chrisbd
Member
Τώρα πρόσεξα καλύτερα ότι δεν είναι μέσα το τελευταίο 3μηνο του 2017 ..οπότε η όποια αρνητική διαφορά θα κλείσει προς τα πάνω...
Τώρα η μετανάστευση που κολλάει εδώ ;; είναι άλλα στοιχεία αυτά δεν έχουν σχέση με τα ταξίδια.. Το ΣΕΤΕ δίνει στοιχεία τί ξοδεύουμε ή εισπράττουμε τουριστικά..
Τα ψώνια και οι βενζίνες κλ δίπλα είναι κάτι που γίνεται χρόνια.. δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι εδώ..Ειναι απλα τα πραγματα. Η αυξηση σε χωρες οπως η Τουρκια και η Βουλγαρια ειναι λογικη καθως αποτελουν κοντινους και ευκολους προορισμους. Ειδικα αν στα νουμερα συμπεριλαμβονται και οι Ελληνες που περνουν τα συνορα για βενζινη, ψωνια ή αλλες υπηρεσιες τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για πραγματικη αυξηση του ρευματος των Ελληνων τουριστων προς τις δυο γειτονικες χωρες.
Για τις Γαλλια, Γερμανια και Ηνωμενο Βασιλειο μπορουμε να καταλαβουμε τα στατιστικα στοιχεια λογω των Ελληνων νεομεταναστων που συγκρατουν την πτωση στις δυο πρωτες και βοηθηθουν στην αυξηση για την τελευταια. Το ΗΒ ειναι η χωρα με το μεγαλυτερο μεταναστευτικο κυμα Ελληνων κατα τα χρονια της κρισης.
Η απουσια τετοιας μεταναστευσης προς την Τσεχικη Δημοκρατια δικαιολογει και την μεγαλη πτωση. Η ΗΠΑ ειναι μακρινος και ακριβως προορισμος.
Ειναι απολυτα εξηγησιμα τα στοιχεια με οποιον τροπο και αν εχουν προελθει. Στη Γαλλια και σε αλλες χωρες εχω ερωτηθει πολλες φορες πριν την αναχωρηση μου για καποιο ταξιδι, για το που πηγαινω, ποσες μερες θα μεινω, που θα μεινω, ποσα χρηματα προβλεπεται να ξοδεψω (για διαμονη, μεταφορες, φαγητο, διασκεδαση, συνολικα), ποιος ο σκοπος του ταξιδιου κα, απο εκπροσωπους υπουργειων ή αλλων φορεων.
Στην Ελλαδα δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα δεν αποκλειω πως μπορει και να γινεται.
Οποτε τα στατιστικα μπορει να ειναι και προιοντα δημοσκοπησεων και οχι μονο πραγματικων καταγεγραμμενων αριθμων.
Τώρα η μετανάστευση που κολλάει εδώ ;; είναι άλλα στοιχεία αυτά δεν έχουν σχέση με τα ταξίδια.. Το ΣΕΤΕ δίνει στοιχεία τί ξοδεύουμε ή εισπράττουμε τουριστικά..
Last edited: