• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΦΟΡΟΣ "ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ RAYNAIR

Traveller

Member
Ποιός μίλησε για απαγορεύσεις? Είπα εγώ σε κανέναν να μην μιλήσει? Κουβέντα σαχλαμάρα κάνουμε όμως γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα... Ιδιωτική εταιρία είναι, δεν χρωστάει σε κανέναν, ότι θέλει κάνει... δεν γουστάρουν τους χοντρούς ρε αδερφέ τι ζόρι τραβάτε? Αν σας ζητήσουν δανεικά μην τους δίνετε... πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορεί να κάνετε κουμάντο στο μαγαζί του άλλου... Απλά πράματα, αν δεν θέλετε μην πετάτε μαζί τους... όλα τα άλλα είναι μιζέριες...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εσύ αυτό πώς το κρίνεις όμως, δηλ. να κάτσει δίπλα σου ο Κινγκ Κονγκ?? Εδώ λέει για άνω των 130 κιλών άνδρες!! Εγώ τι φταίω δηλ. να κάτσει δίπλα μου και να με στριμώξει ο Mr. πιτσαρία? Αν θέλει να είναι 200 κιλά, με γεια του να τα χαίρεται, αλλά όχι μαζί του κι εμείς....προσοχή, μιλάμε για άνω των 130 κιλών!!! Όχι για τη συντριπτική πλειοψηφία που είναι λίγα-πολλά κιλάκια πάνω...
Δηλαδή αν τον καθίσουν δίπλα σου θα νιώθεις καλύτερα επειδή θα έχει πληρώσει κάτι παραπάνω; :shock::shock::shock:

Επειδη δεν το εχεις δει εσυ δεν σημαινει οτι δεν γινεται και για να φερω ενα παραδειγμα οταν την Πρωτοχρονια πηγα Πραγα στο αεροπλανο ηταν ενας τυπος που ο ανθρωπος ηταν υπερβαρος...σε πληροφορω οτι καθοταν σε 2 καθισματα!!!! Δεν ξερω εαν του χρεωσαν 2 εισιτηρια ή ενα αλλα καθοταν σε 2 καθισματα...εαν ηξερα οτι εδω εχουμε απιστους θωμαδες θα εβγαζα και φωτο.....τον αερα τον βλεπεις;;; Οχι....ομως υπαρχει!! Οποτε καλο ειναι να δεχεστε καποια πραγματα και να μην τα απορριπτετε επειδη δεν τα εχετε δει...μπορει καποιος αλλος να το εχει δει....
Μόλις τον Μάρτιο ταξίδεψα με Lufthansa και ήταν ένας υπέρβαρος που του δώσανε κανονικά την θέση του, ούτε επιπλέον θέση, ούτε επιπλέον άνεση...και είχε και 2-3 κενές θέσεις πιο μπροστά.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ποιός μίλησε για απαγορεύσεις? Είπα εγώ σε κανέναν να μην μιλήσει? Κουβέντα σαχλαμάρα κάνουμε όμως γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα... Ιδιωτική εταιρία είναι, δεν χρωστάει σε κανέναν, ότι θέλει κάνει... δεν γουστάρουν τους χοντρούς ρε αδερφέ τι ζόρι τραβάτε? Αν σας ζητήσουν δανεικά μην τους δίνετε... πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορεί να κάνετε κουμάντο στο μαγαζί του άλλου... Απλά πράματα, αν δεν θέλετε μην πετάτε μαζί τους... όλα τα άλλα είναι μιζέριες...

Ναι...αλλά μπορώ να το κρίνω, να το κατακρίνω και να το θεωρήσω ρατσιστικό! Και φυσικά μπορώ να το καταδικάσω και παρότι δεν ανήκω στην κατηγορία των παχύσαρκων μπορώ να το καταδικάσω και έμπρακατα, να μην τους επιλέγω δηλαδή παρότι δεν με αφορά η συγκεκριμένη ρύθμιση!

Αν έρθουν αύριο - μεθαύριο δηλαδή και βγάλουν έναν μετρητή βλακείας για να ορίσουν φόρο βλακείας, πόσοι από εμάς θα πρέπει να το αποδεχτούμε δηλαδή; Και καλά οι βλάκες, θα το δεχτούνε, οι μη βλάκες θα δεχτούν να υποβληθούν σε αυτή την διαδικασία;

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
ηταν ενας τυπος που ο ανθρωπος ηταν υπερβαρος...σε πληροφορω οτι καθοταν σε 2 καθισματα!!!! Δεν ξερω εαν του χρεωσαν 2 εισιτηρια ή ενα αλλα καθοταν σε 2 καθισματα...εαν ηξερα οτι εδω εχουμε απιστους θωμαδες θα εβγαζα και φωτο.....τον αερα τον βλεπεις;;; Οχι....ομως υπαρχει!! Οποτε καλο ειναι να δεχεστε καποια πραγματα και να μην τα απορριπτετε επειδη δεν τα εχετε δει...μπορει καποιος αλλος να το εχει δει....
Το λογικό και επόμενο είναι όταν η πτήση έχει ελεύθερα καθίσματα να δώσεις στον υπέρβαρο μια θέση δίπλα σε κάποια κενή. Έτσι και αυτός μπορεί να κάτσει άνετα και δεν ενοχλεί τον διπλανό του. Το ίδιο δεν κάνουν και για τους ανάπηρους ή τις γυναίκες με παιδιά που τους βάζουν στις μπροστινές θέσεις για να έχουν περισσότερο χώρο? Μήπως θα αρνηθούν ποτέ θέση σε ανάπηρο γιατί το αεροπλάνο είναι πλήρες και εκείνος χρειάζεται περισσότερο χώρο? Η μήπως θα διαμαρτυρηθεί ο GTS ότι του διπλανού του του τρέχουν τα σάλια? Φανταστείτε όμως να ανακοινώναν ότι θα επιβαρύνουν τους ανάπηρους με μεγαλύτερο εισητήριο. Χαμός θα γινόταν. Θα βγαίνανε όλοι και θα διαδήλωναν στους δρόμους.
Οι υπέρβαροι άνθρωποι όμως παρόλο που θα έπρεπε, δεν θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι πάντα στόχος κριτικής και σαρκασμού. Κοινώς είναι εύκολοι στόχοι για όλους τους υπόλοιπους των οποίων τα προβλήματα και οι αδυναμίες τους δεν είναι τόσο εμφανή.

kaonashi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία σου έρχομαι! :D
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου...
εγώ πάλι παιδιά...τι να πω...μου έχει τυχει αρκετές φορες να ταξιδεύω με το κτελ (που είναι ακομη πιο στριμωγμένες θέσεις απο αυτες του αεροπλάνου) και να κάθεταθ υπέρβαρος δίπλα μου κ να με έχει πλακώσει....δε θα μου άρεσε να ταξίδευα πχ 10 ώρες κ να ήμουν σε ανάλογη κατάσταση! βέβαια από αυτά που διάβασα στο αρθρο, δεν είναι οτι απαιτουν να είσαι κ μοντέλο...( εξάλου, αν συνεχίσουν ετσι οι εταιρίες θα βοηθησουν στην εξαφάνιση της παχυσαρκίας! (πλακα ηταν το τελευταιο..))
είναι ρατσιστικό μεν, αλλά έχει κ κάποια λογική...
σαφώς κ σκοπός τους είναι το κέρδος... πχ γιατι εμένα μου χρεώνουν πόσα λεφτα παραπάνω για 2 επιπλέον κιλα στη βαλιτσα? εε τον παχύσαρκο θα τον χρεωσουν για τα κιλά του!

GTS

Member
Δηλαδή αν τον καθίσουν δίπλα σου θα νιώθεις καλύτερα επειδή θα έχει πληρώσει κάτι παραπάνω; :shock::shock::shock:
Αυτό πάλι πώς το συμπέρανες? Μόνος σου το σκέφτηκες? Αυτό που σκέφτεσαι, άστο για σένα...

Απαντάω εγώ τώρα: Να μην κάτσει σε μία μόνο θέση (να αγοράσει 2) ή να πάει στη business.

GTS

Member
Το λογικό και επόμενο είναι όταν η πτήση έχει ελεύθερα καθίσματα να δώσεις στον υπέρβαρο μια θέση δίπλα σε κάποια κενή. Έτσι και αυτός μπορεί να κάτσει άνετα και δεν ενοχλεί τον διπλανό του. Το ίδιο δεν κάνουν και για τους ανάπηρους ή τις γυναίκες με παιδιά που τους βάζουν στις μπροστινές θέσεις για να έχουν περισσότερο χώρο? Μήπως θα αρνηθούν ποτέ θέση σε ανάπηρο γιατί το αεροπλάνο είναι πλήρες και εκείνος χρειάζεται περισσότερο χώρο? Η μήπως θα διαμαρτυρηθεί ο GTS ότι του διπλανού του του τρέχουν τα σάλια?
Αφού απάντησες μόνη σου στη πρώτη πρόταση, προς τι η ειρωνία? Δε χρειαζόταν νομίζω....εκτός και αν θίχτηκες προσωπικά από αυτά που έγραψα...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό πάλι πώς το συμπέρανες? Μόνος σου το σκέφτηκες? Αυτό που σκέφτεσαι, άστο για σένα...

Απαντάω εγώ τώρα: Να μην κάτσει σε μία μόνο θέση (να αγοράσει 2) ή να πάει στη business.
Μα αυτό ακριβώς λέω...ότι είσαι ρατσιστής!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Αφού απάντησες μόνη σου στη πρώτη πρόταση, προς τι η ειρωνία? Δε χρειαζόταν νομίζω....εκτός και αν θίχτηκες προσωπικά από αυτά που έγραψα...
Καμμία ειρωνία. Εννοώ ακριβώς αυτό που λέω. Αν δίπλα σου καθόταν ένας άνθρωπος με πάρκινσον και έτρεμε η καρέκλα σου, ένας καθυστερημένος και σου μιλούσε συνέχεια, μία μαμά με μωρό στην αγκαλιά που να κλαίει γοερά, ένας άνθρωπος με το χέρι στο γύψο που κατελάμβανε και κάποιο από τον δικό σου χώρο, θα διαμαρτυρόσουν? θα του ζητούσες να αγοράσει και δεύτερη θέση ή θέση business?
Φυσικά και όχι απλά όταν δεν έχουμε κάποιον δικό μας υπέρβαρο δεν μπορούμε να φανταστούμε το ρατσισμό και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθημερινά και θεωρούμε κιόλας ότι του αξίζει να ταλαιπωρείται αφού είναι έτσι. Για κανέναν άλλον ανθρωπο με ειδικές ανάγκες δεν το σκεφτόμαστε αυτό, και αυτό, αγαπητέ μου φίλε, είναι ρατσισμός.

kaonashi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία σου έρχομαι! :D
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου...
Καμμία ειρωνία. Εννοώ ακριβώς αυτό που λέω. Αν δίπλα σου καθόταν ένας άνθρωπος με πάρκινσον και έτρεμε η καρέκλα σου, ένας καθυστερημένος και σου μιλούσε συνέχεια, μία μαμά με μωρό στην αγκαλιά που να κλαίει γοερά, ένας άνθρωπος με το χέρι στο γύψο που κατελάμβανε και κάποιο από τον δικό σου χώρο, θα διαμαρτυρόσουν? θα του ζητούσες να αγοράσει και δεύτερη θέση ή θέση business?
Φυσικά και όχι απλά όταν δεν έχουμε κάποιον δικό μας υπέρβαρο δεν μπορούμε να φανταστούμε το ρατσισμό και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθημερινά και θεωρούμε κιόλας ότι του αξίζει να ταλαιπωρείται αφού είναι έτσι. Για κανέναν άλλον ανθρωπο με ειδικές ανάγκες δεν το σκεφτόμαστε αυτό, και αυτό, αγαπητέ μου φίλε, είναι ρατσισμός.

είναι μια μορφη ρατσισμου, όπως είναι πχ μορφη ρατσισμου να μην σου επιτρεπεται πουθενα το κάπνισμα!!! βέβαια ο παχυσαρκος δε βλάπτει τον διπλανό του, αλλά μόνο τον εαυτο του..
όσο για τα παραδειγματα ποου ανέφερες...ο διπλάνος που έχει παρκινσον, είναι απλά άρρωστος, αυτός που έχει σπασμένο χέρι είχε κάποιο ατυχημα, το μωρό που κλαίει γοερα είναι μωρό και δε μπορεις να το φημωσεις, κάποιος με νοητική στερηση είναι επισης άρρωστος εκ γεννετης.... ο παχυσαρκος τρωει πολύ απο επιλογή του!! γιατί καμία ασθένεια δε φωρτωνει στο σωμα σου 150 κιλά...η εν λόγω εταιρία αναφέρεται σε ακραιες περιπτώσεις κ όχι σε απλά χοντουληδες.
θα μου πει κανείς..ελευθερος άνθρωπος είναι, όσο θέλει τρώει..
ναι αλλά η δική του ελευθερία σταματά εκεί που αρχιζει η δική μου.... και το κάθισμα που το εχω πληρωσει το θέλω δικό μου!για ένα ασφαλές κ άνετο ταξίδι!!!!

όσο για τις δυσκολιες που αντιμετωπίζουν.... συγνώμη αλλά κάποιος ανάπηρος αντιμετωπίζει πολύ περισσοτερες...κ όχι απο επιλογή του....(δεν ήθελε να μείνει ανάπηρος) ο παχύσαρκος πάλι, προξένησε αυτη την ασθένεια στον εαυτο του....κ μπορεί να αναστρέψει την κατασταση του...

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
φυσικά και είναι ρατσιστικό αλλά περισσότερο προσκυνάνε στο βωμό του κέρδους, τα ανθρωπιστικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Και ξέρω από δικό μου άνθρωπο ότι όταν χρειάζεται να μεταφερθεί κάποιος με αναπηρικό καρότσι ή και με φορείο υπάρχουν οι ανάλογες χρεώσεις. Το φορείο πληρώνει δύο ή τρεις θέσεις, δεν θυμάμαι καλά γιατί πάνε χρόνια.

trapper

Member
Σε άλλο topic (Ryanair -τουαλέττες) είχα πεί ότι ο υπόκοσμος δεν πρεπει να αφήνεται ελεύθερος να "κάνει κουμάντο στο μαγαζί του". Είχα προειδοποιήσει για τα χειρότερα, και ήρθαν.

Κάθε παρανομία πρέπει να διώκειται αμείλικτα. Και η χρεώση για τις σωματικές ιδαιτερότητες, είτε έιναι 3 χέρια, είτε 1 πόδι είτε 40 κιλά διαφορα απο το μέσο όρο, πρέπει να θεωρηθεί σοβαρότητη παρανομία που να τιμωρείται με άμεσο κλείσιμο της εταιρίας. Δεν πρέπει να αφήνονται τα εγκλήματα στην επιλεκτικότητα των πελατών. Αν υπάρχει η επιλεκτικότητα, θα αφεθόυν και τα υπόλοιπα εγκλήματα στην ευχέρεια των οπαδών του εγκλήματος.

Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν ανθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιες εγκληματικές μεθόδους κέρδους (οχι μόνο στα blogs, αλλά και στους επιβάτες, πολλοί θα αδιαφορήσουν), Δεν μπορώ να σκεφτώ τι εγκληματικότερο θα υπάρξει στην χρέωση του κοινού. Προκαλώ όποιος σκέφτηκε κάτι ακόμη χειρότερο να το αναφέρει.

Οι εγκληματίες (δεν είναι αισχροκέρδεια, είναι έγκλημα) πάντα είχαν οπαδούς, αλλά η πολιτισμένη κοινωνία βασίζεται στην περιθωριοποίησή τους, και στον απομόνωσή των εγκληματιών.

Εγώ διερωτώμαι: αν δεν διστάζει να κάνει τέτοιο έγκλημα η Ryanair και να το διαλαλήσει, τι άλλο έγκλημα έχει κάνει και δεν μας το έχει πει ακόμη; (οι υπερασπιστές να προσέξουν, θα βγούν και πάλι λάθος όπως με το θέμα της τουαλέττας).

(για τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η ενέργεια σε άλλους είδους εταιρίες, πχ ασφαλιστικές -προειδοποιώ και για πολύ χειρότερα- θα μιλήσουμε σε άλλο topic. Και δε νομίζετε ότι φτάνει πια με την δικαιολόγηση της αισχροκέρδειας; )

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom