• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πλεονεκτήματα των εταιρειών χαμηλού κόστους

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Το γεγονός ότι αν χρειαστεί να κάνεις κάποια αλλαγή στα εισητήρια της Easy, δεν βρίσκεις ποτέ κανέναν στο τηλέφωνο, μετράει ως μειονέκτημα???
(συν του ότι αν τελικά τα καταφέρεις και τους βρείς για την αλλαγή πληρώνεις τον κούκο αηδόνι)
Ναι, βέβαια! Έχουν ένα τηλέφωνο στην Ελλάδα που δεν απαντά ποτέ, εκτός αν θέλεις να μιλήσεις με αγγλόφωνο εκπρόσωπο ή να πάρεις στο εξωτερικό. Και σπάνια βρίσκεις λύση.
Το άλλο το θυμάστε που είχε γίνει πριν 2-3 χρόνια, που η easy ζητούσε από επιβάτες που είχαν ήδη πετάξει μαζί της έξτρα χρήματα επειδή αυξήθηκε ο φόρος αεροδρομίου στην Ιταλία; :xmas_rolleyes:

Easyjet asking for tax after I have flown. - MoneySavingExpert.com Forums

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
Εγώ πέταξα μια φορά με easy για Βερολίνο και δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος.
Και όλη η μπουρδολογία που παρέθεσες στο πρώτο σου ποστ αφορά όλα τα μειονεκτήματα των low cost, που εντέχνως τα παρουσιάσες σαν πλεονεκτήματα.
Το μόνο πλεονέκτημα είναι η χαμηλή τιμή.
Το βασικότερο μειονέκτημα είναι ότι χρεωκοπούν και παρατάνε τον κόσμο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Kαι οχι μονον αυτο. Η Sky Europe περσυ τον Αυγουστο, σε πτηση απο Βιεννη για Αθηνα, ανακοινωνει στους επιβατες, οτι η πτηση δεν θα πραγματοποιηθει! Σημειωτεον, οτι το περιστατικο συνεβη περιπου μια εβδομαδα πριν η εταιρεια, βαρεσει κανονι...
Το περιστατικο μου μετεφερθη απο κολλητο φιλο, που ειχε την ''τυχη''
να βρισκεται στην επιμαχη πτηση.
Υστερα απο εντονοτατες διαμαρτυριες των επιβατων και αφου παρενεβη μεχρι και η αυστριακη αστυνομια, διοτι τα πνευματα ηταν πολυ τεταμενα, τους μετεφεραν με πουλμαν στην Μπρατισλαβα, απ'οπου και τελικα πεταξαν για Αθηνα, με συνολικη καθυστερηση μονο... 8 ωρων...
Η ουσια ειναι η εξης: αν θελεις να ταξιδεψεις σαν ανθρωπος και οχι σαν τσουβαλι, ταξιδευεις με μια κανονικη εταιρεια και απολαμβανεις το ταξιδι σου, χωρις να βγαινεις απο το αεροπλανο πιασμενος, επειδη καθοσουν σαν τελικο σιγμα, για καποιες ωρες...
Και αν δεν εχεις τα χρηματα, περιμενεις τις προσφορες των εταιρειων.
Σε διαφορετικη περιπτωση, κανεις την αναγκη φιλοτιμια και πετας με low cost, χωρις ομως να παραμυθιαζεις τον εαυτο σου...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Η Alpi Eagles δεν ήταν αυτή που πετούσε Βενετία και μια ωραία πρωία της αφαιρέθηκε η άδεια, έκοψε τις πτήσεις της και έστειλε μόνο ένα μέιλ στα ιταλικά στους επιβάτες ενημερώνοντάς τους ότι η πτήση τους ακυρώνεται; Ή την μπερδεύω με άλλη;

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Αρχές Μαρτίου του 2009 έβγαλα ένα εισητήριο με τη skyeurope για πτήση Αθήνα-Βιέννη για το Σεπτέμβριο. Δεν πήγαινα ταξιδάκι αναψυχής αλλά είχα μια σημαντική συνάντηση.
Πέντε μέρες πριν την ημερομηνίας αναχώρησης η αεροπορική εταιρεία βάρεσε ..κανόνι με αποτέλεσμα να μείνω ...ξεκρέμαστη. Καθότι την ίδια περίοδο γινόταν και ένα μεγάλο συνέδριο στη Βιέννη και οι διαθεσιμότητες ήταν περιορισμένες, πλήρωσα τελικά το αεροπορικό εισητήριο 472 ευρώ (Austrian+Lufthansa) .
Αυτά είναι τα φθηνά εισητήρια των low cost αεροπορικών εταιρειών!!!
Ευτυχώς πήρα πίσω τα χρήματα που είχα αρχικά πληρώσει στη skyeurope.

Vito

Member
-

Χρεωνόμαστε όμως ακόμα και το έξτρα νερό που μπορεί να χρειαστούμε γιατί άνθρωποι είμαστε και το μπουκαλάκι που αγοράσαμε πριν μπούμε στο γκέιτ με την ψυχή στο στόμα μπορεί να το τελειώσαμε! Άσε που τα σάντουιτς των αεροδρομίων δεν τα λες και φτηνά!

.

Νερα τζουρου, την λύση στην έχω έτοιμη! Φτιαχνουμε σαντουιτακια από το σπίτι. Αλλά προσοχή!!! Δεν βάζουμε αλάτι και κανά άλλο μπαχαρικό όπως καυτερό πιπέρι για να μην διψάσουμε...και ένα άλλο κρυφό μυστικό..βάζουμε μπόλικη ντομάτα γα να μας δροσίσει και τα ζουμιά της να αντικαταστήσουν το νερό!:xmas_wink: Ετσι θα έχεις λύσει και τα δυο σου προβλήματα: και δεν θα χρειαστείς να αγοράσεις σάντουιτς από το αεροπλάνο ή από το αεροδρομιο και δεν θα διψάσεις καθόλου...:xmas_lol::xmas_lol::xmas_lol:

Traveller

Member
Όπως άριστα έγραψαν ο φίλος traveladdict και ο ακατανόμαστος οι loco που φέσωσαν κόσμο και έριξαν κανόνι είναι δεκάδες... το πρόσφατο παράδειγμα της λατρεμένης Sky πιστεύω ότι όλοι το θυμόμαστε...

Επί της ουσίας... θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που γράφηκε... το μοναδικό προσόν των loco είναι ότι είναι φτηνές... τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα είναι φαντασιώσεις ασχέτων... αν λοιπόν βρω μια loco με δρομολόγια που με συμφέρουν, η απόσταση είναι μέχρι 2 άντε 2,5 ώρες και η τιμή εξευτελιστικά φτηνή την τσιμπάω και κάνω την πάπια... το να προσαρμόσω όμως το πρόγραμμά μου, να υποστώ ψυχική και σωματική ταλαιπωρία και να τρέχω στου διαόλου την μάνα για να γλιτώσω λίγα ευρώ είναι καραμπινάτη βλακεία...

Και να καταθέσω και μια προσωπική μαρτυρία γιατί όποιος δεν πάθει δεν θα μάθει... το σωτήριο έτος 2005 έφτιαξα μια ταξιδιωτική υπερπαραγωγή για την Κόστα Ρίκα... έψαχνα εισιτήριο και κατέληξα στην αλήστου μνήμης Air Madrid διαβόητη long distance loco... η οικονομική διαφορά με την Iberia ήταν της τάξεως των 300? γιαυτό και ψήθηκα να την προτιμήσω... αγόρασα ξεχωριστά το ATH-MAD και κάθισα και ένα βράδυ στη Μαδρίτη για να πιώ και μια σαγκρία... την επόμενη μέρα το πρωί θα πετάγαμε στις 11... πάμε στο αεροδρόμιο και τρώμε την πρώτη ψυχρολουσία... πέντε ώρες καθυστέρηση!! Μας λένε περάστε στο εστιατόριο να τσιμπίσετε κάτι... ότι σαβούρα υπήρχε μας την σέρβιραν... με τα πολλά το αεροπλάνο έφυγε με πέντε και ώρες καθυστέρηση... η πτήση ήταν γεμάτη κυρίως με Κινέζους εργάτες που δούλευαν σε τοπικά ναυπηγεία... καταλαβαίνετε τι έγινε στο αεροπλάνο όταν άρχισαν να βγάζουν τα παπούτσια τους... το φαγητό που πλήρωνες βέβαια ήταν ένα χάλι και οι θέσεις θύμιζαν θέσεις βασανιστηρίων... περιττό να σας πω ότι σε όλες τις διακοπές μου ζούσα με το άγχος της επιστροφής μια που είχα ξεχωριστό connection για Αθήνα πέντε ώρες αργότερα... αν έχανα το connection θα είχα πρόβλημα με την δουλειά μου και θα πλήρωνα κανένα διακοσάρι το last minute one way της Ιberia... η τύχη φάνηκε να μου χαμογελάει μια και το 330 της Air Madrid έφτασε στην Κόστα Ρίκα ακριβώς στην ώρα του την μέρα της επιστροφής... χάρηκα αλλά κράτησα και μια πισινή... έκανα την σοφότερη ταξιδιωτική κίνηση της ζωής μου... έκανα check in για την πτήση MAD-ATH της Iberia εκεί στην Κόστα Ρίκα και σώθηκα... το δουλεμπορικό της Air Madrid έφυγε μεν στην ώρα του από το Σαν Χοσέ αλλά ξαναχάλασε στον Παναμά που ειχε προγραμματισμένο stop over... τέσσερις ώρες καθυστέριση κι εκεί παρακαλώ... έφτασα στη Μαδρίτη μόλις 45 πριν την αναχώριση της πτήσης μου για Αθήνα... άλλαξα terminal τρέχοντας και μπήκα τελευταίος στο αεροπλάνο της επιστροφής... είχα προλάβει στο τσακ και αυτό γιατί δεν είχα αποσκευές και γιατί είχα κάνει το check in νωσίτερα στο Σαν Χοσέ...

Από τότε έβαλα μυαλό... ποτέ connection την ίδια μέρα με loco... μπορεί να σου τινάξει το ταξίδι στον αέρα... και φυσικά από τότε περιόρισα στο απαραίτητο τις πτήσεις μου με τέτοιες εταιρίες... για την ιστορία... η Air Madrid λίγους μήνες αργότερα βάρεσε κανόνι και άφησε τον κόσμο αμανάτι στα αεροδρόμια του κόσμου... ελπίζω κάτι να καταλάβατε από όλη αυτή την ιστορία...

Η Alpi Eagles δεν ήταν αυτή που πετούσε Βενετία και μια ωραία πρωία της αφαιρέθηκε η άδεια, έκοψε τις πτήσεις της και έστειλε μόνο ένα μέιλ στα ιταλικά στους επιβάτες ενημερώνοντάς τους ότι η πτήση τους ακυρώνεται; Ή την μπερδεύω με άλλη;

Σα να έχεις δίκιο μου φαίνεται... αυτή είναι που είχε κάθε μεσημέρι ένα δύωρο καθυστέρηση και πέταγε με κάτι υπερσύγχρoνα FOOKER-100... με τα καλά ξέρετε... εικοσαετίας και βάλε...

Η ουσια ειναι η εξης: αν θελεις να ταξιδεψεις σαν ανθρωπος και οχι σαν τσουβαλι, ταξιδευεις με μια κανονικη εταιρεια και απολαμβανεις το ταξιδι σου, χωρις να βγαινεις απο το αεροπλανο πιασμενος, επειδη καθοσουν σαν τελικο σιγμα, για καποιες ωρες...
Και αν δεν εχεις τα χρηματα, περιμενεις τις προσφορες των εταιρειων.
Σε διαφορετικη περιπτωση, κανεις την αναγκη φιλοτιμια και πετας με low cost, χωρις ομως να παραμυθιαζεις τον εαυτο σου...
Η καλύτερη θέση για τις loco που έχει γραφεί εδώ μέσα... φίλε gianni1966 συνυπογράφω και με τα δύο χέρια...

Vito

Member
Σοβαρά τώρα! Παιδια ηρεμήστε λίγο με αυτό το θέμα.. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.. Αν κάποιος έχει κάποια παραπάνω χρήματα, με γεια του και χαρά του να ταξιδέψει με regular εταιρεία, αν κάποιος γνωρίζει τα θετικά και τα αρνητικά των λοου κοστ και παρολα αυτά τις προτιμάει, πάλι με γεια του και χαρά του...Μην προσπαθεί κάθε πλευρά να βγεί από πάνω και να κατακρίνει τον άλλο επειδη πιστεύει το αντίθετο..Είναι κάτι υποκειμενικό και γούστο του καθενός.. Συμφωνω στο να υπάρχουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα και των δυο περιπτώσεων κάπου συγκεντρωμένα, αλλά μέχρι εκεί. Μετά ο καθένα αποφασίζει! Το να υπάρχουν χαρακτήρισμοί του στυλ: πάνω από τα 25 σου, δεν μπορεις να χρησιμοποιείς λ.κ., είναι καταντια! καθώς και χαρακτηρισμοί που μειώνουν την αντίθετη πλευρά....είναι γελοιοί!
Το ταξίδι είναι δικαίωμα του καθενος. το πως θα το κάνει είναι προσωπικό του θέμα...Ωστοσο, έχει και το δικαίωμα να παραθέτει τις εμπειρίες του σε άλλους που αναζητούν πληροφορίες.. Από κει και πέρα ώριμος είναι ο καθένας να αποφασίζει για το τι του ταιριάζει...

Προσωπικά, χρησιμοποιω λ.κ. αλλά δεν πάει να πει ότι τις προτιμώ. Γενικά, προτιμώ ότι με συμφερεί οικονομικά ώστε να πραγματοποιήσω το ταξίδι, είτε ειναι λ.κ. είτε είναι ρ.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δηλαδή εγώ που εχω πάρει σβάρνα τα ΚΤΕΛ ολόκληρης της Ν.Α Ασιας και κάποιων χωρών της Β. Αφρικής, τι πρέπει να πω? Για να μην μιλήσω για Ινδία και Νεπάλ καλύτερα...

kabamarou

Member
Παιδιά καλά λέει ο Vito ηρεμήστε λίγο.
Δεν αξίζει να μαλώνουμε για τις εταιρίες.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Δηλαδή εγώ που εχω πάρει σβάρνα τα ΚΤΕΛ ολόκληρης της Ν.Α Ασιας και κάποιων χωρών της Β. Αφρικής, τι πρέπει να πω? Για να μην μιλήσω για Ινδία και Νεπάλ καλύτερα...
Εσύ αγάπη μου είσαι μια κατηγορία μόνη σου.

Όσον αφορά το ζήτημα, συζητήθηκε και σε παρόμοιο τόπικ λίγες μέρες νωρίτερα...Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο για τα θετικά/αρνητικά της μιας ή της άλλης. Στο τέλος, αυτό που εξ αρχής γουστάρει θα προτιμήσει...
Καθαρά υποκειμενικό, καθαρά άτοπο να πειστεί ο χ, ψ πέτρος για τις regular και ο χ, ψ traveller για τις loco.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος