• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τελος για την Winehouse

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

shristod

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Πάντως αν τελικά πέθανε επειδή αποφάσισε να κόψει μαχαίρι το ποτό ενώ της είχαν πει να το κάνει σταδιακά,ενώ μέχρι σήμερα σκεφτόμουν ότι ο καθένας επιλέγει το δρόμο που βαδίζει, μου ακούστηκε κάπως...

Ίσως και να είναι απλά μια φήμη για την υστεροφημία της και τίποτα περισσότερο.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κι εγώ πάντως ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι τον τόσο ντόρο για την Amy. Μια καλή φωνή, με μερικά καλά κομμάτια στο δεύτερο δίσκο της (2006) και αυτό ήταν όλο.
Ο πρώτος της δίσκος δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Τρίτος δεν υπήρξε ποτέ.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Χωρίς να υποδηλώνουν τίποτα καθοριστικό για την ποιότητα του καλλιτέχνη τα charts ή τα grammy, έχω τις κάτωθι σημειώσεις:
Τρελές πωλήσεις δεν είχε κάνει (κανά πεντάρι εκατομμύρια albums το Back to Black)
Το Rehab κατάφερε να ανεβεί μόλις μέχρι το 7 στο UK Chart (τα υπόλοιπα singles πήγανε χειρότερα)
Το θεματάκι με τα Grammy ας μην το συζητήσουμε απλώς να υπενθυμίσω ότι φέτος υποψήφιες για το καλύτερο album της χρονιάς, μεταξύ άλλων, ήταν οι Katy Perry και Lady Gaga, o Justin Bieber για καλύτερος καλλιτέχνης, ποπ τραγούδι της χρονιάς το Bad Romance, καλύτερο παραδοσιακό ποπ από τον Michael Buble και και και.

και με την ευκαιρία μερικά αποσπάσματα από την "Πτώση" κι ο νοών νοείτω

• Πόσο αγαπάμε τους φίλους που μόλις έφυγαν! Ο σεβασμός έρχεται τότε με τον πιο φυσικό τρόπο, αυτός ο σεβασμός που περίμεναν ίσως από μας σ’ όλη τους τη ζωή. Ξέρετε όμως γιατί είμαστε πάντα πιο δίκαιοι και πιο γενναιόδωροι με τους νεκρούς; Η αιτία είναι απλή! Δεν έχουμε καμία υποχρέωση απέναντί τους. Μας αφήνουν ελεύθερους, μπορούμε με το πάσο μας, να τους δείχνουμε το σεβασμό μας μετά από ένα κοκτέιλ και πριν από το ραντεβού μας με μια νόστιμη ερωμένη
  • Μεταξύ των φίλων μας προτιμάμε τον προσφάτως αποδημήσαντα, τον νεκρό που μας κάνει να πονάμε, τη συγκίνησή μας, τον εαυτούλη μας τελικά.
  • Ένας θάνατος επί του πιεστηρίου, και το θέαμα επιτέλους αρχίζει. Τη χρειάζονται την τραγωδία, τι τα θέλετε, είναι μια μικρή τους υπέρβαση, είναι το απεριτίφ τους.

_antonis_

Member
Κι εγώ πάντως ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι τον τόσο ντόρο για την Amy. Μια καλή φωνή, με μερικά καλά κομμάτια στο δεύτερο δίσκο της (2006) και αυτό ήταν όλο.
Ο πρώτος της δίσκος δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Τρίτος δεν υπήρξε ποτέ.
Η φωνή είναι anny μου, όχι η Amy καθαυτή. Δηλαδή, κατ'εμέ, όποια και να είχε αυτή τη φωνή, ζωντανή ή νεκρή πια, το ίδιο θα έλεγα. Γι' αυτό άλλωστε πριν κάνα δυό χρόνια περίπου που είχαμε μια συζήτηση με μια παρέα, έλεγα τι κρίμα να πεθάνει μια τέτοια φωνή, μου έλεγαν ότι έχουν σίγουρα ηχογραφηθεί 2-3 άλμπουμ της (μακάρι να είναι αλήθεια). Δεν ήταν η κοπέλα -που πάντα είναι λυπηρό να πεθαίνει οποιοσδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά νέος- αλλά η ξεχωριστή φωνή, για μένα είναι μοναδική!! Το μια καλή φωνή δε ταιριάζει σε αυτήν, είναι φράση για άλλες καλλιτέχνιδες/άλλους καλλιτέχνες που και να πεθάνουν, πάντα θα υπάρχει αντικαταστάτης (ακόμη και πρίν πεθάνουν).

Επίσης, θέλω να πώ ότι τα βραβεία, grammy, ή ότι έχει καταφέρει (πολλές έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα, βλ.Britney) δε λένε τίποτα για μένα. Τότε θα έπρεπε να θεωρούμε την Britney και την Aguilera μοναδικά πρότυπα, φοβερές καλλιτέχνιδες. Ούτε είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους η Amy, η φωνή της, ή το ξεχωριστό είδος που τραγουδούσε. Πάντως, είμαι σίγουρος ότι όταν πεθάνουν κι άλλες/άλλοι καλλιτέχνες με χάλια φωνή κλπ κλπ θα γίνει πολύ περισσότερος ντόρος απ'αυτόν τώρα, πολύ περισσόρο κλάμα και το πόσο άδικο ήταν κλπ κλπ, για μιά φωνή -φαντάζομαι- που θα είναι κλίμακες ολόκληρες κατώτερη...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η φωνή είναι anny μου, όχι η Amy καθαυτή. Δηλαδή, κατ'εμέ, όποια και να είχε αυτή τη φωνή, ζωντανή ή νεκρή πια, το ίδιο θα έλεγα. Γι' αυτό άλλωστε πριν κάνα δυό χρόνια περίπου που είχαμε μια συζήτηση με μια παρέα, έλεγα τι κρίμα να πεθάνει μια τέτοια φωνή, μου έλεγαν ότι έχουν σίγουρα ηχογραφηθεί 2-3 άλμπουμ της (μακάρι να είναι αλήθεια). Δεν ήταν η κοπέλα -που πάντα είναι λυπηρό να πεθαίνει οποιοσδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο, ειδικά νέος- αλλά η ξεχωριστή φωνή, για μένα είναι μοναδική!! Το μια καλή φωνή δε ταιριάζει σε αυτήν, είναι φράση για άλλες καλλιτέχνιδες/άλλους καλλιτέχνες που και να πεθάνουν, πάντα θα υπάρχει αντικαταστάτης (ακόμη και πρίν πεθάνουν).

Επίσης, θέλω να πώ ότι τα βραβεία, grammy, ή ότι έχει καταφέρει (πολλές έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα, βλ.Britney) δε λένε τίποτα για μένα. Τότε θα έπρεπε να θεωρούμε την Britney και την Aguilera μοναδικά πρότυπα, φοβερές καλλιτέχνιδες. Ούτε είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους η Amy, η φωνή της, ή το ξεχωριστό είδος που τραγουδούσε. Πάντως, είμαι σίγουρος ότι όταν πεθάνουν κι άλλες/άλλοι καλλιτέχνες με χάλια φωνή κλπ κλπ θα γίνει πολύ περισσότερος ντόρος απ'αυτόν τώρα, πολύ περισσόρο κλάμα και το πόσο άδικο ήταν κλπ κλπ, για μιά φωνή -φαντάζομαι- που θα είναι κλίμακες ολόκληρες κατώτερη...

Αν ισχύει αυτό για τα ηχογραφημένα άλμπουμς, τότε ερχόμαστε στα λόγια του Traveller, σχετικά με αυτούς που εκμεταλλεύονται τέτοιες ιστορίες.
Αυτό το "τεράστιο" ταλέντο δεν έβγαλε δίσκο μετά το 2006. Και έχουμε 2011. Αν υπάρχουν ηχογραφημένα τραγούδια, ποιοί είναι αυτοί που θα κονομήσουν μετά την κυκλοροφία τους?

Όσο για τα grammy συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εμένα μου λένε κάτι.

Σε αυτό που θα διαφωνήσω όμως είναι η Aguilera. Δεν ειμαι φαν της, τα τραγούδια της (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) και τα show της δεν είναι του στυλ μου, αλλά είναι σίγουρα φωνάρα.

_antonis_

Member
ποιοί είναι αυτοί που θα κονομήσουν μετά την κυκλοροφία τους?

Όσο για τα grammy συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εμένα μου λένε κάτι.

Σε αυτό που θα διαφωνήσω όμως είναι η Aguilera. Δεν ειμαι φαν της, τα τραγούδια της (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) και τα show της δεν είναι του στυλ μου, αλλά είναι σίγουρα φωνάρα.
Νομίζω θα αποκομίσει κέρδη η οικογένειά της.

Για την Aguilera, εντάξει, έτσι ανέφερα το όνομα, δε την έχω μελετήσει ιδιαίτερα, βάλε όποιο όνομα θες εκεί! :D

Το ότι δεν έβγαλε δίσκο μετά το 06, πιστεύω πως το πρόβλημα δεν ήταν η φωνή, αλλά η τρέλα που γενικά την διέκρινε. Πότε να βγάλει δίσκο αφού έτρεχε απο στέκι σε στέκι; :rolleyes:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το ότι δεν έβγαλε δίσκο μετά το 06, πιστεύω πως το πρόβλημα δεν ήταν η φωνή, αλλά η τρέλα που γενικά την διέκρινε. Πότε να βγάλει δίσκο αφού έτρεχε απο στέκι σε στέκι; :rolleyes:

Όπως λες κι εσύ, πότε να προλάβει? Για μένα τα πέντε καλά τραγούδια της δε δικαιολογούν κανένα "μεγαλείο" καλλιτέχνιδος.

Αν πέθαινε ξαφνικά σε δυστύχημα ή από κάποια ασθένεια μετά την επιτυχία του δίσκου της, μπορεί και να σκεφτόμουν ότι "κρίμα η κακομοίρα, η τόσο πολλά υποσχόμενη, δεν πρόλαβε να δείξει αυτό που είχε μέσα της".

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δε θα μου λείψει καθόλου.

Vally

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Το να αφιερώσουμε ένα χώρο για να πούμε R.I.P. κλπ νομίζω διαφέρει από το να πλέξουμε το εγκώμιο της καθεμίας... Είπαμε. Είχε μία καλή φωνή. Είχε μερικά καλά τραγουδάκια ηχογραφημένα σε στούντιο (γιατί ζωντανά ήταν μία έτσι, μία γιουβέτσι). Μέχρι εκεί. Το ότι πέθανε δε σημαίνει ότι θα την αναγάγουμε σε ηρωίδα του 2011, ούτε στη φωνή του 21ου αιώνα. Προσωπικά, το θεωρώ υπερβολή...
Η συζήτηση μου θυμίζει μια κηδεία που πήγα πρόσφατα, όπου οι μισοί παρευρισκόμενοι δεν είχαν δει τον αποθανών τουλάχιστον για 1 χρόνο και οι άλλοι μισοί δεν τον ήξεραν καν, αλλά όλοι είχαν κάτι καλό να πουν και να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλον στα σχόλια... Καταντάει γραφικό νομίζω... Οκ, πέθανε. Οκ, μακάρι να αναπαυθεί. Οι συγκρίσεις ας μείνουν απ' έξω.

_antonis_

Member
Ειδικά ότι έχει να κάνει με συγκινήσεις, με αφήνει παγερά αδιάφορο...Έχουν συμβεί πολύ χειρότερα γεγονότα στον κύκλο μου που έχουν κάνει τον τομέα αυτό των αισθημάτων μου να μένει άκαμπτος.

Απο κει και πέρα, συγνώμη, αλλά οι γνώσεις μου περι μουσικής, δε μ'αφήνουν να παραβλέψω ή μάλλον να ''παρακούσω'' το μεγαλείο της φωνής που είχε.

Είχε μία καλή φωνή. Είχε μερικά καλά τραγουδάκια ηχογραφημένα σε στούντιο (γιατί ζωντανά ήταν μία έτσι, μία γιουβέτσι).
Αυτό είναι που δε μ'αρέσει, το ''είχε μια καλή φωνή''. Μια καλή φωνή έχουν αλλες.
Όσο για το live, φυσικά, μες τη μαστούρα αυτό έλειπε να τραγουδάει εξαίσια live. Εκεί όταν βγαίνω έξω για ποτό μιλάω με άτομα που την έχουν πιεί και δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε, σιγά μη περιμέναμε να ερμηνεύσει η Amy.
Αν θές όμως ν'ακούσεις κάποιαν πασίγνωστη, σε live, που γίνεται ντορος για το τίποτα, για μια ελάχιστα καλή φωνή (για μένα κακή) και όντως δε θα άξιζε να πλέκουμε κανένα εγκώμιο, άκου την Rihana σε live το ''only girl in the world''. Δεν μπορώ να το ποστάρω τώρα, αν θέλετε θα το ψάξω αργότερα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω, τι πειράζει να εκφράζει καθένας την άποψή του; Όποιος θέλει μπαίνει και λέει ένα Θεός σχωρέσει την, άλλος λέει τι μαστούρα ήταν αυτή καλά να πάθει, άλλος λέει κρίμα τη φωνή που χάθηκε. Καφενείο είναι, που είναι το κακό; Όπως είπες Vally, είναι σα τη συζήτηση στην κηδεία που πήγες, καθένας έλεγε αυτό που ήθελε, δε μπορεί κανείς να τους πεί να βγάλουν το σκασμό!! :haha:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic