paefstra
Member
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Κάπως έτσι, έντελώς συμπτωματικά, άνοιξα κι έκλεισα ερμητικά (νόμιζα) την πόρτα σε έναν κόσμο που αγνοούσα και δεν είχα σκοπό να γνωρίσω ποτέ.
Εγώ ήξερα μόνο από τετραγωνικά εκατοστά, και τώρα να'μαι, η καταραμένη, να γυρίζω από πόλη σε πόλη για να δω πίνακες.
Έμαθα πιο πολλά από όσα ήθελα και όλα ανορθόδοξα.
Λοξά. Σαν αυτή τη λοξή ιστορία.
Και ενώ νόμιζα ότι θα ξεφύγω με μικρές απώλειες, η διάβρωσή μου είχε γίνει ύπουλα και συστηματικά. Χωρίς να πιστεψω ποτέ σε καμία Τελική Κριση, κρίνομαι κάθε φορά για τη σκέψη που σαν επίμονη μυγα έρχεται ακόμη ενοχλητικά, όσο κι αν κουνάς τα χέρια να τη διώξεις,
για τον Μ. όταν τυφλώθηκε και σταμάτησε να ζωγραφίζει,
τον Φ όταν αυτοκτόνησε πριν τα 50 και όλοι νόμιζαν ότι είχε ακόμη πολλά έργα να δωσει,
τον καταπληκτικό μα υπερήλικα Τ. αμέσως μόλις έγινε ακαδημαικός :
“ Τώρα πρέπει να κρύψουν μέχρι να διπλασιαστεί η τιμή”.
Αλλά έτσι είναι αυτά. Εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να σου προκύψουν και πράγματα αναπάντεχα . Να σχεδιάζεις οδοιπορικά προς αναζήτηση της ομορφιάς.
Πρέπει να προσέχει κανείς πού πάει και μπλέκει.
(@silversurfer @katkats τακτοποιήστε την ιστορία)
Κάπως έτσι, έντελώς συμπτωματικά, άνοιξα κι έκλεισα ερμητικά (νόμιζα) την πόρτα σε έναν κόσμο που αγνοούσα και δεν είχα σκοπό να γνωρίσω ποτέ.
Εγώ ήξερα μόνο από τετραγωνικά εκατοστά, και τώρα να'μαι, η καταραμένη, να γυρίζω από πόλη σε πόλη για να δω πίνακες.
Έμαθα πιο πολλά από όσα ήθελα και όλα ανορθόδοξα.
Λοξά. Σαν αυτή τη λοξή ιστορία.
Και ενώ νόμιζα ότι θα ξεφύγω με μικρές απώλειες, η διάβρωσή μου είχε γίνει ύπουλα και συστηματικά. Χωρίς να πιστεψω ποτέ σε καμία Τελική Κριση, κρίνομαι κάθε φορά για τη σκέψη που σαν επίμονη μυγα έρχεται ακόμη ενοχλητικά, όσο κι αν κουνάς τα χέρια να τη διώξεις,
για τον Μ. όταν τυφλώθηκε και σταμάτησε να ζωγραφίζει,
τον Φ όταν αυτοκτόνησε πριν τα 50 και όλοι νόμιζαν ότι είχε ακόμη πολλά έργα να δωσει,
τον καταπληκτικό μα υπερήλικα Τ. αμέσως μόλις έγινε ακαδημαικός :
“ Τώρα πρέπει να κρύψουν μέχρι να διπλασιαστεί η τιμή”.
Αλλά έτσι είναι αυτά. Εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να σου προκύψουν και πράγματα αναπάντεχα . Να σχεδιάζεις οδοιπορικά προς αναζήτηση της ομορφιάς.
Πρέπει να προσέχει κανείς πού πάει και μπλέκει.
(@silversurfer @katkats τακτοποιήστε την ιστορία)
Last edited: