• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πλεονεκτήματα των εταιρειών χαμηλού κόστους

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Έχω συγκεντρώσει τους λόγους για τους οποίους πολλοί συνταξιδιώτες μας στην Ευρώπη επιλέγουν αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Η επιλογή των λόγων είναι καθαρά προσωπική και βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες και περιγραφές. Σαφώς υπάρχουν και μειονεκτήματα της επιλογής των εταιριών χαμηλού κόστους, τα οποία μπορούν να τεθούν αντιπαραθετικά. Θα παρακαλούσα όμως, αυτό να γίνει κόσμια και με επιχειρήματα.
Εύχομαι να μπορεί σύντομα και ο έλληνας επιβάτης να επιλέγει μεταξύ του φθηνού και του ακριβού και να γίνει το ταξίδι προνόμιο όλων μας!

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
-Έχουμε δικαίωμα επιλογής σε οτιδήποτε αφορά στην πτήση μας (βαλίτσα, ταχεία επιβίβαση, ασφάλεια, ειδοποίηση με SMS, επιπλέον αποσκευές, φαγητά, αναψυκτικά, αγορές πάνω στο αεροσκάφος). Δεν χρεωνόμαστε παροχές που δεν τις έχουμε ανάγκη, ούτε χρυσοπληρώνουμε χρέη, ελλείμματα ή περιττά έξοδα.
-Οι τιμές είναι πραγματικά χαμηλές για το μεγαλύτερο αριθμό των εισιτηρίων ανά πτήση και όχι για τα 15-20 πρώτα εισιτήρια. Στις προσφορές που ανακοινώνονται αρκετά συχνά, μπορεί κανείς να βρει φανταστικές τελικές τιμές με επιστροφή κάτω των 30 ευρώ (π.χ. Θεσσαλονίκη-Βερολίνο, Αθήνα-Παρίσι, Βερολίνο-Στοκχόλμη, Μιλάνο-Δουβλίνο, Ρώμη-Λονδίνο, Ντύσελντορφ-Βαρσοβία, κ.α.).
- Τυπώνουμε μόνοι μας την κάρτα επιβίβασης και δεν εξαρτώμαστε από τρίτους. Πλέον και οι εταιρίες υψηλού κόστους δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης και ηλεκτρονικού check-in.
- Δεν υπάρχει συνωστισμός στο αεροσκάφος, καθόμαστε όπου θέλουμε χωρίς να ψάχνουμε άσκοπα συγκεκριμένα νούμερα. Έτσι ο χρόνος επιβίβασης είναι ο μισός σε σχέση με πτήσεις εταιριών υψηλού κόστους.
- Παίρνουμε μαζί μας τα απαραίτητα και δεν κουβαλάμε άσκοπο βάρος σέρνοντας παραγεμισμένες βαλίτσες! Οι χειραποσκευές προβλεπόμενων διαστάσεων (π.χ. Ryanair 55Χ40Χ20 ή easyJet 25X45X56 χωρούν όλα μας τα είδη όταν πρόκειται για ταξίδι λίγων ημερών. Αν χρειαστούμε περισσότερο χώρο, τότε επιλέγουμε δεύτερη βαλίτσα παράδοσης έως 15 κιλά στα 15 ευρώ* με την Ryanair ή έως 20 κιλά στα 11 ευρώ* με την easyJet. Αυτό γίνεται για να μειωθούν τα έξοδα μεταφοράς αποσκευών προς το συμφέρον όλων μας.
* Οι τιμές είναι μιας πτήσης.
- Δεν χρεωνόμαστε μέσα στο αεροσκάφος καφέδες, φαγητά, μαντηλάκια, καραμέλες, μπιχλιμπίδια τα οποία τα έχουμε ουσιαστικά προπληρώσει μέσα το εισιτήριο. Δεν πετάμε για να φάμε, πετάμε για να ταξιδέψουμε. Επιλέγουμε το τι θα πάρουμε από το αεροδρόμιο αναχώρησης καθώς στο έδαφος πάντα υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμές!
- Το ταξίδι μας είναι πολύ βολικό αφού στα περισσότερα αεροδρόμια υπάρχουν άμεσες ανταποκρίσεις με τρένο ή λεωφορείο και μάλιστα συχνά σε συνεργασία με τις εταιρίες χαμηλού κόστους (π.χ. Μιλάνο Μαλπένζα/Μπέργκαμο). Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα κύρια μέσα μεταφοράς και σε ναυλωμένες λεωφορειακές γραμμές διαφόρων εταιριών που λειτουργούν ανταγωνιστικά με χαμηλό κόστος (π.χ. Malpensa Shuttle Bus, Bergamo Express, easyBus στο Λονδίνο, κλπ.).
- Αρκετές εταιρίες χαμηλού κόστους σημειώνουν ρεκόρ ακρίβειας και συνέπειας και ανταγωνίζονται επάξια μεγάλους κρατικούς αερομεταφορείς.
- Η αποβίβαση σε πτήσεις εταιριών χαμηλού κόστους γίνεται συνήθως πιο γρήγορα αφού τα αεροσκάφη επιδιώκουν να παραμείνουν στο έδαφος για μικρό χρονικό διάστημα.
- Μπορούμε να επιλέξουμε διαδοχικές πτήσεις συνεχίζοντας το ταξίδι μας με όποια εταιρία επιθυμούμε αφού σε όλα τα αεροδρόμια πετούν διάφορες άλλες εταιρίες με χίλιους-δυο προορισμούς.
-Οι εταιρίες χαμηλού κόστους μας δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίου με κάποιο αντίτιμο εάν αδυνατούμε να πετάξουμε την ημερομηνία που έχουμε κλείσει. Ακόμη και εταιρίες υψηλού κόστους (π.χ. Aegean) πιέστηκαν και δίνουν από φέτος τη δυνατότητα αλλαγής στα (λιγοστά) τους οικονομικά εισιτήρια.
-Αρκετές εταιρίες χαμηλού κόστους, σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, μας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής νέας πτήσης ή επιστροφής χρημάτων μέσω ιστοσελίδας αποφεύγοντας άσκοπα τηλεφωνικά τέλη ή τέλη πρακτορείων. Συγκεκριμένα η RYANAIR δίνει τη δυνατότητα full refund (επιστροφής όλου του ποσού) εάν η αίτηση επιστροφής γίνει ηλεκτρονικά εντός 14 ημερών από την προγραμματισμένη πτήση!
-Το ταξίδι μας αποκτά ενδιαφέρον αφού μπορούμε με τους φίλους μας να σχεδιάσουμε από πριν την πτήση μας, τη μετάβαση, τη διαμονή με τη βοήθεια χρήσιμων ιστοσελίδων.
- Και κυρίως: Μπορούμε να ταξιδεύουμε ξένοιαστα σε όλη την Ευρώπη και να επισκεπτόμαστε νέες χώρες χωρίς να δαπανούμε πολλά χρήματα στη μεταφορά. Έτσι, είτε δίνουμε τα χρήματα που εξοικονομούμε από την πτήση σε ένα καλό ξενοδοχείο, είτε τα κρατάμε για το επόμενο ταξίδι μας με εταιρία χαμηλού κόστους!

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους προτιμώ να πετάω με εταιρίες χαμηλού κόστους (ryanair, easyJet, wizzair, airberlin, icelandexpress, norwegian, pegasus κ.α.) χωρίς τις οποίες δεν θα είχα γνωρίσει τη μισή Ευρώπη!

Last edited by a moderator:

fotast

Member
Εντελώς καλοπροαίρετα!

Μήπως το παρακάνεις?Είπες τις απόψεις σου(κάποιες λίγο παρατραβηγμένες) σε 2-3 θέματα.Το καταλάβαμε και θα κάνουμε τις επιλογές μας.Τι χρειάζεται να γράφεις τα ίδια και τα ίδια??

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Εντελώς καλοπροαίρετα!

Μήπως το παρακάνεις?Είπες τις απόψεις σου(κάποιες λίγο παρατραβηγμένες) σε 2-3 θέματα.Το καταλάβαμε και θα κάνουμε τις επιλογές μας.Τι χρειάζεται να γράφεις τα ίδια και τα ίδια??
Επειδή ακούγονται εδώ μέσα πολλά πράγματα που δεν ισχύουν, εννοώ από διάφορους χρήστες, θέλω να βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ όλα τα πλεονεκτήματα των εταιριών lowcost. Εσύ γράψε για τα μειονεκτήματα!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το τόπικ ξεκλειδώνεται και επαναφέρεται το μέλος peter75rhodes μετά από προσωπική επικοινωνία που είχε μαζί μου, αφού απ'ότι φαίνεται τα γραπτά του δεν είχαν στόχο το Travelstories.

Πάω να διορθώσω και τα κεφαλαία τώρα :xmas_mrgreen:

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
πολυ χαιρομαι που διορθωθηκε αυτη η αδικια.αντε και εις ανωτερα. α ρε ροδιτη την επανασταση θα φερναμε για να σε ξεμπλοκαρουμε.οι ολοι μαζι ή κανενας λοιπον.ρομαντικια θυμησου τι σου εγραψα στο τελευταιο μηνυμα...αντε καλη συνεχεια τωρα
και για να αναφερομαστε και στο θεμα τωρα και εγω τασομαι υπερ των loco.αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι κατα των αλλων εταιριων.εχω ταξιδεψει και με ολυμπιακη,αιγαιου,csa,austrian,lufthansa,bulgarian airlines(xaxa),μια αλλη λατινοαμερικανικη,...δεν ειχα κανενα παραπονο ουτε απο loco ουτε απο απο τις αλλες.η λογικη μου στα ταξιδια ειναι να φτανω εκει που θελω.ουτε το μουφα σαντουιτς της ολυμπιακης θελω,ουτε τον νερομενο καφε της csa θελω ουτε 10 ατομα πληρωμα να μου λενε καλημερα,goodmorning,welcome,buenas dias και αλλα ωραια.μου δινεις ρε φιλε εισητηριο με 50 γιουρια ???θα το παρω με χαρα...μου δινεις ρε φιλε εισητηριο με 300 γιουρια???πουλα το στον traveller......:xmas_cheesygrin:
θελω φθηνη μετακινηση,με απλα λογια.γιατι ειμαι σιγουρος πως καποιοι απο εδω μεσα εχουν σπορ καμπριο αυτοκινητα που παινευονται ποσο σουπερ ντουπερ ειναι,μεσα στο στριμοξιδι που παθαινεις λουμπαγκο και αυχενικο μαζι.και κανεις και μεγαλα ταξιδια με αυτοκινητο.τωρα αν μου γκρινιαζεις για τις 2 ωρες που ταξιδευδεις με loco και δεν εχεις απλα για να παιξεις ταβλι, εισαι πολυ απλα υποκριτης...

panpan

Member
μεσα στα πλεονεκτηματα ξεχασες να αναφερεις οτι επειδη πολλες απο τις
εταιριες αυτες χρησιμοποιουν περιφερειακα αεροδρομια,εξυπηρετουνται συμπολιτες
μας της περιφερειας.(Βολος-Ροδος)Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα.
Συνηθως χρησιμοποιω κανονικες πτησεις,αλλα δεν θα με χαλαγε μια ξεπετα
ενα ΠΣΚ με χαμηλο κοστος.
Ειμαι τυχερος γιατι εδω υπαρχουν πολλες εταιρειες να επιλεξω και ουτε με χαλαει να
παω στο αεροδρομειο της Χιρονας.

Υ.Γ.
Αν,Λεω αν υπηρχαν απο το ελ.βενιζελος καμμια 10αρια εταιριες χαμηλου κοστους
και σου προσφερε το πηγαινε ελα με 20 ευρω για προορισμους της ευρωπης
πολλοι απο αυτους που και καλα ειναι εναντιων των loco θα φορουσαν 3 εσωρουχα
μαζι.

dmdoc

Member
Ώπα....αρχίσαμε τα διαστημικά τώρα!!!!

η λογικη μου στα ταξιδια ειναι να φτανω εκει που θελω.
...και μένα με το κάμπριό μου:xmas_wink:

θελω φθηνη μετακινηση,με απλα λογια.γιατι ειμαι σιγουρος πως καποιοι απο εδω μεσα εχουν σπορ καμπριο αυτοκινητα που παινευονται ποσο σουπερ ντουπερ ειναι,μεσα στο στριμοξιδι που παθαινεις λουμπαγκο και αυχενικο μαζι.και κανεις και μεγαλα ταξιδια με αυτοκινητο.τωρα αν μου γκρινιαζεις για τις 2 ωρες που ταξιδευδεις με loco και δεν εχεις απλα για να παιξεις ταβλι, εισαι πολυ απλα υποκριτης...

Ε ναι ρε φίλε,έχω κάμπριο,είμαι σουπερ ντούπερ και έχω κήλες στο Ο5-Ι1 και Α6-Α7.Και αν υποθέσουμε οτι ανέχομαι το "στριμωξίδι" στο κάμπριό μου(έλα να μετρήσεις το seat pitch μου),το ανέχομαι και στις φτηνές.
Επειδή όμως εγώ το πήρα για να οδηγώ με την οροφή ανοιχτή,θα προτιμήσω τις φτηνές αν ταξιδεύω και σε αυτές κάμπριο...γκε γκε;;;;;;;
Άντε γιατί το παρααφοδεύσαμε!!!!

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
διατεραγμενη προσωπικοτητα που δεν μπορει να βαλει την σκεψη του σε μια σειρα.επισης δεν μπορει να γραψει φρασεις με νοηματα και να τις συνδεσει μεταξυ τους,ειπαν οι γιατροι μολις βγηκε απο την εξεταση.επισης μπορεις να κανεις και μεταφραση.ελληνικα καταλαβαινω μονο.ευχαριστω κατανοηση για την...σορρυ με παρεσυρε ο λογος σου

fotast

Member
Επειδή ακούγονται εδώ μέσα πολλά πράγματα που δεν ισχύουν, εννοώ από διάφορους χρήστες, θέλω να βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ όλα τα πλεονεκτήματα των εταιριών lowcost. Εσύ γράψε για τα μειονεκτήματα!
Τα +- των lowcost εχουν γραφτεί και άλλες φορές.Μεγάλοι είμαστε,μπορούμε νά κάνουμε τις επιλογές μας.

Εχεις κάνει +30 πόστ για lowcost σε 2-3 θέματα.Πιστεύεις οτι επαναλαμβάνοντας τα ιδια και τα ιδια και γράφοντας κάποιες ανακρίβειες(10 Δολλ. για εσωτερική πτήση στην Αμερική για όρθιους) πείθεις κόσμο??

Τέλος πάντων μπορείς να κάνεις οτι θέλεις.Το θέμα κούρασε....

dmdoc

Member
διατεραγμενη προσωπικοτητα που δεν μπορει να βαλει την σκεψη του σε μια σειρα.επισης δεν μπορει να γραψει φρασεις με νοηματα και να τις συνδεσει μεταξυ τους,ειπαν οι γιατροι μολις βγηκε απο την εξεταση.επισης μπορεις να κανεις και μεταφραση.ελληνικα καταλαβαινω μονο.ευχαριστω κατανοηση για την...σορρυ με παρεσυρε ο λογος σου
Καλά ε,είσαι πολύ μεγάλος.
Βρε πονηρέ,που ξέρεις τους γιατρούς μου;
Σε βλέπουν και σένα οι ίδιοι;Προφανώς για να άκουσες την διάγνωσή τους,περίμενες μετά από μένα.Κρίμα γιατί δεν μπορεί να ξέρεις τι είπαν για σένα,κακομοίρη μου!!!!
Αν δεν καταλαβαίνεις τα ελληνικά που σου γράφω...ψάξτο περισσότερο...ή άλλλαξε γιατρούς!!:xmas_wink:

σαιτας

Member
Τα +- των lowcost εχουν γραφτεί και άλλες φορές.Μεγάλοι είμαστε,μπορούμε νά κάνουμε τις επιλογές μας.

Εχεις κάνει +30 πόστ για lowcost σε 2-3 θέματα.Πιστεύεις οτι επαναλαμβάνοντας τα ιδια και τα ιδια και γράφοντας κάποιες ανακρίβειες(10 Δολλ. για εσωτερική πτήση στην Αμερική για όρθιους) πείθεις κόσμο??

Τέλος πάντων μπορείς να κάνεις οτι θέλεις.Το θέμα κούρασε....
συμφωνω το θεμα κουρασε. μεγαλοι ειμαστε και κανουμε τις επιλογες μας. μην γραφετε συνεχεια τα ιδια, η επαναληψη σκοτωνει,δεν ειναι παντα μητηρ μαθησεως. δεν ειμαστε χαζοι τα καταλαβαμε τι θελετε να πειτε, που θελετε να καταληξετε, εχετε καποιο συμφερον ?:xmas_cheesygrin:

kabamarou

Member
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες peter.Από εκεί και πέρα να ξαναπώ πως καλό είναι να μην πολυτραιλαινόμαστε με το να αναπτύσσουμε κόντρα για τα γούστα μας.

Αυτός που πετάει με ακριβές εταιρίες γιατί έχει τα φράγκα και το κάνει, θέλει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι αυτό είναι το ιδανικό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αισθανθεί ότι εφόσον είναι στην ίδια μοίρα με τους άλλους τα λεφτά του δεν πιάνουν τόπο και δεν διαφέρει.

Αλλά από την άλλη και κάποιος άλλος που δεν έχει τα χρήματα για τις ακριβές αεροπορικές θα προσπαθήσει να πήσει τον εαυτό του αλλά και τους άλλους ότι δεν χάνει τίποτα και ότι περνάει καλά και έτσι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον πάρει από κάτω ψυχολογικά.

Το μυστικό είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι περνάς καλά χωρίς να είναι απαραίτητο να πείσεις τον άλλο ότι περνάει χάλια.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie