• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πλεονεκτήματα των εταιρειών χαμηλού κόστους

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Αντικειμενικά το μοναδικό πλεονέκτιμα των Λ.Κ εταιριών είναι οτι δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες μεγάλων Ευρωπαικών πόλεων να κάνουν non stop πτήσεις σε κυρίως τουριστικούς προορισμούς, που flagship αεροπορικές των αντίστοιχων χωρών δεν κάνουν(η no hub πολιτική της Southwest είναι αυτό που την έχει κάνει τόσο πετυχημένη στην Αμερική). Πχ. Λονδινό -> Μύκονο, Los Palmas, Hurghada, κτλ κάνει μόνο η easyjet απο Λονδίνο. Η easy ήταν οικονομικά καλύτερη για εμένα απο Λονδίνο για Hurghada (που έκλεισα πρόσφατα για Φεβρουάριο 2011). Επίσης ήταν καλύτερη απο άποψη χρόνου (+4 hours layover με την EgyptAir στο Κάιρο). Για Μύκονο που πήγα το καλοκαίρι ήταν ΠΟΛΥ πιο ακρίβη σε σχέση με την Ολυμπιακή αν έκανα στάση Άθηνα. Επίσης ΠΟΤΕ δεν έχω δεί την Easy να είναι φτηνότερη απο Λονδίνο για Αθήνα σε σχέση με όλες τις άλλες.

Αν ρωτήσεις φίλο μου που δουλεύει για τη ΒΑΑ στο Gatwick θα σου πεί οτι η easy είναι "a big orange banner" και τίποτα παραπάνω. Δηλάδη το παραμικρό πρόβλημα να υπάρξει και απλα δεν θα πας πουθενά - ίσως και για μέρες. Σε αντίθεση με την BA ή την Lufthansa που έχουν αεροπλάνα έτοιμα για ό,τι συμβεί. Πχ. σε πτήση Λονδίνο -> Μιλάνο, η ΒΑ μας αποβίβασε απο το προβληματικό αεροπλάνο και μας είχε μέσα σε αλλό σε 40 λεπτά. Η (πλέον ενδοευρωπαικά) Λ.Κ AirLingus μας είχε 6 ώρες στο Δουβλίνο (το ίδιο της το HUB!) γιατί δεν είχε άλλο αεροπλάνο να μας βάλει.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Το βασικό μειονέκτημα των εταιριών low cost

Ωραία η συζήτηση δε λέω, αλλά να πας βρε αδελφέ στην Κοστα Ρίκα με low cost???? Είπαμε να με ακους αλλά όχι και τόσο!
Αυτές τις εταιρίες που αναφέρονται εδώ μέσα ούτε τις ξέρω ούτε νομίζω πως είναι στο Σύνδεσμο Εταιριών Χαμηλού Κόστους. Το ότι φαλήρισαν και κρέμασαν κόσμο δεν φταίει ότι ήταν low cost, αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.
Το βασικό επιχείρημα των αντιπάλων των εταιριών low cost είναι ότι τις τσουβαλιάζουν και τις ισοπεδώνουν λες και έχουν όλες ενιαία πολιτική. Οι Ιταλοί δηλαδή που πετάνε συνέχεια από τα δεκάδες αεροδρόμια που χρησιμοποιεί π.χ. η ryanair τί είναι; Αφελείς με σκολίωση;
Έλεος! Το βασικό μειονέκτημα των εταιριών αυτών είναι πως σε ξεπαραδιάζουν αφού σε προκαλούν να κλείσεις και αλλο προορισμό ξανά και ξανά!
Αυτό κάνω 5 χρόνια και συνεχίζω όσο είμαι γερός!

Last edited by a moderator:

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Για την easyjet

Φίλε, δε σου φταίει η εταιρία easyjet αν όταν έφτασες στο Berlin-Σονεφελντ δεν είχε Airport Express! Στο Σόνεφελντ πάνε τόσες εταιρίες όχι μόνο low cost, το Tegel κλείνει άλλωστε. Πάρε το S-Bahn ή Bus, τόσες γραμμές έχει και νυχτερινές! Όταν βγάζεις εισιτήριο δεν κοιτάς ώρα άφιξης;;; Δεν ψάχνεις στο διαδίκτυο λύσεις μετάβασης; Από ποιόν τα περιμένεις δηλαδή; Και ύστερα σου φταίει η easyjet, η εταιρία που κατέβασε τον Έλληνα από το γάιδαρο και τον ανέβασε στο αεροπλάνο.
Σχετικά με τα τηλέφωνα που είπε κάποιος: Γιατί να πάρεις τηλέφωνο και να χρεωθείς την κλήση; Μπες στη σελίδα της με τον κωδικό κράτησης και πραγματοποίησε αλλαγή εισιτηρίου. Κοστίζει 36 ευρώ αλλά άν το νέο εισιτήριο υπερβαίνει το ποσό αυτό, δεν χάνεις τα χρήματά που αρχικά έδωσες!

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επί της ουσίας... θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που γράφηκε... το μοναδικό προσόν των loco είναι ότι είναι φτηνές... τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα είναι φαντασιώσεις ασχέτων... αν λοιπόν βρω μια loco με δρομολόγια που με συμφέρουν, η απόσταση είναι μέχρι 2 άντε 2,5 ώρες και η τιμή εξευτελιστικά φτηνή την τσιμπάω και κάνω την πάπια... το να προσαρμόσω όμως το πρόγραμμά μου, να υποστώ ψυχική και σωματική ταλαιπωρία και να τρέχω στου διαόλου την μάνα για να γλιτώσω λίγα ευρώ είναι καραμπινάτη βλακεία...

Και να καταθέσω και μια προσωπική μαρτυρία γιατί όποιος δεν πάθει δεν θα μάθει... το σωτήριο έτος 2005 έφτιαξα μια ταξιδιωτική υπερπαραγωγή για την Κόστα Ρίκα... έψαχνα εισιτήριο και κατέληξα στην αλήστου μνήμης Air Madrid διαβόητη long distance loco... η οικονομική διαφορά με την Iberia ήταν της τάξεως των 300? γιαυτό και ψήθηκα να την προτιμήσω... αγόρασα ξεχωριστά το ATH-MAD και κάθισα και ένα βράδυ στη Μαδρίτη για να πιώ και μια σαγκρία... την επόμενη μέρα το πρωί θα πετάγαμε στις 11... πάμε στο αεροδρόμιο και τρώμε την πρώτη ψυχρολουσία... πέντε ώρες καθυστέρηση!! Μας λένε περάστε στο εστιατόριο να τσιμπίσετε κάτι... ότι σαβούρα υπήρχε μας την σέρβιραν... με τα πολλά το αεροπλάνο έφυγε με πέντε και ώρες καθυστέρηση... η πτήση ήταν γεμάτη κυρίως με Κινέζους εργάτες που δούλευαν σε τοπικά ναυπηγεία... καταλαβαίνετε τι έγινε στο αεροπλάνο όταν άρχισαν να βγάζουν τα παπούτσια τους... το φαγητό που πλήρωνες βέβαια ήταν ένα χάλι και οι θέσεις θύμιζαν θέσεις βασανιστηρίων... περιττό να σας πω ότι σε όλες τις διακοπές μου ζούσα με το άγχος της επιστροφής μια που είχα ξεχωριστό connection για Αθήνα πέντε ώρες αργότερα... αν έχανα το connection θα είχα πρόβλημα με την δουλειά μου και θα πλήρωνα κανένα διακοσάρι το last minute one way της Ιberia... η τύχη φάνηκε να μου χαμογελάει μια και το 330 της Air Madrid έφτασε στην Κόστα Ρίκα ακριβώς στην ώρα του την μέρα της επιστροφής... χάρηκα αλλά κράτησα και μια πισινή... έκανα την σοφότερη ταξιδιωτική κίνηση της ζωής μου... έκανα check in για την πτήση MAD-ATH της Iberia εκεί στην Κόστα Ρίκα και σώθηκα... το δουλεμπορικό της Air Madrid έφυγε μεν στην ώρα του από το Σαν Χοσέ αλλά ξαναχάλασε στον Παναμά που ειχε προγραμματισμένο stop over... τέσσερις ώρες καθυστέριση κι εκεί παρακαλώ... έφτασα στη Μαδρίτη μόλις 45 πριν την αναχώριση της πτήσης μου για Αθήνα... άλλαξα terminal τρέχοντας και μπήκα τελευταίος στο αεροπλάνο της επιστροφής... είχα προλάβει στο τσακ και αυτό γιατί δεν είχα αποσκευές και γιατί είχα κάνει το check in νωσίτερα στο Σαν Χοσέ...

Από τότε έβαλα μυαλό... ποτέ connection την ίδια μέρα με loco... μπορεί να σου τινάξει το ταξίδι στον αέρα... και φυσικά από τότε περιόρισα στο απαραίτητο τις πτήσεις μου με τέτοιες εταιρίες... για την ιστορία... η Air Madrid λίγους μήνες αργότερα βάρεσε κανόνι και άφησε τον κόσμο αμανάτι στα αεροδρόμια του κόσμου... ελπίζω κάτι να καταλάβατε από όλη αυτή την ιστορία...
Μολις περιεγραψες τον απολυτο εφιαλτη μου. Υπερατλαντικο με loco και μαλιστα ισπανικης προελευσης (εδω και η Iberia και ειναι χαλια!) και να σου χαλασει και το αεροπλανο. Ποσο αναποδο Jack pot να εχεις πια! :xmas_mrgreen:
Να προσθεσω οτι ενας λογος που θα προτιμησω loco σε σχεση με regular απο εδω απο τη Θεσσαλονικη οπου εχουμε περιορισμενες επιλογες ειναι, στην περιπτωση που με τη loco θα βρεθω κατευθειαν στον προορισμο μου, ενω με την regular πρεπει να παω μεσω ενδιαμεσου σταθμου.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αυτές τις εταιρίες που αναφέρονται εδώ μέσα ούτε τις ξέρω ούτε νομίζω πως είναι στο Σύνδεσμο Εταιριών Χαμηλού Κόστους.
Επειδή είσαι κολλημένος με την FR και έχεις απ' ότι φαίνεται άγνοια για τον παγκόσμιο αεροπορικό χαρτή, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες loco εταιρίες τις οποίες μέλη του φόρουμ έχουν χρησιμοποιήσει άλλες φορές επιτυχώς και άλλες όχι...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εγω δεν καταλαβαινω τον καυγα. Ο Πετερ 75 ροδες ειναι ροδιτης, οπως λεει του πεφτει ακριβα να παει ροδο-αθηνα-εκειπουθελει-αθηνα-ροδο και μπορει να ειναι ετσι ενω παραλληλα εξω απο το σπιτι του πεταει μια φτηνη εταιρεια με χαμηλες παροχες και ανεση (κατα τη γνωμη αρκετων - ο ιδιος το παραβλεπει μπροστα στην ευχαριστηση του ταξιδιου οπως την αντιλαμβανεται). Για 2-4 ωρες κανει το σκατο του παξιμαδι στο αεροπλανο και πηγαινει εκει που γουσταρει οπως θα καναν πολλοι με το δικιο τους.
Εγω ειμαι αθηναιος παναθεμα με και οσες φορες προσπαθησα να βρω εισιτηριο με ιζυτζετ ή κατι σχετικο, αφου λογαριασα τα νουμερα εκρινα οτι θα μου εμενε μονο η ταλαιπωρια. Η τιμη ηταν φτηνη αλλα το αεροδρομιο μακρυτερα απο τις κανονικες εταιρειες, η αφιξη απογευματινη και η αναχωρηση πρωινη πραγμα που σημαινει πληρωμη 2 διανυκτερευσεων ανευ λογου.
Αντιθετα με τις κανονικες εταιρειες ψαχνοντας λιγο τις ημερομηνιες και κανονιζοντας πρωινη αφιξη-βραδινη αναχωρηση πληρωνω περισσοτερα για το εισιτηριο, κερδιζω 2 μερες λιγοτερης διανυκτερευσης και το τελικο ισοζυγιο καταληγει καμια εκατοσταρια ευρω το πολυ περισσοτερο απο μια εταιρεια χαμηλου κοστους. Προσωπικα για να αποφυγω την ταλαιπωρια ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω αυτο το επιπλεον ποσο, κρινω οτι ειναι λιγο μπροστα στα υπολοιπα εξοδα και δεν φτωχαινω για το ποσο αυτο. Αν η διαφορα ηταν καποιο σεβαστο ποσο θα σκεφτομουν αλλιως.
Αλλοι επιλεγουν διαφορετικα, ως τον επομενο αιωνα να συζηταμε ακρη δεν θα βγαλουμε, γουστα ειναι αυτα.

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Σαν νέος στο forum θα ήθελα να πω δυο τρία πραγματάκια..
δέχομαι ότι και εδώ μια κοινότητα είναι και δεν γίνετε να αγαπιόμαστε όλοι..και γκρίνιες και καβγάδες θα υπάρχουν και είναι λογικότατο...
απλά να υπενθυμίσω ότι τελικά δεν βοηθάει κανέναν όλο αυτό..εκτος αν ο σκοπός σας δεν είναι να βοηθήσετε κάποιον..
βλέπω ότι και οι δυο πλευρές προσπαθούν με ζήλο να δείξουν ότι αυτό που κάνουν είναι το σωστό και το καλύτερο..όμως αναρωτηθείτε σε ποσο διαφορετικά άτομα απευθύνεστε...?ποσο διαφορετικές αντοχές έχω εγώ με εσένα..?υπομονή..?και ποσο διαφορετικοι μπορεί να είμαστε στο επίμαχο σημείο που βλέπω ότι γίνετε το όλο θέμα...όφελος στα χρηματα!!
δεν προσπαθώ να το παίξω λεφτάς η κάτι παρόμοιο..απλά κάτι που για εσένα είναι φτηνό για εμενα μπορεί να είναι έξω από τις δυνατότητες μου και το αντίστροφο...
μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και ο κάθε "ακροατής" έχει την λογική να αξιολογήσει αν του κάνει αυτό που ακούει η όχι...μην προσπαθείτε να του περάσετε στο μυαλό με το ζόρι μια κατεύθυνση...
σαν φρέσκο αίμα θέλω να βλέπω post σαν της nera_gr που πραγματικά έχει αντίλογο ουσιαστικό και όχι !@#$%^&*...

τις καλημέρες μου!!

Traveller

Member
Με το συμπάθειο αλλά μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι παίζει... δεκάρα τσακιστή δεν δίνω για να πείσω τον Πήτερ και τον κάθε Πήτερ τι είναι αεροπορικά σωστό ή λάθος... δεν με νοιάζει καθόλου ούτε καυγαδίζω λάθος καταλάβατε, την πλάκα μου κάνω... εξάλου δεν υπάρχει σωστό ή λάθος... αλλιώς βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα... καταλαβαίνω απόλυτα ότι άνοιξε μια καινούργια εταιρία από Ρόδο με εξευτελιστικά ναύλα και κάποιοι τρελλάθηκαν από την χαρά τους... βεβαιότατα κι εγώ αν ήμουν στη Ρόδο και έβρισκα μια πτήση 2 ωρών στα 10? για ένα Σ/Κ να την έπαιρνα... άλλο αυτό κι άλλο να μας λέει με μανία κάποιος ότι οι loco είναι εταιριάρες, να βλέπει παντού πλεονεκτήματα και να γράφει διαρκώς ανακρίβιες και ανοησίες... όλα αυτά δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα γιατί μένουν οι εντυπώσεις πολλά μέλη ξεσηκώνονται και πιστεύουν ότι βλακείες γράφονται... όταν μιλάει λοιπόν για αεροπορικές εταιρίες με ορθίους, για κονσερβοκούτια αεροπλάνα της ΟΑ, για κρατική ΟΑ, για παράνομες επιδοτήσεις, για άνετα αεροπλάνα των loco και πολλά άλλα παλαβά ε τότε πρέπει να γράψεις τον αντίλογο όχι για να τον πείσεις αλλά για να προστατεψεις τους συμφορμίτες... όχι απαραίτητα να τους πείσεις αλλά να τους πεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και προσέξτε τι μπορεί να σας τύχει... από εκεί και μετά μεγάλα παιδιά είμαστε ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και παίρνει τις αποφάσεις του...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
άλλο αυτό κι άλλο να μας λέει με μανία κάποιος ότι οι loco είναι εταιριάρες
Αφου στα ματια του ειναι, γιατι να μην το πει; Ειπε κι αυτος, ειπες κι εσυ κι ας βγαλει, οπως λες, ο καθεις τα συμπερασματα του (αν κι εμενα μ' αρεσουν τετοιες κοντρες).

@nera_gr
Εσυ βρε κοριτσι αντι να πεις ευχαριστω στον αλλον, που ουδεμια συμπαθεια τρεφω για το nick του, που σου διορθωσε το ονομα, λες στον Traveller;
Αχαρηστια:xmas_lol:

Traveller

Member
Αφου στα ματια του ειναι, γιατι να μην το πει; Ειπε κι αυτος, ειπες κι εσυ κι ας βγαλει, οπως λες, ο καθεις τα συμπερασματα του (αν κι εμενα μ' αρεσουν τετοιες κοντρες).
Ξαναδιάβασε τι γράφω... ότι θέλει ο καθένας γράφει, στα πλαίσια των κανόνων του φόρουμ και καλά κάνει... δεν βουλώνουμε στόματα εδώ μέσα... αν θέλει να γράψει σοβαρά γράφει σοβαρά, αν θέλει να γράψει αρλούμπες γράφει αρλούμπες αλλά γούστο μου κι εμένα είναι να απαντάω όπως νομίζω για να μην μένουν οι εντυπώσεις... και στο τέλος οι συμφορμίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
@nera_gr
Εσυ βρε κοριτσι αντι να πεις ευχαριστω στον αλλον, που ουδεμια συμπαθεια τρεφω για το nick του, που σου διορθωσε το ονομα, λες στον Traveller;
Αχαρηστια:xmas_lol:
Το διόρθωσα :xmas_cheesygrin:
(δε συμπαθείς το ΣΔΟΕ ή το 21???)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651