• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Υπερτουρισμός

paefstra

Member
Το πιο υπερτουριστικο σημειο που εχω βρεθει μετα την πανδημια ηταν το Mont Saint Michel και μαλιστα Κυριακη καλοκαιριου. Πολυ κουραστικο αλλα προτεινω με 1000 απο το ολοτελα και προς θεου οχι εκτος εποχης.
Με ψοφο και ανεμοβροχο ποια η απολαυση οταν καλοκαιρακι αραζεις και χαλαρωνεις σε καποιες γωνιες βλεποντας τη θεα, το μνημειο, πινεις κι εναν καφε εξω κι οχι τρεχοντας να μπεις στο πρωτο λεωφορειο μουσκιδι.
Ακομη κι εκει, ακομη και στη Βενετια μπορουν να βρεθουν ησυχα σημεια: αυτα που δεν κανουν καριερα στο ινστα.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το πιο υπερτουριστικο σημειο που εχω βρεθει μετα την πανδημια ηταν το Mont Saint Michel και μαλιστα Κυριακη καλοκαιριου. Πολυ κουραστικο αλλα προτεινω με 1000 απο το ολοτελα και προς θεου οχι εκτος εποχης.
Με ψοφο και ανεμοβροχο ποια η απολαυση οταν καλοκαιρακι αραζεις και χαλαρωνεις σε καποιες γωνιες βλεποντας τη θεα, το μνημειο, πινεις κι εναν καφε εξω κι οχι τρεχοντας να μπεις στο πρωτο λεωφορειο μουσκιδι.
Ακομη κι εκει, ακομη και στη Βενετια μπορουν να βρεθουν ησυχα σημεια: αυτα που δεν κανουν καριερα στο ινστα.
Σωστά και Mont Saint Michel και Carcassonne τα έχω πετύχει με υπερβολικά πολύ κόσμο και πάλι για τέτοια μέρη κάνω ταξίδι ξανά και ξανά.

Mont Saint Michel έχω πάει και χειμώνα με ελάχιστο κόσμο και δεν θα το ξανακανα με τίποτα και ούτε θα το πρότεινα. Μιλάμε για κανονικό μαρτύριο το κρύο.

paefstra

Member
Σωστά και Mont Saint Michel και Carcassonne τα έχω πετύχει με υπερβολικά πολύ κόσμο και πάλι για τέτοια μέρη κάνω ταξίδι ξανά και ξανά.

Mont Saint Michel έχω πάει και χειμώνα με ελάχιστο κόσμο και δεν θα το ξανακανα με τίποτα και ούτε θα το πρότεινα. Μιλάμε για κανονικό μαρτύριο το κρύο.
Καλοκαιρι φορεσα ο,τι ειχα στη βαλιτσα σε στρωσεις το πρωι, μιλαω για 3 μπλουζες η μια πανω στην αλλη συν καμπαρντινα.
Ηταν υπεροχα γιατι στην Ελλαδα ειχε 40ρια.

8avos

Member
Saint Mont Michel ήταν το πρώτο μ ταξίδι με το νέο μου βανάκι,Δεκεμβρης του '20 όπου Ελλάδα για να βγεις απ το σπίτι έπρεπε να αυτοϋπογραψεις το χαρτάκι σου,Ευρώπη ταξίδευες χωρίς περιορισμούς οδικούς,ήτανε όμως όλα τα καταλύματα κλειστά .

Φτάνοντας με τον πιο υπέροχο καιρό,μπήκα στο κάστρο,όπου δυο κυριούλες με παρότρυναν αν ήθελα να μπω να παρακολουθήσω μια τύπου "λειτουργία" μοναχών.

Μηδεν κόσμος,μόνο οι ψαλμωδίες χωρίς ηχητικά ακουγοταν.Μυσταγωγικη η όλη φάση !

alma

Member
Saint Mont Michel ήταν το πρώτο μ ταξίδι με το νέο μου βανάκι,Δεκεμβρης του '20 όπου Ελλάδα για να βγεις απ το σπίτι έπρεπε να αυτοϋπογραψεις το χαρτάκι σου,Ευρώπη ταξίδευες χωρίς περιορισμούς οδικούς
Την περίοδο της πανδημίας είδαμε μέρη με ελάχιστο κόσμο, στα οποία κανονικά γίνεται χαμός.Σπάνια θα τα ξαναδούμε έτσι.

paefstra

Member
Την περίοδο της πανδημίας είδαμε μέρη με ελάχιστο κόσμο, στα οποία κανονικά γίνεται χαμός.Σπάνια θα τα ξαναδούμε έτσι.
Υπερβολικο. Ειδικα η Ευρωπη εχει παρα πολλα μερη χωρις πολυ τουρισμο, οχι κατωτερα απο τα διασημα που στο μεταιχμιο των εποχων που ο καιρος ειναι καλος αλλα δεν παιρουν αδειες οι εργαζομενοι και ειναι παραδεισος.
Το 2024 δεν ειδα πουθενα υπερτουρισμο με πολυ προσεκτικη επιλογη τοπου και χρονου ταξιδιου.

alma

Member
Υπερβολικο. Ειδικα η Ευρωπη εχει παρα πολλα μερη χωρις πολυ τουρισμο, οχι κατωτερα απο τα διασημα που στο μεταιχμιο των εποχων που ο καιρος ειναι καλος αλλα δεν παιρουν αδειες οι εργαζομενοι και ειναι παραδεισος.
Το 2024 δεν ειδα πουθενα υπερτουρισμο με πολυ προσεκτικη επιλογη τοπου και χρονου ταξιδιου.
Όλες οι ήπειροι έχουν τέτοια μέρη.Αυτό δε σημαίνει ότι συγκεκριμένα υπερτουριστικά μέρη θα τα δούμε σχεδόν άδεια όπως στην πανδημία.
Εσύ δεν μας έλεγες πως είδες τη Βενετία έτσι την περίοδο της πανδημίας?Ποια εποχή μπορούμε να τη δούμε με τόσο λίγο κόσμο ξανά;

Εμείς ούτως ή άλλως στα περισσότερα μέρη εκτός εποχής πάμε.
Επίσης παίζουν και άλλα ρόλο, π.χ.αν ένας προορισμός είναι ανερχόμενος, μπει στην Ουνεσκο κλπ

paefstra

Member
Όλες οι ήπειροι έχουν τέτοια μέρη.Αυτό δε σημαίνει ότι συγκεκριμένα υπερτουριστικά μέρη θα τα δούμε σχεδόν άδεια όπως στην πανδημία.
Εσύ δεν μας έλεγες πως είδες τη Βενετία έτσι την περίοδο της πανδημίας?Ποια εποχή μπορούμε να τη δούμε με τόσο λίγο κόσμο ξανά;
Ειδικα για τη Βενετια εχω προθεση να ξαναπαω χειμωνα με βροχη και ομιχλη, γιατι ειναι πολη που της ταιριαζει και θα ειναι μια αλλη πολη, οπως υποψιαζομαι και το Παρισι. Σιγουρα με λιγοτερο κοσμο.

8avos

Member
Το 2021 Απρίλιο πήγα Αμαλφι!

Ετσι όπως το ειδα δεν νομίζω ούτε με -40 θερμοκρασια να το το δει κανείς.Και υπάρχει κ σε βίντεο.

IrisAthens

Member
Τέλη Αυγούστου στο Dubrovnik τα πράγματα ήταν τραγικά... Με έκανε όλη η κατάσταση να παραμείνω μόνο λίγες ώρες.
Τουρισμό είχε και η υπόλοιπη Κροατία πχ Split αλλά όχι και έτσι.
Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά ευχάριστη στις μη παραθαλάσσιες περιοχές όπου έπαιζαν και πολλά φεστιβαλάκια όπως στο Varazdin.
Πάντως με έκανε να είμαι πολύ πιο προσεκτική για τις επόμενες επιλογες μου γιατί η εμπειρία του Dubrovnik μου έκατσε στραβά....

paefstra

Member
Πάντως με έκανε να είμαι πολύ πιο προσεκτική για τις επόμενες επιλογες μου γιατί η εμπειρία του Dubrovnik μου έκατσε στραβά....
Η Volotea εχει βγαλει φοβερες τιμες στις πτησεις.
Το κοιταξα απο δω, το κοιταξα απο κει. Με 150 το δωματιο χαμηλοτερη τιμη στην παλια πολη ασε παω Παρισι με λιγοτερα.

alma

Member
Το 2021 Απρίλιο πήγα Αμαλφι!

Ετσι όπως το ειδα δεν νομίζω ούτε με -40 θερμοκρασια να το το δει κανείς.Και υπάρχει κ σε βίντεο.
Έτσι πήγαμε καλοκαίρι το 2020 σε διάφορα ελληνικά νησιά...Αν κρίνω από τις φώτο που βλέπω τώρα ούτε το φθινόπωρο δεν τα βλέπεις έτσι πια....

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom