• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Το νησί των γενναίων

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αγαπημένε μου baba, λόγω του ότι γράφεις τόσο όμορφα δεν θα αφήσω ουδεμία σπόντα περί της ατέλειωτης ιστορίας για το άλλο ΤΟ νησί. Απλά θα περιμένω στωϊκά την εξέλιξη τουτουνού του νησιού, του οποίου το όνομα ψιθυρίζω τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. :cool:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ολο παιχνιδακια και μυστηρια μας βαζετε κυριε baba μας!
Αλλα μην ανησυχειτε ...πλησιαζει η ωρα του παρτυ στο οποιο θα υποβληθειτε σε βασανιστηρια για να αποκαλυψετε........

isabelle

Member
... Πίστεψέ με (άλλωστε, νομίζω ότι ισχύει το ίδιο και για σένα), στενοχωριέμαι κι εγώ για τις μισοτελειωμένες "αποστολές" που έχω αναλάβει - ίσως περισσότερο από εσάς τους αναγνώστες.
Babaduma, σε ότι με αφορά, είμαι αθώα του αίματος (για την ώρα τουλάχιστον). Ξεκίνησα να γράφω για τα πρώην σοβιετικά "σταν" πριν τρεις μέρες άρα δεν μπορεί κανείς να με χρεώσει με καθυστερήσεις (ακόμα!). Γιαυτό εξάλλου και έχω μούτρα να την βγαίνω σε σένα και στον Hydronetta. Επωφελούμε όσο είναι καιρός. :lol:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Babaduma, σε ότι με αφορά, είμαι αθώα του αίματος (για την ώρα τουλάχιστον). Ξεκίνησα να γράφω για τα πρώην σοβιετικά "σταν" πριν τρεις μέρες άρα δεν μπορεί κανείς να με χρεώσει με καθυστερήσεις (ακόμα!). Γιαυτό εξάλλου και έχω μούτρα να την βγαίνω σε σένα και στον Hydronetta. Επωφελούμε όσο είναι καιρός. :lol:
Συγγνώμη, δεν έγινα νομίζω αντιληπτός. Δεν αναφερόμουν στη δραστηριότητά σου στο φόρουμ αλλά στο ένδοξο ταξιδιωτικό "παρελθόν" σου (και ελπίζω ίδιο ένδοξο μέλλον) μαζί με τον σύντροφό σου και τις υπέροχες στιγμές (και κίνητρα) που μας χαρίσατε μέσα από τις σελίδες του γνωστού περιοδικού.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Θα το θεωρούσα απίθανο my captain να μην είχες πλεύσει. Χάριν του suspense, ωστόσο, θα σε παρακαλούσα (εσένα και όσους τυχόν γνωρίζουν) να μην αποκαλυφθεί το όνομα του νησιού μέχρι να έλθει η ώρα (κάπου στη μέση της ιστορίας).
εννοείται. δεν χρειαζόταν παράκληση..

isabelle

Member
Συγγνώμη, δεν έγινα νομίζω αντιληπτός. Δεν αναφερόμουν στη δραστηριότητά σου στο φόρουμ αλλά στο ένδοξο ταξιδιωτικό "παρελθόν" σου (και ελπίζω ίδιο ένδοξο μέλλον) μαζί με τον σύντροφό σου και τις υπέροχες στιγμές (και κίνητρα) που μας χαρίσατε μέσα από τις σελίδες του γνωστού περιοδικού.
Ναι, πράγματι, δεν είχα καταλάβει που αναφερόσουν. Πάντως κατά το "ενδοξο" παρελθόν, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπήρχαν περιθώρια για μισοτελειωμένες δουλειές καθώς οι προθεσμίες τρέχανε και ήταν δεδομένες.
Καλή συνέχεια babaduma, και πήγαινε μας σ' όποιο νησί τραβά η καρδιά σου, αρκεί να γράφεις!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δύο μήνες πριν

Περασμένα μεσάνυχτα μιας μάλλον αδιάφορης ανοιξιάτικης νύχτας και ο υποφαινόμενος, yours truly the vampire, αναπαύεται νωχελικά στην πολυθρόνα του γραφείου του. Έχοντας κορέσει την πείνα και την δίψα του, περιπλανιέται στον πλανήτη του διαδικτύου αναζητώντας εικόνες από wanabe μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Δεν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο. Χαζεύει περισσότερο και μόνο σποραδικά σταματάει όπου δείχνει να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Ώσπου… Ώσπου μια φωτογραφία σαν αυτή του κάνει “κλικ”. Πού βρίσκεται αυτό;

aimg801.imageshack.us_img801_8027_dscf1043p.jpg

Μπαίνει στη σελίδα κι αρχίζει να διαβάζει. Πώς του είχε ξεφύγει αυτό το μέρος; Η αναζήτηση στοχοποιείται, το ενδιαφέρον αυξάνεται, νέες φωτογραφίες εμφανίζονται, το ίδιο εντυπωσιακές, το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

aimg830.imageshack.us_img830_933_dscf0841o.jpg

Ξεκουνιέται επιτέλους. Σηκώνεται και πάει να βρει εκείνον τον οδηγό του Baedeker να δει αν γράφει τίποτα. Μμμμ… Μια δεκάδα αράδες μονάχα αλλά δύο αστεράκια παρακαλώ. Κάτι παίζει εδώ. Ξαναγυρίζει στον υπολογιστή, καρτέλες ανοίγουν, σελίδες εμφανίζονται, εδώ ο Lonely Planet, εκεί οι Rough Guides, o Frommer σε .pdf. Πάνω κάτω τα ίδια λένε όλοι, ωστόσο, πίσω από τις γραμμές των RG διακρίνει μεγαλύτερο ενθουσιασμό και καθώς τους θεωρεί και τους πλέον αξιόπιστους (αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη) τους δίνει και τη μεγαλύτερη σημασία. Άλλωστε, είναι και οι μόνοι που δίνουν ακριβείς πληροφορίες για μετάβαση, διαμονή, εστίαση, επικοινωνία.

“Hey, wait a minute!” του φωνάζει μια εσωτερική φωνή. “Τι πας να κάνεις; Δεν είναι κανονισμένο ήδη το πρόγραμμα των καλοκαιρινών σου διακοπών; Θα το τινάξεις στον αέρα;”

“F@@k the programme!” της απαντά σε άπταιστα γαλλικά. “Εγώ θέλω να πάω εδώ!”

“Καλά, και η παρέα σου; Δε θα της πεις τίποτα; Αν έχει αντιρρήσεις;” συνεχίζει η φωνή της συνείδησής του.

“Άσε με τώρα! Τώρα προέχουν άλλα. Πρέπει να μάθω όσο γίνεται περισσότερα. Να ψάξω ημερομηνίες, να τσεκάρω δρομολόγια, να δω τι παίζει ακριβώς με τη διαμονή, να… να… Όταν έχω καλύτερη εικόνα, βλέπουμε. Κι ούτε πρόκειται να πω κάτι. Θα το αφήσω για έκπληξη. Όταν έλθει η ώρα. Και δε νομίζω να ‘χει αντιρρήσεις. Ποτέ (; ) δεν έχουν αντιρρήσεις σε τέτοιου είδους εκπλήξεις!” αντιτείνει με αλαζονεία και πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά.
Νέες καρτέλες, νέες σελίδες, διαβάζει, διαβάζει, σημειώνει, σημειώνει, ιστορίες ξεδιπλώνονται, παρελθόντος και παρόντος, Εθνικά Πάρκα εδώ, προστατευμένες περιοχές της UNESCO εκεί, φωτογραφίες, φωτογραφίες, βράχια, παραλίες, κρυστάλλινα νερά και … μια τελευταία που του δίνει τη χαριστική βολή: “Εγώ εδώ θα πάω οπωσδήποτε!” αποφασίζει.

Έχει περάσει κανά τρίωρο ήδη, σιγά μην πάει για ύπνο, εδώ θα τον βρει το ξημέρωμα…

Τα δρομολόγια ελέγχθηκαν. Οι τιμές ελέγχθηκαν. Το emailστον ξενώνα στάλθηκε (αν και ποτέ δεν έλαβε απάντηση, τελικά. Όταν έφτασε εκεί, κατάλαβε το γιατί). Δεν έμενε τίποτ’ άλλο να κάνει προς το παρόν. Έβαλε το ξυπνητήρι μια ώρα αργότερα κι έσυρε τα βήματά του προς την κρεβατοκάμαρα. Σε λιγότερο από τέσσερις ώρες θα έπρεπε να σηκωθεί για να πάει στη δουλειά. Πάλι εκείνο το ταλαίπωρο project θα την πλήρωνε!

aimg84.imageshack.us_img84_5661_dscf1083q.jpg

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παντως να τολμησω να πω οτι βλεποντας καποιος μονο τις φωτο ,θα μπορουσε να πιστεψει οτι προκειται για ελληνικο νησι.
Ο σοφος Δρυιδης παει να θολωσει τα νερα για εξωτερικο με το κειμενο.
Μπλοφαρει?Προκειται για Ελλαδα ή για εξωτερικο?
Αναμεινατε στις οθονες σας......

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μου αρέσει η εισαγωγή, το τρέξιμο και η έκπληξη πάνω απ' όλα. :cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ