Τι νόημα έχει στη ζωή σας σήμερα το να ταξιδεύετε;

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
....Πολλά μέλη θεωρούν τα ταξίδια πηγή γνώσης και εικόνων. Είναι έτσι, αν και η γνώση κι οι εικόνες είναι κάτι που δεν λείπει στο σημερινό άνθρωπο- η πρόσβαση σ' αυτήν είναι πανεύκολη με το πάτημα ενός κουμπιού. Λείπει το ζωντανό βίωμα που είναι ένα εργαλείο κατανόησης του Κόσμου. Νομίζω πως παίζει έναν τέτοιο ρόλο το ταξίδι με τα δικά μου μάτια: εργαλείο κατανόησης και επεξεργασίας της πολυπλοκότητας του Κόσμου....
Συμφωνώ απόλυτα και θα φέρω ένα παράδειγμα. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να διαβάζει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά βιβλία για τον τρίτο κόσμο, να βλέπει σχετικές ταινίες και εικόνες στο internet, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν ταξιδέψει σε χώρες του τρίτου κόσμου η συνείδηση του τι εστί τρίτος κόσμος περνάει σε ένα άλλο επίπεδο, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Η λέξη νόημα έχει μεγάλη αξία.Νόημα για μένα έχουν μόνο οι άνθρωποι μου και οι στιγμές μου μ'αυτούς είτε είναι μέσα σε ένα σπίτι είτε σε ένα ταξίδι.
Τα ταξίδια εκτός Ελλάδας τα γνώρισα μόλις το 2011 στην αρχή της 3ης δεκαετίας της ζωής μου.Δεν αποτελούσαν ποτέ εμμονή.Αποτελούσαν όμως μια βαθιά επιθυμία που είχα μέσα μου και βγήκε έστω εργά στην επιφάνεια της ζωής μου έτσι ξαφνικά.Επιθυμία που έπρεπε να γινει και πραγματικότητα.

Δεν το φιλοσοφώ ιδιαίτερα.Τα ταξίδια είναι για μένα μια όμορφη φυγή.Μια ψυχική ανάγκη για νέες εμπειρίες και ζωντανές εικόνες.Είναι ένας προσωπικός στόχος.Να περπατάω σε τόπους ξένους.Να βλέπω πράγματα άγνωστα και διαφορετικά από την καθημερινότητα μου.Νιώθω πιο ελεύθερος ταξιδεύοντας και κυρίως εκτός Ελλάδας.Το άγνωστο και διαφορετικό που πάντα με γοητεύει...Το βασικό είναι οτι θέλω να ΦΕΥΓΩ.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Πιστευω πως η ζωη ειναι ενα ταξιδι και τα επι μερους ταξιδια την κανουν πιο ομορφη.δεν ταξιδευω για να μαθω,απλα θα θελα να δω τις ομορφιες αυτου του κοσμου,οσες προλαβω και μπορεσω.Υπαρχουν ανθρωποι ταξιδιαρηδες και αλλοι οχι.Για μενα το ταξιδι ειναι το εξτρα που θα με φτιαξει.Νομιζω πως το καλλιτερο μου θαναι να μαι γερη ,και βεβαια ολοι οσοι αγαπαω,να χω και καποια οικονομικη ανεση και να φευγω.Τη στιγμη που πρωτοβλεπω ενα κομματι μιας πολης βγαινοντας απο ενα σταθμο,δεν την αλλαζω με τιποτα.Η ολη διαδικασια,βρες προορισμο,εισητηρια,φτιαξε προγραμμα..απογειωτικη φαση.Ακομα κι οταν δεν μπορω να φυγω,κανω τον τουριστα στην ιδια μου την πολη..περνω φωτογραφικη και γυριζω.Τις περισσοτερες φορες περναω τελεια.Ανακαλυψα εξ αναγκης πως ακομα και μια βολτα στην γειτονια σου μπορει να γινει ενα μικρο υποκαταστατο..φτανει να χεις ματια και καρδια ανοιχτα..Αν ολα πανε καλα,θα μυρισω ξανα Γαλλικο φουρνο τον Ιουνη..μια φιλη ολο λεει για Σικελια.Υγεια να υπαρχει...το τσιγαρο το κοψαμε,μας εμεινε το ταξιδι να δινει στη ζωη μας το κατι παραπανω..

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
αν και είμαι πιο πολύ "άλλης σχολής",εξαιρετικός ο Καζαντζάκης

paefstra

Member
όπως το έγραψε ο μέγας μας λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης....
Βαλτός είσαι; Φιρί φιρί το πας να αρπαχτείτε με τον tripakia. Απ' όσο λένε οι φήμες, ταξιδευτής ήταν ένθερμος ο Καζαντζάκης , αλλά στο άλλο που έχει έφεση ο tripakias, δεν....
http://www.iefimerida.gr/news/11623...-σεξ-και-τον-πλούτο-ενα-αιρετικό-βιβλίο-της-λ

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
. Έχω μια ατέλειωτη περιέργεια, πού παέι αυτή η νταλίκα.
Και εγω εχω αυτη την περιεργεια αλλα για να μη χαλαω τα λεφτα μου σε ταξιδια για τετοιο ευτελη σκοπο, τη στηνω στην εθνικη οδο και διαβαζω τις πινακιδες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σας θερμοπαρακαλώ μην σπαμάρετε, τα εν λόγω μηνύματα διαγράφηκαν.

:spampc3:
Εμενα ηταν σοβαρη η αρχικη μου απαντηση. Δεν με πειραζει που τη διεγραψες απλως ηθελα να το ξεκαθαρισω.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν και δεν είναι εδώ το μέρος για να το συζητήσουμε αυτό, όταν ένα post οδηγεί σε flame ή spamming μέσα στο τόπικ, είναι σχεδόν αδύνατο να διαχωρίσεις αν είναι "υπεύθυνο" το ποστ αυτό από τη συνέχεια, οπότε απολογούμαι αν ήταν σοβαρό το μήνυμά σου, αλλά πιθανόν αυτό δε θα άλλαζε το moderation έτσι κι'αλλιώς.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν και δεν είναι εδώ το μέρος για να το συζητήσουμε αυτό, όταν ένα post οδηγεί σε flame ή spamming μέσα στο τόπικ, είναι σχεδόν αδύνατο να διαχωρίσεις αν είναι "υπεύθυνο" το ποστ αυτό από τη συνέχεια, οπότε απολογούμαι αν ήταν σοβαρό το μήνυμά σου, αλλά πιθανόν αυτό δε θα άλλαζε το moderation έτσι κι'αλλιώς.
Καλα, εγω παντως λεω αληθεια. Αν θες σου δειχνω και βιντεο απο τα ταξιδια μου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom