• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κοίτα, είναι δικαίωμα του εργαζόμενου να απεργήσει ή όχι, ανεξάρτητα με τις αποφάσεις της της συνέλευσης. Αλλά έχουν δει τα μάτια μου και κάτι ξεγυρισμένες αναρρωτικές τη μέρα της απεργίας, ώστε να μην στοχοποιηθεί κάποιος ως απεργοσπάστης αλλά να μη χάσει και το μεροκάματο. Εκεί να δεις γλέντια...
Και η συνέλευση είναι συνέλευση ενός ΣΥΛΛΟΓΟΥ εργαζομένων, στον οποίο η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Σε μεγάλες επιχειρήσεις κλπ, υπάρχουν περισσότεροι από ένας σύλλογοι, και ο εργαζόμενος επιλέγει σε ποιόν από όλους θέλει να ανήκει (κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχει ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ και προκηρύσσουν απεργίες ανεξάρτητα).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κοίτα, είναι δικαίωμα του εργαζόμενου να απεργήσει ή όχι, ανεξάρτητα με τις αποφάσεις της της συνέλευσης. Αλλά έχουν δει τα μάτια μου και κάτι ξεγυρισμένες αναρρωτικές τη μέρα της απεργίας, ώστε να μην στοχοποιηθεί κάποιος ως απεργοσπάστης αλλά να μη χάσει και το μεροκάματο. Εκεί να δεις γλέντια...
Αυτο που λες με τις αναρρωτικες ειναι αληθεια. Δεν κατηγορησα τις κυραδες γιατι δεν απεργουν. Εχουν καθε δικαιωμα, διαφωνησα με τη μη συμμετοχη τους στη συνελευση και με το εργο που φαινεται απο το βιντεο πως παραγουν.

Σε καμμια περιπτωση δεν συμφωνω με τον τροπο που ο μπαρμπας φωναζει και προσπαθει να τις αναγκασει να σταματησουν τη δουλεια ( λεμε τωρα, αν και μου πολυ αστειο, καπως πρεπει να το πω...) απλα ειπα πως τρομαζω περισσοτερες μ' αυτες...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και η συνέλευση είναι συνέλευση ενός ΣΥΛΛΟΓΟΥ εργαζομένων, στον οποίο η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Σε μεγάλες επιχειρήσεις κλπ, υπάρχουν περισσότεροι από ένας σύλλογοι, και ο εργαζόμενος επιλέγει σε ποιόν από όλους θέλει να ανήκει (κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχει ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ και προκηρύσσουν απεργίες ανεξάρτητα).
Καλα αν ηταν στο χερι σου, θα καταργουσες και το συνδικαλισμο.

paefstra

Member

Η Ευρώπη διαδηλώνει και απεργεί σήμερα, εν τω μεταξύ, κι εμείς "καίμε" το γεγονός με ολιγόωρη στάση εργασίας. Κρίμα...

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Με τρομαζουν και μου κανουν περισσοτερο κακο οι ανθρωποι που δεν εχουν γνωμη και δεν διεκδικουν απο τον οποιο εκνευρισμενο -δικαια ή αδικα- χιμπατζη. Προσωπικα αηδιαζω με τις κυριες του βιντεο...
Νομίζω ότι η στάση τους είναι σαφής έκφραση γνώμης. Διαφωνούν με την απεργία.

Αναφερετε στο βιντεο απο τον κυριο που φωνασκει πως δεν πηγαν στην συνελευση των εργαζομενων. Οταν δεν συμμετεχεις σε αυτες τις διαδικασιες τοτε κανεις αυτο που αποφασιζουν αυτοι που συμμετεχουν. Αν θες να εχεις αποψη λες τη γνωμη σου και προσπαθεις να πεισεις και τους αλλους. Το ιδιο συμβαινει και με τις εκλογες. Οποιοι δεν ψηφιζουν κανουν αυτο που αποφασισαν αυτοι που ασκησαν το εκλογικο τους δικαιωμα.

Και να πω πως ηθελαν να δουλεψουν, καφε με τη φιλεναδα επιναν... Ετσι διεκδικουν, λεγοντας το φλιτζανι;
Υπάρχει το μικρό ενδεχόμενο να εξυπηρετούσαν κοινό βέβαια...Ή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αν έχουν κόσμο σημαίνει ότι είναι φιλαράκια και πίνουν καφέ;

Χιμπατζής. Εμμένω. Και τίποτα αστείο δεν υπάρχει στο ότι αυτοί οι χιμπατζήδες μας έχουν κατακλύσει.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλα αν ηταν στο χερι σου, θα καταργουσες και το συνδικαλισμο.
Το φασιστοσυνδικαλισμό αλλά Ελληνικά, σίγουρα. Το συνδικαλισμό (όπως νοείται στον υπόλοιπο "δυτικό" κόσμο), δεν έχω κανένα λόγο.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Το φασιστοσυνδικαλισμό αλλά Ελληνικά, σίγουρα. Το συνδικαλισμό (όπως νοείται στον υπόλοιπο "δυτικό" κόσμο), δεν έχω κανένα λόγο.
αυτες οι επιτυχιες που διαχρονικα καταλογιζεις στον δυτικο κοσμο πολυ μου αρεσουν... με τρελαινουν...:cool:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το περίεργο είναι ότι οι σκληρά εργαζόμενες (έχουμε απεργία, καλούμε τη φίλη για καφεδάκι στο ληξιαρχείο) γυναίκες υπάλληλοι δεν αντιδρούν καν όταν τις αποκαλούν γαϊδούρες... ίσως θα 'πρεπε γιατί τα γαϊδούρια είναι πολύ εργατικά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νομίζω ότι η στάση τους είναι σαφής έκφραση γνώμης. Διαφωνούν με την απεργία.
Η σταση τους ειναι σαφης εκφραση βισματουχων υπαλληλων που τους εχουν τρομοκρατησει ή αδιαφορουν για την απεργια, τους συναδελφους τους και τη δουλεια τους. Και τετοιες υπαρχουν πολλες σε ολους τους δημους.

Υπάρχει το μικρό ενδεχόμενο να εξυπηρετούσαν κοινό βέβαια...Ή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αν έχουν κόσμο σημαίνει ότι είναι φιλαράκια και πίνουν καφέ;

Χιμπατζής. Εμμένω. Και τίποτα αστείο δεν υπάρχει στο ότι αυτοί οι χιμπατζήδες μας έχουν κατακλύσει.
Δεν παρακολουθεις προσεκτικα τα βιντεο που ανεβαζεις. Καπου στο 2:05 η ιδια λεει πως ειναι φιλεναδα.

Δεν εχω καμμια οικονομικη σχεση με το δημοσιο. Ουτε σχεση εργασιας, ουτε εισοδηματα, ουτε τιποτα. Εχω τη χειροτερη αποψη -και την εχω γραψει πολλες φορες- για την πλειοψηφια των δημοσιοων υπαλληλων (και του στενου και του ευρυτερου τομεα), τη χρηστικοτητα τους και τις υπηρεσιας που προσφερουν στην κοινωνια.
Περα απο το μεριδιο ευθυνης που εχουν δεν ειναι οι βασικοι υπευθυνοι για την κατασταση. Δεν φταινε αυτοι που μπηκαν βισματικα, που δεν ελεγχονταν, που δεν δουλευαν ή που ειχαν ή και εχουν ακομα υπερογκες αποδοχες και προνομια.
Δεν ειναι λυση στα εκατομμυρια των ανεργων του ιδιωτικου τομεα να προστεθουν χιλιαδες ανεργοι του δημοσιου. Δεν ειναι λυση κι αλλες δυστυχισμενες οικογενειες.
Επισης πολυ αμφιβαλλω για τα "αξιοκρατικα" κριτηρια που θα δειξουν την πορτα της εξοδου. Βαζω στοιχημα πως οι περισσοτεροι απο αυτους που θα φυγουν ειναι αυτοι που δεν εχουν βισμα. Στους δημους γινεται χαμος με την ονοματολογια και ο καθενας προσπαθει να σωσει το τομαρι του. Η κατασταση θυμιζει τη ρουσφετολογια στο θεμα των μεταθεσεων των φανταρων, οπου ολοι εχουν κι απο καποιο βισμα και στο τελος θα κερδισει το μεγαλο.

Αυτην την Ελλαδα ονειρευεστε ακομα; Που το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο;

Κρατος που δεν μπορει να εξασφαλισει στους πολιτες του αξιοπρεπη διαβιωση ειναι ξοφλημενο. Τι ψαχνουμε λοιπον να σωσουμε; Ξοφλισαμε και πρεπει να πτωχευσουμε. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο το καλυτερο.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Η σταση τους ειναι σαφης εκφραση βισματουχων υπαλληλων που τους εχουν τρομοκρατησει ή αδιαφορουν για την απεργια, τους συναδελφους τους και τη δουλεια τους. Και τετοιες υπαρχουν πολλες σε ολους τους δημους.

Δεν παρακολουθεις προσεκτικα τα βιντεο που ανεβαζεις. Καπου στο 2:05 η ιδια λεει πως ειναι φιλεναδα.

Δεν εχω καμμια οικονομικη σχεση με το δημοσιο. Ουτε σχεση εργασιας, ουτε εισοδηματα, ουτε τιποτα. Εχω τη χειροτερη αποψη -και την εχω γραψει πολλες φορες- για την πλειοψηφια των δημοσιοων υπαλληλων (και του στενου και του ευρυτερου τομεα), τη χρηστικοτητα τους και τις υπηρεσιας που προσφερουν στην κοινωνια.
Περα απο το μεριδιο ευθυνης που εχουν δεν ειναι οι βασικοι υπευθυνοι για την κατασταση. Δεν φταινε αυτοι που μπηκαν βισματικα, που δεν ελεγχονταν, που δεν δουλευαν ή που ειχαν ή και εχουν ακομα υπερογκες αποδοχες και προνομια.
Δεν ειναι λυση στα εκατομμυρια των ανεργων του ιδιωτικου τομεα να προστεθουν χιλιαδες ανεργοι του δημοσιου. Δεν ειναι λυση κι αλλες δυστυχισμενες οικογενειες.
Επισης πολυ αμφιβαλλω για τα "αξιοκρατικα" κριτηρια που θα δειξουν την πορτα της εξοδου. Βαζω στοιχημα πως οι περισσοτεροι απο αυτους που θα φυγουν ειναι αυτοι που δεν εχουν βισμα. Στους δημους γινεται χαμος με την ονοματολογια και ο καθενας προσπαθει να σωσει το τομαρι του. Η κατασταση θυμιζει τη ρουσφετολογια στο θεμα των μεταθεσεων των φανταρων, οπου ολοι εχουν κι απο καποιο βισμα και στο τελος θα κερδισει το μεγαλο.

Κρατος που δεν μπορει να εξασφαλισει στους πολιτες του αξιοπρεπη διαβιωση ειναι ξοφλημενο. Τι ψαχνουμε λοιπον να σωσουμε; Ξοφλισαμε και πρεπει να πτωχευσουμε. Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο το καλυτερο.
Και η στάση του χιμπατζή είναι η σαφέστατη στάση υπαλλήλου που προσλήφθηκε ως ΥΕ οδοκαθαριστής και απαίτησε να γίνει μετά ΔΕ διοικητικού για να ξύνεται σε ένα γραφείο στην τεχνική υπηρεσία πίνοντας τσίπουρα από τις 11 το πρωί και συναγωνιζόμενοι ποιος είνια παραπάνω κομματόσκυλο από τον άλλο, τσεκάροντας όλη μέρα μήπως τους ξέφυγε κανένα προνόμιο που θα'πρεπε να'χουν, τσεκάροντας μήπως τους κλέβουν ένα ευρώ από τη μισθοδοσία, μιλώντας στον ενικό σε πολίτες με το ενίοτε "άι σύρε πλύνε κάνα πιάτο μωρή" μόλις η παραπονούμενη γυρίσει την πλάτη. Ορίστε, αν θες να βάλουμε ταμπέλες, βάζω κι εγώ.

Για το βίντεο συγνώμη, δεν το άκουσα αυτό που λες στο 2.05, πάσο τότε. Δε μου αλλάζει τη γνώμη σε κάτι βέβαια.

Αφού όπως λες δεν έχεις καμία σχέση με το δημόσιο, πιθανολογώ ότι μπορεί να μην έχεις κληθεί να συνεργαστείς με τύπους σαν αυτόν. Επειδή εγώ είχα για αρκετά χρόνια, κράτα λίγο τη γνώμη μου κι ας μη συμφωνείς εκ πρώτοις, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέληδες στην πλειονότητά τους (ειδικά οι νεότεροι καμία σχέση, μα καμία) και προσφέρουν χρηστικότατες υπηρεσίες στην κοινωνία - ακριβώς γιατί η κοινωνία μας είναι κρατικοδίαιτη.
Παρ'όλα αυτά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ανθρωπότυποι σαν αυτόν κάνουν την παρουσία τους αισθητότατη και χαλάνε τα πάντα, ρημάζουν και παλεύουν ενάντια σε οτιδήποτε είναι καλύτερο από αυτούς και πιο σύγχρονο από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις τους. Αυτοί οι τύποι που στον ιδιωτικό τομέα θα ήταν του κλώτσου και του μπάτσου, μπήκαν στο δημόσιο και νομίζουν ότι είναι στο τσαρδί του μπαμπά τους.

Τέλος, αυτοί που φεύγουν τώρα είναι όσοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διορίστηκαν το 2005 με το νόμο Παυλόπουλου κυριολεκτικά από το παράθυρο. Δεν ήταν μόνιμοι υπάλληλοι, αλλά αορίστου χρόνου. Αορίστου σημαίνει ότι δεν υπάρχει μονιμότητα. Πάμε ακόμα μία. Οι άνθρωποι το ήξεραν ότι η σύμβασή τους δεν ισχύει στο διηνεκές. Είναι ας πούμε σαν τους υπαλλήλους stage που κάνουν μηνύσεις μετά γιατί δεν τους προσλαμβάνουν για μόνιμους αφού κόσμησαν την παρουσία τους για 12 μήνες μια υπηρεσία.

Και δεν απολύονται, απομακρύνονται για 1 χρόνο λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και με ανοιχτό ενδεχόμενο να μεταφερθούν αλλού.

Να μου πεις γιατί μπλέκεται το κεντρικό κράτος στην επονομαζόμενη τοπική αυτόδιοίκηση και δεν αφήνουν τους δημάρχους να ορίσουν τη μοίρα τους, θα πω έχεις δίκιο. Να μου πεις επίσης ότι πρώτα θα'πρεπε να κάνουν τις συγχωνεύσεις/καταργήσεις οργανισμών και μετά τα υπόλοιπα, πάλι θα πω σωστό. Αλλά να μου λες για μικρό ψάρι και μεγάλο δε θα το δεχτώ - ειδικά όταν βλέπω ταυτόχρονα τόσα χρυσόψαρα να τρώνε ολόκληρο το κράτος.

osfialgia

Member

Δεν ειναι οι ιδιοι υπευθυνοι, αλλα μια χαρα βολευτηκαν. Ας διεκδηκησουν πρωτα αξιολογηση, ωστε να επιβραβευονται αυτοι που προσπαθουν, ας διεκδηκησουν μετα καταργηση της μονιμοτητας, ωστε να φυγουν αυτοι που δεν αξιζουν ή δε δουλευουν (οι οποιο δημιοργουν προβληματα στον κλαδο, συμπαρασυροντας και συναδελφους τους) , και απο κει και περα ας διεκδηκησουν και οσες αυξησεις ή οτιδηποτε αλλο θελουν, και εγω θα ειμαι μαζι οτυς.

Οταν τοσα χρονια πας κοντρα σε οποιαδηποτε μορφη αξιολογησης, προφανώς και θα ρθει τωρα ο αλλος, και θα σε απολυσει χωρις αξιοκρατικά κριτήρια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να μου πεις γιατί μπλέκεται το κεντρικό κράτος στην επονομαζόμενη τοπική αυτόδιοίκηση και δεν αφήνουν τους δημάρχους να ορίσουν τη μοίρα τους, θα πω έχεις δίκιο.
Από τη στιγμή που οι ΟΤΑ χρηματοδοτούνται από το κράτος και από τη στιγμή που τα ελλείματά τους βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνει τα σπασμένα, έχουν κάθε λόγο να ελέγχουν τους Δήμους.

Κανονικά οι δήμοι θα έπρεπε να είναι (οικονομικά) εντελώς ανεξάρτητοι από το κράτος. Να έχουν ανεξάρτητες πηγές εσόδων, και να απαγορεύεται ακόμα και να δανειοδοτηθούν από το κράτος. Τότε ναι, δε θα είχε καμμία νομιμοποίηση το κράτος να αναμειχθεί στα εσωτερικά τους.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος