• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τα πιο γελοία παράπονα κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτό είναι το σύνηθες, αλλά όχι και αδιανόητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει Ιταλούς (στον τόπο τους) να μοιράζονται πιάτα.
όταν παραγγέλνεις, τα πάντα είναι ατομικά. θεωρείται αδιανόητο να βαζεις πιάτα στη μέση και να τα μοιράζεις. αυτός είναι ο κανόνας και καλό είναι να τον τηρούμε και εμείς. από κει κ πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει. το ότι το έχεις δει δεν σημαίνει ότι θεωρείται και σωστό να γίνεται. και δεν γίνεται, είναι σπάνιο και ίσως το δεις σε πολύ λίγα μαγαζιά.
άσχετο, αλλα ακόμα και οι ξηροί καρποί στα μπαρ μοιράζονται ΜΟΝΟ με κουταλάκι. όχι όπως εδώ που ο καθένας βάζει τα βρωμόχερά του στο μπολάκι κ άντε να φας μετά. μπλιαχ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τη σαλάτα μόνοι τους την τρώνε οι Ιταλοί ή την μοιράζονται;
Τα antipasti είναι ατομικά,γιατί όπου έχω πάει στη μέση τα βάζουνε οι Ιταλοί δεν ρωτάνε ποιανού είναι.
η σαλάτα φυσικά και είναι ατομική. όπως και όλα τα antipasti. αν θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα και "οπου έχεις πάει" κλπ δεν μπορώ να συζητάω έτσι. πίστευε ότι θέλεις και σε βολεύει. ούτε κ εγώ τουλάχιστον θεοποιώ κανέναν. είπα πως είναι η πραγματικότητα, στην Ιταλία, τουλάχιστον που την ξέρω πολύ καλύτερα από σένα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πες πως θες να συζητήσουμε να ξέρω να προσαρμοστώ στα γούστα σου.

Ασφαλώς και έχεις μεγαλύτερη γνώση για την Ιταλία από εμένα.Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια μου δεν βλέπουν καλά ή ότι λέω ψέματα;Γιατί αυτά τα έχω δει μπροστά μου,όχι εδώ αλλά στην Ιταλία.

Νισάφι ποιά με τους Ιταλούς.Δεν είναι όλοι λόρδοι όπως τους περιγράφεις,είναι μια χαρά Μεσόγειοι.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
όταν παραγγέλνεις, τα πάντα είναι ατομικά. θεωρείται αδιανόητο να βαζεις πιάτα στη μέση και να τα μοιράζεις. αυτός είναι ο κανόνας και καλό είναι να τον τηρούμε και εμείς. από κει κ πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει. το ότι το έχεις δει δεν σημαίνει ότι θεωρείται και σωστό να γίνεται. και δεν γίνεται, είναι σπάνιο και ίσως το δεις σε πολύ λίγα μαγαζιά.
άσχετο, αλλα ακόμα και οι ξηροί καρποί στα μπαρ μοιράζονται ΜΟΝΟ με κουταλάκι. όχι όπως εδώ που ο καθένας βάζει τα βρωμόχερά του στο μπολάκι κ άντε να φας μετά. μπλιαχ.

Ok, ο "ιταλιολόγος" του forum εσύ είσαι :D, αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις.
Αν ήταν αδιανόητο, δε θα τολμούσε να το κάνει κανένας ντόπιος. Από τη στιγμή που το κάνουν, παρόλο που δεν είναι το σύνηθες, σημαίνει ακριβώς αυτό, ότι δεν είναι αδιανόητο.

Και γιατί πρέπει να τηρήσουμε κάτι τέτοιο, τόσο αυστηρά?
Ναι, καλό είναι να ακολουθούμε τα έθιμα κάθε τόπου, όχι γιατί είναι ο κανόνας, αλλά για να γνωρίζουμε καλύτερα τις συνήθειές του.

Αν όμως ξεφύγουμε από τον "κανόνα" με όχι και εντελώς παράδοξο τρόπο, πού είναι το κακό?

XRISTOS71

Member
Δηλαδη εγω που πηγαινω σε all inclusive ειμαι λιγουρι του κερατα? Σε διαβεβαιώνω ότι δεν ειμαι ουτε εγω ουτε η οικογενεια μου. Και οχι δεν βλεπω μονο Ελληνες δεν ειπα αυτο. Συμφωνω ότι ειναι θεμα νοοτροπιας. Απλα αυτο που θελω να πω και σταματω εδω ειναι ότι και εμεις οι Ελληνες δεν ειμαστε καλύτεροι. Και παλι σου λεω μην κοιτας τι κανεις εσυ και εγω.
Εγραψα κάπου οτι είσαι λιγούρης επειδή πας σε all inclusive ?????? εκτός αν θεωρείς οτι είσαι τουρίστας !! διάβαζε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά τι γράφω

Φυσικά και οι ελληνες δεν πάνε πίσω σε λιγουριά ,εξάλου ο έλληνας εχει την νοοτροπία του ''εγω πληρώνω '' και θέλω να τα φάω όοοοοοοοοοοολα !!!!!!

σαφεστατα και εμεις είμαστε ''άλλοι'' ;)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα στα Cinque Terre. Κάθησε δίπλα μας τετραμελής παρέα (δύο ζευγάρια μέσης ηλικίας), οι οποίοι είχαν κάνει κράτηση και καταλάβαμε ότι ήταν ντόπιοι και γνωστοί του ιδιοκτήτη (ο οποίος έκατσε για λίγο μαζί τους στο τραπέζι).

Οι δύο άντρες έφαγαν από μια μακαρονάδα ο καθένας και μετά έβαλαν στη μέση ένα πιάτο με διάφορα θαλασσινά και το έφαγαν οι δύο τους (ο φίλος τους ιδιοκτήτης "τσίμπησε" το κάτιτίς του μαζί με ένα ποτήρι κρασί). Οι δύο γυναίκες έφαγαν μια σαλάτα στη μέση και ένα πιάτο μύδια στη μέση.

Αυτοί, ακολούθησαν τον κανόνα?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Νισάφι ποιά με τους Ιταλούς.Δεν είναι όλοι λόρδοι.
αμέσως να με παρεξηγήσετε, αμάν..Lord Malt-akia. ξεφύγαμε τελείως από το θέμα.
Ok, ο "ιταλιολόγος" του forum εσύ είσαι , αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις.
εσύ υπερβάλλεις..δεν είμαι τίποτε..:haha:
είπα απλά πώς είναι ο κανόνας. από κει κ πέρα ότι νομίζει ο καθένας. και cappuccino στο δείπνο παραγγέλνει..ας επανέλθουμε τώρα. αφού πει φυσικά την τελευταία λέξη ο Lord..

GTS

Member
Με συγχωρείς ρε μαλτάκιας, θα κατηγορήσεις στα σοβαρά κάποιον επειδή θέλει να φάει μια σαλάτα μόνος του? Δε κατάλαβα, λογαριασμό θα σου δώσει, επειδή είσαι θεωρείς τον εαυτό σου καλοφαγά, ελληνάρα, μάγκα να'ουμε και τρως 10 πιάτα στη καθησιά σου? Και γιατί κρίνεις έτσι, με αυτό το χυδαίο ελληνο-μάγκικο τρόπο, νοοτροπίες άλλων λαών, που φέρονται όπως φέρονται επειδή έτσι έχουν μάθει? Τι γίνεται ξαφνικά, δεν αποδεχόμαστε ξένες προς εμάς νοοτροπίες και τους χαρακτηρίζουμε οι ελληνάρες κουραδόμαγκες? Από σένα ειδικά, δε το περίμενα...

Σε όλους τους λαούς υπάρχουν κακοί και καλοί τουρίστες. Αλλά αν θέλετε οι ελληνάρες να δούμε (όλοι) σε ποσοστά πλέον τι συμβαίνει, ανατρέξτε σε παλαιότερα ποστ στο φόρουμ επαγγελματιών του χώρου να δείτε ότι ισχυρίζονται ότι οι χειρότεροι τουρίστες είναι οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί.

ΥΓ Αυτή πια τη μομφή εναντίον τουριστών που τρώνε μια σαλάτα, μια ελιά, δυο αγγούρια ή δε ξέρω κι εγώ τι, είναι τόσο χυδαία και φτηνή, μόνο κάτι κάγκουρες τις εκτοξεύουν πια.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η ιδέα της ατομικής σαλάτας εκτός από πιο πρακτική είναι και πιο υγιεινή.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η ιδέα της ατομικής σαλάτας εκτός από πιο πρακτική είναι και πιο υγιεινή.
Καλά, στην κοινή σαλάτα, υπάρχουν και τα κοινά κουτάλια, με τα οποία μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θέλεις στο πιάτο σου και να φας από εκεί με το δικό σου πηρουνάκι....

Δεν υπάρχει κάτι ανθυγιεινό σε αυτή την πρακτική.

Το δε πρακτικό κομμάτι της ιστορίας έχει να κάνει και με το διαθέσιμο χώρο στο τραπέζι σου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δέκα πιάτα στην καθισιά μου δεν τρώω να'ουμ με τίποτα.Εδώ ένα και με το ζόρι το καταφέρνω.Αλλά όταν λέει "κυρίως" ο κατάλογος παραγγέλνω "κυρίως" και δεν την βγάζω 10 μέρες στο εξωτερικό με σαλατούλα.Αν μη τι άλλο για να δοκιμάσω και την κουζίνα του τόπου που πάω.

Που το είδες το μαγκιόρικο τώρα δεν ξέρω αλλά χαίρομαι γιατί με έχουν πει διάφορα αλλά πρώτη φορά με λένε "κάγκουρα".Τώρα έχω κι απ'αυτό στο παλμαρέ.

Σε ότι αφορά συμπεριφορές -κι όχι τη σαλατούλα- απλώς κάνουμε μια συζήτηση.Γιατί δηλαδή κάποιος να θεωρεί ορθό το να τρώει ο καθένας το δικό του κι όχι να το μοιράζεται στο τραπέζι.Το να είναι κάτι που έχει συνηθίσει ένας λαός το δέχομαι,το να προσπαθεί κάποιος να πείσει ότι επειδή το κάνει ο ξένος -και άρα πιο πολιτισμένος a priori από εμένα τον άξεστο- πρέπει να το κάνω κι εγώ,δεν το δέχομαι.

Είναι και θέμα καθαρά φυσιολογίας.Άμα φάω ένα ορεκτικό μόνος μου και μια σαλάτα που θα χωρέσει το κυρίως και το επιδόρπιο;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά, στην κοινή σαλάτα, υπάρχουν και τα κοινά κουτάλια, με τα οποία μπορείς να βάλεις όση ποσότητα θέλεις στο πιάτο σου και να φας από εκεί με το δικό σου πηρουνάκι....
Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα αλλά κάποιοι το θεωρούν καγκουριά.Δικαίωμά τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom