Τα νησιά Σαμόα προσπέρασαν την Παρασκευή περνώντας κατευθείαν στο Σάββατο

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ταξίδι στο χρόνο

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου σβήστηκε από το ημερολόγιο των κατοίκων των νησιών Σαμόα μετά από απόφαση των Αρχών να συντονιστεί η μικρή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η χώρα πέρασε κατευθείαν από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου με τους κατοίκους να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι για την ιστορική στιγμή.

Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

in.gr - Τα νησιά Σαμόα προσπέρασαν την Παρασκευή περνώντας κατευθείαν στο Σάββατο - Ειδήσεις - Κόσμος

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλή Χρονιά....

ότι κάνουν τα καράβια όταν περνούν το Μεσημβρινό 180 ταξιδεύοντας συνεχώς δυτικά. τότε πηδάνε...μια μέρα. το αντίθετο όταν τον περνούν ταξιδεύοντας προς ανατολάς. τότε βάζουν δυο φορές την ίδια μέρα. Π.Χ. αν τύχη νάναι πρωτοχρονιά θα έχουν δυο Πρωτοχρονιές!!!
Επειδή η Σαμόα δεν ταξιδεύει... θα διορθωθεί η γραμμή του 180 πάνω στον χάρτη στο σημείο που είναι τα νησιά, κι έτσι θα δείχνει ότι βρίσκονται στο ανατολικό ημισφαίριο όπως Ν. Ζηλανδία κλπ.
Αν θα δείτε αυτή η γραμμή του 180 πάνω στο χάρτη δεν είναι ίσια αλλά κάνει
κάπου γωνίες, για να δείχνει ποιες χώρες σύμφωνα με την ώρα τους τοποθετούνται στο Αν ή στο Δ. ημισφαίριο.
π.χ.το κομμάτι της Αλάσκας δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική μέρα από την υπόλοιπη χώρα.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Εδώ υπάρχει κόσμος που θέλει να "πηδήξουμε" το 2012...
Να πάμε απ το 2011 στο 2013...:xmas_mrgreen:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εδώ υπάρχει κόσμος που θέλει να "πηδήξουμε" το 2012...
Να πάμε απ το 2011 στο 2013...:xmas_mrgreen:
Λογικό το βρίσκω! Γιατί εδώ που τα λέμε το 2012 θέλει να μας πηδήξει όλους μας! :xmas_mrgreen:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Λογικό το βρίσκω! Γιατί εδώ που τα λέμε το 2012 θέλει να μας πηδήξει όλους μας! :xmas_mrgreen:
"Παρά φύσιν" και "κατ εξακολούθησιν" που λέτε κι εσείς ...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
και καθέξιν και προς προσπορισμόν κέρδους και χωρίς σάλιο!
(το χόντρυνα μου φαίνεται!)

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
τα νησιά Σαμόα μήπως είναι το νησί του... LOST;! :xmas_cheesygrin:

Όπως και να έχει, αν ποτέ βρεθώ την περίοδο αυτή στα νησιά Σαμόα, δε θα μπορέσω να γιορτάσω τα γενέθλιά μου (30 Δεκεμβρίου)!

Τώρα που το σκέφτομαι... θα επισκέφτομαι κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου τα νησιά Σαμόα ώστε να πηγαίνω από τις 29 στις 31 κατευθείαν, και έτσι δε θα προστίθονται χρόνια στην πλάτη μου!
χαχα Μ αρέσει!!! :xmas_razz:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
τα νησιά Σαμόα μήπως είναι το νησί του... LOST;! :xmas_cheesygrin:

Όπως και να έχει, αν ποτέ βρεθώ την περίοδο αυτή στα νησιά Σαμόα, δε θα μπορέσω να γιορτάσω τα γενέθλιά μου (30 Δεκεμβρίου)!
φαντάζομαι να το λες για πλάκα. γιατί η 30/12 θα υπάρχει στη Σαμόα

Τώρα που το σκέφτομαι... θα επισκέφτομαι κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου τα νησιά Σαμόα ώστε να πηγαίνω από τις 29 στις 31 κατευθείαν, και έτσι δε θα προστίθονται χρόνια στην πλάτη μου!
χαχα Μ αρέσει!!! :xmas_razz:
εδώ χρειάζεται να κατεβάσουμε τη θεωρία του Αϊστάιν σχετικά με το χωροχρόνο!!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ είχα δώσει εντολή για μεταβίβαση ποσού 300δισ. ευρώ προς Deutsche Bank,ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές,με εντολοδόχο την National Bank of Samoa και ημερομηνία εκτέλεσης την 30/12/2011.

Ας πρόσεχαν εγώ τους πλήρωσα (όπως με δάνεισαν κι αυτοί).

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τελικα πολλα πραγματα μαθαινεις σε αυτο το φορουμ.
Καπετανιε ευχαριστω παρα πολυ γιαυτη την αναλυση.Ουτε μου περνουσαν απο το μυαλο ,αυτα που εγραψες!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Τελικα πολλα πραγματα μαθαινεις σε αυτο το φορουμ.
Καπετανιε ευχαριστω παρα πολυ γιαυτη την αναλυση.Ουτε μου περνουσαν απο το μυαλο ,αυτα που εγραψες!
για αλλαγή μέρας σε πλοίο τόχω ξαναγράψει

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα