ZephX
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- Azerbaijan/Bhutan
Αντικειμενικά το μοναδικό πλεονέκτιμα των Λ.Κ εταιριών είναι οτι δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες μεγάλων Ευρωπαικών πόλεων να κάνουν non stop πτήσεις σε κυρίως τουριστικούς προορισμούς, που flagship αεροπορικές των αντίστοιχων χωρών δεν κάνουν(η no hub πολιτική της Southwest είναι αυτό που την έχει κάνει τόσο πετυχημένη στην Αμερική). Πχ. Λονδινό -> Μύκονο, Los Palmas, Hurghada, κτλ κάνει μόνο η easyjet απο Λονδίνο. Η easy ήταν οικονομικά καλύτερη για εμένα απο Λονδίνο για Hurghada (που έκλεισα πρόσφατα για Φεβρουάριο 2011). Επίσης ήταν καλύτερη απο άποψη χρόνου (+4 hours layover με την EgyptAir στο Κάιρο). Για Μύκονο που πήγα το καλοκαίρι ήταν ΠΟΛΥ πιο ακρίβη σε σχέση με την Ολυμπιακή αν έκανα στάση Άθηνα. Επίσης ΠΟΤΕ δεν έχω δεί την Easy να είναι φτηνότερη απο Λονδίνο για Αθήνα σε σχέση με όλες τις άλλες.
Αν ρωτήσεις φίλο μου που δουλεύει για τη ΒΑΑ στο Gatwick θα σου πεί οτι η easy είναι "a big orange banner" και τίποτα παραπάνω. Δηλάδη το παραμικρό πρόβλημα να υπάρξει και απλα δεν θα πας πουθενά - ίσως και για μέρες. Σε αντίθεση με την BA ή την Lufthansa που έχουν αεροπλάνα έτοιμα για ό,τι συμβεί. Πχ. σε πτήση Λονδίνο -> Μιλάνο, η ΒΑ μας αποβίβασε απο το προβληματικό αεροπλάνο και μας είχε μέσα σε αλλό σε 40 λεπτά. Η (πλέον ενδοευρωπαικά) Λ.Κ AirLingus μας είχε 6 ώρες στο Δουβλίνο (το ίδιο της το HUB!) γιατί δεν είχε άλλο αεροπλάνο να μας βάλει.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
Αν ρωτήσεις φίλο μου που δουλεύει για τη ΒΑΑ στο Gatwick θα σου πεί οτι η easy είναι "a big orange banner" και τίποτα παραπάνω. Δηλάδη το παραμικρό πρόβλημα να υπάρξει και απλα δεν θα πας πουθενά - ίσως και για μέρες. Σε αντίθεση με την BA ή την Lufthansa που έχουν αεροπλάνα έτοιμα για ό,τι συμβεί. Πχ. σε πτήση Λονδίνο -> Μιλάνο, η ΒΑ μας αποβίβασε απο το προβληματικό αεροπλάνο και μας είχε μέσα σε αλλό σε 40 λεπτά. Η (πλέον ενδοευρωπαικά) Λ.Κ AirLingus μας είχε 6 ώρες στο Δουβλίνο (το ίδιο της το HUB!) γιατί δεν είχε άλλο αεροπλάνο να μας βάλει.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...