babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Ευχαριστώ, με κάλυψες.Ταξιδεύω για εικόνες και γεύσεις...
Ευχαριστώ, με κάλυψες.Ταξιδεύω για εικόνες και γεύσεις...
Εγώ πάντως αν και σε πιστεύω θέλω να δω οπωσδήποτε το βίντεο από τα ταξίδια σου. Μόνο o jose βάζει και αυτά δείχνουν μόνο μνημεία και αξιοθέατα!!Καλα, εγω παντως λεω αληθεια. Αν θες σου δειχνω και βιντεο απο τα ταξιδια μου...
Θα το κλείσεις το σπίτι του νιόπαντρου....Εγώ πάντως αν και σε πιστεύω θέλω να δω οπωσδήποτε το βίντεο από τα ταξίδια σου. Μόνο o jose βάζει και αυτά δείχνουν μόνο μνημεία και αξιοθέατα!!
Εγώ δεν θα κάνω τίποτα. Μόνος του είπε πως θα βάλει βίντεο από τα ταξίδια του. Περιμένω να απολαύσω και ελπίζω να θέλουν και οι άλλοι και να πατηθούν πολλά like!Θα το κλείσεις το σπίτι του νιόπαντρου....
Ας σταματησουμε να παραμυθιαζομαστε πως με τα ταξιδια γινομαστε καλυτεροι.
Δε θα μπορούσες να με καλύψεις προσωπικά περισσότερο!Διευρύνω του ορίζοντές μου = Διευρύνω τα όρια των γνώσεων, ενδιαφερόντων, πνευματικών ενασχολήσεων
Ευρείς ορίζοντες = ο βαθμός στον οποίο έχει κανείς ανοιχτό μυαλό
(από το λεξικό του Μπαμπινιώτη)
Στα Αγγλικά : broaden/widen somebody's horizons
Στα Γαλλικά : ouvrir des horizons
Στα Γερμανικά : meinen Horizont erweitern
κ.ο.κ.
Η Ελληνική γλώσσα (και όχι μόνο) χρησιμοποιεί όχι τυχαία έναν καθαρά γεωγραφικό όρο (ορίζοντας) για να περιγράψει την ευρύτητα του πνεύματος καθώς και τα όρια των γνώσεων, ενδιαφερόντων και πνευματικών ενασχολήσεων. Γιατί;
Γιατί από την αρχή της εμφάνισης της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη, ο άνθρωπος συνέδεσε άρρηκτα στο νου του την έννοια της μετακίνησης και του ταξιδιού με την ευρύτητα του πνεύματος και τα όρια των γνώσεων. Όταν είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους οι ορίζοντές σου είναι ότι χωράει σε ένα δωμάτιο, όταν μένεις στο χωριό σου έχεις σαν ορίζοντα τα γειτονικά βουνά ή την θάλασσα, όταν γυρίζεις τον κόσμο όλο ορίζοντάς σου είναι ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη και ο πλανήτης.
Ο tripakias ζητάει παραδείγματα. Πως κάποιος γίνεται αντιρατσιστής; Πως δέχεται το διαφορετικό ή ασπάζεται τις ξένες κουλτούρες; Μακάρι η ανθρώπινη ύπαρξη να ήταν τόσο απλή. Βάζεις γουρούνι, βγαίνει λουκάνικο. Κάνεις ταξίδια, ξεσηκώνεσαι ν’αλλάξεις τον κόσμο.
Το ταξίδι δίνει την γνώση, δίνει το βίωμα, δίνει απλά το ερέθισμα. Δίνει την διαφορετική οπτική γωνιά. Στον άνθρωπο εναπόκειται πως θα αξιοποιήσει με το μυαλό και την καρδιά του το ερέθισμα αυτό. Είναι σαν την έκφραση «το βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Το βιβλίο δίνει την γνώση, δίνει το ερέθισμα, μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να γίνει καλύτερος. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι στουρνάρι κάποιος διαβασμένος, ή ότι δεν μπορεί να είναι διαμάντι κάποιος που δεν διαβάζει.
Ε, το ίδιο και με το ταξίδι.
Δεν ειχα σκοπο να υποτιμησω κανεναν και η φτωχεια ηταν απλα ενα παραδειγμα που πρωτοχρησιμοποιηθηκε απο αλλον και το συνεχισα. Οποιος αισθανεται καλυτερος μπορει να προσδιδει την αξια που θελει στον εαυτο του. Εγω δεν εχω καμμια διαθεση να βαλω τιμες σε αλλους.Νομίζω ότι κάνεις μια γενίκευση πολύ επικίνδυνη και πολύ υποτιμητική για πολύ κόσμο. Το να έχει αποκομίσει κάποιος κάτι από ένα του ταξίδι δε σημαίνει απαραίτητα ότι βοηθάει τους φτωχούς του κόσμου - αν και ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό των ατόμων που βοηθάνε πιστεύω είναι μεγαλύτερο ανάμεσα σε ταξιδιώτες παρά σε μη ταξιδιώτες.
Αυτό κατάλαβες απο αυτό που είπα; Ότι ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να κάνει ταξίδια για να πάψει να είναι ομοφοβικός; Αναίρεσα το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έχει φιλελεύθερες απόψεις ακόμα κι απο τον καναπέ του σπιτιού του; Ζήτησες παραδείγματα και ανέφερα ένα-δύο. Αν θες κάνε τη Σουηδία Φιλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία ή όποια άλλη χώρα γουστάρεις. Έχεις γενικά ένα εριστικό και ειρωνικό ύφος. Απο τη μία ζητάς παραδείγματα απο την άλλη ειρωνεύεσαι τις απαντήσεις των άλλων.4. Για να παψεις να εισαι ομοφοβικος πρεπει να ταξιδεψεις στη Σουηδια
Διευρύνω τους ορίζοντές μου = Διευρύνω τα όρια των γνώσεων, ενδιαφερόντων, πνευματικών ενασχολήσεων
Ευρείς ορίζοντες = ο βαθμός στον οποίο έχει κανείς ανοιχτό μυαλό
(από το λεξικό του Μπαμπινιώτη)
Στα Αγγλικά : broaden/widen somebody's horizons
Στα Γαλλικά : ouvrir des horizons
Στα Γερμανικά : meinen Horizont erweitern
κ.ο.κ.
Η Ελληνική γλώσσα (και όχι μόνο) χρησιμοποιεί όχι τυχαία έναν καθαρά γεωγραφικό όρο (ορίζοντας) για να περιγράψει την ευρύτητα του πνεύματος καθώς και τα όρια των γνώσεων, ενδιαφερόντων και πνευματικών ενασχολήσεων. Γιατί;
Γιατί από την αρχή της εμφάνισης της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη, ο άνθρωπος συνέδεσε άρρηκτα στο νου του την έννοια της μετακίνησης και του ταξιδιού με την ευρύτητα του πνεύματος και τα όρια των γνώσεων. Όταν είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους οι ορίζοντές σου είναι ότι χωράει σε ένα δωμάτιο, όταν μένεις στο χωριό σου έχεις σαν ορίζοντα τα γειτονικά βουνά ή την θάλασσα, όταν γυρίζεις τον κόσμο όλο ορίζοντάς σου είναι ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη και ο πλανήτης.
Ο tripakias ζητάει παραδείγματα. Πως κάποιος γίνεται αντιρατσιστής; Πως δέχεται το διαφορετικό ή ασπάζεται τις ξένες κουλτούρες; Μακάρι η ανθρώπινη ύπαρξη να ήταν τόσο απλή. Βάζεις γουρούνι, βγαίνει λουκάνικο. Κάνεις ταξίδια, ξεσηκώνεσαι ν’αλλάξεις τον κόσμο.
Το ταξίδι δίνει την γνώση, δίνει το βίωμα, δίνει απλά το ερέθισμα. Δίνει την διαφορετική οπτική γωνιά. Στον άνθρωπο εναπόκειται πως θα αξιοποιήσει με το μυαλό και την καρδιά του το ερέθισμα αυτό. Είναι σαν την έκφραση «το βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Το βιβλίο δίνει την γνώση, δίνει το ερέθισμα, μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να γίνει καλύτερος. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι στουρνάρι κάποιος διαβασμένος, ή ότι δεν μπορεί να είναι διαμάντι κάποιος που δεν διαβάζει.
Ε, το ίδιο και με το ταξίδι.
Κι εμενα... Αλλα εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι η διευρυνση των οριζοντων ειναι θεσφατο πως μας κανει καλυτερους ανθρωπους. Αυτο ζητησα να μου απαντησετε ουσιαστικα.Δε θα μπορούσες να με καλύψεις προσωπικά περισσότερο!
Ζητησα παραδειγματα που να επιβεβαιωνουν πως μετα απο καποιο ταξιδι ηταν αποκλειστικα υπευθυνο και σε βοηθησε να αλλαξεις ριζικα προς το καλυτερο τον τροπο σκεψης σου πανω σε καποιο θεμα. Παραδειγματα που να επιβεβαιωνουν δηλαδη πως εγινες καλυτερος ανθρωπος εξαιτιας καποιου ταξιδιου.Αυτό κατάλαβες απο αυτό που είπα; Ότι ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να κάνει ταξίδια για να πάψει να είναι ομοφοβικός; Αναίρεσα το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έχει φιλελεύθερες απόψεις ακόμα κι απο τον καναπέ του σπιτιού του; Ζήτησες παραδείγματα και ανέφερα ένα-δύο. Αν θες κάνε τη Σουηδία Φιλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία ή όποια άλλη χώρα γουστάρεις. Έχεις γενικά ένα εριστικό και ειρωνικό ύφος. Απο τη μία ζητάς παραδείγματα απο την άλλη ειρωνεύεσαι τις απαντήσεις των άλλων.