• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΦΟΡΟΣ "ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ RAYNAIR

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχήν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελεί υπερατλαντικές πτήσεις.
Σωστο, αλλα αν θυμαμαι καλα, το θεμα αυτο δεν ειναι νεο. Το εχουν ανακινησει ηδη οι αμερικανικες εταιρειες, μια και στην Αμερικη υπαρχει πολυ εντονα το προβλημα της παχυσαρκιας. Θεμα χρονου ηταν λοιπον να ερθει και το προβλημα και το ζητημα στην Ευρωπη. Πολυωρες πτησεις, αλλωστε, μπορει να υπαρξουν και στην Ευρωπη. Το Αθηνα- Μοσχα για παραδειγμα δεν ειναι αμελητεο ως χρονος πτησης η το Αθηνα -Στοκχολμη κλπ. Και αν σημερα ενδεχομενως δεν εξυπηρετουνται οι προορισμοι αυτοι απο low-cost εταιρειες, η απο charter, δε σημαινει οτι αυριο δε θα συμβει και αυτο. Η οτι ο προβληματισμος που σημερα ανακυπτει απο τη συγκεκριμενη low cost εταιρεια δε θα υιοθετηθει και απο τις υπολοιπες, οι οποιες εκτελουν και υπερατλαντικες πτησεις. Εφοσον το προβλημα υπαρχει, και εχει ηδη τεθει στην Αμερικη, ειναι θεμα χρονου να τεθει και παρα περα, στην Ευρωπη δηλαδη. Απλως, πιστευω οτι πρωτη το εβγαλε στην ευρωπαικη σκηνη η Ryan Air και μετα θα ακολουθησουν και οι υπολοιπες εταιρεις low cost και μη. Βλεπουν, παρατηρουν, οργανωνονται και καποια ωρα τσουπ, θα το βγαλουν.

Οποτε υπαρχουν οι εξης λυσεις:

1. Συνεχιζεται η κατασταση οπως σημερα. Δηλαδη να μοιραζομαστε το καθισμα μας με τον ευτραφη συνεπιβατη μας και να φθανουμε στον προορισμο μας αγκαλια και εχοντας συσφιξει τις σχεσεις μας. Φυσικα οσο περνα ο καιρος και το προβλημα της παχυσαρκιας επιδεινωνεται λογω τροπου ζωης (η ποιος ξερει γιατι, ειναι και αυτο ενα θεμα και απο οσο ξερω δεν υπαρχουν κατασταλαγμενες αποψεις) ολο και πιο συχνα θα μας συμβαινει να φθανουμε αγκαλια στον προορισμο μας. Παλια, πριν καμια δεκαπενταρια χρονια δηλαδη, ουτε που το φανταζομαστε ως προβλημα, τωρα ομως δυστυχως ειναι πραγματικοτητα.

2. Να γινονται οι σχετικες μετρησεις ποσοι παχυσαρκοι επιβατες ανα πτηση ανα ετος κλπ, απο τους σχετικους τεχνοκρατες των εταιρειων και το κοστος των διπλων θεσεων που πρεπει να λαβουν ωστε να ταξιδευουμε ολοι ανετα και να επιμεριζεται το ποσο που προκυπτει ωστε ολοι να πληρωνουμε κατι επιπλεον στο εισιτηριο μας για να μπορουμε ολοι μας να ταξιδεψουμε με τη βολη μας.
Δεν εχω αντιρρηση να δεχθω κατι τετοιο, αλλα τοτε να συμπεριληφθει και η περιπτωση των υπολοιπων ασθενων, των αναπηρων κλπ, ωστε και εκεινοι να μην χρεωνονται τα επιπλεον χρηματα που σημερα χρεωνονται λογω των ασθενειων και των αναπηριων τους. Φανταζομαι οτι δε θα υπαρχει αντιρηση σε αυτο: εφοσον συμπονουμε - και καλα κανουμε- τους παχυσαρκους για το προβλημα τους, εννοειται οτι αντιστοιχως συμπονουμε και τους υπολοιπους αναξιοπαθουντες που χρειαζονται περισσοτερο χωρο και ιδιατερο σερβις και οι οποιοι μεχρι σημερα πληρωνουν απο την τσεπη τους και ετσι δε μας στριμωχνουν η μας πιεζουν με οποιοδηποτε τροπο κατα την πτηση μας. Η λυση αυτη ομως, ενδεχομενως να ειναι εφικτη για μια κανονικη αεροπορικη εταιρεια, αλλα απο την αλλη μερια λογικο ειναι να μη συναδει με τη φιλοσοφια μιας low cost εταιρειας, η οποια θελει να πωλησει τα εισιτηρια της σε οσο πιο χαμηλη τιμη μπορει, ωστε να ειναι ανταγωνιστικη και που οτι επιπλεον σερβις προσφερει, το βγαζει προς πωληση. Θα μπορουσε φυσικα να ορισει η εταιρεια εναν εθελοντικο επιναυλο για τους παχυσαρκους συνεπιβατες μας, δηλαδη οποιος θα ηθελε, να πληρωνε ενα εξτρα ποσο για να διατεθει μια εξτρα θεση στον παχυσαρκο, ετσι ωστε να μην καταπιεζει και να μην καταπιεζεται, αλλα πολυ αμφιβαλω αν κατι τετοιο θα ειχε την παραμικρη πιθανοτητα επιτυχιας. Αν δηλαδη κανεις οικειοθελως θα τον πληρωνε. Μαλλον στα αζητητα θα πηγαινε κατι τετοιο.

3. Να πληρωνουν οι ιδιοι το επιπλεον εισιτηριο οπως συμβαινει στους αναπηρους, αρρωστους κλπ. Ενδεχομενως αποτελει διακριση εις βαρος τους (Τον ορο ρατσισμο δεν τον χρησιμοποιω γιατι ο ρατσισμος προυποθετει την ενταξη σε μια φυλη η εστω σε μια κοινωνικη ομαδα. Οι παχυσαρκοι ουτε καποια ιδιαιτερη φυλη αποτελουν, ουτε συναπαρτιζουν μια ενιαια κοινωνικη ομαδα. Η κατηγορια αυτη αποτελειται απο ολων των λογιων τους ανθρωπους κυριως βεβαια του δυτικου κοσμου). Διακρισεις, και μαλιστα οικονομικης φυσεως, οπως ειναι τουτη εδω, γινονται αρκετες και μαλιστα και σε πολλες κατηγοριες πληθυσμου, ουτε η πρωτη ειναι, ουτε η τελευταια δυστυχως και προφανως δεν ειναι και η σοβαροτερη. Αυτη χτυπαει περισσοτερο στο ματι επειδη εχει να κανει με σωματικα χαρακτηριστικα. Και εννοειται οτι οποιαδηποτε διακριση δεν ειναι δικαιη, και προσβαλει την προσωπικοτητα και δημιουργει και πικριες. Και νομιζω οτι λιγο η πολυ, ολοι μας, κατα καιρους, εχουμε υποστει οικονομικες και επαγγελματικες ζημιες κλπ, λογω διακρισεων, ειτε απο εταιρειες του ιδιωτικου τομεα, ειτε κυριως απο πολιτικες αποφασεις. Λογω τετοιων διακρισεων, οι οποιες ενδεχομενως δεν αφορουν το σωματοτυπο μας, αλλα διαφορα αλλα χαρακτηριστικα μας εχουμε θιγει, και ο καθενας μας εχει αρκετες τετοιες περιπτωσεις για να θυμαται. (Αν και, για παραδειγμα, ειναι διακριση σωματοτυπικη, το γεγονος οτι οι υποψηφιοι καποιων παραγωγικων σχολων -αστυνομιας, στρατου κλπ, πρεπει να εχουν ενα ορισμενο υψος γαι να λαβουν μερος στις εξετασεις). Οταν ομως καποια ομαδα εχει υποστει μια διακριση, οφειλει η ιδια, πρωτη να ξεσπαθωνει εναντιον της και κατοπιν να της συμπαριστανται οι υπολοιποι. Πρωτα δηλαδη περιμενω να τους ακουσω ως ομαδα τι προτεινουν για να λυθει το προβλημα: Ποιος να επωμισθει το κοστος και με ποιο σκεπτικο. Αν με πεισουν θα τους συμπαρασταθω, αν οχι υπαρχουν αλλες ομαδες αξιες για συμπαρασταση λογω των διακρισεων που υφιστανται και οι δυναμεις μου περιορισμενες. Οποτε η ερωτηση ειναι: ποιος να υποστει τη διακριση-οικονομικη ζημια; Το παχυσαρκο ατομο η το ταξιδιωτικο κοινο εν γενει; Αν πεισθω οτι ο παχυσαρκος ταξιδευει με το αεροπλανο για σημαντικους λογους, με χαρα να επωμιστω το κοστος που μου αναλογει, με την αντιστοιχη λογικη που εχω οταν πληρωνω τους φορους και τις εισφορες με την εντυπωση οτι πηγαινουν στην παιδεια, στην υγεια, και στα λοιπα δημοσια και κοινοφελη αγαθα. Αν ομως η απαντηση ειναι οτι ο παχυσαρκος ταξιδευει για λογους αναψυχης, εκει ισως και να σκεφθω οτι δεν ειναι και η πρωτη και αμεση αναγκη του που πρεπει να καλυψω -ας καλυψω ενα θεραπευτικο ιδρυμα που θα δωσει λυση στην παχυσαρκια του βρε αδελφε- και ας κοψει ο ιδιος απο καπου αλλου, και ας πληρωσει την επιπλεον θεση του. Και δεν νομιζω οτι εν προκειμενω ισχυει οτι και εγω για αναψυχη μετακινουμαι αεροπορικως: Εγω δε ζητω απο κανενα να μου καλυψει τη θεση μου. Αν ειναι να καλυψω ταξιδια αναψυχης, προτιμω να το κανω σε παιδια που δεν εχουν καθολου τη δυνατοτητα να κανουν διακοπες, γιατι προερχονται απο εξαιρετικα φτωχες οικογενειες, παρα σε καποιον που εχει τη δυνατοτητα να πληρωνει τη μια θεση του στο αεροπλανο: αν μπορει να πληρωνει τη μια θεση θα μπορει να πληρωνει και τη δευτερη και ας κοψει απο καπου αλλου. Δηλαδη το ερωτημα ειναι: το αεροπορικο ταξιδι ειναι ειδος πρωτης αναγκης οπως η παιδεια, η υγειονομικη περιθαλψη, το περιβαλον κλπ, ετσι ωστε να χρηματοδοτειται το επιπλεον εισιτηριο απο το καταναλωτικο κοινο; Αν εχουμε καλυψει σε τοσο υψηλο βαθμο ολα τα προηγουμενα και το μονο που μενει ακαλυπτο ειναι το ταξιδι αναψυχης των παχυσαρκων, τοτε το κοινωνικο μας κρατος ειναι σε καλυτερη κατασταση απο οσο νομιζα και βουρ λοιπον.

Για να ειμαστε πραγματιστες, η περιπτωση φυσικα να χρεωθει το κοστος αυτο η οποιαδηποτε εταιρεια αποκλειεται, ιδιαιτερα σε αυτους τους χαλεπους οικονομικα καιρους. Οποιος σκεπτεται οτι μπορει να συμβαινει κατι τετοιο επ' απειρον ειναι μαλλον γελασμενος. Επ' απειρον μπορει να μας αφησουν να στριμωχνομαστε αγκαλια ολοι μαζι, αν πουμε οτι δε θελουμε να πληρωνουν δευτερη θεση οι παχυσαρκοι, αλλα για μια αξιοπρεπη και ανετη θεση καποιος θα πρεπει να πληρωσει. Οι οικονομικοι υπευθυνοι των εταιρειων θα γυρευουν παντα να μετακυλισουν το οποιο βαρος και κοστος σε καποιον, ειτε στον παχυσαρκο, ειτε στο καταναλωτικο κοινο. Οποτε το ζητημα τιθεται μεταξυ των δυο αυτων περιπτωσεων: παχυσαρκοι η καταναλωτικο κοινο. Μεχρις στιγμης παντως στο αναλογο ερωτημα αρρωστοι- καταναλωτικο κοινο και αναπηροι-καταναλωτικο κοινο το οικονομικο βαρος εχει πεσει στους πρωτους και δε μιλαμε και για low cost εταιρειες.

Και φυσικα και ειμαι ενημερη οτι προκειται για ανθρωπους και οχι για δεματα και για αυτο το λογο και προτεινα να τους δινεται ως δωρο η δευτερη θεση που χρειαζονται εφοσον παραμενει κενη στην πτηση. Με αυτον τον τροπο, σε πολλες περιπτωσεις κανεις δε θα χρεωνεται: ουτε οι παχυσαρκοι, ουτε εν γενει το καταναλωτικο κοινο και οσον αφορα την εταιρεια οσους ανθρωπους ειχε να μεταφερει τοσους και μετεφερε και πληρωθηκε. Ως γνωστον τοις πασι μονο σε ανθρωπους διδονται τα δωρα, οχι σε αψυχα αντικειμενα. Αλλα το δωρο σε καθε περιπτωση το καθοριζει ο δωρητης και οχι ο δωρεοδοχος -ο δωρεοδοχος μονο να αρνηθει το δωρο μπορει- πραγμα το οποιο σημαινει οτι δε μπορεις να εξαναγκασεις μια εταιρεια σε καποια πτηση οπου υπαρχει και λιστα αναμονης να χαρισει μια θεση απο την οποια θα εβγαζε χρηματα σε καποιον αλλο. Σε αυτη την περιπτωση ας του προτεινει να ταξιδεψει μην πληρωνοντας τη δευτερη θεση με καποια επομενη πτηση στην οποια θα υπηρχαν αδειες θεσεις. Αν αρνηθει ο παχυσαρκος το δωρο, εστω και δικαιολογημενα, τοτε καποιος πρεπει να πληρωσει: και ξανα παμε στα οσα ανεφερα πιο πανω.

GTS

Member
Καμμία ειρωνία. Εννοώ ακριβώς αυτό που λέω. Αν δίπλα σου καθόταν ένας άνθρωπος με πάρκινσον και έτρεμε η καρέκλα σου, ένας καθυστερημένος και σου μιλούσε συνέχεια, μία μαμά με μωρό στην αγκαλιά που να κλαίει γοερά, ένας άνθρωπος με το χέρι στο γύψο που κατελάμβανε και κάποιο από τον δικό σου χώρο, θα διαμαρτυρόσουν?
Η απάντηση είναι πώς όχι, δε θα διαμαρτυρόμουν καθόλου. Αν στο δικό σου μυαλό θες να διαμαρτυρηθώ, κανένα πρόβλημα. Δε θα σου τη χαλάσω εγώ, νόμιζε ότι θες....δε χαλάμε χατήρι άλλωστε.

Και για να τελειώνουμε με τα περί ρατσισμού, αν ο άλλος είναι 160 κιλά, σα ντουλάπα, με γεια του με χαρά του. Εγώ, εσύ, όλοι μας, τι φταίμε να στριμωχτούμε στο μισό από τον ήδη μικρό χώρο της θέσης μας για χάρη του? Ρατσισμός είναι αυτός? Σοβαρολογούμε...? Συγκρίνουμε τον υπέρβαρο με τον διανοητικά καθυστερημένο? Αυτό είναι ρατσισμός.

Σε λίγο θα αποκαλέσουμε ρατσιστικό για τους shopaholics τον περιορισμό των 20 ή χ κιλών ανά βαλίτσα, επειδή περιορίζει τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου στο ψωνίζειν. Η πολιτική ορθότητα στη πιο ιλαρή της μορφή.

Και ξαναδιευκρινίζω, πιστεύω ότι για τους ανθρώπους που καταλαμβάνουν διπλό χώρο σε ένα αεροπλάνο θεωρώ λογικό το μέτρο της διπλοπληρωμής θέσης, ώστε να και αυτοί να κάθονται πιο άνετα και μαζί όλοι οι συνάνθρωποί τους. Αν αυτό είναι ρατσιστικό, τότε θα αλλάξω το nickname σε Άντολφ. Αλλά είναι απλά η άποψή μου, η οποία δεν είναι φυσικά και αμετακίνητη.

Υ.Γ. Διαβάζοντας τα μηνύματα και των υπολοίπων, όλα μα όλα σεβαστά, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με την Έρση. Όπως πάντα, ανάπτυξε καταπληκτικά την άποψή της (άσχετα με την συμφωνία μας). Οι χαρακτηρισμοί καλύτερα να λείπουν από ορισμένους. Διάλογο κάνουμε και για ένα λογικό νομίζω θέμα. Δε συζητάμε αν θα επιτρέπεται να κάθεται μαύρος δίπλα μας....

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Λοιπόν...
Traveller αν το θέμα δε σε ενδιαφέρει, αν δε γουστάρεις να διαμαρτυρηθείς, με γειά σου και χαρά σου. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ εγώ, αν το βρίσκω προσβλητικό κατά την άποψή μου. Όλα μαγαζάκια είναι, αν οι πελάτες δεν διαμαρτύρονταν ποτέ και το κατούρημα θα μας χρέωναν και το φτάρνισμα ακόμα.
GTS ότι είχα να σου πω στο είπα, το χιούμορ σου είναι πάντα πολύ καλό αλλά δεν αρκεί για να επιχειρηματολογήσεις.
Έρση μου, διαφωνώ μαζί σου κατ'αρχήν για τον ορισμό του ρατσισμού. Ίσως στο παρόν τόπικ έγινε κατάχρηση του όρου αλλά μιλάμε για μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά, μπορεί να μην είναι φυλή αλλά που η διαφορά?
Το ότι οι ανάπηροι πληρώνουν παραπάνω για τις παροχές που τους προσφέρονται ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Το θεωρώ εξίσου απαράδεκτο. Φαντάζομαι ότι αν δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν τις σχετικές παροχές, δεν θα τους βάζανε καν στο αεροπλάνο γιατί δε θα τους συνέφεραν.
Το μωρό που πληρώνει 10% νομίζω ότι καλύπτει απλώς την ασφάλειά του καθώς πρόκειται για άλλο άτομο.
Το αν ένας υπέρβαρος πρέπει να πληρώσει παραπάνω (ή τα διπλά) για να έχει στη διάθεσή του δύο θέσεις είναι ένα θέμα το οποίο δε σηκώνει και πολύ συζήτηση. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί και να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές εξίσου δυνατά επιχειρήματα.
Το θέμα είναι όμως ότι δεν πρόκειται για αυτό. Μιλάμε για την επιβολή φόρου στους υπέρβαρους. Σκασίλα τους αν εσύ στριμωχτείς μέχρι τη Μόσχα. Το θέμα είναι τι μπορεί να βγάλουν από αυτό. Δεν θα ωφεληθείς εσύ ταξιδεύοντας πιο άνετα, θα τιμωρηθεί αυτός που σε στρίμωξε χωρίς όμως να αποζημιώσει εσένα αλλά την εταιρεία. Στην προηγούμενη περίπτωση διαφωνώ, σε αυτή τη περίπτωση διαμαρτύρομαι.

Traveller

Member
Λοιπόν...
Traveller αν το θέμα δε σε ενδιαφέρει, αν δε γουστάρεις να διαμαρτυρηθείς, με γειά σου και χαρά σου. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ εγώ, αν το βρίσκω προσβλητικό κατά την άποψή μου. Όλα μαγαζάκια είναι, αν οι πελάτες δεν διαμαρτύρονταν ποτέ και το κατούρημα θα μας χρέωναν και το φτάρνισμα ακόμα.
Δεν καταλαβαινόμαστε μου φαίνεται... αν πας σε ένα εστιατόριο και δεις τον τιμοκατάλογο από έξω και τον βρίσκεις παράλογα ακριβό θα διαμαρτηρηθείς ή απλά δεν θα μπεις να φας? Αν ένα ξενοδοχείο έχει τα χάλια του και πουλά σε εξωφρενικές τιμές θα διαμαρτηρηθείς ή απλά δεν θα μείνεις εκεί? Αν ένα ρούχο είναι κουρέλι και κάνει τρελλά λεφτά θα διαμαρτηρηθείς ή απλά δεν θα το αγοράσεις?

Απλά είναι τα πράγματα... η εταιρία παίζει τίμια το παιχνίδι, δεν έχει κρυφές χρεώσεις... σου λέει κύριε χρεώνω τόσο την βαλίτσα θες να πετάξεις πέτα αν δεν θες κάτσε σπίτι σου ή πέτα με άλλους... δεν καταλαβαίνω το πνεύμα της διαμαρτυρίας σας... μαγαζί της είναι έτσι γουστάρει να πουλήσει... γιατί πρέπει να σας πάρει την άδεια? μαζί τα βάζετε τα λεφτά για να αγοράσει αεροπλάνα και να πληρώσει τους υπαλλήλους? Παιδιά, τους κανόνες τους βάζει η ίδια η αγορά... αν η Ryan ή η κάθε Ryan βρίσκει ότι την συμφέρει να χρεώσει και το φτάρνισμα θα το χρεώσει αν όχι απλά θα κάνει πίσω... ασφαλώς και σκασίλα τους αν εσύ θα στριμωχθείς... αυτό που υπόσχεται είναι να σε μεταφέρει ασφαλώς στον προορισμό σου... γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις, ότι δεν θα έχει φαγητό, τα καθίσματα θα είναι στριμόκωλα, η βαλίτσα θα χρεώνετε extra και αρκετά άλλα...όλα τα γνωρίζεις αναλυτικά από πριν και σταθμίζεις την κατάσταση. Σε συμφέρει πετάς όχι πας με άλλους... απλά πράγματα... τα υπόλοιπα περί ρατσισμού και εγληματιών είναι γραφικές μιζέριες και υστερικές διαμαρτηρίες...

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Δε μου λες, την τουαλέτα τελικά τη χρέωσε?
Μήπως το πήρε πίσω άρον άρον μετά τις διαμαρτυρίες?

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Όχι...το κατούρημα τελικά το άφησαν ελεύθερο! Εκεί όμως ενοχλήθηκαν αυτοί που το παίζουν τώρα άνετοι!

Τέλοσπάντων... εγώ είπα τις απόψεις μου, από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει να πείσω τους γνωστούς παρτάκηδες που μόνο τον εαυτούλη τους κοιτάνε και δε τους νοιάζει τίποτα άλλο από εκεί και πέρα! Να τον χαίρεστε τον χαρακτήρα σας...είστε άξιοι της μοίρας σας κι εσείς! Βαριέμαι!

Tι σε κάνει να πιστεύεις οτι εγώ θα σου ζητήσω κάτι σα χάρη? Το έχω κάνει πολλές φορές? Τι διαβάζω πρωί πρωί!!
Έλα τώρα που θα μας παραπονεθείς κι εσύ για όσα διαβάζεις πρωί πρωί! Τι να πούμε κι εμείς δηλαδή για όσα έχεις γράψει κατά καιρούς! :-D

Traveller

Member
Πρώτον δεν ξέρετε την λογική της Ryan... θέλουν να γίνετε ντόρος γύρω από το όνομά τους... έστω και αρνητική διαφήμηση είναι διαφήμηση... δεν πήρε τίποτε πίσω μετά τις διαμαρτυρίες, διαφημιστικό τρυκ ήταν... αν αυτοί αποφασίσουν κάτι για μια χρέωση το μελετούν και το σταθμίζουν πολύ καλά πριν το ανακοινώσουν, ολόκληρο τμήμα μάρκετινγκ έχουν... παίζουν πολύ καλά με την διαφήμηση... στην Ελλάδα δεν πετάει καν και όλοι την ξέρουν...

Cakenet σε θαυμάζω για το θάρρος σου να υποστηρίζεις τους κατατρεγμένους υπέρβαρους... Keep walking, σειρά ίσως έχουν οι καημένοι οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής, ο βασανισμένος λαός της Δυτικής Παπούα, οι αρκούδες της Πίνδου και πολλά άλλα... όρεξη να έχεις... Μια καλή ιδέα θα ήταν και η εγγραφή σου στο κόμμα του Λεβέντη για να φτιάξετε μαζί μια νέα Ελλάδα...

Και για να τελειώνω με την πλάκα... εγώ σε υστερικές διαμαρτυρίες δεν συμμετέχω... όποιος δεν ασχολείται και δεν σχολιάζει γραφικότητες είναι παρτάκιας? Τέλος θέματος... πάμε για άλλα...

Υ.Γ. Ασφαλώς και έχω γράψει τεράστιες παπαριές κατά καιρούς, το δέχομαι... αλλά το πρωινό σου τσιτάτο, αυτό το ότι δεν θα με βοηθήσεις στα δύσκολα περιλαμβάνετε στα highlight του forum... CakeNet ησύχασε αγόρι μου, δεν θα είναι ο ώμος που θα ζητήσω να κλάψω στα δύσκολα ο δικός σου...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Την υστερία που την είδες δεν κατάλαβα! Εγώ δεν είδα κανέναν να βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας εδώ μέσα, απλά όπως τα λέτε κάποιοι, έτσι αντίστοιχα απαντάω κιόλας!

Όσο για τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής, σαφώς και θα τους υποστηρίξω αν περνάει από το χέρι μου...και χωρίς να χρειαστεί να γραφτώ στο κόμμα του Λεβέντη, το οποίο κι αν δεν ήταν το άστοχο των σχολίων σου.

Έχεις πετάξει και καλύτερες μπηχτές στο παρελθόν, μάλλον έχασες την φόρμα σου μέσα στο Πάσχα! :bleh::bleh::bleh:

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Εγώ πάντως έχω να αναφέρω περιστατικό ρατσιστικής αντιμετώπισης και μάλιστα οικείου μου προσώπου...Ο ξάδερφός μου (πρώτος, από την πλευρά της μητέρας μου) που επιχείρησε να κλείσει εισιτήριο για Λονδίνο με την εν λόγω εταιρία βρέθηκε αντιμέτωπος με συμπεριφορά του αισχίστου είδους και απαιτήσεις που επιεικώς χαρακτηρίζονται αχαρακτήριστες...Στη διαδικασία της κράτησης και λίγο πριν την τελική πληρωμή, του ζητήθηκε να αποστείλει πρόσφατη φωτογραφία, σε διαστάσεις σαν κι αυτών που χρειάζονται για διαβατήριο. Έστειλε μια ο άνθρωπος, και μάλιστα πολύ προσεγμένη, καλοντυμένος και τα σχετικά, ξέρετε τώρα, και μέσα σε πέντε λεπτά είχε πάρει ήδη την απάντηση πως οι θέσεις για τη συγκεκριμένη πτήση είχαν εξαντληθεί....Προβληματίστηκε πάρα πολύ, αφού το σάιτ συνέχιζε να δείχνει διαθεσιμότητα, και μάλιστα μου διαβίβασε κι εμένα με ιμέιλ τη φωτογραφία που είχε στείλει, για να τη σχολιάσω...Γι αυτό και το αναφέρω σε αυτό το θρεντ. Θα ψάξω αμέσως να βρω τη φωτό που μου έστειλε για να τη δείτε κι εσείς και να μου πείτε τη γνώμη σας. Ένα λεπτό, μόνο....να βρω πού την έχω...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ πάντως, ένα έχω να πω! Μην πάτε κόντρα στους "χοντρούς" γιατί θα πέσουν να σας πλακώσουν! :bleh::bleh::bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom