Τρομοκρατία και ταξίδια

jimp

Member
Ένας λαός ξεσηκώνεται; Τα κίτρινα γιλέκα ούτε κατά διάννοια δεν αντικατροπτρίζουν την κοινή γνώμη της Γαλλίας. Υπάρχουν προβλήματα που χρειάζονται λύση, σαφώς, αλλά τα κίτρινα γιλέκα δε συμφωνούν καλά καλά μεταξύ τους στο τι διεκδικούν (ενίοτε διεκδικούν και αντιδιαμετρικά πράγματα). Και οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν απλώς να φύγουν οι μετανάστες.
Διαφωνώ ως προς την πολιτική τοποθέτηση των διαδηλωτών. Ναι στην αρχή βγήκε η Λεπέν αλλά μετά που είδε πως δεν θα μπορούσε να ελέγξει το κίνημα ζήτησε να κάνουν πίσω.

Και δυστυχώς σε τέτοιες ανοργανωτες διαδηλώσεις θα βγουν και φασίστες. Τους είδαμε, τους έδιωξαν, δεν μπόρεσαν να καπελωσουν το κίνημα.
Η αλήθεια ειναι πως δεν το έχει καπελώσει κανένας και αυτό είναι καλό αρκεί να μην οδηγηθεί πάλι στο μη χείρον βέλτιστον,μακρόν αντι Λεπέν και να δουν την ουσία.

jimp

Member
Οποιος ειχε παει Συνταγμα με τους Αγανακτισμενους, θυμαται την ΧΑ στο πανω μερος της πλατειας και τους διαμετρικα αντιθετους κατω. Το εχουμε ξαναδει το εργο.
Το οτι ηταν 100-200 άτομα σε μία διαδήλωση χιλιάδων δεν δείχνει κάτι οταν ούτε στις δικές τους διαδηλώσεις δεν συγκεντρώνουν πάνω από χιλιαδα. Ούτε τις διαδηλώσεις οργάνωσαν,ούτε τις καπελωσαν, διώχθηκαν μόλις έγιναν αντιληπτοί, δεν ξαναπατησαν.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ένας λαός ξεσηκώνεται; Τα κίτρινα γιλέκα ούτε κατά διάννοια δεν αντικατροπτρίζουν την κοινή γνώμη της Γαλλίας. Υπάρχουν προβλήματα που χρειάζονται λύση, σαφώς, αλλά τα κίτρινα γιλέκα δε συμφωνούν καλά καλά μεταξύ τους στο τι διεκδικούν (ενίοτε διεκδικούν και αντιδιαμετρικά πράγματα). Και οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν απλώς να φύγουν οι μετανάστες.
Τα κιτρινα γιλεκα εχουν τη στηριξη των 3/4 περιπου του γαλλικου λαου και δεν εχουν αντιμεταναστευτικη ατζεντα. Μπορει να ακουγονται διαφορες φωνες, μπορει να προσπαθησαν αποτυχημενα πολιτικοι κυριως της ακροδεξιας να ηγηθουν του κινηματος, αλλα οι αρχες τους βασιζονται στην ηθικη οικονομια. Ανθρωποι μικρομεσαιοι, αναρχικοι στην μεγαλη τους πλειοψηφια διεκδικουν καλυτερες παροχες και αξιοπρεπη ζωη για τις ευαισθητες κοινωνικες ομαδες. "Δεν ειμαστε ακτιβιστες, ειμαστε πολιτες", "Οι κυβερνησεις παντα ακουν τα λομπι, ποτε την πλειοψηφια. Εμεις λοιπον ειμαστε το λομπι του λαου", "Λενε, ελατε να καθισουμε ησυχα, να συζητησουμε πολιτισμενα. Αλλα αυτος που καθεται σε ενα τραπεζι διαπραγματευσεων και δεν παιρνει τιποτα δεν θελει να συζητησει πολιτισμενα, αλλα να σου σπασει τα μουτρα.", " Η βια ειναι ο μονος τροπος για να μας ακουσουν".

niki27

Member
Έχω κλείσει εισιτήρια για Κων/πολη τον Μάρτιο αλλα όλοι μου λένε να το ακυρώσω γιατί είναι επίφοβο ένα τέτοιο ταξίδι αυτή την περίοδο. Αν και πιστεύω ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι με επηρεάζει και με αγχώνει η ανησυχία των γύρω μου.. Θα ήθελα τις γνώμες γενικά και να μου πείτε αν πιστεύετε κι εσείς ότι όντως δεν είναι καλή περίοδος.

fotast

Member
Έχω κλείσει εισιτήρια για Κων/πολη τον Μάρτιο αλλα όλοι μου λένε να το ακυρώσω γιατί είναι επίφοβο ένα τέτοιο ταξίδι αυτή την περίοδο. Αν και πιστεύω ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι με επηρεάζει και με αγχώνει η ανησυχία των γύρω μου.. Θα ήθελα τις γνώμες γενικά και να μου πείτε αν πιστεύετε κι εσείς ότι όντως δεν είναι καλή περίοδος.
Σε αυτά τα θέματα κάνουμε ότι πιστεύουμε οι ίδιοι και δεν ακούμε κανέναν...

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Συμφωνώ απλά θα ήθελα να δω αν και άλλοι άνθρωποι το θεωρούν λάθος σαν επιλογή ή μόνο το οικογενειακό μου περιβάλλον :lol:
Αν μπεις σε αυτή την λογική δεν μπορείς να πας πουθενα. Και το Παρίσι έχει δεχθεί χτυπήματα και η Βαρκελώνη και το Λονδίνο και η Γερμανία και η Ρώμη δεχεται κατα καιρούς απειλές κτλ....
Κάθεσαι εδώ και εύχεσαι να μη συμβεί ούτε στη χώρα σου (γιατί ούτε και αυτό στο εξασφαλίζει κανείς οτι δεν θα συμβεί).

fotast

Member
Συμφωνώ απλά θα ήθελα να δω αν και άλλοι άνθρωποι το θεωρούν λάθος σαν επιλογή ή μόνο το οικογενειακό μου περιβάλλον :lol:
Δεν θα βρεις παραπάνω από 1-3 άτομα εδώ μέσα που θα το θεωρούν λάθος επιλογή.Εγγυημένα :D

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η "κακιά στιγμή" μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και αν είναι κανείς, ακόμα και στην πιο "κυριλέ" και αστυνομούμενη πόλη. Προσωπικά έχω πάει πολλές φορές Τουρκία, αλλά και Πόλη συγκεκριμένα και ποτέ δεν ένιωσα ανασφάλεια. Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε πριν ένα χρόνο. Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα και σήμερα ακόμα.

Παρ' όλα αυτά θα πω το εξής: αν κάποιος νιώθει μεγάλη ανασφάλεια για έναν προορισμό, αν κάτι τον "τρώει", τον προβληματίζει και τον φοβίζει, ας μην πάει, ό, τι και να του λένε οι άλλοι. Επειδή απλούστατα θα είναι μες το άγχος και δεν θα το ευχαριστηθεί.

arabickostas

Member
Αν κάνεις το Χανιά Ηράκλειο και επιστροφή οδικώς κινδυνεύεις στατιστικα περισσότερο. Μη μπεις στην λογική αυτή αλλιώς αφαιρεις πάρα πολλούς προορισμούς. Καλό ταξίδι!

niki27

Member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Ηδη νιώθω καλύτερα Όταν έκλεισα τα εισιτήρια δεν είχα κανένα άγχος απλά επηρεάζομαι εύκολα. Έχω ξαναπάει το 2005 στην Κων/πολη με το σχολείο αλλά τότε ίσως και λόγω ηλικίας δεν μου έκανε μεγάλη αίσθηση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom