GTS
Member
Μαλτάκιας, άσε τα δικηγορίστικα. Σου είπα ότι από σένα δε περίμενα να χαρακτηρίζεις αρνητικά ανθρώπους που επιλέγουν να φάνε ό,τι τέλος πάντων γουστάρουν. Αυτό επί προσωπικού, νομίζω κατάλαβες. Ούτε κάγκουρας είσαι, εκτός αν οδηγείς παπί με τσουλούφι (μη πεταχτεί κανένας τώρα...).Δέκα πιάτα στην καθισιά μου δεν τρώω να'ουμ με τίποτα.Εδώ ένα και με το ζόρι το καταφέρνω.Αλλά όταν λέει "κυρίως" ο κατάλογος παραγγέλνω "κυρίως" και δεν την βγάζω 10 μέρες στο εξωτερικό με σαλατούλα.Αν μη τι άλλο για να δοκιμάσω και την κουζίνα του τόπου που πάω.
Όσο για τις συμπεριφορές, στην αρχή της συζήτησης δε νομίζω να επικράτησε η άποψη που λέει ότι οι ατομικές μερίδες ή το μοίρασμα του μεζέ είναι ο "σωστός" τρόπος. Είναι θέμα νοοτροπίας λαών, ούτε καλό το ένα, ούτε κακό το άλλο.
Άσε το άλλο το παραμύθι με τα κυρίως πιάτα, στην Ιταλία δηλ. πόσο μπορείς να φας πια? Έχεις πάει στη Νάπολη να πάρεις μία alle vongole ή ai gamberi και αφού έχεις φάει 2-3 μπαμπάδες και 1 παγωτό το πρωϊ, να πάρεις και κυρίως? Πόσα κιλά είσαι ρε μάγκα? Γι'αυτό οι ντόπιοι/ες στη Νάπολη είναι με πατσόκοιλα και ξεχειλωμένους κώλους..