Υπάρχουν «ασφαλείς θέσεις» σε ένα αεροπλάνο;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Ποιο είναι το ασφαλέστερο σημείο ενός αεροπλάνου; Σε περίπτωση ατυχήματος, πού υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης; Στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος της ατράκτου; Αεροναυπηγοί στις ΗΠΑ, έκαναν το πιο ακριβό και το πιο παράτολμο πείραμα για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει σε ένα αεροπλάνο που συντρίβεται κατά την προσγείωση.
Χρησιμοποίησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 727. Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά και ενώ βρισκόταν στα 2.500 πόδια, λίγο πριν την προσγείωση στην έρημο Σονόρα, ο πιλότος έπεσε με αλεξίπτωτο και «παρέδωσε» το πηδάλιο σε έναν ειδικό υπολογιστή, που ελεγχόταν με τηλεχειρισμό από ένα άλλο αεροσκάφος που πετούσε κοντά.
Το Boeing προσέκρουσε στο έδαφος και το μπροστινό τμήμα του κονιορτοποιήθηκε. Αντίθετα, το πίσω μέρος της ατράκτου έμεινε σχεδόν ανέπαφο. Στο αεροπλάνο «επέβαιναν» κούκλες σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα crash test.

περισσοτερα...
troktiko » Υπάρχουν «ασφαλείς θέσεις» σε ένα αεροπλάνο;

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Για ρωτα ρε συ Ρενατα...αν το αεροπλανο φουνταρει στη θαλασσα ποιες θεσεις ειναι οι καλυτερες?
Αυτες που εχουν μπρατσακια?

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Το πως θα πέσει ένα αεροπλάνο είναι συνέπεια πολλών παραγόντων νομίζω. Αν σκεφτείτε πάντως τα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια, πόσους ξέρετε που διασώθηκαν;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
παντως εγω ζητάω γαλαρία...μου εχει μεινει απο τις σχολικες εκδρομές!!:D

chrisbd

Member
Έγινε ένα αεροπορικό ατύχημα στη Σουηδία πριν 19-20 χρόνια και σώθηκαν όλοι....τρελλό και όμως συνέβη....
Εν ολίγοις ...το αεροπλάνο ένα MD-81 που οι κινητήρες είναι κολημένοι στο ουραίο και όχι κάτω απο τα φτερά έχασε και τους δύο κινητήρες .....προσπάθησε για επανεκκίνηση τπτ και το πήγαινε ως ανεμοπλάνο μέχρι που κατέπεσε σε δασώδη περιοχή αλλά σε ένα ξέφωτο.....μόνο 8 σοβαρά τραυματίες...

το θυμήκα γιατί το είδα σε ντοκυμαντέρ πρόσφατα.....Όλοι είχαν ξαφνιαστεί απο το γεγονός ότι δεν υπήρχαν νεκροί...Η άτρακτος είχε σπάσει σε τρία σημεία και όλοι βγαίναν απο τα συντρίμια πιο "άνετα"...Επίσης δεν άρπαξε φωτιά...και οι διασώστες πήγαν πάρα πολύ γρήγορα..

http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavian_Airlines_Flight_751

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μη μου πεις ότι καπνίζεις κιόλας εκεί πίσω :bleh::haha:
να σου πω τα περισσοτερα τσιγαρα τα καπνισα σε λεωφορειο στην ινδια!:haha:
ενια ωρες με το σαραβαλο που το κεφαλι σου κουτουλουσε στην οροφη απο τις λακουβες!
σε αεροπλανο δεν έχω καπνίσει..:rolleyes:

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
να σου πω τα περισσοτερα τσιγαρα τα καπνισα σε λεωφορειο στην ινδια!:haha:
ενια ωρες με το σαραβαλο που το κεφαλι σου κουτουλουσε στην οροφη απο τις λακουβες!
σε αεροπλανο δεν έχω καπνίσει..:rolleyes:
Λύθηκε και η απορία μου για το αν έχεις ταξιδέψει με ΚΤΕΛ στην Ινδία που σε ρώτησα σε άλλο topic :bleh:
Για να μαστε και οn topic..Δεν νομίζω ότι υπάρχει ασφαλής θέση σε αεροπλάνο..προσωπική άποψη πάντα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.737
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom