• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion δεν διαφωνώ σε αυτά που λες αλλά δεν είναι τόσο απλό το θέμα.
Φαντάζομαι στις συντεχνίες αυτές θα βάζεις και τους γιατρούς που προωθούσαν κάποια φάρμακα.
βεβαια δεν ειναι απλό..εννοούσα τεσπα ότι δεν ειναι θεμα κονδυλίων πάντως. ίσα ισα που πρεπει να μειωθουν αφού φυσικά πρώτα...και και..
να μη σε καθυστερω..
Buon Viaggio e vai sempre contro mari calmi e sicuri...όπως λεμε στην πατρίδα..;)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και πάλι μπερδεμένος είσαι. Τελικά είσαι υπέρ ή όχι της δημοκρατίας? Αν ναι, τότε αποδέξου ότι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι σου ψήφισαν δημοκρατικότα να μειώσουν συντάξεις και φάρμακα.

Αν όχι, τότε μην κάνεις αναφορές στο πόσο δημοκρατικός είναι ένας νόμος (το οποίο απο μόνο του είναι λανθασμένη έννοια/έκφραση).

Τώρα το αν οι λαικιστές οδήγησαν στα προβλήματα του ΕΣΥ. Η δημοκρατία απο μόνη της σαν πολίτευμα εμπεριέχει το πρόβλημα του λαικισμού. Οι ψηφοφόροι έχουν κυρίως βραχυπρόθεσμες προσδοκίες και απαιτήσεις, ενώ παράλληλα είναι άσχετοι με τα περισσότερα ζητήματα (πόσο μάλλον με τις κάθε είδους λεπτομέρειες που καθοδηγούν την μακροπρόθεσμη στρατηγική πολύπλοκων ζητημάτων), οπότε και οι πολιτικοί θα μιλήσουν με λαικίστικη γλώσσα και μέσα και έξω απο το κοινοβούλιο (διαφορετικά πως θα εκλεγούν?). Και τελικά αυτό θα οδηγήσει τη πολιτική της κάθε κυβέρνησης εκτός και αν έχεις κάποιο χαρισματικό πολιτικό (ή πολιτικό με πυγμή).

Αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με την Ελληνική διαφθορά, το πελατειακό κράτος και τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και αντίληψης οδήγησαν στα συνταξιοδοτικά/υγειονομικά/εκπαιδευτικά/κτλ προβλήματα της χώρας.
Πολυ καλα τα λες ZephX. Το παρον πολιτικο-εκλογικο συστημα αν και δεν το θεωρω δημοκρατικο (δημοκρατικη ειναι η απλη αναλογικη χωρις πλαφον και περιορισμους, τιποτ' αλλο) οφειλω να αναγνωρισω πως εχει τη στηριξη της απολυτης πλειοψηφιας του ελληνικου λαου. Στηριχτηκε απο κομματα που ξεπερνουσαν το 80% των ψηφων σε ολες σχεδον τις εκλογικες αναμετρησεις απο το 1981 και μετα με εξαιρεση την τελευταια του Ιουνιου οπου κι εκει εφτασε το 50%.

Επισης τα οποια μετρα ψηφιζονται, ψηφιζονται απο την πλειοψηφια των εκπροσωπων του λαου. Χρησιμοποιωντας λοιπον τη λογικη και παρα τις οποιες αντιρρησεις εχουμε ειμαστε υποχρεωμενοι να τα δεχτουμε ως απολυτα δημοκρατικα.

Συμφωνα με αυτο το εκλογικο συστημα, ενα κομμα μπορει να κανει αυτοδυναμη κυβερνηση με το 37-37,5% των εγγυρων -πλην λευκων- ψηφων (με λιγοτερο αν το ποσοστο των κομματων που μενουν εκτος Βουλης ειναι μεγαλο).

Και ρωτω τωρα γω. Αν η Χρυση Αυγη φτασει αυτο το ποσοστο και σχηματισει αυτοδυναμη κυβερνηση, τι κανουμε; Κι αν νομιζετε πως ειναι απιθανο κατι τετοιο πλαναστε πλανην οικτρα. Στις τελευταιες 2 συνεδριασεις της Βουλης επιασα των εαυτο μου να συμφωνει σε πολλα με αυτα που λεν και τρομαξα στην ιδεα πως μπορει καποτε στην απογνωση μου να με πεισουν και να τους ψηφισω. Σαφως κι με μενα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να συμβει κατι τετοιο. Αλλα μπορουν να πεισουν πολυ πιο ευκολα ανθρωπους που κινουνται στον δεξιο -συγγενικο τους- χωρο.

Και ρωτω ξανα (οχι μονο εσενα ZephX, ολους). Η ΧΑ σχηματιζει αυτοδυναμη κυβερνηση με ποσοστο 35-37 ή και 50% αν θελετε. Αφου λοιπον εχει την απολυτη πλειοψηφια των βουλευτων ψηφιζει νομους αυταρχικου καθεστωτος. Νομους οπου καταστρατηγουν την ελευθερια των ανθρωπων και τα ανθρωπινα δικαιωματα, ρατσιστικους νομους. Παρεμβενει στη δικαιοσυνη και φυλακιζει ή εξοριζει πολιτικους αντιπαλους. Τι κανουμε; Τουμπεκι ψιλοκομμενο; Λεμε εχει εκλεγει δημοκρατικα και οι νομοι που ψηφιζει, ψηφιζονται δημοκρατικα; Σταματαμε και δεν μιλουμε γιατι τοτε θα θεωρειται πως λαικιζουμε; Αναμενουμε εχοντας μακροπροθεσμες προσδοκιες (και οχι βραχυπροθεσμες οπως λες) πως θα εγκαθιδρυσει τη γη της επαγγελιας κι ολα τα κανει για καλο μας;

Τι κανουμε; (Σαφως και ρωτω δημοκρατικους ανθρωπους. Τα φασιστομουτρα ξερω πως θα κανουν τουμπες απο τη χαρα τους...)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και ρωτω ξανα (οχι μονο εσενα ZephX, ολους). Η ΧΑ σχηματιζει αυτοδυναμη κυβερνηση με ποσοστο 35-37 ή και 50% αν θελετε. Αφου λοιπον εχει την απολυτη πλειοψηφια των βουλευτων ψηφιζει νομους αυταρχικου καθεστωτος. Νομους οπου καταστρατηγουν την ελευθερια των ανθρωπων και τα ανθρωπινα δικαιωματα, ρατσιστικους νομους. Παρεμβενει στη δικαιοσυνη και φυλακιζει ή εξοριζει πολιτικους αντιπαλους. Τι κανουμε; Τουμπεκι ψιλοκομμενο; Λεμε εχει εκλεγει δημοκρατικα και οι νομοι που ψηφιζει, ψηφιζονται δημοκρατικα; Σταματαμε και δεν μιλουμε γιατι τοτε θα θεωρειται πως λαικιζουμε; Αναμενουμε εχοντας μακροπροθεσμες προσδοκιες (και οχι βραχυπροθεσμες οπως λες) πως θα εγκαθιδρυσει τη γη της επαγγελιας κι ολα τα κανει για καλο μας;

Τι κανουμε; (Σαφως και ρωτω δημοκρατικους ανθρωπους. Τα φασιστομουτρα ξερω πως θα κανουν τουμπες απο τη χαρα τους...)
Ετοιμάζουμε βαλίτσα και φεύγουμε....

Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα είναι εύκολη για το μέσο νου όταν γίνεται ξαφνικά μια τέτοια επιβολή. Όταν όμως γίνεται σιγά σιγά, σταδιακά, συνηθίζεις και δεν παρατηρείς τα κακώς κείμενα. Πολλοί θα πουν ότι αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα εδώ, και ότι (με λογοκρισία δημοσιογράφων, κρατική βία, καταστολή διαδηλώσεων, εξευτελισμό αντίθετης άποψης) δεν αντιδρούμε γιατί συνηθίσαμε. Δε ξέρω σε ποιο βαθμό συμφωνώ (για το τι ισχύει σήμερα) γιατί εν πολλοίς θεωρώ ότι εξακολουθούμε να ζούμε σε δημοκρατική χώρα. Συχνά οχλοκρατική δυστυχώς.

Στο σενάριό σου η Χ.Α. ακολουθεί τον τρόπο αναρρίχησης στην εξουσία του Χίτλερ. Θα μπορούσε να μην είναι τόσο υποθετικό σενάριο, αν λάβουμε υπ'όψιν την οργή του λαού (δίκαιη και άδικη) και τις οικονομικές συνθήκες. Το φοβάμαι πάρα πολύ ένα τέτοιο σενάριο αλλά ακόμα το θεωρώ τραβηγμένο. Εθελοτυφλώ; Ελπίζω όχι.

Ας μας πει κανένας ψηφοφόρος της Χ.Α. τη γνώμη του, εξάλλου πλέον δεν κρύβονται, το έχουν τιμή τους και καμάρι τους. :roll:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το φοβάμαι πάρα πολύ ένα τέτοιο σενάριο αλλά ακόμα το θεωρώ τραβηγμένο.
Βρε οσο τραβηγμενο και να το θεωρεις πες πως γινεται. Τι κανεις; Αντιδρας ή το υποστηριζεις; Κι αν δεν συμφωνεις μα δεν αντιδρας απο φοβο, πως αποκαλεις αυτους που αντιδρουν; Λαικιστες και ατιθασους που δεν σεβονται τη δημοκρατια;
Βλακες που ζητουν βραχυπροθεσμα αποτελεσματα και δεν βλεπουν το μελλοντικο οφελος για την κοινωνια και την πατριδα;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βρε οσο τραβηγμενο και να το θεωρεις πες πως γινεται. Τι κανεις; Αντιδρας ή το υποστηριζεις; Κι αν δεν συμφωνεις μα δεν αντιδρας απο φοβο, πως αποκαλεις αυτους που αντιδρουν; Λαικιστες και ατιθασους που δεν σεβονται τη δημοκρατια;
Βλακες που ζητουν βραχυπροθεσμα αποτελεσματα και δεν βλεπουν το μελλοντικο οφελος για την κοινωνια και την πατριδα;
Θα πρέπει να το σκεφτώ για να σου απαντήσω ειλικρινά. Ενστικτωδώς θα πω φυσικά ότι θα το παλέψω και θα αντιδράσω, αλλά στην πράξη δε ξέρω τι θα γίνει. Θα έχω παιδιά; Θα μπορώ να φύγω εκτός χώρας αν ζορίσουν τα πράγματα; Θα εξαρτώνται άλλοι από μένα;
Δε νομίζω πάντως να αποδειχτώ πολύ καλύτερη από το μέσο Έλληνα στη χούντα και την κατοχή, το μέσο Γερμανό στο δεύτερο Παγκόσμιο και τόσα άλλα παραδείγματα. Δε βλέπω να έχω μέσα μου κάτι ηρωικό.
Εύχομαι μόνο σε τέτοιες καταστάσεις να υπάρχει διαύγεια και κριτική σκέψη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θα πρέπει να το σκεφτώ για να σου απαντήσω ειλικρινά. Ενστικτωδώς θα πω φυσικά ότι θα το παλέψω και θα αντιδράσω, αλλά στην πράξη δε ξέρω τι θα γίνει. Θα έχω παιδιά; Θα μπορώ να φύγω εκτός χώρας αν ζορίσουν τα πράγματα; Θα εξαρτώνται άλλοι από μένα;
Δε νομίζω πάντως να αποδειχτώ πολύ καλύτερη από το μέσο Έλληνα στη χούντα και την κατοχή, το μέσο Γερμανό στο δεύτερο Παγκόσμιο και τόσα άλλα παραδείγματα. Δε βλέπω να έχω μέσα μου κάτι ηρωικό.
Εύχομαι μόνο σε τέτοιες καταστάσεις να υπάρχει διαύγεια και κριτική σκέψη.
Ρε κοριτσι, απλα τα πραγματα. Θα εισαι υπερ ή κατα; Κι επειδη υποθετω κατα. Θα πεις ε, τι να κανουμε, ετσι ψηφισε ο κοσμος ή θα σε τρωει μεσα σου και θα λες κατι πρεπει να γινει να αλλαξει η κατασταση (ασχετως αν εχεις λη οχι τα κοτσια συμμετεχεις ενεργα σ' εναν τετοιο αγωνα);

chrisbd

Member
Γιατί τα κανάλια καλούν συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους και πολλές φορές κακούς συνομιλητές εριστικούς δεν το καταλαβαίνω;; Δηλαδή Κανέλλη, Γεργιάδη Βούλτεψη να προσθέσω και το καινούργιο φρούτο την Κωνσταντοπούλου (δεν πήρε τίποτε απο τον μπαμπά της;;) και δεν ξέρω ποιον άλλον....
Δηλαδή αυξάνεται η ακροαματικότητα; εγώ όταν αρχίζει η οχλαβοή αλλάζω κανάλι η την κλείνω αγανακτισμένος..

D

Delmem9770

Guest
Η χρυση παει τοσο καλα γιατι εχει ενα χουλιγκοβλαχοτσαμπουκαδικο στυλακι κ αυτο αρεσει στον μεσο ελληνα. Εγω τετοια κομματα τυπου χρυση αυγη,κκε εν ετη 2012 δν τα φοβαμαι γιατι κ να βγουν δν προκειται να αντεξουν πανω απο μηνα.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Η χρυση παει τοσο καλα γιατι εχει ενα χουλιγκοβλαχοτσαμπουκαδικο στυλακι κ αυτο αρεσει στον μεσο ελληνα. Εγω τετοια κομματα τυπου χρυση αυγη,κκε εν ετη 2012 δν τα φοβαμαι γιατι κ να βγουν δν προκειται να αντεξουν πανω απο μηνα.
Εάν βγουν εγώ/εμείς δεν θα αντέξουμε για πάνω απο 1 μήνα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδω δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα με τις κυβερνησεις που εχουμε σημερα και οσο να πεις σεβονται το δημοκρατικο θεσμο της εκλογικης διαδικασιας, θα μπορεσουμε να απαλλαχτουμε σε ενα μηνα απο δαυτους; Το "δεν τα φοβαμαι" ειναι πραγματικοτητα που ακουγεται απο το μεσο Ελληνα αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι και ακρως επικινδυνο. Για να ακριβολογω ο,τι πιο επικινδυνο!

D

Delmem9770

Guest
στα ελληνικα καναλια κατ'αλλα λενε ... το πραδειγμα της αργεντινης

BBC News - Argentines march in mass protest at government policies

Argentines march in mass protest at government policies

Thousands of people have taken to the streets of Argentina's capital, Buenos Aires, in protest at the government of Cristina Fernandez de Kirchner.

Opposition activists used social networks to mobilise the march, which they said was one of the biggest anti-government protests in a decade.

Those gathered said they were angry at rising inflation, high levels of crime and high-profile corruption cases.

President Fernandez was re-elected by a landslide to a second term in 2011.

Her approval ratings have since dropped and protests against some of her policies have mounted.

Official figures say inflation is at 12%, but analysts say it is probably much higher.

Continue reading the main story
Argentine press reaction

Clarin: "Last night was a protest by the hurt, the disgusted, the humiliated and the offended... the ruling party has lost the street. And without the support of the street, authoritarianism can become ferocious, but it will always be a neutered authoritarianism."

La Nacion: "There was a silent Argentina vastly critical of the government. This country, previously hidden ... came out into the open yesterday with a size and breadth unprecedent in history. The history of demonstrations will be written differently from now on."

Pagina 12: The protesters and their signs have shown their favourite slogans to be "No" and "Stop". That may be enough to get people together to protest, but it does not articulate a force with the potential for government.

The International Monetary Fund warned Argentina in September that unless it produced reliable growth and inflation data by December, it could face sanctions.

Global crisis
Protesters also voiced their objections to restrictions introduced last year, and further sharpened this year, on the purchase of dollars, which have made it harder for Argentines worried about inflation to trade in their currency.

The government says the slowdown of the Argentine economy is the fault of the global financial crisis rather than its policies.

Supporters of President Fernandez say the protests are driven by people from the middle and upper class worried about losing their privileges.

They point to policies supporting the poor, such as cash payments to the unemployed, as the real achievements of her government.

Are you in Argentina? Did you take part in the protests? You can send us your experiences using the form below.

Send your pictures and videos to [email protected] or text them to 61124 (UK) or +44 7624 800 100 (International). If you have a large file you can upload here .

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic