dmdoc
Member
Εγώ τώρα μαθαίνω Ελληνικά,γι'αυτό υπάρχει εμφανής δυσχέρεια στο να καταστώ αντιληπτός
εξ ιδίων έκρινα τα αλλότρια ντάρλινγκ . Για τη δουλειά μου έχω μάθει 8 κουβέντες στη σερβική και ανταπεξέρχομαι. Αν αποφασίσω να μάθω άλλες 8 σε κάποια άλλη γλώσσα, θα επέλεγα τη ρωσσική. 24 Αυγούστου έχουμε, κάνε μια βόλτα εκεί που δουλεύεις και πιο πολύ ρωσσικά και σερβικά θα ακούσεις.Αυτο το συμπερασμα πως τα γερμανικα ειναι αχρηστα και μαλιστα πιο αχρηστα απο τα σερβικα δεν το καταλαβα ρε fenia. Τα σερβικα ειναι πιο χρησιμα στην Καλλιθεα, στη Χανιωτη , το Πολυχρονο, την Καψοχωρα στην Καλλικρατεια και την Παραλια Κατερινης... στην υπολοιπη Ελλαδα δε νομιζω να ειναι πολυ χρησιμα...
Τότε γιατί μας ζητάνε μεταφρασμένους τους τίτλους σπουδών και την επάρκεια της γλώσσας? πες μας ποιες υπηρεσίες είναι αυτές για να δώσουμε τα φώτα και σε αυτές που μας χρειάζονται.Επιμένω ότι τα έγγραφα στα αγγλικά και στα γαλλικά τα αποδέχονται οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν πρόκειται για ανακρίβειες.
Ούσα Αθηναία η οποία έχω εγκατασταθεί από 18 χρονών στη Θεσσαλονίκη, έχω παρατηρήσει οτι στη νότια Ελλάδα η προτίμηση στρέφεται στα Γαλλικά, ενώ στη Μακεδονία η προτίμηση στρέφεται στα γερμανικά, για αρκετούς και ποικίλους λόγους.Κατά τ' άλλα παρόλο που συμπαθώ εξίσου Γαλλία και Γερμανία, μακράν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για μένα, συμφωνώ οτι παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν την εκμάθηση των Γαλλικών έναντι των Γερμανικών. Η τάση αυτή βέβαια φθίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα είναι κυρίαρχη.
Σωστή η παρατήρηση σου. Πιθανόν οφείλεται στο γεγονός οτι οι Μακεδόνες έχουν περισσότερους δεσμούς ( επαγγελματικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς κτλ) με τη Γερμανία, διότι η Γερμανία ήταν η κύρια χώρα προορισμού μεταναστών από τη Β.Ελλάδα, ενώ οι Νοτιοελλαδίτες μετανάστευσαν νωρίτερα και ως επί το πλείστον σε υπερπόντιους προορισμούς ( ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία)Ούσα Αθηναία η οποία έχω εγκατασταθεί από 18 χρονών στη Θεσσαλονίκη, έχω παρατηρήσει οτι στη νότια Ελλάδα η προτίμηση στρέφεται στα Γαλλικά, ενώ στη Μακεδονία η προτίμηση στρέφεται στα γερμανικά, για αρκετούς και ποικίλους λόγους.
Να πω κ εγω οτι μια περιοδο εκανα μαθηματα Mandarin (κινεζικα) για 4 μηνες.. Δεν ειναι δυσκολα (αντιθετως, αν εξαιρεσεις καποιους ηχους που δεν καταφερα ποτε να προφερω σωστα), ειναι ομως τοσο πολυ διαφορετικα απο οσα γνωριζουμε που τελικα η εκμαθηση γινεται δυσκολη..Ωραία! Και μετά τα τελευταία ποστ τι να πω; Ότι μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά μόνο; Και μάλιστα ότι στα δεύτερα η ικανότητα γραφής μου έχει μειωθεί σημαντικά;
Τέλος πάντων! Η συζήτηση στις τελευταίες σελίδες ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για μένα, κυρίως γιατί φέτος θέλω να μάθω μια τρίτη γλώσσα και θέλω άμεσα να αποφασίσω ποια. Ιταλικά τα ψιλοκαταλαβαίνω, ιδιαίτερα σε ανάγνωση και έλεγα να συνεχίσω με αυτά, ΑΛΛΑ με την τωρινή οικονομική κατάσταση, μήπως να αναθεωρήσω και να μάθω μια γλώσσα του μέλλοντος; Πχ Ρώσικα; Οι ομιλούντες Ρώσικα, πόσο χρόνο πιστεύετε ότι χρειάζεται για να φτάσει κάποιος σε νορμάλ επίπεδο;
Άλλες προτάσεις; Τα Κινέζικα δεν τα περιλαμβάνω γιατί ξέρω ότι χρειάζεται αρκετά χρόνια για να φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο.