• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πιο γελοία παράπονα κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες

GTS

Member
Δέκα πιάτα στην καθισιά μου δεν τρώω να'ουμ με τίποτα.Εδώ ένα και με το ζόρι το καταφέρνω.Αλλά όταν λέει "κυρίως" ο κατάλογος παραγγέλνω "κυρίως" και δεν την βγάζω 10 μέρες στο εξωτερικό με σαλατούλα.Αν μη τι άλλο για να δοκιμάσω και την κουζίνα του τόπου που πάω.
Μαλτάκιας, άσε τα δικηγορίστικα. Σου είπα ότι από σένα δε περίμενα να χαρακτηρίζεις αρνητικά ανθρώπους που επιλέγουν να φάνε ό,τι τέλος πάντων γουστάρουν. Αυτό επί προσωπικού, νομίζω κατάλαβες. Ούτε κάγκουρας είσαι, εκτός αν οδηγείς παπί με τσουλούφι (μη πεταχτεί κανένας τώρα...).

Όσο για τις συμπεριφορές, στην αρχή της συζήτησης δε νομίζω να επικράτησε η άποψη που λέει ότι οι ατομικές μερίδες ή το μοίρασμα του μεζέ είναι ο "σωστός" τρόπος. Είναι θέμα νοοτροπίας λαών, ούτε καλό το ένα, ούτε κακό το άλλο.

Άσε το άλλο το παραμύθι με τα κυρίως πιάτα, στην Ιταλία δηλ. πόσο μπορείς να φας πια? Έχεις πάει στη Νάπολη να πάρεις μία alle vongole ή ai gamberi και αφού έχεις φάει 2-3 μπαμπάδες και 1 παγωτό το πρωϊ, να πάρεις και κυρίως? Πόσα κιλά είσαι ρε μάγκα? Γι'αυτό οι ντόπιοι/ες στη Νάπολη είναι με πατσόκοιλα και ξεχειλωμένους κώλους..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά αν με δεις θα πέσεις κάτω απ'τα γέλια με τη συζήτηση που κάνουμε.Παίζει να είμαι και ο πιο κοκκαλιάρης του φόρουμ.

Αλλά το κυρίως μου το παραγγέλνω στο εστιατόριο.Εντάξει δεν έχω πάει στη Νάπολη,αλλά αυτό τι σημαίνει.Καλά άσε με εμένα.Εσύ όταν κάθεσαι να φας κάπου δεν παραγγέλνεις κυρίως πιάτο; Μα καλά τόσο ανώμαλος είμαι εγώ;

GTS

Member
Εσύ όταν κάθεσαι να φας κάπου δεν παραγγέλνεις κυρίως πιάτο; Μα καλά τόσο ανώμαλος είμαι εγώ;
Στην Ιταλία παίζει και να μην. Αν έχω ντερλικώσει με μια μακαρονάδα πριν, τι κυρίως να φάω ρε? Θέλω και το τιραμισού μου στο τέλος...αν έτρωγα μια μακαρονάδα συν ένα φιλέτο μετά, καήκαμε...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν εχω παρακολουθησει τη συζητηση σας και δεν καταλαβαινω αυτα που λετε για τα κυριως πιατα κλπ...

Παντως οι επαγγελματιες του τουριστικου κλαδου γνωριζουν πολυ καλα πως οι Ελληνες (κυριως οι γυναικες με μικρα παιδια) ειναι ο πιο παραξενος λαος. Οχι ο μοναδικος ομως και φυσικα οχι ολοι...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το δε πρακτικό κομμάτι της ιστορίας έχει να κάνει και με το διαθέσιμο χώρο στο τραπέζι σου.
η σαλάτα σερβίρεται μαζί με το κυρίως σε μικρό πιατάκι. στα αριστερά σου.
Είναι και θέμα καθαρά φυσιολογίας.Άμα φάω ένα ορεκτικό μόνος μου και μια σαλάτα που θα χωρέσει το κυρίως και το επιδόρπιο;
τα πιάτα, στη γείτονα πάντα, δεν είναι των ελληνικών μεγεθών...
1. ούτε καλό το ένα, ούτε κακό το άλλο.
2. Γι'αυτό οι ντόπιες στη Νάπολη είναι με πατσόκοιλα και ξεχειλωμένους κώλους..
1. συμφωνώ απόλυτα.
2. ξέρω ένα καλό οφθαλμίατρο. μάλλον σου χρειάζεται επειγόντως..;)
Στην Ιταλία παίζει και να μην.
το συνηθέστερο ενδεχόμενο, στο γεύμα..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μισό μισό γιατί πας να με τρελάνεις (αν και το είχα προβλέψει νωρίτερα αυτό).

Οι ιταλικοί κατάλογοι δεν γράφουν ορεκτικό,σαλάτα,πρώτο,δεύτερο κλπ;

Δηλαδή ο βέρος ο Ιταλός δεν θα τα παραγγείλει με την σειρά όλα;
Γιατί εμένα έτσι μου τα μάθανε και εδώ αλλά και παραέξω.

Επίσης στην τσουρούτικη Τοσκάνη αν δεν έπαιρνα και κυρίως δεν έπαιζε να χορτάσω.Και τέλος πάντων άσε την Ιταλία.Γενικώς όταν πας σε ένα εστιατόριο δεν θα πάρεις τουλάχιστον ένα ορεκτικό και κάποιο κυρίως;
Έλα μωρέ αφού έτσι κάνεις,γιατί είσαι ψυχοβγάλτης;

Κι έτσι κάνει και η μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων,μη τρελαθούμε.Αλλιώς οι κατάλογοι θα ήταν χύμα.Και τα ορεκτικά δεν θα ονομαζόντουσαν έτσι.

GTS

Member
2. ξέρω ένα καλό οφθαλμίατρο. μάλλον σου χρειάζεται επειγόντως..;)
Μιλάμε για χάλι ολκής. Γυναίκες με πατσόκοιλα και άνδρες επίσης, με κολλητά πετσετέ μπλουζάκια. Ξεχωρίζουν σα τη μύγα μες στο γάλα από τους βόρειους, με τα Tod's και τα Hogan, λεπτοί και κομψοί, πόσο μάλλον οι γυναίκες που είναι θεές. Οι βόρειες. Δε καταδικάζω σύσσωμο το νότο, αλλά στη Νάπολη μαύρο χάλι. Δίαιτα επειγόντως. :haha:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
η σαλάτα σερβίρεται μαζί με το κυρίως σε μικρό πιατάκι. στα αριστερά σου...
Το γνωρίζω αυτό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που τα τραπέζια είναι πραγματικά μικρά. Οπότε, έχει ο καθένας το ατομικό πιάτο της σαλάτας του, την πιατούμπα μπροστά του (γιατί πρέπει να είναι και σικ), το καλαθάκι με το ψωμάκι του, τα ποτήρια του και το κρασάκι του. Άρα, παίζει σενάριο να μην είναι και πολύ άνετα.

Επειδή όμως η συζήτηση για την ατομική σαλάτα νομίζω ότι ήταν γενικότερη και όχι ειδικά για την Ιταλία, φαντάσου στην Ελλάδα να προσπαθήσεις να βάλεις όλα τα "ατομικά" πιατάκια και μπολάκια γύρω από το κυρίως σου. Και το τραπέζι να είναι μεν το κλασσικό τετράγωνο, αλλά όχι για δύο, αλλά για τέσσερις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Οι ιταλικοί κατάλογοι δεν γράφουν ορεκτικό,σαλάτα,πρώτο,δεύτερο κλπ;
Δηλαδή ο βέρος ο Ιταλός δεν θα τα παραγγείλει με την σειρά όλα;
όχι βέβαια. δεν παραγγέλνουμε όλα. στο δε γεύμα σχεδόν πάντα πάστα. οι περισσότεροι μόνο πάστα. το κυρίως είναι στο δείπνο. η σειρά που δεις στο λινκ ακολουθείται σε επίσημα γεύματα, γιορτές, ΄"καλή " έξοδο κλπ. και που να τα φας εξάλλου..ακόμα και μικρότερη ποσότητα να είναι μιλάμε για πολλά πιάτα.
πάλι για άσχετα μιλάμε αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η σειρά.να παραγγείλεις δηλ όπως τα έχει ο κατάλογος, όχι ορεκτικό και κυρίως μαζί.
Pasto - Wikipedia

Μιλάμε για χάλι ολκής. Γυναίκες με πατσόκοιλα και άνδρες επίσης, με κολλητά πετσετέ μπλουζάκια. Ξεχωρίζουν σα τη μύγα μες στο γάλα από τους βόρειους, με τα Tod's και τα Hogan, λεπτοί και κομψοί, πόσο μάλλον οι γυναίκες που είναι θεές. Οι βόρειες. Δε καταδικάζω σύσσωμο το νότο, αλλά στη Νάπολη μαύρο χάλι. Δίαιτα επειγόντως. :haha:
σαββατοβραδο πάντως η παραλιακή αναστενάζει..γούστα είναι αυτά. οι ναπολιτάνες θερίζουν ψυχές, οι βόρειες τις κοιμίζουν..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
την πιατούμπα μπροστά του (γιατί πρέπει να είναι και σικ), το καλαθάκι με το ψωμάκι του,
δεν σε κατάλαβα..ποια πιατούμπα? δεν είπαμε ότι είναι ατομική?
και το ψωμακι είναι μόνο ως ορεκτικό και γι αυτό δεν σερβίρεται παντού.
στη δε Γερμανία στο φέρνουν σπανια. ως ποτέ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα