Τρομοκρατία και ταξίδια

fotast

Member
Νομιζω μετρανε τις διανυκτερευσεις οπου κι εκει με τα ενοικιαζομενα ξεφευγει το πραμα..παντου στο περιπου υπολογιζουνε..πχ στο λουξεμβουργο δουλευουν πολλοι απο γειτονικες γαλλικες πολεις και πηγαινοερχοντε συνεχεια.Μπορει αυτοι να καταγραφονται ως τουριστες?
Οι διανυκτερεύσεις σίγουρα είναι ένας δείκτης αλλά τι γίνεται σε περίπτωση ενοικιαζομένων,φιλοξενίας,ημερήσιων κτλ.;Πάντως επειδή αναφέρθηκε σαν πηγή η Τράπεζα της Ελλάδος,αυτη πάντα μετρούσε τα στοιχεία του τουρισμού όπως σύνολο επισκεπτών,τουριστικές εισροές(συνάλλαγμα),τι ξοδεύει κατα κεφαλή ο τουρίστας κτλ.Τα ίδια και για τον εξερχόμενο τουρισμό και βγάζει διαφορά ισοζυγίου.Πιθανόν βέβαια τα στοιχεία να είναι στο περίπου και με βάση διάφορα μοντέλα στατιστικής.

Last edited:

chrisbd

Member
Τα χρήματα που καταβάλλονται με κάρτες για κράτηση ξενοδοχείων πιστεύω είναι ένα μέτρο για να δεις ομαδικά η μεμονομένα σε τι ποσοστό γίνεται αυτό.. τώρα οι ημερήσιες δεν πιστεύω ότι καταγράφονται εύκολα κάπου..

fotast

Member
Τα χρήματα που καταβάλλονται με κάρτες για κράτηση ξενοδοχείων πιστεύω είναι ένα μέτρο για να δεις ομαδικά η μεμονομένα σε τι ποσοστό γίνεται αυτό.. τώρα οι ημερήσιες δεν πιστεύω ότι καταγράφονται εύκολα κάπου..
Σωστό αυτό.Όπως και οι αφίξεις μέσω αεροπορικών ή ακτοπλοικών εταιρειών.Απο εκεί και πέρα ίσως τα στοιχεία είναι στο περίπου.

panpan

Member
Τα χρήματα που καταβάλλονται με κάρτες για κράτηση ξενοδοχείων
Πληροφοριακά το 90% του τζίρου μου γίνετε μέσω λογαριασμών Βουλγάρικων ,Ρουμάνικων,Εσθονικών και Λεττονικών.
Και πληρώνονται ξενοδοχεία,λεωφορεία,αεροπορικά κλπ
Εκατοντάδες Έλληνες που κλείνουν εκδρομή σε Ελληνικό πρακτορείο,ως εκ θαύματος πληρώνουν σε POS αλλοδαπό
το οποίο είναι μεν νόμιμο όταν συνοδεύετε από παραστατικό,αλλά θέλω να μου πει κάποιος όταν εκδίδεται μια απόδειξη πχ 1000 ευρώ αν ξέρει η τράπεζα της Ελλάδας αν αφορά ένα πελάτη ή 5 Όταν μου στέλνουν τα χρήματα σε Βουλγάρικο λογαριασμό ξέρει κανείς αν θα καταλήξει ο πελάτης στην Βουλγαρία ή στην Ισπανία;
Με τα κάπιταλ κοντρόλ έχουν δημιουργηθεί δεκάδες γραφεία εκτός Ελλάδας και έχουν ανοιχτεί χιλιάδες λογαριασμοί
στο εξωτερικό.Αυτά από μένα,σταματάω εδώ γιατί φύγαμε εκτός θέματος.Καλή Σαρακοστή από την Γαλλία.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για να επανέλθουμε στο θέμα, νομίζω τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν μια τάση η οποία μπορεί να μας βοηθήσει στη συζήτηση που κάνατε παραπάνω περί μείωσης σε κάποιες χώρες.

chrisbd

Member
Πληροφοριακά το 90% του τζίρου μου γίνετε μέσω λογαριασμών Βουλγάρικων ,Ρουμάνικων,Εσθονικών και Λεττονικών.
Και πληρώνονται ξενοδοχεία,λεωφορεία,αεροπορικά κλπ
Εκατοντάδες Έλληνες που κλείνουν εκδρομή σε Ελληνικό πρακτορείο,ως εκ θαύματος πληρώνουν σε POS αλλοδαπό
το οποίο είναι μεν νόμιμο όταν συνοδεύετε από παραστατικό,αλλά θέλω να μου πει κάποιος όταν εκδίδεται μια απόδειξη πχ 1000 ευρώ αν ξέρει η τράπεζα της Ελλάδας αν αφορά ένα πελάτη ή 5 Όταν μου στέλνουν τα χρήματα σε Βουλγάρικο λογαριασμό ξέρει κανείς αν θα καταλήξει ο πελάτης στην Βουλγαρία ή στην Ισπανία;
Με τα κάπιταλ κοντρόλ έχουν δημιουργηθεί δεκάδες γραφεία εκτός Ελλάδας και έχουν ανοιχτεί χιλιάδες λογαριασμοί
στο εξωτερικό.Αυτά από μένα,σταματάω εδώ γιατί φύγαμε εκτός θέματος.Καλή Σαρακοστή από την Γαλλία.
Όταν πληρώνεις με κάρτα, η κεντρική τράπεζα της χώρας που την έχει εκδώσει ξέρει που έχεις καταβάλει τα χρήματα σε όλο τον κόσμο πότε πόσα και σε ποιον;; Υπάρχουν διάφοροι κωδικοί που αντιστοιχούν σε όλα αυτά.. Τώρα άν έχεις λογαριασμούς στο εξωτερικό και κάνεις από κει συναλλαγές προφανώς όχι δεν μπορεί να ξέρει (αν και με τις τράπεζες ποτέ δεν είσαι σίγουρος) από την άλλη πόσοι @panpan υπάρχουν που να τα κάνουν αυτά;;
Είσαι ένας και μοναδικός :D..

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για να επανέλθουμε στο θέμα, νομίζω τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν μια τάση η οποία μπορεί να μας βοηθήσει στη συζήτηση που κάνατε παραπάνω περί μείωσης σε κάποιες χώρες.
Το περίεργο με τα στοιχεία είναι η Τουρκία που καταγράφει αύξηση, ενώ όλοι όσοι ζούμε Ελλάδα (Αθήνα αν θέλετε) ξέρουμε ότι σίγουρα το ρεύμα Ελλήνων προς τα εκεί έχει πέσει κατακόρυφα. Αυτό προκύπτει και από τις μαρτυρίες μελών του φόρουμ που επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη πρόσφατα αλλά και τα τελευταία χρόνια (ή χρόνο).

chrisbd

Member
Από τα γραφήματα καταλαβαίνω τα εξής: από τα δύο τελευταία ότι λόγω κρίσης οι Έλληνες όλο και περισσότερο προτιμούν γειτονικές χώρες και μεμονωμένα πια .. Από το πρώτο που είναι πολύ γενικό καταλαβαίνεις ότι η τρομοκρατία πολύ πιθανόν να έχει επηρεάσει κάποιες χώρες πχ Γαλλία και Γερμανία αλλά όχι ΗΒ pourquoi?
Η Τσεχία που σοκάρισε και τον DEF όπως και USA ... εδώ τι συμβαίνει πάλι είναι τεράστια η απόκλιση σε σχέση με τα άλλα.. αν έχει κανείς καμιά εξήγηση ακούμε..

Orfeasraf

Member
Η Τσεχία που σοκάρισε και τον DEF όπως και USA ... εδώ τι συμβαίνει πάλι είναι τεράστια η απόκλιση σε σχέση με τα άλλα.. αν έχει κανείς καμιά εξήγηση ακούμε..
Η τσεχια κι εμενα περιεργη μου φανηκε, απο την αλλη ισως η Νεα Υορκη να εχει αρχισει να υποκαθισταται απο Ντουμπαι κατα τη γνωμη μου...

chrisbd

Member
Η τσεχια κι εμενα περιεργη μου φανηκε, απο την αλλη ισως η Νεα Υορκη να εχει αρχισει να υποκαθισταται απο Ντουμπαι κατα τη γνωμη μου...
Για USA λέει γενικά αλλά έστω ότι αφορά Νέα Υόρκη, που είναι το πιο ελκυστικό, πάλι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα 27% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά προτίμησε Ντουμπάι ή Σαγκάη ή τέλος πάντων μια πόλη με τεράστιους ουρανοξύστες αντί για Ν.Υ.

Orfeasraf

Member
Σιγουρα οι ΗΠΑ δεν ειναι μονο ΝΥ ομως μεγαλο μερος των ελληνων που ταξιδευουν στις ΗΠΑ επιλεγουν την ΝΥ γι αυτο και την ανεφερα. Και ναι, δεν οφειλεται μονο σ αυτο τον παραγοντα η μειωση 27%,σιγουρα θα ειναι και αλλοι παραγοντες οπως το κοστος ή και αλλοι που δε μου ερχονται στο νου.

Και ξαναλεω για τα στοιχεια, εφ οσον δε γνωριζουμε τη μεθοδολογια η οποια χρησιμοποιειται για την εξαγωγη τους δεν μπορουμε να γνωριζουμε την αξιοπιστια τους.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Από τα γραφήματα καταλαβαίνω τα εξής: από τα δύο τελευταία ότι λόγω κρίσης οι Έλληνες όλο και περισσότερο προτιμούν γειτονικές χώρες και μεμονωμένα πια .. Από το πρώτο που είναι πολύ γενικό καταλαβαίνεις ότι η τρομοκρατία πολύ πιθανόν να έχει επηρεάσει κάποιες χώρες πχ Γαλλία και Γερμανία αλλά όχι ΗΒ pourquoi?
Ειναι απλα τα πραγματα. Η αυξηση σε χωρες οπως η Τουρκια και η Βουλγαρια ειναι λογικη καθως αποτελουν κοντινους και ευκολους προορισμους. Ειδικα αν στα νουμερα συμπεριλαμβονται και οι Ελληνες που περνουν τα συνορα για βενζινη, ψωνια ή αλλες υπηρεσιες τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για πραγματικη αυξηση του ρευματος των Ελληνων τουριστων προς τις δυο γειτονικες χωρες.

Για τις Γαλλια, Γερμανια και Ηνωμενο Βασιλειο μπορουμε να καταλαβουμε τα στατιστικα στοιχεια λογω των Ελληνων νεομεταναστων που συγκρατουν την πτωση στις δυο πρωτες και βοηθηθουν στην αυξηση για την τελευταια. Το ΗΒ ειναι η χωρα με το μεγαλυτερο μεταναστευτικο κυμα Ελληνων κατα τα χρονια της κρισης.

Η απουσια τετοιας μεταναστευσης προς την Τσεχικη Δημοκρατια δικαιολογει και την μεγαλη πτωση. Η ΗΠΑ ειναι μακρινος και ακριβως προορισμος.

Ειναι απολυτα εξηγησιμα τα στοιχεια με οποιον τροπο και αν εχουν προελθει. Στη Γαλλια και σε αλλες χωρες εχω ερωτηθει πολλες φορες πριν την αναχωρηση μου για καποιο ταξιδι, για το που πηγαινω, ποσες μερες θα μεινω, που θα μεινω, ποσα χρηματα προβλεπεται να ξοδεψω (για διαμονη, μεταφορες, φαγητο, διασκεδαση, συνολικα), ποιος ο σκοπος του ταξιδιου κα, απο εκπροσωπους υπουργειων ή αλλων φορεων.
Στην Ελλαδα δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα δεν αποκλειω πως μπορει και να γινεται.

Οποτε τα στατιστικα μπορει να ειναι και προιοντα δημοσκοπησεων και οχι μονο πραγματικων καταγεγραμμενων αριθμων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom