• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πιο γελοία παράπονα κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είναι πολύ στάνταρντ σε εστιατόρια στις ΗΠΑ να πηγαίνει ο σερβιτόρος σε ένα τραπέζι για να πληρωθεί, και να φεύγει με τόσες πιστωτικές όσες και τα άτομα στο τραπέζι, με εντολή να χρεώσει ένα διαφορετικό ποσό από την κάθε μία...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Οι Έλληνες όμως όντας πολυμήχανοι, μπορούν να νικήσουν και το γερμανικό σύστημα (βλπ. σχετικό επεισόδιο του Ρετιρέ).

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Προσπαθώ να καταλάβω πως καταφέρατε και γεμίσατε 5 σελίδες γράφοντας για το Ιταλικό φαγητό, σε ένα θέμα που είναι για τους Γερμανούς τουρίστες....
την ιδια απορια εχω και εγω ... και απο την μυγα ξυγκι δηλαδη ....

Δεν είναι όλοι οι τουρίστες στα ελληνικά παράλια "Γερμανοί"! Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη "εθνικά" ομάδα τουριστών σύμφωνα με τις αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα αλλά οι διατροφικές και εστιατορικές παραξενιές των ευρωπαίων δεν πρέπει να χρεώνονται μόνο στους "γερμανούς"!

Αυτοί που πάνε και κάνουνε "μπαμ" στο εξωτερικό όταν πάνε, γιατί ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα να ταξιδεύουν, είναι οι Έλληνες. Δεν στέκονται ποτέ σε ουρά, πάνε σαν μπουλούκι. Στα εστιατόρια ποτέ δεν χρησιμοποιούν μαχαίρι, στην τουαλέτα ψάχνουν καλάθι για να πετάξουν το χαρτί (δεν το ρίχνουν μέσα στη λεκάνη!). Δεν τους αρέσει το ανθρακούχο νερό και δεν αγοράζουν τέτοιο αν δεν βρουν "ήσυχο" νερό. Ακόμη και σε χώρες με άριστης ποιότητας νερό της βρύσης, όπως στη Γερμανία, (που δεν το πουλάνε παντού σε μικρά μπουκαλάκια), οι Έλληνες αναζητούν απεγνωσμένα να αγοράσουν νερό "ohne Kohlensäure" (δηλαδή χωρίς ανθρακικό)!
Ακόμη απορούν πως πλένονται τα πιάτα μέσα στο νεροχύτη χωρίς να αφήνουν τη βρύση να τρέχει! Στη Γερμανία όλοι οι πάγκοι έχουν διπλό νεροχύτη (αριστέρα πλύσιμο, δεξιά ξέπλυμα). Οι Έλληνες ποτέ δεν θα μάθουν να χρησιμοποιύν σωστά τον πάγκο τους (αν και αγοράζουν με διπλό παγκο, π.χ. Miele).
Μέσα στα τρένα ποτέ δεν διαβάζουν βιβλίο, κοιτάνε τί κάνει ο διπλανός τους. Οι Έλληνες δεν κοιτούν ποτέ στα μάτια όταν μιλάνε σε κάποιον. Κοιτάνε οπουδήποτε αλλού!
Προσπαθούν όμως να αποβάλουν το γνωστό κόμπλεξ της καθυστερημένης Ελλάδας και σιγά-σιγά θα μοιάσουν τους Ευρωπαίους!

Borealis

Member
Αν πρόσθετες ότι οι έλληνες είναι οι μόνοι που ακούγονται στο Μετρό/τραμ/λεωφορείο, οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να φάνε το κυρίως μετά τη σαλάτα, ότι χαζεύουν στα Μουσεία για 5 λεπτά ψάχνουν να βρουν κάτι ελληνικό και μετά ποιος τους είδε, ότι βαριούνται το περπάτημα, ότι βρίσκουν τα πάντα στραβά (όταν είναι σε παλάτια λένε ότι υπάρχουν εξαιτίας των αποικιών, όταν βλέπουν εργατικές φτωχικές πολυκατοικίες, λένε ότι φταίει το σύστημα) και...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
αυτο με το νερο δεν το καταλαβα. δηλαδή emena που δεν μου αρέσει το ανθρακικό kai πίνω μόνο νερό sketo χωρίς λεμόνιa κτλ είμαι προβληματικός και γελοίος τουρίστας? ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα ..

κατά τα αλλά, on topic, στη μάνη απ όπου κατάγομαι έχουμε άπειρους γερμανούς και συνήθως είναι οι πιο "κύριοι" από της λογίων λογίων εθνικότητες, κανένα παράπονο

Borealis

Member
αυτο με το νερο δεν το καταλαβα. δηλαδή emena που δεν μου αρέσει το ανθρακικό kai πίνω μόνο νερό sketo χωρίς λεμόνιa κτλ είμαι προβληματικός και γελοίος τουρίστας? ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα ..

κατά τα αλλά, on topic, στη μάνη απ όπου κατάγομαι έχουμε άπειρους γερμανούς και συνήθως είναι οι πιο "κύριοι" από της λογίων λογίων εθνικότητες, κανένα παράπονο
Κανένας δεν χαρακτηρίζει ένα λαό γελοίο για τις συνήθειες του και αν το κάνει μάλλον είναι μικρόνοος.
Έχω παρατηρήσει ότι οι Βορειοελλάδίτες είμαστε πιο συνηθισμένοι στο ανθρακούχο νερό ίσως επειδή είχαμε τη Σουρωτή, το Ξυνό Νερό και τη γνωστή Γκαζόζα που κυκλοφορούσε παντού.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια

μια ακομα προβληματική και εχω φάει ...πολυ ξυλο απο παιδι για να το συνηθισω

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
- Πως βρισκεις ευκολα στο Ντουμπαι απο ποιο gate φευγει η πτηση για Αθηνα ?
- Απο τη φασαρια που ακουγεται...

- Που βρισκεις σιγουρα ελληνες στις αναχωρησεις του JFK?
- Στο γκισε που πληρωνεις για υπερβαρες αποσκευες...
:lol::lol::lol:

Παντως το σκισαμε παλι το θεμα. Αν παντως ανοιξει θεμα για τις γελοιοτητες των ελληναραδων στο εξωτερικο θα γεμισουμε πολλες σελιδες...

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν είναι όλοι οι τουρίστες στα ελληνικά παράλια "Γερμανοί"! Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη "εθνικά" ομάδα τουριστών σύμφωνα με τις αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα αλλά οι διατροφικές και εστιατορικές παραξενιές των ευρωπαίων δεν πρέπει να χρεώνονται μόνο στους "γερμανούς"!

Αυτοί που πάνε και κάνουνε "μπαμ" στο εξωτερικό όταν πάνε, γιατί ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα να ταξιδεύουν, είναι οι Έλληνες. Δεν στέκονται ποτέ σε ουρά, πάνε σαν μπουλούκι. Στα εστιατόρια ποτέ δεν χρησιμοποιούν μαχαίρι, στην τουαλέτα ψάχνουν καλάθι για να πετάξουν το χαρτί (δεν το ρίχνουν μέσα στη λεκάνη!). Δεν τους αρέσει το ανθρακούχο νερό και δεν αγοράζουν τέτοιο αν δεν βρουν "ήσυχο" νερό. Ακόμη και σε χώρες με άριστης ποιότητας νερό της βρύσης, όπως στη Γερμανία, (που δεν το πουλάνε παντού σε μικρά μπουκαλάκια), οι Έλληνες αναζητούν απεγνωσμένα να αγοράσουν νερό "ohne Kohlensäure" (δηλαδή χωρίς ανθρακικό)!
Ακόμη απορούν πως πλένονται τα πιάτα μέσα στο νεροχύτη χωρίς να αφήνουν τη βρύση να τρέχει! Στη Γερμανία όλοι οι πάγκοι έχουν διπλό νεροχύτη (αριστέρα πλύσιμο, δεξιά ξέπλυμα). Οι Έλληνες ποτέ δεν θα μάθουν να χρησιμοποιύν σωστά τον πάγκο τους (αν και αγοράζουν με διπλό παγκο, π.χ. Miele).
Μέσα στα τρένα ποτέ δεν διαβάζουν βιβλίο, κοιτάνε τί κάνει ο διπλανός τους. Οι Έλληνες δεν κοιτούν ποτέ στα μάτια όταν μιλάνε σε κάποιον. Κοιτάνε οπουδήποτε αλλού!
Προσπαθούν όμως να αποβάλουν το γνωστό κόμπλεξ της καθυστερημένης Ελλάδας και σιγά-σιγά θα μοιάσουν τους Ευρωπαίους!
Να υποθεσω οτι κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Πριν από δύο μήνες....

Εγώ:
"Ξεκινώντας από το γενικό πριν πάω στο ειδικό,πρέπει να σας πω ότι η έννοια του Primo-Secondo πιάτου δεν είναι απλώς μια έννοια αλλά ένα γεγονός.Αν δεν φας και τα δύο,ειδικά ύστερα από μια κουραστική μέρα,δεν παίζει να χορτάσεις."

Samion:
"αυτό εννοείται.αυτή είναι η δομή του ιταλικού γεύματος. αν και υπάρχουν εστιατόρια που οι μερίδες είναι μεγαλύτερες. ιδίως στα μη τουριστικά. στη Νάπολη 4 άτομα άφησαν τα κυρίως τους αφού ηταν πλήρεις με τα προηγούμενα. εκτός από μένα που δοκίμασα λιγο"

Άσε λοιπόν την Ναπολιτάνικη εξαίρεση έξω και πες μας τελικά ποιά είναι η δομή του Ιταλικού γεύματος,γιατί από θέμα σε θέμα λες άλλα.

Επίσης έχετε όλοι πέσει στο Ιταλικό ενώ αρχίσαμε να μιλάμε γενικώς για το πως τρώμε εμείς και οι Βορειοευρωπαίοι κυρίως.
Και εγω την πατησα ετσι....
λαζανια για ορεκτικο;; και μετα κυριως μεριδα;; που να τα φαω....

μετα δεν μπορουσα να κουνηθω στο δωματιο. :shock:

Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αναφορικά με το "τρώμε όλοι μαζί από ένα πιάτο" και "Τι σημαίνει 1ο,2ο πιάτο",να σας υπενθυμίσω τα "Μεζεδοπωλεία" (πασίγνωστα, δημοφιλέστατα και ..νοστιμότατα) "Πλατώ Τυριών και Αλλαντικών" (Chic, συνοδευόμενα από ένα καλό Κρασί ή ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ,αναλόγως) "Finger Food" ( σ`ένα ...ατμοσφαιρικό μπάρ )....Πεινάσατε;;;;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα