Τι νόημα έχει στη ζωή σας σήμερα το να ταξιδεύετε;

paefstra

Member
Κι εμενα... Αλλα εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι η διευρυνση των οριζοντων ειναι θεσφατο πως μας κανει καλυτερους ανθρωπους. Αυτο ζητησα να μου απαντησετε ουσιαστικα.
Τώρα "χτύπησες" ένα σημείο που με απασχόλησε πολύ. Να το βάλω κι αλλιώς: Ποιος είπε ότι αυτός που έχει τις περισσότερες γνώσεις, τις περισσότερες εικόνες, τα περισσότερα ερεθίσματα (από ταξίδια κι από όπου αλλού μπορεί) είναι και πιο ευτυχισμένος....Είναι μάλλον πιο ανήσυχος, και πιο προβληματισμένος. Επίσης αξιοποιεί καλύτερα το όποιο δυναμικό του. Βλέπει πιο καθαρά, κατανοεί, ερμηνεύει, αλλά ευτυχισμένος είναι;

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ζητησα παραδειγματα που να επιβεβαιωνουν πως μετα απο καποιο ταξιδι ηταν αποκλειστικα υπευθυνο και σε βοηθησε να αλλαξεις ριζικα προς το καλυτερο τον τροπο σκεψης σου πανω σε καποιο θεμα. Παραδειγματα που να επιβεβαιωνουν δηλαδη πως εγινες καλυτερος ανθρωπος εξαιτιας καποιου ταξιδιου.

Εσυ απαντησες πως αν καποιος παει στη Σουηδια (ή οπου αλλου θες) θα σταματησει να ειναι ομοφοβικος. Αρα αυτο θα οφειλεται στο ταξιδι του. Αρα αν δεν εκανε ποτε αυτο το ταξιδι θα εξακολουθουσε να ειναι ομοφοβικος.
Με λιγα λογια εχεις βρει τη λυση για τους νεοναζι. Τους στελνουμε ταξιδια στα καταλληλα μερη και γυρνανε αλλαγμενοι με διαφορετικες αποψεις περι ρατσισμου και ξενοφοβιας.

Δεν ειρωνευομαι κανεναν. Απαντησεις ζηταω για να καταλαβω τι κανω λαθος και δεν μπορω να γινω καλυτερος ανθρωπος μεσα απο τα ταξιδια. Και ρωταω εσας που τα χετε καταφερει για να με βοηθησετε.
Σαφέστατα και ειρωνεύεσαι όπως κάνεις και τώρα σε αυτή σου την απάντηση. Δεν έχω βρει τη λύση για κανέναν ούτε για τους νεοναζί ούτε σίγουρα για σένα. Εσύ είσαι αυτός που έφτιαξε μια δική του λίστα με νέα στερεότυπα ("πρέπει κάποιος να κάνει ταξίδια για να σταματήσει να είναι ομοφοβικός", "πρεπει να παει στην ταδε χώρα για να μάθει να οδηγεί" και όλα τα υπόλοιπα 1,2,3,4,5, που απαριθμούσες ειρωνικά) και έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα διαμορφώνοντας τα λεγόμενα των άλλων έτσι ώστε να βγει διαφορετικό νόημα. Κλασική τακτική, παίρνεις δυο τρεις λέξεις απο την κάθε πρόταση και φτιάχνεις μία δική σου. Αν θες να θυμηθείς ακριβώς τι είπα χωρίς να χρειάζεται να στο αναλύσω σα να μιλάω σε 5χρονο ανέτρεξε στο post μου. Αλλά μην παραποιείς αυτά που λέω και μη γενικεύεις. Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή απλά trollάρεις.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
...Ποιος είπε ότι αυτός που έχει τις περισσότερες γνώσεις, τις περισσότερες εικόνες, τα περισσότερα ερεθίσματα (από ταξίδια κι από όπου αλλού μπορεί) είναι και πιο ευτυχισμένος....Είναι μάλλον πιο ανήσυχος, και πιο προβληματισμένος. Επίσης αξιοποιεί καλύτερα το όποιο δυναμικό του. Βλέπει πιο καθαρά, κατανοεί, ερμηνεύει, αλλά ευτυχισμένος είναι;
Η άποψή μου : Όχι, δεν είναι πιο ευτυχισμένος.
Αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί με αυτή την έννοια, εγώ πιστεύω το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι".
Από την άλλη, η διαδικασία της γνώσης είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι, που είναι κρίμα να το χάσει κανείς.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χμμ.. αν δεν είναι έστω και λίγο ανοιχτό το μυαλό από πριν μάλλον το ταξίδι θα δημιουργίσει αρχικά κάποιους προβληματισμούς οι οποίοι όμως θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα μετά την επιστροφή. Οι πιο πολλοί εντυπωσιάζονται πως στην Β.Ευρώπη η ζωή είναι πιο οργανωμένη με λιγοτερο άγχος κτλ. Πως να το πετύχουμε και αυτό στην Ελλάδα; Σίγουρα θα έχουν κάποιο μυστικό αυτοί οι Βόρειοι. Ποιό είναι αυτό όμως.
Όπως ανέφερε κάποιος το ταξίδι είναι μια επιβεβαίωση ή απόρριψη εντυπώσεων που έχει κάποιος από πριν για ένα μέρος. Το πιο ενδιαφέρον για μένα ήταν όταν απόρριψα τις προσωπικές μου πεπειθήσεις. Πχ. λίγο πολύ γνώριζουμε ότι το πανεπιστήμιο τις ΗΠΑ είναι καλύτερο από το Ελληνικό (αν και το να βιώσει κάποιος ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ σίγουρα είναι πιο σημαντικό από το απλά να λέει ότι είναι καλύτερο). Προσωπικά σοκαρίστικα όταν μετά από μια επίσκεψη σε ένα πανεπισήμιο της Τυνισίας, ότι και αυτό ήταν καλύτερο από το Ελληνικό που σπούδαζα (ή τουλάχιστον ο αντίστοιχος τομέας ήταν πιο σωστά οργανωμένος, με λίγους φοιτητές αλλά με όρεξη για έρευνα και φοβερή υποδοχή των ξένων φοιτητών). Γενικά πολλά άτομα της γενίας μου και παλιότερων πιστεύω, εχουν μεγαλώσει έχοντας μια αίσθηση ανωτερότητας απέναντι σε πολλούς άλλους λαούς ειδικά στα 'ανατολικά' μας.
Τέλος, τα ταξίδια είναι σημαντικά γιατί μας ξεβολεύουν, μας δυσκολεύουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε πιο πολύ την γενική εικόνα και να αποκτούμε αυτοπεπίθεση με τα καθημερινά εμπόδια και βασικά νομίζω γιαυτό από ένα σημειο και μετά τα έχουμε ανάγκη.

paefstra

Member
Από την άλλη, η διαδικασία της γνώσης είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι, που είναι κρίμα να το χάσει κανείς.
Μα ναι, γι΄αυτό είπα ότι αξιοποιεί το όποιο δυναμικό του, αυτή την έννοια είχε. Και πιστεύω πως για πολλούς ανθρώπους δεν υφίσταται και επιλογή, σε πάει μόνο του. Στο ποστ του Yorgos, που δεν υπάρχει πια, είδα ακριβώς αυτή την ακατανίκητη ορμή και περιέργεια να δει και να γνωρίσει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σαφέστατα και ειρωνεύεσαι όπως κάνεις και τώρα σε αυτή σου την απάντηση. Δεν έχω βρει τη λύση για κανέναν ούτε για τους νεοναζί ούτε σίγουρα για σένα. Εσύ είσαι αυτός που έφτιαξε μια δική του λίστα με νέα στερεότυπα ("πρέπει κάποιος να κάνει ταξίδια για να σταματήσει να είναι ομοφοβικός", "πρεπει να παει στην ταδε χώρα για να μάθει να οδηγεί" και όλα τα υπόλοιπα 1,2,3,4,5, που απαριθμούσες ειρωνικά) και έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα διαμορφώνοντας τα λεγόμενα των άλλων έτσι ώστε να βγει διαφορετικό νόημα. Κλασική τακτική, παίρνεις δυο τρεις λέξεις απο την κάθε πρόταση και φτιάχνεις μία δική σου. Αν θες να θυμηθείς ακριβώς τι είπα χωρίς να χρειάζεται να στο αναλύσω σα να μιλάω σε 5χρονο ανέτρεξε στο post μου. Αλλά μην παραποιείς αυτά που λέω και μη γενικεύεις. Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή απλά trollάρεις.
Καλα οτι ειρωνευομαι εχει κολλησει η βελονα και αφου δεν με πιστευεις δεν εχω τροπο να στο αποδειξω. Οποτε προχωραω παρακατω.

Όταν κάποιος στη Σουηδία πχ. δει ομοφυλόφιλα ζευγάρια να έχουν δικαιώματα και να μην κρύβουν αυτό που είναι γυρνώντας στην Ελλάδα θα ακούγονται το ίδιο στα αυτια του τα κυρήγματα του κάθε μισάνθρωπου μητροπολίτη;
Αυτος που ασπαζεται τις αποψεις και αποδεχεται τα κυρηγματα του Πειραιως και αλλων μητροπολιτων που λενε παρομοια ειναι ομοφοβικος. Αν ομως παει Σουηδια και δει ομοφυλους να εχουν δικαιωματα και να μην κρυβουν τη σεξουαλικοτητα τους μαλλον δεν θα ακουγονται το ιδιο στα αυτια του αυτα που λενε οι μητροπολιτες. Δεν εισαι και 100% σιγουρος. Το βαζεις το ερωτηματικουλη σου.

Απο αυτο τωρα εγω καταλαβαινω οτι:

1. Θα "κουφαθει" απο αυτα που θα δει στη Σουηδια και δεν θα μπορει πλεον να ακουσει το μητροπολιτη
2. Θα καταλαβει πως ειναι λαθος να ειναι ομοφοβικος και δεν θα δινει σημασια τι λεει ο μητροπολιτης. Οποτε αν συμβει το 2 συμπεραινω πως:

4. Για να παψεις να εισαι ομοφοβικος πρπει να ταξιδεψεις στη Σουηδια
Εγω αυτο καταλαβα. Αν εννοουσες κατι αλλο αναλυσε το μου... Γιατι πραγματικα μεχρι εκει φτανει το μυαλο μου.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
@galat
Η λέξη ορίζοντας βέβαια στα Ελληνικά δεν είχε κανένα γεωγραφικό ορισμό.(πιο σωστά ρίζα)
Σήμαινε όριο.
Στα νέα ελληνικά της έχουμε δώσει και γεωγραφική προσέγγιση όπως και οι άλλες γλώσσες.

Στηρίξες ολόκληρη ανάλυση όμως πάνω σε αυτό το λάθος και μου δημιουργήσες απορία. Αν έχεις κάποιο αρχαίο κείμενο να διαβάσω που να αναφέρει τον ορίζοντα σαν γεωγραφικό όριο θα ήθελα να μου το στείλεις με ένα pm. Ίσως να κάνω λάθος εγώ !
Χωρίς να είμαι απόλυτος, αφού οι επί της ετυμολογίας γνώσεις μου είναι ταπεινές, ο ορίζοντας=ορίζων προέρχεται από το "ορίζων κύκλος", που είναι ο κύκλος που αποτελεί όριο, που ορίζει. Δεν ξέρω εάν στην αρχαιότητα η λέξη ορίζων πέρα από την γεωγραφική έννοια του ορίζοντα με την σημερινή έννοια, του κύκλου δηλαδή που ορίζει τον κόσμο, που αποτελεί το όριο μεταξύ γής και ουρανού, είχε και απλή γεωμετρική έννοια ενός κύκλου που αποτελεί ένα οποιοδήποτε όριο. Επ'αυτού ας αναλάβουν οι φιλόλογοι.

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Καλα οτι ειρωνευομαι εχει κολλησει η βελονα και αφου δεν με πιστευεις δεν εχω τροπο να στο αποδειξω. Οποτε προχωραω παρακατω.

Αυτος που ασπαζεται τις αποψεις και αποδεχεται τα κυρηγματα του Πειραιως και αλλων μητροπολιτων που λενε παρομοια ειναι ομοφοβικος. Αν ομως παει Σουηδια και δει ομοφυλους να εχουν δικαιωματα και να μην κρυβουν τη σεξουαλικοτητα τους μαλλον δεν θα ακουγονται το ιδιο στα αυτια του αυτα που λενε οι μητροπολιτες. Δεν εισαι και 100% σιγουρος. Το βαζεις το ερωτηματικουλη σου.

Απο αυτο τωρα εγω καταλαβαινω οτι:

1. Θα "κουφαθει" απο αυτα που θα δει στη Σουηδια και δεν θα μπορει πλεον να ακουσει το μητροπολιτη
2. Θα καταλαβει πως ειναι λαθος να ειναι ομοφοβικος και δεν θα δινει σημασια τι λεει ο μητροπολιτης. Οποτε αν συμβει το 2 συμπεραινω πως:

Εγω αυτο καταλαβα. Αν εννοουσες κατι αλλο αναλυσε το μου... Γιατι πραγματικα μεχρι εκει φτανει το μυαλο μου.
Πιο πιθανό είναι να κουφαθεί απο αυτά που λες βασικά... αλλά εκτος απο το 1 και το 2 υπάρχει και το:
3. Θα προβληματιστεί-ψαχτεί-ανοιχτεί-διαβάσει λίγο παραπάνω-μιλήσει με άλλους ανθρώπους με άλλη φιλοσοφία-δει τα πράγματα αλλιώς;;;; ??????????
??????????
Εκεί κολλάει το ερωτιματικούλι μου. Ναι φυσικά και δεν είμαι 100% σίγουρος, πώς θα μπορούσα μιλώντας για άλλους; Για αυτό και το ερωτηματικό. Για να σου αναλύσω την πρότασή μου (γιατί όντως μόνο έτσι πρέπει να γίνει) περιέχει επίσης ένα "π.χ." το οποίο δε σημαίνει προ Χριστού. Επίσης το ερωτιματικό στο τέλος μιας πρότασης σημαίνει ότι μπορει και ναι, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα θα του δώσει τροφή για σκέψη. Ακόμα κι αυτό, μόνο καλό είναι. Μετά απο αυτή την ανάλυση του κειμένου ελπίζω να σε κατατόπισα.
Και ξαναλέω (μιας και μου αρέσει να κολλάω τη βελόνα) πως τα γρήγορα συμπεράσματα μόνο λάθος εντυπώσεις δημιουργούν. Το ίδιο και οι γενικεύσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
3. Θα προβληματιστεί-ψαχτεί-ανοιχτεί-διαβάσει λίγο παραπάνω-μιλήσει με άλλους ανθρώπους με άλλη φιλοσοφία-δει τα πράγματα αλλιώς;;;; ??????????
??????????
Κι αφου τα κανει ολα αυτα τι θα γινει; Αν παψει να ειναι ομοφοβικος θα καταληξουμε στο συμπερασμα που εβγαλα "Για να παψει κανεις να ειναι ομοφοβικος πρεπει να ταξιδεψει στη...". Αν συνεχισει να ειναι ομοφοβικος τι θα εχει πετυχει που ταξιδεψε; Μια τρυπα στο νερο.

Τελοσπαντων εγω ζητησα προσωπικα παραδειγματα και οχι υποθεσεις με ερωτηματικα. Μαλλον η απαντηση σου δεν αναφεροταν στο ερωτημα μου και κακως το συσχετισα.

Last edited:

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Δεν ξερω τι ακριβως νοημα εχει το ταξιδι στη ζωη μου. Ολα μαζι οτι ειπατε οι προηγουμενοι ισως αλλα και δυο πραγματακια να προσθεσω. Οταν βλεπω στον ουρανο αεροπλανο παθαινω οτι ο Yorgos με τις νταλικες.Και μολις πατησω ποδι σε αεροδρομιο για ταξιδακι νιωθω οτι ειμαι στο χωρο μου, σπιτι μου.Σε τρενα,λεωφορια και πλοια μενω αδιαφορη....

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Δεν ξερω τι ακριβως νοημα εχει το ταξιδι στη ζωη μου. Ολα μαζι οτι ειπατε οι προηγουμενοι ισως αλλα και δυο πραγματακια να προσθεσω. Οταν βλεπω στον ουρανο αεροπλανο παθαινω οτι ο Yorgos με τις νταλικες.Και μολις πατησω ποδι σε αεροδρομιο για ταξιδακι νιωθω οτι ειμαι στο χωρο μου, σπιτι μου.Σε τρενα,λεωφορια και πλοια μενω αδιαφορη....
Αν εννοείτε ότι όταν βλέπετε αεροπλάνο στον ουρανό αναρωτιέστε πού μπορεί να πηγαίνει και θα θέλατε να είστε επιβάτης του, αυτό ακριβώς παθαίνω και εγώ!! Συμφωνώ απόλυτα και στα υπόλοιπα που γράφετε!!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μαθαινω απο τα επιχειρηματα που γραφτηκαν μεχρι τωρα πως:
1. Για να καταλαβεις πως το MIT ειναι ανωτερο απο τα ελληνικα πανεπιστημια πρεπει να πας να το δεις απο κοντα.
Ζήτησες προσωπικά παραδείγματα, αλλά οι απαντήσεις σου σε αυτά είναι άστοχες, προβοκατόρικες, υποτιμητικές και ειρωνικές.

Μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα σας, εγώ δε θα συμμετέχω σε διάλογο που εμφανίζει λογίδρια/παραληρήματα όπως το παραπάνω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom