malysa
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- έλα μου ντε...
- Ταξίδι-Όνειρο
- 3η βραχονησίδα αριστερά
Εδώ εμένα γνωστή μου (γνωστή για την τσιγκουνιά της και τη μεγάλη οικονομική της επιφάνεια), επιστρέφοντας από ταξίδι, στο αεροδρόμιο, με σπασμένες τις ρόδες της βαλίτσα της και ακρως ταλαιπωρημένη η ίδια και ο σύζυγός της, αντί να πάρουν ταξί για το σπίτι τους, επέστρεψαν μέσω 3 μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά από 2ώρες στο σπίτι τους ("σιγά που θα πληρώσω τους ταξιτζήδες" μας δήλωσε περίτρανα περιγράφοντας το συμβάν και την ταλαιπωρία της)Εγω με τον φιλο μου εχουμε παει με τα ποδια αφου το σπιτι μας ειναι πολυ κοντα και θελαμε να περπατησουμε. Καθως βγαινουμε απο το μαγαζι σπαει το τακουνι μου. Ο φιλος μου παει να φερει ταξι γιατι δεν μπορουσα να περπατησω, ο κυριος λοιπον που ηταν στην παρεα με ρωταει να μενουμε κοντα. Ναι, εδω πιο κατω απανταω εγω και προσπαθει να πεισει τον φιλο μου πως το ταξι ειναι πεταμενα λεφτα και πως δεν θα παθω τιποτα να περπατησω ξυπολητη μεχρι εκει.
Ωχ αυτό κάτι μου θυμίζειη τσιγκουνια στο μεγαλειο της...
σε ενα ταξιδι μας στην τουρκια ηρθαν μαζι μας οι κουμπαροι μας, οι οποιοι με την σειρα τους φερανε μαζι ενα ζευγαρι φιλους τους...ο κυριος παρακαλω γιατρος...
καθομαστε να φαμε διαφορα ψαρια κ ψαρομεζε....οταν ερχεται ο λογαρισμος, φυσικα τον μοιρασαμε στα 6....ο κυριος γιατρος ειχε αντιρρησεις...αυτος δεν εφαγε γαριδες, δεν δοκιμασε απο τη σαλατα, ουτε ακουμπησε το χταποδι, οποτε θα πληρωνε το ψαρι το δικο του κ της γυναικας του...να μην πολυλογω, αλλα σε ολο το ταξιδι μετρουσε κ τις μπουκιες μας κ στο τελος εβγαζε το λογαριασμο...ηταν εφιαλτικο...
Και αυτό το έργο το έχω ξαναδεί . Αν είναι δυνατόν και όμως έχει συμβεί και σε μέναΕίναι καλοκαίρι, σκάει ο τζίτζικας, είμαι στο κέντρο της Αθήνας με μια φίλη και κάπου στην Πανεπιστημίου αγοράζω ένα μπουκαλάκι νερό να δροσιστώ λιγάκι... Με το που το πληρώνω μου λέει η φίλη: πριν πιεις εσύ να πιω πρώτη εγώ;;; Αφού διψάς, της λέω, γιατί δεν αγοράζεις ένα μπουκαλάκι κι εσύ; Και μου απαντά: Ε, μια γουλιά θέλω να πιω μόνο, να πάρω ολόκληρο μπουκάλι (!!!) για μια γουλιά;
ΣΟΦΕΣ κουβέντες!!!!!!!!!!!!!Είναι απαράβατη αρχή:Ταξίδια πάμε με άτομα που τα ξέρουμε καλά και είμαστε σίγουροι οτι δε θα μας κάνουν νερά...και ξέρουμε πως ταιριάζουμε σε πολλά σημεία!
Το τελευταίο που γράφεις είναι πολύ σοφό και ομολογουμένως δεν το είχα σκεφτεί!Οτι κάποιος που είναι τσιγγούνης τα οικονομικά, μπορεί να είναι εξίσου τσιγγούνης και στα συναισθήματα!
Ασε που πολλοί του παραπάνω συναφιού, κάνουν περιττά χλμ για να φθάσουν στο φθηνό βενζινάδικο ή συνήθως ξεμένουν από βενζίναΠες του Μ οτι για το καλό της τσέπης του να μην αφήνει και αδειάζει εντελώς το ντεπόζιτο της βενζίνης, διότι πολλές φορές περιέχει νερό και αν το τραβήξει η μηχανή θα τρέχει και δε θα φτάνει!Και τότε τα 10 ευρώ της βενζίνης θα του φαίνονται μικροποσό!Τι πράγματα είναι αυτά...με το ρολόϊ στο χέρι κάθεται...πότε θα αδειάσει το ρεζερβουάρ!Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα!
Σωστό το γερμανικό στυλ και σε βγάζει και από το άγχος να παραγγείλεις ότι τραβάει η ψυχή σου! Τι γίνεται όμως όταν παραγγέλνονται τα χιλιάδες μεζεδόπιατα με το ουζάκι στη μεγάλη παρέα? εκεί πως βρίσκουμε άκρη με το "βασιλάκη" (Bill)στο εξωτερικό πχ στην Γερμανία, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, συμβαίνει συχνά το εξής:
οταν βγαίνει μια παρέα για φαγητό οταν έρχεται η ωρα του λογαριασμού ο σερβιτόρος ρωτάει στην παρέα, "ξεχωριστά η μαζί";
ανάλογα με τα ατομα η την περίσταση εισπράττει και την αντίστοιχη απάντηση.
ειναι τσιγκουνιά αν πουν "ξεχωριστά";