• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σημερινό... Νίκος Οικονομόπουλος - «Τρελός» στον στρατό, πρωταγωνιστής στις πίστες... το αγόρι είχε ένα σημαντικότατο επιχείρημα για να μην πάει στρατό, δεν ήθελε να του κόψουν το μαλλί... κατάλαβες τώρα τι εννοώ όταν λέω λούφα;
Καλα εκανε... Οριζεις λουφα, το δικαιωμα ενος ανθρωπου να μην αφηνει αλλους να παρεμβαινουν στα χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας του. Το δικαιωμα του ανθρωπου να παραμενει μονοδικος και να μην γινεται μερος ενος τηλεκατευθυνομενου οχλου.
Η Ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα στην ΕΕ που δεν υπαρχει επιλογη εναλλακτικης αοπλης ή πολιτικης θητειας. Οι μονοι που εχουν αυτο το προνομιο ειναι κληρωτοι που οι θρησκευτικες ή ιδεολογικες τους πεποιθησεις δεν τους επιτρεπουν να κρατησουν οπλο.
Οποιος δεν θελει δηλαδη να καταταχθει στο στρατο ως ενοπλος, πρεπει να γινει μαρτυρας του Ιεχωβα κι αν.
Οσο για τις ιδεολογικες πεποιθησεις ειναι λιγο αινιγμα τι εννοει ο νομοθετης. Απο τα 14 ατομα που εξεταστηκαν ως αντιρρησιες συνειδησης λογω ιδεολογικων πεποιθησεων απο το 2006-2011 μονο οι 3 εγκριθηκαν και εκαναν εναλλακτικη θητεια. Δηλαδη με λιγα λογια απο το 2006-2011 μονο 3 Ελληνες υπηρχαν που διαφωνουσαν ιδεολογικα με το στρατο!!!

liopyr

Member
Σημερινό... Νίκος Οικονομόπουλος - «Τρελός» στον στρατό, πρωταγωνιστής στις πίστες... το αγόρι είχε ένα σημαντικότατο επιχείρημα για να μην πάει στρατό, δεν ήθελε να του κόψουν το μαλλί... κατάλαβες τώρα τι εννοώ όταν λέω λούφα;

Σοβαρά τώρα ρε συ νορθ, μου παρουσιάζεις το κουτσομπολίστικο άρθρο ως τι; Επιχείρημα;
Θα το σχολιάσω γιατί έχει πλάκα.

Καταρχήν από που και ως που το "πρώτο θέμα" έχει πρόσβαση σε απόρρητα ιατρικά δεδομένα γνωρίζοντας τόσες λεπτομέρειες για την υγεία κάποιου;

Από εκεί και πέρα, προσπερνώντας το γεγονός πως θεωρώ σεβαστή την απόφαση του οποιουδήποτε να μην υπηρετήσει την παρασιτική θητεία του για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και αν αυτός είναι τόσο γελοίος όσο ο Οικονομόπουλος και το μαλλί του, πώς μπορεί να απαντήσει ένα συγκεκριμένο περιστατικό σε αυτό που σε ρωτάω;

Για κάθε Οικονομόπουλο, υπάρχουν και 10 που δεν υπηρετούν επειδή προτιμούν να μείνουν έξω και να δουλέψουν 12 και 16 ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Λουφαδόροι με κατάλοιπα τουρκοκρατίας και αυτοί ή ο Οικονομόπουλος έχει την αποκλειστικότητα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα;

chrisbd

Member
Για κάθε Οικονομόπουλο, υπάρχουν και 10 που δεν υπηρετούν επειδή προτιμούν να μείνουν έξω και να δουλέψουν 12 και 16 ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
και άλλοι 2000 μα@@κες που παρά τις όποιες ανάγκες τους υπηρετούν την παρασιτική θητεία γιατί δεν είναι τόσο "έξυπνοι" και δεν έχουν κάποιο βίσμα....

liopyr

Member
και άλλοι 2000 μα@@κες που παρά τις όποιες ανάγκες τους υπηρετούν την παρασιτική θητεία γιατί δεν είναι τόσο "έξυπνοι" και δεν έχουν κάποιο βίσμα....

Τα απωθημένα όσων υπηρέτησαν και το πώς τους επηρέασε (ή όχι) ο στρατός, είναι μία διαφορετική και λίγο πιο βαρετή κουβέντα, που αν θες την κάνουμε όμως επειδή είμαι άνθρωπος με κατανόηση.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Απωθημένα δεν έχουν αυτοί που υπηρέτησαν, απωθημένα έχουν αυτοί που κρύβονται (είτε στο εξωτερικό είτε 'σπουδάζοντας' στην Ελλάδα) και το παίζουν Ναπολέοντες για να μην κάνουν θητεία.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Πάντως η "προτροπή" της Κομισιόν για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας δεν έχει να κάνει με απωθημένα ή μη ... νομίζω ...

thessaris

Member
Είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης της θητείας, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται σήμερα. Εντελώς χαμένος χρόνος ανάμεσα σε ως επί των πλείστων κομπλεξικούς καραβανάδες.

ΥΓ υπηρέτησα 18 μήνες στον τραγικό Ε.Σ. 1,5 χρόνος χαμένος από τη ζωή μου.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απωθημένα δεν έχουν αυτοί που υπηρέτησαν, απωθημένα έχουν αυτοί που κρύβονται (είτε στο εξωτερικό είτε 'σπουδάζοντας' στην Ελλάδα) και το παίζουν Ναπολέοντες για να μην κάνουν θητεία.
Καλως ή κακως (κακως για μενα) ο νομοθετης δεν δινει το δικαιωμα της επιλογης. Οποτε ο καθενας -πιστος στους νομους- εκμεταλλευεται τα παραθυρακια τους (αλλωστε ολη η ελληνικη κοινωνια με αυτα τα παραθυρακια επιβιωνει).
Δεν ελλειψαν απο την πατριδα ουτε οσοι προσπαθησαν να απαλλαχτουν απο τη θητεια τους, δεν προσφεραμε τιποτα οσοι υπηρετησαμε. Το συμπερασμα, ο στρατος θα μπορουσε να λειτουργει καλυτερα αν εκπαιδευονταν σωστα αυτοι που εθελοντικα θα κατατασσονταν σ' αυτον. Θα εφταναν για την λειτουργια του. Δοξα το Θεο στρατοκαυλοι και απελπισμενοι υπαρχουν πολλοι...

XRISTOS71

Member
thessaris said:
Είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης της θητείας, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται σήμερα. Εντελώς χαμένος χρόνος ανάμεσα σε ως επί των πλείστων κομπλεξικούς καραβανάδες.

ΥΓ υπηρέτησα 18 μήνες στον τραγικό Ε.Σ. 1,5 χρόνος χαμένος από τη ζωή μου.
Μήπως ήταν επιλογή σου όμως να μην πας σε επιλεκτο σώμα ;;;
και απλα πηγες για να περάσει το 18μηνο πως και πως όπως η πλειοψηφία όσων πανε

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Καλως ή κακως (κακως για μενα) ο νομοθετης δεν δινει το δικαιωμα της επιλογης. Οποτε ο καθενας -πιστος στους νομους- εκμεταλλευεται τα παραθυρακια τους (αλλωστε ολη η ελληνικη κοινωνια με αυτα τα παραθυρακια επιβιωνει).
Δεν ελλειψαν απο την πατριδα ουτε οσοι προσπαθησαν να απαλλαχτουν απο τη θητεια τους, δεν προσφεραμε τιποτα οσοι υπηρετησαμε. Το συμπερασμα, ο στρατος θα μπορουσε να λειτουργει καλυτερα αν εκπαιδευονταν σωστα αυτοι που εθελοντικα θα κατατασσονταν σ' αυτον. Θα εφταναν για την λειτουργια του. Δοξα το Θεο στρατοκαυλοι και απελπισμενοι υπαρχουν πολλοι...
... και το πιθανότερο, το τελικό κόστος, χρηματικά, του επαγγελματικού στρατού να ήταν και μικρότερο! Αυτό που ενδιαφέρει και την Κομισιόν.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτο ελειπε να σε στελνουν και στα ΟΥΚ παρα τη θεληση σου...
Αν κι εγω ζητησα ΤΝΤ (για να πληρωνομαι, οχι για κανεναν αλλο λογο) και δεν με πηραν.

thessaris

Member
XRISTOS71 said:
Ασφαλώς και ήταν επιλογή μου να πην πάω ΛΟΚ ή ΟΥΚ. Από το να με βασανίζουν στρατόκαυλοι καλύτερα σκοπάνθρωπος και αγγαρειομάχος. Και στην τελική ας πηγαινουν στρατό αυτοί που γουστάρουν τέτοια σώματα. Οι υπόλοιποι απλά χάνουν το χρόνο τους.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic