Dr Snoopy
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν.Ζηλανδία
Υπάρχει και η επιστημονική θεωρία ότι γεννιέσαι με τη γονιδιακή παραλλαγή DRD4-7RΚάποιοι γεννιούνται και κάποιοι γίνονται ταξιδιώτες. Εγώ γεννήθηκα.
Υπάρχει και η επιστημονική θεωρία ότι γεννιέσαι με τη γονιδιακή παραλλαγή DRD4-7RΚάποιοι γεννιούνται και κάποιοι γίνονται ταξιδιώτες. Εγώ γεννήθηκα.
Έχεις απόλυτο δίκιο και εννοείται ότι δεν κατηγορώ τους δικούς μου αλλά θεωρώ ότι η διάθεση για ταξίδια δεν έχει πάντα σχέση με τα οικονομικά. Έχω φίλες ευκατάστατες που δεν ταξιδεύουν γιατί το θεωρούν ταλαιπωρία. Αντίθετα αγοράζουν πανάκριβες τσάντες και άλλες τέτοιες καταναλωτικές σαχλαμάρες που εγώ δεν τις καταλαβαίνω. Εγώ αγοράζω εμπειρίες για μένα και για την οικογένεια μου.Δεν το αναφερω καθολου για σενα προσωπικα, αλλα τις προηγουμενες δεκαετιες οι μικροαστικες οικογενειες (και η δικη μου) ειχαν ως προτεραιοτητα να εξασφαλισουν καλη εκπαιδευση η ενα επαγγελματικο μελλον για τα παιδια τους η ενα σπιτι κλπ Δεν ειναι οτι δεν τα αγαπουσαν, απλα αποφασισαν να τα στερηθουν.
Τα καλοκαιρια παιρνω επανειλημμενα ταξι σε αδεια Αθηνα τον Αυγουστο. Παντα ρωταω τον ταξιτζη πως το εξηγει οτι οι ιδιοι ανθρωποι που λενε οτι δεν εχουν να φανε ταξιδευουν. Παντα παιρνω την ιδια απαντηση: αφηνουν τους λογαριασμους απληρωτους ως τον Σεπτεμβρη κι εχει ο θεος. Δεν ηταν ετσι οι γονεις μας, δεν υπηρχε αυτη η κουλτουρα.
Κι εγω θα τα στερουμουν αδιαμαρτυρητα για καποιον σκοπο που θεωρω σημαντικοτερο.
Έχεις δίκιο ανακαλώ το σαχλαμάρες. Ήταν απρεπές. Απλά ήθελα να δείξω ότι η αγάπη για τα ταξίδια δεν έχει σχέση, τουλάχιστον άμεση με τα χρήματα. Ζητώ συγνώμη, δεν ήθελα να θίξω κανέναν.Πρεπει καποτε να σταματησει η καραμελα οτι εμεις επιτελουμε καποιο ανωτατου επιπεδου εργο ταξιδευοντας, ενω οσοι αγοραζουν για παραδειγμα ακριβες τσαντες (ποσες φορες θα ακουστει το ιδιο πραγμα) κανουν κατι πιο ευτελες. Κ οχι, δεν σου ζητησε κανεις να καταλαβεις, μιας κ πανω λες πως δεν το καταλαβαινεις.
Πρεπει καποτε να σταματησει αυτη η συγκριση και να αφησουμε καθε εναν να κανει ο,τι θελει. Τιποτα απο μονο του δεν ειναι ανωτερο κατι αλλου. Ολα εχουν να κανουν με το τι αρεσει στον καθε εναν προσωπικα, αναλογα με το χαρακτηρα του, τις προσλαμβανουσες που εχει. Ας ασχοληθουμε με το τι κανουμε εμεις. Προσωπικα.
Οπως εσυ κρινεις καταναλωτικες και ακατανοητες σαχλαμαρες τις τσαντες τους κ εκεινες θεωρουν τα ταξιδια σου εμπειριες των τριων ημερων που ειναι πεταμενα λεφτα.
Ποιος πραττει καλυτερα; Κανεις!
Ο καθε ενας επιλεγει για εκεινον.