Fanie
Member
Είναι από τα ταξίδια-όνειρο εδώ και χρόνια (θέλω να πάω με τον Υπερ-Μαντσουρικό στον Harbin για να δω το φεστιβάλ τους με τα γλυπτά από πάγο). Περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Νομίζω ότι όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε η ιστορία αυτή θα αποτελέσει «σταθμό» στη βιβλιοθήκη του φόρουμ, και πολύ μεγάλο ρόλο παίζει σ' αυτό η καταπληκτική παρουσίαση του ταξιδιού, και η άρτια χρήση της Ελληνικής γλώσσας του φίλου @dbalats . Τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά.
Δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο ότι αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.
Εξάλλου δεν υπάρχει ταξιδευτής που σέβεται τον εαυτό του και δεν ονειρεύεται να κάνει αυτό το ταξίδι
To ταξίδι αυτό θα πρέπει να γίνει χειμώνα. Και παρότι η εμπειρία θα είναι ωραία, πιστεύω ότι τα χιονισμένα τοπία, ενώ αρχικά σε ελκύουν σε λίγο γίνονται μάλλον μονότονα και βαρετά, και αυτό είναι επικίνδυνο σε ένα ταξίδι τόσων ημερών με τον Υπερσιβηρικό. Επίσης, οι τυχόν στάσεις σε πόλεις και οι μετακινήσεις θα είναι πολύ δύσκολες με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη Σιβηρία τον χειμώνα.Είναι από τα ταξίδια-όνειρο εδώ και χρόνια (θέλω να πάω με τον Υπερ-Μαντσουρικό στον Harbin για να δω το φεστιβάλ τους με τα γλυπτά από πάγο). Περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια!
Σε ευχαριστώ πολύΤαξίδι ζωής. Συγχαρητήρια.
Ευχαριστώ πολύΠολυ ωραια περιγραφη χρησιμες πληροφοριες και ωραιες φωτογραφιες.Μπραβο !
Πρώτον να σου πω πως έχω καταζηλέψει γιατί αν και έχω κάνει δύο μέχρι στιγμής ταξίδια στην υπέροχη Ρωσία, δυστυχώς ο Υπερσιβηρικός παραμένει άπιαστο όνειρο ως τώρα. Οι φωτογραφίες σου, οι διηγήσεις όλα με ταξίδεψαν. Κάποια από αυτά τα χωριά-κωμοπόλεις θα ήταν όνειρο για μένα να τα δω.Οι γυναίκες της παρέας γενικά βολεύονται από την ευγένεια των Ρώσων, σε όλες τις περιπτώσεις άγνωστοι σταματάνε και βοηθάνε στη μεταφορά. Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι αυτό μου άλλαξε την γνώμη που είχα για τον Ρωσικό λαό, ενώ τους θεωρούσα άξεστους και αγενείς, διαπίστωσα ότι αυτό δεν ισχύει,.....Οι περισσότεροι νέοι ήταν ευγενικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν και να σε εξυπηρετήσουν ή να σου δώσουν πληροφορίες, ενώ αρκετοί ήξεραν και αρκετά καλά Αγγλικά, ακόμη και στα βάθη της Σιβηρίας.
Είναι πραγματικά ταξιδάρα, αλλά όλοι το συζητάνε και λίγοι το αποφασίζουν. Όσο για τον χρόνο, μπορεί κανείς να το κάνει από 10 μέρες (που δεν το συνιστώ), μέχρι 3-4 εβδομάδες, και με όλη την ενδιάμεση γκάμα, ανάλογα τι θα διαλέξει να δει. Για τους Ρώσους συμφωνούμε απόλυτα, η νέα γενιά είναι ευγενέστατη, φιλική και φιλόξενη, η αγένεια των παλιών δεν έχει μπει στο DNA τους. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι ο αλκοολισμός, που είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί, λόγω παράδοσης και ψυχρού κλίματος.Πρώτον να σου πω πως έχω καταζηλέψει γιατί αν και έχω κάνει δύο μέχρι στιγμής ταξίδια στην υπέροχη Ρωσία, δυστυχώς ο Υπερσιβηρικός παραμένει άπιαστο όνειρο ως τώρα. Οι φωτογραφίες σου, οι διηγήσεις όλα με ταξίδεψαν. Κάποια από αυτά τα χωριά-κωμοπόλεις θα ήταν όνειρο για μένα να τα δω.
Δεύτερον χαίρομαι πάρα πολύ που διαπίστωσες κι εσύ την ευγένεια των Ρώσων,ειδικά των νεαρών αντρών.
Ταξιδάρα έκανες πάντως από όλες τις απόψεις.Πάντα ζήλευα τέτοια ταξίδια.Το θέμα είναι πως θέλει αρκετό χρόνο ο Υπερσιβηρικός.