανονισμός που να τους υποχρεώνει σε διπλή χρέωση και διπλή απολαβή, τώρα λογικό είναι να υπάρξουν αντιδράσεις των θιγόμενων. Ωστοσο η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει κανεναν αντιλογο απο την ομαδα αυτη, στο γεγονος οτι πραγματι καταλαμβανουν περισσοτερο χωρο απο αυτον που τους αναλογει. Διαμαρτυρονται στην Αμερικη τουλαχιστον, για το μεγεθος των θεσεων και διεκδικουν πιο φαρδια καθισματα. Φυσικα αν επιτευχθει κατι τετοιο, ειναι πλεον η βεβαιο οτι το κοστος των αεροπορικων εισιτηριων θα εκτοξευχθει στα υψη με βαση την απλη εξισωση: Λιγοτερες θεσεις, πιο ακριβο εισιτηριο για ολους αυτη τη φορα.
Και πάλι παρασύρεσαι από λανθασμένο ορισμό που χρησιμοποιείς για τον όρο «φόρο». Ο φόρος είναι μια υποχρεωτική εισφορά σε χρήμα που αποδίδεται στο κράτος η σε δημόσιους οργανισμούς για την κάλυψη δημόσιων δαπανών, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής η για τη ικανοποίηση άλλων αναγκών (π.χ. αμυντικων).
Δηλαδή, συνήθως όταν πληρώνεις τους φόρους σου, ιδέα δεν έχεις τι ακριβώς χρηματοδοτείς. Που πάνε τα λεφτά σου δηλαδή. Αυτό έχει καθοριστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή κάθε τέλος Δεκέμβρη και ελάχιστοι τον διαβάζουν και στις χαλεπές ημέρες που ζούμε δυστυχώς είναι ενδεχόμενο να αναθεωρείται και κάθε δυο και τρεις. Στην προκείμενη περίπτωση καλείται ο οποιος παχύσαρκος να πληρώνει ένα τίμημα και να παίρνει μια άμεση έξτρα απολαβή: μια δεύτερη θέση που θα του επιτρέπει να κάθεται άνετα εφόσον σε μια μόνη θέση δεν χωράει. Πολύ συγκεκριμένη, άμεση απολαβή η οποία μάλιστα αφορά αυτόν και κανέναν άλλον. Αυτός χρειάζεται περισσότερο χώρο, αυτός αγοράζει περισσότερο χώρο. Αυτός πληρώνει και αυτός επωφελείται. Δεν έχει τίποτα να κάνει με φόρο, δασμό η τέλος. Και εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει και μια απολαβή για αυτό το έξτρα πόσο. Τουλάχιστον έτσι τίθεται το θέμα στην Αμερική από τις εκεί αεροπορικές εταιρείες. Τώρα για τη Ryan Air πως το θέτει το ζήτημα δε γνωρίζω έπ’ ακριβώς. Εννοείται ότι μια εισφορά προς όφελος της Ryan Air η οποία δε θα ωφελούσε κανέναν και δε θα ειχε καποια ανταποδοση, ούτε στον παχύσαρκο ούτε στον συνεπιβάτη του, είναι παράλογη και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να σταθεί εύκολα ουτε νομικά.
Και για το θέμα της Μόσχας για μένα και για πολύ κόσμο δεν είναι καθόλου σκασίλα μου αν θα ταξιδέψω άνετα η όχι. Θεωρώ ότι εφόσον πλήρωσα για μια ολόκληρη θέση δικαιούμαι να έχω στη διάθεση μου μια ολόκληρη θέση και όχι μιση, μια και την άλλη μιση θα την καταλαμβάνει ο παχύσαρκος. Και δε μου αρέσει να έρχομαι σε εγγύτητα σωματική με άτομα με τα οποια δεν το έχω επιλέξει. Επομένως προτιμώ να έχει να αγοράσει διπλανός παχύσαρκος μια έξτρα θέση και να είμαστε και οι δυο μας άνετοι και ωραίοι. Τώρα για το ποιος θα πληρώνει την έξτρα θέση τα ανέφερα σε προηγούμενο post.
Μόνη σου το έγραψες! Κοινωνικές ομάδες που μειονεκτούν ή διαφέρουν! Οπότε οτιδήποτε άλλο γράφεις είναι μπαρμπούτσαλα και όσο και να χτυπιέσαι παραμένεις μια ρατσίστρια που προσπαθεί να ξεχωρίσει αυτούς τους ανθρώπους που ανήκουν μεν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, κλπ. κλπ. κλπ. αλλά έχουν ένα κοινό στοιχείο που δεν τους κάνει αποδεκτούς σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, που τους κάνει δακτυλοδεικτούμενους και που δέχονται καθημερινά τα καυστικά σχόλια και την περιθωριοποίηση κάποιων ανθρώπων.Καταρχήν για να συνεννοηθούμε παραθέτω μερικούς ορισμούς για το τι είναι ρατσισμός:
- η αντίληψη εκείνων που πιστεύουν ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη από τις άλλες που η φύση τις έχει καταδικάσει σε κληρονομική κατωτερότητα.// Κοινωνικός ρατσισμός, για ανάλογη αντίληψη και συμπεριφορά: Σε βάρος κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν η διαφέρουν.
Αρνουμαι να συνεχισω την οποιαδηποτε συζητηση οταν οι αντιπαραθεσεις γινονται πλεον σε υβριστικο τονο. Λυπουμαι για το επιπεδο που ξεπεσε η συζητηση. ΤΕΛΟΣ η οποιαδηποτε κουβεντα απο μερους μου που μπορει ποτε να ειχαμε σε αυτο η οποιοδηποτε αλλο θεμα. Και δε νομιζω να σε πειραξει η να σου λειψει που δε θα συνομιλεις γραπτως εστω, με εναν βλακαΈλεος πια! Θα την στείλω τελικά την επιστολή στην Ryanair να της προτείνω να χρεώνει έξτρα την βλακεία, γιατί όταν την κουβαλάς σε τόσο μεγάλες δόσεις, ενοχλείς τους διπλανούς σου στο αεροσκάφος! Επίσης η βλακεία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη κατά την πτήση διότι η βλακώδης συμπεριφορά κατά την διάρκεια της πτήσης μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο ένα απλό στριμωγματάκι...αλλά ποιος ξέρει τι άλλο (να μην τα αναφέρουμε όλα ένα ένα). Οπότε ετοιμάσου να πληρώσεις κι εσύ κάτι έξτρα!
Δεν χρησιμοποίησα τον όρο φόρο από το μυαλό μου. Αντέγραψα την ανακοίνωση όπως τουλάχιστον μεταφράστηκε στα ελληνικά:Και πάλι παρασύρεσαι από λανθασμένο ορισμό που χρησιμοποιείς για τον όρο «φόρο». ΦΟΡΟΣ "ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ RAYNAIR
Όπως βλέπεις και εσύ η κύρια πρόταση είναι ακριβώς αυτό που σου λέω. Σαν εναλλακτική μόνο πρόταση έχουν την επιβάρυνση με δεύτερο εισητήριο.Tην επιβολή «φόρου υπέρβαρων» στις πτήσεις της ανακοίνωσε πως εξετάζει η Ryanair, υποστηρίζοντας ότι το ένα τρίτο των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου σε σχετική δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, μεταξύ των 100.000 ατόμων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, το 29% ψήφισε υπέρ του μέτρου.
Η Ryanair πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα, προκειμένου να αποφασίσει ποιά θα είναι η επόμενη επιβάρυνση που θα επιβληθεί στις πτήσεις της, μετά την πολεμική που προκάλεσε η πρόταση του επικεφαλής της Μάικλ Ο΄ Λίρι να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας στις πτήσεις.
Συγκεκριμένα, προτείνει επιλογή ανάμεσα στην επιβολή φόρου στα άτομα το βάρος των οποίων ξεπερνά συγκεκριμένα όρια, (130 κιλά για τους άνδρες και 100 κιλά για τις γυναίκες) ή στα άτομα με δείκτη μάζας σώματος άνω των 40 μονάδων (άτομο με ΔΜΣ πέραν του 30 θεωρείται παχύσαρκο).
Εναλλακτικά, η εταιρεία θα μπορούσε να επιβαρύνει με δεύτερο εισιτήριο τον επιβάτη το σώμα του οποίου αγγίζει και τους δύο βραχίονες της θέσης ή όσων η περίμετρος της περιφέρειας ξεπερνά τα 114 εκατοστά για τους άνδρες και τα 102 εκατ. για τις γυναίκες.
Για τη δική τους σκασίλα μίλησα Έρση μου, φυσικά και εσένα σε νοιάζει αν θα ταξιδεψεις στριμωγμένη, η παρατήρησή μου ήταν ότι η εταιρεία δεν κόπτεται για τη δική σου άνεση αλλά μόνο για το πως θα τα αρπάξει.Και για το θέμα της Μόσχας για μένα και για πολύ κόσμο δεν είναι καθόλου σκασίλα μου αν θα ταξιδέψω άνετα η όχι.
ΕΡΣΗ, φυσικά και δεν εννοούσε ο CakeNet εσένα, ότι είσαι βλάκας. Αλλά αν αποδεχτούμε αυτή την αισχρή χρέωση, τους δίνουμε το δικαίωμα να χρεώσουν οτιδήποτε θελήσουν. Και σε οποιονδήποτε. Χωρίς να μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς πλέον. Αυτό θα στο διαβεβαιώσει από τώρα ένα μέλος του site (που υπερασπίζεται αυτό το "δικαίωμα" της Ryanair).να σου λειψει που δε θα συνομιλεις γραπτως εστω, με εναν βλακα
Πιστεύω ότι όσοι το πρότειναν στη Ryanair το έκαναν απο διάθεση γελοιοποίησης. Γιατί τέτοια είναι αυτή η χρέωση, στην καλύτερη περίπτωση.η εταιρία παίζει τίμια το παιχνίδι,
(μήπως μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας; )...για ανθρώπους πρόκειται, όχι για δέματα!