malysa
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- έλα μου ντε...
- Ταξίδι-Όνειρο
- 3η βραχονησίδα αριστερά
travelina μου (συμπατριώτισσα),Αφού είσαι από κει, καταλαβαίνεις από παραξενιές... και δεν εννοώ τσιγκουνιά ή γυφτιά αλλά περισσότερο κάτι σαν εμμονές.
Ένας ξάδελφος για παράδειγμα, που μου θύμισε αυτόν που αναφέρει η Lyda, γενικά ανοιχτοχέρης και άνετος, δεν αντέχει να βλέπει σπατάλες στο χαρτί. Για την υπόλοιπη γραφική ύλη δεν τον νοιάζει αλλά αν πάρει κάποιος στο γραφείο ή στο σπίτι του μια κόλλα χαρτί, γράψει 5-10 σειρές και μετά το πετάξει ολόκληρο, παθαίνει κάτι. Ε, τι είναι αυτό τώρα;
Ή μια θεία, πραγματικά ανοιχτοχέρα σε όλα και πάντα με διάθεση να προσφέρει, έχει κόλλημα με το τηλεφώνημα, ειδικά παλιά με τον οτε νόμιζε ότι αν μιλήσει περισσότερο από 1 λεπτό θα πληρώσει μια περιουσία. Τώρα ας πούμε, δεν χρησιμοποιεί ποτέ το σταθερό και μας καλεί μόνο από το κινητό της! Και δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα!
δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι τσιγγουνιές, αλλά εμμονές σίγουρα είναι.
Ασε που έχω την εντύπωση ότι όσο μεγαλώνουμε, αν έχουμε και την τάση, δημιουργούμε κάποιες εμμονές παράξενες που δεν ξεκολλάμε από αυτές ...
Τώρα το άλλο που προσέχω με αυτούς που κατ΄εμέ είναι τσιγγούνιδες, είναι ότι εμφανίζονται σπάταλοι σε χαζοπράγματα π.χ. αγοράζουν εις διπλούν-τριπλούν την προσφορά του σουπερμάρκετ, που μπορεί τελικά να μην τα χρειάζονται ή να μην τα χρησιμοποιούν και να τα πετούν στο τέλος γιατί έληξαν ....
Και εδώ το σοφότατο "η φθήνια τρώει τον παρά"