Traveller
Member
Διαφωνώ κάθετα... η ιστορία κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος, μελετάται προσεκτικά και από αυτή μπορούμε εύκολα να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα...Τράβελερ, το έχουμε ξαναπεί, είναι ανήθικο να κρίνεις την ιστορία εκ του αποτελέσματος.
Η άγνοια είναι πολύ βολική εξήγηση... και δεν πάω καθόλου μακριά... δεν είναι πολλά τα χρόνια που ο μακαριστός Χριστόδουλος έλεγε ακριβώς όσα εσύ υποστηρίζεις... δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος τι γίνονταν στην Ελλάδα επί χούντας... ήταν αφοσιωμένος στα μαθήματά του... οι "ένδοξοι" λοιπόν καπεταναίοι ήξεραν και παραήξεραν ότι γίνονταν δίκες στην Μόσχα, ότι ο Τρότσκυ έτρεχε και δεν έφτανε, ότι ο σοσιαλισμός είχε προδοθεί και η μεγάλη Σοβιετική επανάσταση είχε μεταμορφωθεί σε μια στυγνή δικτατορία... απλά τους βόλευε η όλη κατάσταση και ζούσαν τον Σταλινικό μύθο τους...Οι Σταλινικοί καπεταναίοι δεν είχαν ιδέα τι σχεδίαζε ο πατερούλης όταν πέθαιναν στα βουνά για τις ιδέες και τις αξίες τους.
Κόμπλεξ με το ΚΚΕ ασφαλώς και δεν έχω, γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος... η ιστορία καταδίκασε αμετάκλητα και αυτό και τους πάτρονές του... η αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας μας διδάσκει ότι τα πρότυπά του αποδείχθηκαν αιμοσταγείς δικτάτορες, η μεγάλη Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο και ότι το ίδιο, παρόλλες τις ευνοϊκές για το λαϊκό κίνημα συνθήκες με την βία ξεπερνά το 4%...Δεν υπάρχει κόμπλεξ με το μητρικό ΚΚΕ, αντικειμενική ανάγνωση ιστορικών γεγονότων υπάρχει, που εσύ δεν θες να την κάνεις, οπότε αναφορές περί κόμπλεξ μάλλον σου γυρνάνε μπούμερανγκ.
Σοβαρέψου... τα ίδια έλεγαν και οι Χρυσαυγίτες για την δολοφονία Φύσσα... τα αίτια ήταν ποδοσφαιρικές διαφορές...Να χαρώ αγωνιστικούς χαιρετισμούς αν αποδειχθεί κάποια στιγμή πως οι δράστες δεν ήταν ούτε καν προβοκάτορες, αλλά νταβατζήδες που τα χαλάσανε στην μοιρασιά (σενάριο όχι και πολύ απίθανο όταν έχεις να κάνεις με κυκλώματα νυχτερινής προστασίας, μαστροπείας κλπ.)
Θαύμα, θαύμα... ο Τροτσκιστικός λόγος συναρπάζει και ακροδεξιούς!!υ.γ.1 Traveller χαίρομαι γιατί όσο πας συμφωνείς και με πιο συντηρητικούς κύκλους.Να μόλις χτες τα ίδια έλεγε και ο Καρατζαφέρης.
Σύντροφε το μόνο που είπε ο Καρατζαφέρης και συμφώνησα, είναι ότι οι διώξεις της Χ.Α είναι πολιτικές και οι κατηγορίες αίολες... το να βλέπω λοιπόν πέρα από την μύτη μου δεν νομίζω ότι είναι έγκλημα... επίσης για να σε προβοκάρω, συμφωνώ απόλυτα και με το άλλο που είπε... αν η Χ.Α καταδικαστεί αμετάκλητα σαν τρομοκρατική οργάνωση πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου, αν όχι πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κανονικό πολιτικό κόμμα...πιθανολογώ ότι δεν συμφωνείς επειδή το είπε ο Καρατζαφέρης...
Για να καταλάβω παραμένεις συνεπής σε λάθος απόψεις? Αυτό να το δεις... για το θέμα της 17Ν τώρα... είναι όντως γεγονός ότι σε μια προσωπική μας κουβέντα και κάτω από καθεστώς συναισθηματικής πίεσης από την απόγνωση που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση, είχα πει σε εσένα και όχι δημόσια, ότι μια οργάνωση σαν την 17Ν ίσως ήταν χρήσιμη, με την έννοια ότι θα μπορούσε να "χτυπήσει" υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και να εκτονώσει την έκρυθμη πολιτική κατάσταση... ανταυτού είδα μια στυγερή δολοφονία πορτιέριδων της Χ.Α που σε καμία περίπτωση δεν είχαν σχέση με το χάλι που βιώνει σήμερα η χώρα μας...υ.γ.2 Δεν πάει καιρό φίλε Traveller που έλεγες ότι θα ήταν χρήσιμη μια 17Ν.Πολύ γρήγορα αλλάζεις απόψεις.Εγώ μπορεί να κάνω λάθος -εξάλλου ποτέ δεν επικαλέστηκα την αυθεντία,σε αντίθεση με άλλους- παραμένω τουλάχιστον συνεπής σε κάποιες απόψεις.
Αν πάλι εξαιτίας αυτής της ατυχούς μου προσωπικής δήλωσης εγκαλούμαι στην τάξη, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να δηλώσω δημόσια πως παρασύρθηκα, η άποψη μου ήταν ακραία και λάθος γιατί η βία δεν οδηγεί πουθενά... ευχαριστήθηκες?
Δεν θα κουραστώ να δηλώνω ότι είναι ανιστόρητοι, ανόητοι και πολιτικά εμπαθείς όσοι δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Στάλιν έναν ερυθρό φασίστα, σφαγέα όχι μόνο των λαών αλλά του σοσιαλισμού και του ελεύθερου πνεύματος... αν ο Χίτλερ και ο Ναζισμός είναι οι πρωθυπουργοί σε μια κυβέρνηση βρυκολάκων, ο Στάλιν και οι αυλικοί του επάξια κατέχουν την θέση των αντιπροέδρων...υ.γ.3 Δεν θα κουραστώ να αποκαλώ ανιστόρητους και ανόητους (που αν δεν είναι τότε είναι απλώς προβοκάτορες) όσους εξισώνουν κάθε είδους βία με τον Φασισμό,και ακόμα περισσότερο το ΚΚ ή την επαναστατική βία της Αριστεράς με τους Ναζί. ;