• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είχατε δεν είχατε με βάλατε στο τριπάκι κι αξιώθηκα κι έκλεισα ραντεβού για νέα ταυτότητα (σε 2.5 μήνες, αλλά εντάξει!).
Κοινωνικό έργο κάνει αυτό το φόρουμ! :p

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Πρόσφατα ανακάλυψα πως το διαβατήριό μου έληξε και εφόσον είχα κλήσει ήδη για Γενάρη απόδραση. Έχω την νέα τύπου ταυτότητα . Την δέχονται παντού με την ίδια ευκολία (πέρασμα στην ασιατική πλευρά, αγορά κάρτας sim, πιθανό έλεγχο απο αστυνομία στον δρόμο) ή καλύτερα να ανανεώσω διαβατήριο.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Πρόσφατα ανακάλυψα πως το διαβατήριό μου έληξε και εφόσον είχα κλήσει ήδη για Γενάρη απόδραση. Έχω την νέα τύπου ταυτότητα . Την δέχονται παντού με την ίδια ευκολία (πέρασμα στην ασιατική πλευρά, αγορά κάρτας sim, πιθανό έλεγχο απο αστυνομία στον δρόμο) ή καλύτερα να ανανεώσω διαβατήριο.
Δεν θα έχεις πρόβλημα με την ταυτότητα.
Το καλό είναι οτι τα διαβατήρια θα έχουν 10ετή ισχύ πλέον.

thessaris

Member
Δεν υπάρχουν σύνορα και συνεπώς κανένας έλεγχος όταν περνάς από την ευρωπαϊκή στην ασιατική πλευρά. Με την ταυτότητα γενικά στην Τουρκία είσαι κομπλέ.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με ελέγχους κλπ, απλά σου δίνουν ένα χαρτάκι στην είσοδο που χρειάζεται να το παρουσιάσεις κατά την έξοδο από τη χώρα και οφείλεις να μην το χάσεις.
Ακόμα και εσωτερική πτήση να πάρεις εντός Τουρκίας με ταυτότητα και πάλι δεν έχεις προβλημα (έμενα αυτό θυμάμαι με είχε αγχωσει πέρυσι που είχα πάει χωρίς διαβατήριο).

Όσον αφορά την κάρτα sim και πάλι πέρυσι που είχα πάει με ταυτότητα μας είχαν ζητήσει διαβατήριο και είχαμε βγάλει με το διαβατήριο του συνταξιδιώτη μου. Δεν ξέρω αν δεν είχε ούτε εκείνος και είχαμε επιμείνει τι θα είχε γίνει. Αυτό που λέω έλαβε χώρα στη Σμύρνη, όχι Κων/πόλη.

Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άλλη η αίσθηση όταν έχεις διαβατήριο. Φέτος που έβγαλα δεκαετές ξεγνοιασα.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μάθει να ταξιδεύω χωρίς διαβατήριο αλλά σκέφτηκα να γλιτώσω το extra κοστος της ανανέωσης πριν το ταξίδι. Διαβατήριο και visa υποχρεωτικά θα έχει το έτερον ήμισυ έτσι και αλλιώς αν κάπου απαιτηθεί π.χ για κάρτα sim οπότε θα ταξιδέψω με την ταυτότητα!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.480
Νεότερο μέλος
christinalkp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom