paefstra
Member
Αυτη τη στιγμη το κεντρο-Εξαρχεια εχει υπερκορεστει απο νεα ξενοδοχεια. Πολλες ποκυκατοικιες αδειαζουν και πωλουνται ολοκληρες για aparttment hotels. Απο την αλλη ποτε δεν ηταν ζωντανοτερη η περιοχη τα βραδια για ποτα/εστιαση.Προσπαθώ κάθε φορά- και ειδικά όταν κατεβαίνω κέντρο- να προσπαθω να βλέπω την Αθήνα με τα μάτια ενός τουρίστα. Προσωπικά πιστεύω πως θα έβλεπα μια πόλη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ζωντανή, και με πολλά must see για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη ενδιαφέροντα για την ιστορία κ τον πολιτισμό. Θα με ενοχλούσαν όμως απίστευτα 3 πράγματα
- Ο υπερκορεσμος πολλών γειτονιων με μαγαζιά εστίασης κάθε είδους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια τον υπερκορεσμο με μαγαζιά εστιασης σε στενούς δρόμους τον ένιωθες σε Αγία Ειρήνη κ Μοναστηράκι. Τώρα πια τον βλέπεις σχεδόν παντού στο κέντρο (από την Κυψέλη κ τα Εξάρχεια, μέχρι το Κουκάκι κ το Παγκράτι). Ειλικρινά κάποια Σαββατοβραδα σε κάποιους δρόμους, με πιάνει οριακά αγοραφοβία. Υπερβολική αίσθηση μαζικοτητας, χωρίς να υπάρχει πάντα ποιότητα, και χωρίς από κάπου να νοιώθω μια ομορφιά. Γενικά λίγα μέρη πια κ γειτονιές στο κέντρο νοιώθω να αναδιδουν γαλήνη.
- Δε νοείται πόλη που για πλάκα χτυπάει 40 βαθμούς, το μετρό και τα αλλά ΜΜΜ να μην έχουν στοιχειωδώς καλό κλιματισμό. Πραγματικά θα μου ήταν ανυπόφορη η κατάσταση το καλοκαίρι
- Η ουσιαστική απαξίωση των χώρων πρασίνου, και τα σκουπίδια (ίσως ως αποτέλεσμα του υπερτουρισμου κ της μαζικοτητας της εστίασης στους δρόμους)
Σε κάθε περίπτωση πάντως και όντας ο άνθρωπος που είμαι, αν ήμουν τουριστας, δεν θα με χάλαγε ένα ταξίδι στην Αθήνα. Απλά ίσως να μην ένιωθα ότι είναι η πόλη που θα ήθελα συχνά να επιστρέφω
Αγαπημένο τοποσημο της πόλης και ίσως αυτό που θα με κέρδιζε περισσότερο ως επισκέπτη θα ήταν το ΚΠΙΣΝ - σε συνδυασμό ειδικά κ με μία βόλτα σε μία γειτονική παραλιακή περιοχή.
Ειναι μια νεα ταση που να δουμε τι θα βγαλει. Στο Ψυρρη και στο Γκαζι παντως δεν εβγαλε καλα αποτελεσματα για τους κατοικους, μαλλον εδιωξε τους κατοικους (το Γκαζι ηταν περιοχη κατοικιων πριν 20 χρονια, οχι ντισνειλαντ για εξοδους).