Markakis Nikos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΑΜΕΡΙΚΗ
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Εφαρμογή Wego
Συμφωνώ. Δεν λέω πως δεν κάνουν καλά, ούτε έχει νόημα να μην μπορείς να πας μέχρι το Ναύπλιο και να μην μπαίνεις σε καραντίνα αν πας εξωτερικό.Ε καλά 4/5 ταξίδια είχα κι εγώ επιτήρηση. Και καλά κάνουν.
Θα επαναλαβω οτι η καραντινα αυτη δεν ειναι αποτελεσματικη, ηταν απειρως καλυτερα ραπιντ σε ολους.Συμφωνώ. Δεν λέω πως δεν κάνουν καλά, ούτε έχει νόημα να μην μπορείς να πας μέχρι το Ναύπλιο και να μην μπαίνεις σε καραντίνα αν πας εξωτερικό.
@Samion δεν ξέρω τι ώρες την επισκέφθηκαν, απλώς μας έκανε εντύπωση πως έγινε επανειλλημένως και δεν έμειναν στο τηλεφώνημα αλλά πήγαιναν και στην διεύθυνση που δήλωσε να δουν αν είναι σπίτι. Εντός Αττικής μένει.
Τι ακριβώς κάνει;Εφαρμογή Wego
Κακα κανουν. Επρεπε να χωρισουν τις χωρες σε υψηλου κινδυνου κ μη, ραπιντ ρεστ διαθεσιμα κ χρονικο οριζοντα μετρων τουλαχιστον μηνος. Παρασκευη μεσημερι, δευτερα ληγει η νοταμ κ ακομα τπτ. Προφανως δευτερα απογευμα θα το θυμηθει καποιος να την ανανεωσει..καραντινα για τα ματια του κοσμου που αγανακτει που δεν μπορει να παει στο εξοχικο..Ε καλά 4/5 ταξίδια είχα κι εγώ επιτήρηση. Και καλά κάνουν.
Πώς θα μπορούσε κάποιος να τα κάνει όλα αυτά; Από την στιγμή που φτάνει Πέμπτη πρωί Αθήνα, δε θα πρέπει να μείνει 7 μέρες καραντίνα;Θα επαναλαβω οτι η καραντινα αυτη δεν ειναι αποτελεσματικη, ηταν απειρως καλυτερα ραπιντ σε ολους.
Φτανω πεμπτη πρωι. Βολταρω-κανω τις δουλειες μου Αθηνα, παιρνω εσωτερικη πτηση παρασκευη μεσημερι, φτανω προορισμο παρασκευη βραδυ αφου κανω κ εκει τις δουλειες μου. ΣΚ σπιτι, δευτερα πρωι εσωτερικη για αθηνα κ τακτοποιηση υποθεσεων ως το απογευμα. Τριτη πρωι αλλες δουλειες ως το μεσημερι της πτησης επιστροφης. Ολα νομιμα η τουλαχιστον νομιμοφανη. Καραντινα ειπαμε?
(Ηταν ενα παραδειγμα το ανωτερω, οχι εμπειρια προσωπικη)
Μενεις καραντινα στον τελικο προορισμο σου. Αν την ημερα που φτανεις δεν υπαρχει πτηση πας την επομενη...κ στην Αθηνα υποτιθεται εισαι σε καραντινα, οταν φτασεις στο χοτελ,σπιτι. Κι απο το αεροδρομιο ως εκει ειναι καποια αποσταση με τα ΜΜΜ..το ιδιο ισχυει κ για την επιστροφη. εχει λοιπον νοημα η καραντινα? Δεν θα ηταν απλουστερο να κανεις ενα ραπιντ κ τελος? Κ καραντινα μονο οι χωρες υψηλου κινδυνου. Δες τα νουμερα εξαλλου. Σημερα 1500, 2 εξ αυτων στα συνορα. Εν τω μεταξυ υποχρεωνονται καποιες χιλιαδες ευρωπαιοι σε ανουσια καραντινα.Πώς θα μπορούσε κάποιος να τα κάνει όλα αυτά; Από την στιγμή που φτάνει Πέμπτη πρωί Αθήνα, δε θα πρέπει να μείνει 7 μέρες καραντίνα;
Μενεις καραντινα στον τελικο προορισμο σου. Αν την ημερα που φτανεις δεν υπαρχει πτηση πας την επομενη...κ στην Αθηνα υποτιθεται εισαι σε καραντινα, οταν φτασεις στο χοτελ,σπιτι. Κι απο το αεροδρομιο ως εκει ειναι καποια αποσταση με τα ΜΜΜ..το ιδιο ισχυει κ για την επιστροφη. εχει λοιπον νοημα η καραντινα? Δεν θα ηταν απλουστερο να κανεις ενα ραπιντ κ τελος? Κ καραντινα μονο οι χωρες υψηλου κινδυνου. Δες τα νουμερα εξαλλου. Σημερα 1500, 2 εξ αυτων στα συνορα. Εν τω μεταξυ υποχρεωνονται καποιες χιλιαδες ευρωπαιοι σε ανουσια καραντινα.
Θα επαναλαβω οτι η καραντινα αυτη δεν ειναι αποτελεσματικη, ηταν απειρως καλυτερα ραπιντ σε ολους.
Φτανω πεμπτη πρωι. Βολταρω-κανω τις δουλειες μου Αθηνα, παιρνω εσωτερικη πτηση παρασκευη μεσημερι, φτανω προορισμο παρασκευη βραδυ αφου κανω κ εκει τις δουλειες μου. ΣΚ σπιτι, δευτερα πρωι εσωτερικη για αθηνα κ τακτοποιηση υποθεσεων ως το απογευμα. Τριτη πρωι αλλες δουλειες ως το μεσημερι της πτησης επιστροφης. Ολα νομιμα η τουλαχιστον νομιμοφανη. Καραντινα ειπαμε?
(Ηταν ενα παραδειγμα το ανωτερω, οχι εμπειρια προσωπικη)
Έχω βάλει σε bold το σημείο που διαφωνώ. Υπάρχουν στοιχεία που λένε ότι οι πολλοί ασυμπτωματικοί που αναφέρεις ότι βρέθηκαν μετά την περίοδο της καραντίνας ή είναι ένα τελείως αφαιρετικό στοιχείο;; Υπάρχουν κάπου δεδομένα, πόσοι είναι αυτοί οι πολλοί;; Γιατί δεν έχω βρει κανένα τέτοιο στοιχείο πουθένα. Εάν υπάρχει κάποιο λινκ ευχαρίστως να το διαβάσω/ουμε.Τόσο το PCR, πόσο μάλλον το rapid, δε σου λένε ότι δεν έχεις τον ιό, αλλά ότι δεν τον έχεις ενεργό σε σημείο ανίχνευσης την στιγμή που έκανες το test και επιπλέον μέσα σε κάποια πλαίσια αβεβαιότητας. Και ένας στους 100 να σου φεύγει, σε μερικές χιλιάδες εισερχόμενων την μέρα ο αριθμός μαζεύεται γρήγορα.
Το παράδειγμα χωρών που έχουν εφαρμόσει αυστηρή και πλήρως ελεγχόμενη καραντίνα κατά την είσοδο στη χώρα (σιγκαπούρη, βιετνάμ, ταιβάν, κορέα) έχει δείξει ότι πολλοί ασυμπτωματικοί έχουν περάσει με αρνητικό PCR πριν την πτήση, αρνητικό PCR στην άφιξη και δίνουν συμπτώματα ή θετικό test μερικές μέρες μετά στην καραντίνα. Και μάλιστα ερχόμενοι από χώρες πολύ χαμηλού κινδύνου με μηδενικά ή αστεία κρούσματα για τα δικά μας δυτικά δεδομένα.
Συνεπώς πιστεύω πως το μέτρο της καραντίνας κατά την είσοδο είναι σωστό. Όμως για να δουλέψει, χρειάζεται εκτός από αυστηρό έλεγχο και να ελέγχεις σωστά και την μετάδοση εντός της χώρας. Αλλιώς είναι σαν να κλείνεις τις μπαλκονόπορτες για το κρύο και να αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά.
Οι χώρες που ανέφερα έχουν καραντίνα 14 ημερών είτε με υποχρεωτικό βραχιολάκι κατά την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι ή ξενοδοχείο (σιγκαπούρη) ή υποχρεωτικό κλειδωμα σε ξενοδοχείο που σου ανοίγουν μόνο για να πάρεις φαγητό στην πόρτα και ξανακλειδώνουν μετά ή τύπου στρατόπεδο (βιετνάμ/ταιβάν/κορέα) και πολύ αυστηρά πρόστιμα ή φυλάκιση σε περίπτωση παραβίασης. Όμως ταυτόχρονα έχουν ένα πολύ καλό έλεγχο στο εσωτερικό τους με άμεση απομόνωση και ιχνηλάτηση κρουσμάτων και αυστηρό lockdown στις περιοχές που εμφανίζουν μετάδοση στην κοινότητα. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν μία σχετική κανονικότητα εντός.