• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΦΟΡΟΣ "ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ RAYNAIR

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Φαιδρή είναι αυτή η ιδέα της αεροπορικής εταιρίας που σκέπτεται να βάλει τετοιες χρεώσεις.
Εύχομαι οι αρχές να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο!

Δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι οι αερομεταφορές των πολιτών ώστε ο κάθε μάνατζερ να κάνει ο,τι του καπνίσει...
Υπάρχουν και όρια στην τιμολόγηση των ταξιδιωτικών υπηρεσιών!

Εξυπακούεται οτι ΠΟΤΕ δεν θα πετάξω με την εν λογω εταιρία.
Ας είναι καλά ο μίστερ Stelios "easy jet"!:clap:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σε λιγο θα μας πειτε οτι και τα μωρα που καθονται στην αγκαλια της μανας τους θα πρεπει να πληρωνουν εισητηριο επειδη πιανουν περισσοτερο χωρο
Οταν ειχα -πριν χρονια βεβαια- τη μικρη στην αγκαλια μου πληρωνα ενα 10% επι της τιμης του εισητηριου. Δεν ξερω αν τωρα πια αυτο εχει πλεον καταργηθει, αλλα τοτε ετσι ηταν.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ας καταθεσω και εγω τη δικη μου γνωμη. Προφανως και κυριως αν το ταξιδι ειναι πολυωρο (βλ υπερατλαντικο) καθολου δεν χαιρομαι στην ιδεα οτι καποιος θα μου καταλαβει χωρο απο την πολυθρονα μου που εχω πληρωσει ολοκληρη και οχι μιση ακομη και αν ειναι παχυσαρκος η παχυσαρκη λογω ασθενειας. Απο εκει και επειτα αν η πολιτικη της εταιρειας ειναι να τους παραχωρει δωρεαν δυο θεσεις, εφοσον της περισσευουν δε με βρισκει καθολου αντιθετη. Αν φυσικα ειναι γεματη η πτηση ας τους στειλει με μια επομενη, πιο αδεια η αν επιμενουν να ταξιδεψουν με τη συγκεκριμενη πτηση τοτε ας τους χρεωσει τη δευτερη θεση. Οπως πολυ σωστα ειπωθηκε και το ξερω και απο προσωπικη περιπτωση, για τους αρρωστους που ταξιδευουν και χρειαζονται περισσοτερο χωρο (δυο η τρεις θεσεις) αυτες τους χρεωνονται-και καλως η κακως και κανεις δε διαμαρτυρεται. Οποτε δε βλεπω για ποιο λογο οι υπερβαροι να αντιμετωπιζονται επιεικεστερα απο τους αρρωστους εις βαρος ομως των υπολοιπων ταξιδιωτων. Και οσον αφορα το ρατσιστικο του μετρηματος και του ζυγισματος νομιζω οτι δε θα χρειαστει. Μιλαμε για βαρος ορατο δα γυμνου οφθαμου. Τωρα αν ειναι μια μικρη πτηση, ε δε θα το κανω και θεμα αν καταλαμβανει και λιγο απο το καθισμα μου. Αλλα στις πολυωρες θελω την ανεση μου και δεν καταλαβαινω γιατι ο υπερβαρος να παει ανετα καταλαμβανοντας δικο μου χωρο και εγω στριμωγμενη.
Και οσον αφορα τα μωρα που κλαινε, ναι ειναι αληθεια και αυτα μια ενοχληση ειδικα αν τα εχεις διπλα σου, σκεφτειτε να εχεις και τη μητερα με το μωρο απο τη μια και τον υπερβαρο απο την αλλη! Θεικη πτηση!:haha:

Traveller

Member
Φαιδρή είναι αυτή η ιδέα της αεροπορικής εταιρίας που σκέπτεται να βάλει τετοιες χρεώσεις.
Εύχομαι οι αρχές να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο!

Δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι οι αερομεταφορές των πολιτών ώστε ο κάθε μάνατζερ να κάνει ο,τι του καπνίσει...
Υπάρχουν και όρια στην τιμολόγηση των ταξιδιωτικών υπηρεσιών!

Αμάν πέτα!! Ο Mr. Ryan θα πέσει στα πόδια σου...

Στο μαγαζί του ο καθένας κάνει οτι θέλει...κανένας δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να κανει ή να μην κάνει κάτι... τα ξέφραγα αμπέλια συμφωνω ότι τελείωσαν με την πώληση της Ο.Α που πραγματικά ο καθένας έκανε ότι ήθελε... το βασικό σε μια εταιρία είναι η ασφάλεια και οι καθαρές χρεώσεις, να ξέρει δηλαδή ο κόσμος τι πληρώνει... αν ισχύει αυτό ας αφήσουμε τον καθένα να κρίνει με το τι ον συμφέρει...

υ.γ. Stelios δεν υπάρχει στην easy καιρό τώρα... αυτός πούλησε νωρίς...

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Δεν εχω ταξιδεψει ακομη με low cost εταιρια,αλλα τις εκτιμω αφου δεν χρειαζεται να βαλει κανεις βαθεια το χερι στην τσεπη για να ταξιδεψει.
Η συγκεκριμενη εταιρια ομως αφου δεν μπορεσε να ξεπερασει το μετρο που ειχε σκεφτει πριν απο λιγο καιρο http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...1%F4%DC-%F4%E7%ED-%F0%F4%DE%F3%E7.html,ψαχνει ψαχνει να βρει νεους τροπους να κονομησει μερικα ευρω παραπανω.
Καλυτερα θα ηταν ο φραγκοφονιας Mr Rayan να εβαζε λιγο πιο ακριβο εισητηριο εξαρχης,παρα να γινεται ρομπα παγκοσμιως,με τις ιδεες του.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Επικοινώνησα με την εταιρία και με διαβεβαίωσε οτι θα επιτρέπεται το ομαδικό check in (όπως και στις αποσκευές).
Θα μπορούμε δηλαδή να ανεβαινουμε ανά 5 στη ζυγαριά και να βγαίνει ο μέσος όρος.

YΓ:Εχω κανoνίσει στο επόμενο ταξίδι για Αυστραλία να κάθομαι ανάμεσα στον Traveller και τον Trapper. Ηδη μελετώ τη θεματολογία των συζητήσεων που θα ανοιξουν εν πτήσει...

varioAthens

Member
Επικοινώνησα με την εταιρία και με διαβεβαίωσε οτι θα επιτρέπεται το ομαδικό check in (όπως και στις αποσκευές).
Θα μπορούμε δηλαδή να ανεβαινουμε ανά 5 στη ζυγαριά και να βγαίνει ο μέσος όρος.

YΓ:Εχω κανoνίσει στο επόμενο ταξίδι για Αυστραλία να κάθομαι ανάμεσα στον Traveller και τον Trapper. Ηδη μελετώ τη θεματολογία των συζητήσεων που θα ανοιξουν εν πτήσει...

:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
είναι μια μορφη ρατσισμου, όπως είναι πχ μορφη ρατσισμου να μην σου επιτρεπεται πουθενα το κάπνισμα!!! βέβαια ο παχυσαρκος δε βλάπτει τον διπλανό του, αλλά μόνο τον εαυτο του..
όσο για τα παραδειγματα ποου ανέφερες...ο διπλάνος που έχει παρκινσον, είναι απλά άρρωστος, αυτός που έχει σπασμένο χέρι είχε κάποιο ατυχημα, το μωρό που κλαίει γοερα είναι μωρό και δε μπορεις να το φημωσεις, κάποιος με νοητική στερηση είναι επισης άρρωστος εκ γεννετης.... ο παχυσαρκος τρωει πολύ απο επιλογή του!! γιατί καμία ασθένεια δε φωρτωνει στο σωμα σου 150 κιλά...η εν λόγω εταιρία αναφέρεται σε ακραιες περιπτώσεις κ όχι σε απλά χοντουληδες.
θα μου πει κανείς..ελευθερος άνθρωπος είναι, όσο θέλει τρώει..
ναι αλλά η δική του ελευθερία σταματά εκεί που αρχιζει η δική μου.... και το κάθισμα που το εχω πληρωσει το θέλω δικό μου!για ένα ασφαλές κ άνετο ταξίδι!!!!

όσο για τις δυσκολιες που αντιμετωπίζουν.... συγνώμη αλλά κάποιος ανάπηρος αντιμετωπίζει πολύ περισσοτερες...κ όχι απο επιλογή του....(δεν ήθελε να μείνει ανάπηρος) ο παχύσαρκος πάλι, προξένησε αυτη την ασθένεια στον εαυτο του....κ μπορεί να αναστρέψει την κατασταση του...
Κούνια που σε κούναγε που έχεις την εντύπωση ότι οι παχύσαρκοι τρώνε από χόμπι! Έλεος, τι άλλο θα διαβάσουμε πια!

Η νοσογόνος παχυσαρκία με BMI 40 και πάνω θεωρείται ασθένεια και αναγνωρίζεται και από τα ασφαλιστικά ταμεία! Κάποιος που είναι παχύσαρκος αυτής της κατηγορίας μπορεί να έχει χίλια δύο προβλήματα, από ψυχολογικά μέχρι και οργανικά θέματα υγείας!

Εάν δεν γνωρίζετε ένα θέμα, καλύτερα να το βουλώνετε γιατί δεν γίνεστε απλά ρατσιστές αλλά αναπτύσσετε και νέας γενιάς βλακεία που κι αυτήν θα την χρεώσουν κάποια στιγμή στο μέλλον και δε θα βρείτε υπερασπιστές ούτε εσείς!

Nα το ξαναπώ να το καταλάβετε όλοι...

Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να πετά με την Ryan... η Ryan έχεις χιλιάδες επιβατών ημερησίως... πιστεύετε σοβαρά ότι τους έβαλε κάποιος να πετάξουν με το ζόρι? Όλοι τους θεωρούν ότι τους συμφέρει να πετούν με την συγκεκριμένη εταιρία παρά τις παράλογες για σας χρεώσεις... είμαι σίγουρος ότι ο καθένας κρίνει με γνώμονα το συμφέρον του και αποδεικνύεται ότι ο κόσμος προτιμά την Ryan... όλα τα άλλα που γράφετε είναι για κατανάλωση... όποιος θέλει πετάει όποιος δεν θέλει κάθετε σπίτι του...

Η εταιρία είναι αξιόπιστη και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, αυτό λένε τα στοιχεία... τα άλλα περί εγκληματιών και υποκόσμου είναι φαιδρά και αστήριχτα...
Οκ όλα αυτά...αλλά εσένα τι σε χαλάει να στηρίξεις και μια κοινωνική ομάδα που νιώθει ότι αδικείται την συγκεκριμένη στιγμή; Δεν σου ζητήσαμε να ακυρώσεις την πτήση σου....αλλά τουλάχιστον να μη την επικροτείς! :bleh:

Και μάλιστα, ο κύριος Στέλιος τα έχει τα κιλάκια του, ε; Εάν δεν είναι κι αυτός πονόψυχος με το συγκεκριμένο θέμα..τι να πω; :lol::lol::lol:

Ας καταθεσω και εγω τη δικη μου γνωμη. Προφανως και κυριως αν το ταξιδι ειναι πολυωρο (βλ υπερατλαντικο) καθολου δεν χαιρομαι στην ιδεα οτι καποιος θα μου καταλαβει χωρο απο την πολυθρονα μου που εχω πληρωσει ολοκληρη και οχι μιση ακομη και αν ειναι παχυσαρκος η παχυσαρκη λογω ασθενειας.
Καταρχήν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελεί υπερατλαντικές πτήσεις.

Απο εκει και επειτα αν η πολιτικη της εταιρειας ειναι να τους παραχωρει δωρεαν δυο θεσεις, εφοσον της περισσευουν δε με βρισκει καθολου αντιθετη. Αν φυσικα ειναι γεματη η πτηση ας τους στειλει με μια επομενη, πιο αδεια η αν επιμενουν να ταξιδεψουν με τη συγκεκριμενη πτηση τοτε ας τους χρεωσει τη δευτερη θεση.
Hello...για ανθρώπους πρόκειται, όχι για δέματα!

Traveller

Member
Οκ όλα αυτά...αλλά εσένα τι σε χαλάει να στηρίξεις και μια κοινωνική ομάδα που νιώθει ότι αδικείται την συγκεκριμένη στιγμή; Δεν σου ζητήσαμε να ακυρώσεις την πτήση σου....αλλά τουλάχιστον να μη την επικροτείς! :bleh:
Γιατί εγώ καρντιά μου ούτε παπάς είμαι ούτε ερυθρός σταυρός... Αν νιώθουν οτι αδικούνται να μην πετάξουν με την Ryan...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Γιατί εγώ καρντιά μου ούτε παπάς είμαι ούτε ερυθρός σταυρός... Αν νιώθουν οτι αδικούνται να μην πετάξουν με την Ryan...
Ok...να το έχουμε στα υπόψη μας να στο ανταποδώσουμε με την πρώτη ευκαιρία! :bleh::bleh::bleh:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ναι αλλά η δική του ελευθερία σταματά εκεί που αρχιζει η δική μου.... και το κάθισμα που το εχω πληρωσει το θέλω δικό μου!για ένα ασφαλές κ άνετο ταξίδι!!!!

όσο για τις δυσκολιες που αντιμετωπίζουν.... συγνώμη αλλά κάποιος ανάπηρος αντιμετωπίζει πολύ περισσοτερες...κ όχι απο επιλογή του....(δεν ήθελε να μείνει ανάπηρος) ο παχύσαρκος πάλι, προξένησε αυτη την ασθένεια στον εαυτο του....κ μπορεί να αναστρέψει την κατασταση του...
και ερχομαι να πω:ελεος!!ελεος!!λυπηθειτε με και ειναι και αργα..
ντροπη και αισχος..ο παχυσαρκος προξενησε την ασθενεια στον εαυτο του??μαλιστα..ξυπνησε δηλ. ενα πρωι και ειπε "δεν εχω τι να κανω σημερα..ας το ριξω στο φαι"???με την λογικη σου φιλε/η μου, και ο αναπηρος μπορει να εμεινε αναπηρος απο επιλογη του..πχ.να ευθυνοταν για τροχαιο ατυχημα που τον αφησε αναπηρο..ε??
τι ειναι αυτα οεο??γιατι δεν σκεφτεστε και λιγο πριν γραψετε???????

οσον αφορα την πολιτικη της εταιρειας, φυσικα και διαφωνω!οι ανθρωποι καλως ή κακως δεν ειναι βαλιτσες(υπερβαρες και μη)..και στον βωμο του οποιουδηποτε κερδους δεν δεχομαι σε καμια περιπτωση να θυσιαζεται η αξιοπρεπεια του καθενος!δεν μπορει και δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα..

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Tην επιβολή «φόρου υπέρβαρων» στις πτήσεις της ανακοίνωσε πως εξετάζει η Ryanair, υποστηρίζοντας ότι το ένα τρίτο των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου σε σχετική δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, μεταξύ των 100.000 ατόμων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, το 29% ψήφισε υπέρ του μέτρου.
το υπόλοιπο 71% τι ψήφισε;
θα το μάθουμε;:roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou