varioAthens
Member
Μονο το Καρακοραμ ηξερα και τους Βουδες (αυτοι δεν ειχαν καταστραφει ωστοσο?)Song Kul = λίμνη
Tawang= ινδική πόλη βουδιστικών ενδιαφεροντων (απατείται ειδική άδεια)
Kham , Amdo = Κίνα, πρώην θιβειανες επαρχιες. Τα περισσότερα και πιο ενδιαφεροντα κομματια απαγορευονται σε ξένους. 90% θιβετιανοί σε αντίθεση με την Λάσα που κινεζοποιείται για πολιτικούς λόγους.
Pamir = βουνα. Πρόσφατα -στις 21 Ιουνιου 2013 νομίζω- συμπεριελήφθηκαν στα μνημεία της Ουνέσκο.
Καρακοραμ = δρόμος (κακό)φτιαγμένος απο κινέζους στο Πακισταν (για να μπουν στο μάτι των Ινδών, ο εχθρός του εχθρού μου είναι κατά περίπτωση φίλος μου)
Bamiyan = Αφγανιστάν. Τεραστιοι λαξευμένοι Βούδες ημικατεστραμενοι απο τα οπλα των Ταλιμπαν. Κρίμα...
Chiang Saen = B. Ταυλάνδη. Μεσω του Μεκόγκ, διασχίζει το χρυσό τρίγωνο και φτάνει σε εκπληκτικά μέρη της Ν. Κίνας. Επικίνδυνο το καράβι λόγω του οτι χρησιμοποιείται για εμπόριο οπίου. 2 τουρίστες επιτρέπονται κάθε φορά. Οχι τακτικά δρομολόγια. Μακελειό πριν 2-3 χρόνια με νεκρούς σε ατυπη εξόρμηση απο ταυλανδικό στρατό. Ακρατα ενδιαφέρον. Δεν απαιτείται βιζα για Λαος Βιρμανία παρά μόνο για Κίνα. Λειτουργεί κυρίως την περιοδο των μουσώνων γιατί τότε το επιτρέπει η στάθμη του νερού.
Sudarban = Tο μεγαλύτερο μαγκρόβιο δάσος του κόσμου, έδρα της τιγρης της Βεγγάλης. Επίσης η χώρα διαθέτει την μεγαλύτερη παραλία του κόσμου, και μερικές απο τις πιο αυθεντικές και αμόλυντες φυλές της Ασίας. Σινοβιρμανικής καταγωγής.
Κulma Pass= ορεινό πέρασμα στο Τατζικισταν. Πρόσφατα άνοιξε για τουρίστες. Προβλέπω όμως να ξανακλείνει. Οδηγεί στην Κίνα.
Τα υπόλοιπα ρώτησέ τα στον Τάκη. Ξέρει αυτός....
Υ.Γ. και φυσικα ξερω και τον Τακη... να για να σκασετε!!!