MarieAries
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Δυτική Αφρική
κάτσε, γιατί τα μπερδέψαμε λίγο.είναι καθαρά σαν ευρωπαϊκή χώρα
Δεν έγραψα πουθενά ότι είναι Ευρωπαϊκή χώρα η Τυνησία, απλά ανέφερα ότι από τις Αραβικές χώρες είναι ότι πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά δεδομένα και ότι εάν σου έκανε τόσο άσχημη εντύπωση, θα δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο εάν πας σε κάποια άλλη που αναφέρεις.
Επίσης, το θέμα είναι ρε παιδιά, όταν ταξιδεύουμε εκτός Ευρώπης να αποδεχόμαστε την κουλτούρα της κάθε χώρας, χωρίς να κρίνουμε με τα δικά μας "δυτικά μυαλά". Δεν μπορείς να περιμένεις τα στάνταρ της Ευρώπης στην καθαριότητα, στην οδήγηση, στο φαγητό, κλπ στις υπόλοιπες ηπείρους, πόσο μάλλον στις μουσουλμανικές/Αραβικές χώρες.
αυτό ακριβώς ανέφερα κι εγώ πιο πάνω, όταν μάλλον δεν είχε ιδέα τι θα αντιμετωπίσει, αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του ήρθαν, δυστυχώς με κάποιες κακοτοπιές.Αν δεν είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις είναι καλύτερα να μην πας.
Δεν έχει καμιά σχέση με Ευρώπη σε κανένα επίπεδο όλη η βόρειος Αφρική, Όχι ότι έχει η υπόλοιπη΄ εξαίρεση η νότιος Αφρική.
βασικά εκτός από το τσαντάκι, που όχι, δε μου το κλεψαν και λυπάμαι πολύ που σου έτυχε κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να φανταστείς τι δυσκολίες έχω αντιμετωπίσει σε ταξίδια, κυρίως επειδή ταξιδεύω ολομόναχη. Αν τα έβαζα σε λίστα και σου τα έδειχνα, πίστεψε με δε θα ήθελες να πατήσεις σε εκείνες τις χώρες. Απλά κρατάω πάντα τις θετικές αναμνήσεις, και εάν όντως με ακολουθείς στο φβ και είδες τι έγραψα για το Ιράκ, θα καταλάβεις τι εννοώ.Λογικά εσένα δεν σου κλέψανε το τσαντάκι ούτε σε δουλεύανε ασταμάτητα στα παζάρια με μεγάλα ποσά ούτε παίζανε μπατσες μπροστά σου τρεις και λίγο ούτε γίνονταν βδέλλες και μετά ζητούσαν λεφτά επειδή ήρθαν μαζί σου μέχρι ένα σημείο.
Είναι κρίμα να απορρίπτεις πολύ όμορφες χώρες επειδή είναι πιο βρώμικες από Ευρώπη, ή επειδή οδηγούν χωρίς τους δικούς μας κανόνες. Ελπίζω οι υπόλοιπες μέρες σου να πέρασαν πιο ευχάριστα.
Και για να το κλείσουμε αυτό, συνήθως δεν μπαίνω σε ιστορίες να σχολιάσω αρνητικά και να κριτικάρω, αλλά επειδή αδικείς την Τυνησία που είναι πραγματικά μία πολύ εύκολη χώρα και δεν έχω ξανα ακούσει από κανέναν τέτοιου είδους παράπονα, δεν μπορούσα να μην αναφέρω τη δική μου άποψη.