• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξιδιωτική ασφάλεια

kaonashi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία σου έρχομαι! :D
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου...
σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!
θα ψάξω να βρω και θα πάω σίγουρα με ασφάλεια στην Ιαπωνία!!!!
και θα προτείνω κ εγώ μετα με τη σειρά μου καμιά εταιρια... :D:D:D:D

κ πάλι thx! :D

grtt

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Λοιπόν να κάτι που έμαθα και δε γνώριζα περί ταξιδιωτικών ασφαλειών...Και μάλιστα σκέφτομαι ότι έτσι καλύτερα συμφέρει να μην αγοράζει κανείς τις ασφάλειες των Low budget αεροπορικών εταιρειών και να κλείσει μία μόνος του όπως τη θέλει για όλο το ταξίδι...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πλήρες πρόγραμμα
Ευρωπαϊκή ενιαία ταξιδιωτική ασφάλιση

Καλύψεις ενιαίου ταξιδίου
Ιατρικές δαπάνες 150.000?
Απώλεια πτήσης 400?
Καθυστέρηση πτήσης 150?
Ακύρωση αναχώρησης 1.500?
Χαζευοντας σε loco αεροπορική εταιρεια, επεσε το ματι σε αυτή την αναφορά!
Εχω μερικές απορίες, ισως και αφελείς:
τι σημαινουν αυτές οι καλύψεις;
αν παω πχ στο αεροδρόμιο καθυστερημένα και το αεροπλάνο εχει πετάξει, θα αποζημιωθώ;
αν εχω κλείσει και προπληρώσει τα εισιτήρια και στη δουλεια ακυρώνουν την αδεια μου λογω εκτακτης επιχειρισιακής αναγκης, αποζημιώνομαι;
αν η πτήση λογω κακών καιρικών συνθηκών πχ αντι για τις 7 το πρωι γινει στις 7 το βράδυ θα αποζημιωθώ;
αν η πτηση ακυρωθεί λογω πχ μιας απεργιας η λογω τεχνικής βλαβης του αεροσκάφους θα αποζημιωθω με το παραπανω ποσό;

ευχαριστώ!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Συνήθως το ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης αφορά κάλυψη ενός ποσού με ανώτατο ποσό αυτό που καλύπτει.

Όταν λέει προφανώς, καθυστέρηση πτήσης, εννοεί τα έξοδα που θα κάνεις, και θα τους αποδείξεις ότι τα έκανες με αποδείξεις που θα έχεις κόψει, μέχρι την αναχώρηση της πτήσης.

Κάπως αντίστοιχα θα ισχύει και για τα υπόλοιπα.

Από εκεί και πέρα, για τις περιπτώσεις που θα σε καλύψουν...εξαρτάται! Δηλαδή, θα πρέπει να διαβάσεις τους αναλυτικούς όρους του συμβολαίου κι αυτό γιατί μπορεί η κάθε εταιρεία και το κάθε συμβόλαιο να καλύπτει κάτι διαφορετικό. Κι επίσης...η κάθε κάλυψη συνδέεται και με το κόστος της ασφάλισης. Άρα, ότι και να πούμε εδώ θα είναι σχετικό.

Travelsafe

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όχι στον ... άλλο κόσμο!
Ταξίδι-Όνειρο
3 χρόνια Θιβέτ & Ινδίες
Καλησπέρα σας. Όταν συμβεί η "στραβή" δεν σκέφτεσαι πόσα έδωσες αλλά άν το ασφαλιστήριο πρόγραμμα που αγόρασες λειτουργεί!

Αρκετές πληροφορίες θα βρείτε στο site μου TraveSafe - Home

Θα συνιστούσα να αγοράζετε εν γένει προϊόντα από εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα ή πολυεθνικές που έχουν εδώ καταστήματα. Αν κάποιος αγοράσει από κάποιο site ενός broker που εδρεύει στο εξωτερικό, καο πχ σε κάτι σοβαρό δεν καλυφθεί, που και πως θα βρείς το δίκιο σου;; Πάντος όχι στην Ελλάδα.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Nα χρησιμοποιήσω ενα θεωρητικό παράδειγμα για να ρωτήσω τι γινεται σε μια τετοια περίπτωση, που ενδεχωμένως ειναι γνωστή!

Στην δουλεια δηλώνω οτι θέλω αδεις πεντε εργασιμων ημερων για αρχές Μαίου.
Εγκρινεται η αδεια και την ιδια μέρα κάνω ονλάιν κράτηση για να παω Λονδινο πχ.
Πληρώνω 150Ε α λε ρε τουρ για το αεροπορικό.
Προπληρώνω αλλα 200Ε για το ξενοδοχείο.
Επισης κανω κράτηση μεσω πιστωτικής για ενοικιαση αυτοκινήτου προπληρώνοντας αλλα 110Ε.

Στην θέση που εργάζομαι ειναι αλλοι 3 υπάλληλοι με το ιδιο αντικειμενο.

Μία εβδομάδα πριν την πολυπόθητη μέρα αναχωρησης μου, ο προιαστάμενος μου ανακοινώνει οτι η άδεια μου "κόβεται".
Γιατί;
Δυο συνάδελφοι σου δηλωσαν με χαρτί αρρωστοι και λειπουν για τις επομενες 10 μέρες. Συν οτι εχουμε απογραφή!
Μα!
Δεν εχει μα... Την αλλη Δευτέρα θα εισαι εδώ, αλλιως απο το λογιστήριο!:(

Τι γινεται τώρα;
Πηγαινω στην δουλεια.
Υπάρχει ταξιδιωτική ασφάλεια που να μου αναπληρώσει τα εξοδα που εχω κάνει;
Αν ναι, εχει καλώς!
Αν οχι, τα προπληρωμένα αυτα εξοδα μπορω να τα διεκδικήσω απο τον εργοδότη μου;
Η στο φινάλε, τα χάνω λέγοντας ...ώ την ατυχια μου;:mad:

Οι γνωριζουσες κ γνωρίζοντες νομικές διατάξεις, κανονισμούς, προεδρικά διατάγματα κ λοιπα διαφωτιστικα κειμενα, μπορουν να λύσουν τις απορίες αυτές;:roll:

Travelsafe

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όχι στον ... άλλο κόσμο!
Ταξίδι-Όνειρο
3 χρόνια Θιβέτ & Ινδίες
Ασφάλιση ακυρωτικών

Nα χρησιμοποιήσω ενα θεωρητικό παράδειγμα για να ρωτήσω τι γινεται σε μια τετοια περίπτωση, που ενδεχωμένως ειναι γνωστή! ....

Dear Thanosth ....

Υπάρχει η λεγόμενη ασφάλιση ακυρωτικών. Αγοράζεις την κάλυψη αυτή πριν ταξιδέψεις και αποζημιώνεσαι για τα ακυρωτικά που σου χρεώνουν πρακτορεία, εταιρίες κτλ.
Προσοχή: Η κάλυψη λειτουργεί σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα υγείας τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να ταξιδέψεις, εισαγωγή σε νοσοκομείο, ή απώλεια ζωής συγγενικού προσώπου μέχρι 2ο βαθμό. Ορισμένες καλύψεις του είδους είναι πιό προηγμένες. Καλύπτουν την αδυναμία αναχώρησης εάν συμβεί κλοπή η πάρει φωτιά το σπίτι σου.
Η κάλυψη των ακυρωτικών μπορεί να δοθεί και μετά την αναχώρηση σου. Τότε εάν από προβλήματα υγείας του ασφαλισμένου ή συγγενικού του προσώπου πρέπει να διακόψεις το ταξίδι σου λόγω ξαφνικής ασθένειας, ατυχήματος κτλ, τότε πάλι αποζημιώνεσαι για τα ποσά που σου χρεώνουν τα ξενοδοχεία οι αεροπορικές εταιρίες κτλ.

Σημείωση: Όλα τα ασφ;αλιστήρια καλύπτουν τυχαία συμβάντα που είναι πέρα από τη θέληση μας. Βασίζονται πάνω σε παράμετρους που αφορούν την υγεία μας κτλ.

Ακόμη είναι υπερβολικό και για τις πιό προηγμένες ασφαλιοστικά χώρες η ακύρωση ταξιδιού λόγω αναστολής προγραμματισμένης άδειας. Εκεί βάλτα με τους μαϊμουδιάρηδες συνάδελφους σου και τον ανάλφητο προϊστάμενο.:mad:

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Οι περισσότεροι απόο εμάς δεν ασφαλίζονται για απλά και κοινά "αναπάντεχα" που είναι στη καθημερινότητα μας, κι εμείς ψάχνουμε ασφαλιστήρια προγράμματα "παρατραβηγμένα". Αν υπήρχε τέτοια κάλυψη σας αυτή που ζητάς - πόσο πρέπει να κόστιζε;;;:roll:

Είμαι εξειδικευμένος στη ταξιδιωτική ασφάλιση και πίστεψε με - είμαστε στα σπάργανα..
Κυρίως σαν γνώση και παιδεία.

Φιλικά

Travelsafe

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όχι στον ... άλλο κόσμο!
Ταξίδι-Όνειρο
3 χρόνια Θιβέτ & Ινδίες
Αποζημιώσεις από αεροπορικές εταιρίες

Χαζευοντας σε loco αεροπορική εταιρεια, επεσε το ματι σε αυτή την αναφορά!
Εχω μερικές απορίες, ισως και αφελείς:
τι σημαινουν αυτές οι καλύψεις;
αν παω πχ στο αεροδρόμιο καθυστερημένα και το αεροπλάνο εχει πετάξει, θα αποζημιωθώ;
αν εχω κλείσει και προπληρώσει τα εισιτήρια και στη δουλεια ακυρώνουν την αδεια μου λογω εκτακτης επιχειρισιακής αναγκης, αποζημιώνομαι;
αν η πτήση λογω κακών καιρικών συνθηκών πχ αντι για τις 7 το πρωι γινει στις 7 το βράδυ θα αποζημιωθώ;
αν η πτηση ακυρωθεί λογω πχ μιας απεργιας η λογω τεχνικής βλαβης του αεροσκάφους θα αποζημιωθω με το παραπανω ποσό;

ευχαριστώ!
Αν πάς καθυστερημένα και χάσεις τη πτήση σου: Εχασες
Αν σου ακυρώνουν την άδεια: έχασες.
Κακοκαιρία: Με το καιρό και το Θεό δεν μπορείς να βάλεις, και η αεροπορική εταιρία δεν ευθύνεται για να αποζημιώσει. Απλά σου κρατάει τη θέση, και όποτε απογειωθείτε.
Αν ευθύνεται η εταιρία για τη καθυστέρηση ή τη ματαίωση της πτήσης, τότε, ναι αποζημιώνεσαι.
Προσοχή:
Όλοι οι μεταφορείς (αερ/κές εταιρίες, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές) ευθύνονται για τη σωστή τους λειτουργία απέναντι στο κοινό. Έτσι σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης της προγραμματισμένης αναχώρησης είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν χρήματα, αποζημιώνοντας τους πελάτες τους.
Λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ τους, οι τεχνικές βλάβες είναι συχνότερες. Οι αεροπορικές αναγκάζονται να καταβάλουν πολλά χρήματα. Πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια. Βασίζονται στη λογική οτι ο μοναχικός πολίτης είναι αδύναμος απέναντι τους, και πολλές φορές αρνοιύνται να αποζημιώσουν τις σοβαρές απαιτήσεις. Πρόσφατα η Ε.Ε. προσπάθησε να τους "τραβήξει το αυτί" με νέα νομοθετήματα.
Αυτά που ισχύουν σήμερα μπορείς να τα δείς στο site μου εδώ: TraveSafe - Ξ?Ξ± Ξ΄ΞΉΞΊΞ±ΞΉΟŽΞΌΞ±Ο„Ξ± του καταναλωτΞ?
(τα δικαιώματα του καταναλωτή)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Οι περισσότεροι απόο εμάς δεν ασφαλίζονται για απλά και κοινά "αναπάντεχα" που είναι στη καθημερινότητα μας, κι εμείς ψάχνουμε ασφαλιστήρια προγράμματα "παρατραβηγμένα". Αν υπήρχε τέτοια κάλυψη σας αυτή που ζητάς - πόσο πρέπει να κόστιζε;;;:roll:
Γιατί παρατραβηγμένο; Εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι που έχει τα ίδια ποσοστά να σου συμβεί με μια σοβαρή ασθένεια που θα σε οδηγήσει στην ακύρωση του ταξιδιού. Κι ο κίνδυνος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός για την ασφαλιστική εταιρεία, αφού πόσες πια άδειες θα τύχει να ακυρωθούν;

Travelsafe

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όχι στον ... άλλο κόσμο!
Ταξίδι-Όνειρο
3 χρόνια Θιβέτ & Ινδίες
Γιατί παρατραβηγμένο; Εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι που έχει τα ίδια ποσοστά να σου συμβεί με μια σοβαρή ασθένεια που θα σε οδηγήσει στην ακύρωση του ταξιδιού. Κι ο κίνδυνος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός για την ασφαλιστική εταιρεία, αφού πόσες πια άδειες θα τύχει να ακυρωθούν;
Για να αναλάβει και να αποζημιωσει μιά εταιρία ένα κίνδυνο πρέπει πρώτα να τον ζυγίσει, να τον "κοστολογήση" (Πόσο συχνά συμβαίνει, τι κεφάλαια χάνονται + πρέπει να αποζημιωθούν). Έτσι κατασταλάζει στη διαμόρφωση των ασφαλίστρων που χρεώνει και των κινδύνων που αναλαμβάνει.
Ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η "καθαρότητα" ενός κίνδυνου. Μπορείς δηλ. να εκτιμήσεις ανάλογα με την ηλικία κάποιου και τις απαντήσεις που σου δίνει το "πόσο πιθανό είναι να αρρωστήσει", ή ανάλογα με το επάγγελμα που κάνει το πόσο πιθανό είναι να πάθει κάποιο εργατικό ατύχημα. Επί πλέον είναι ξεκάθαρο το άν κάποιος αρρώστησε κτλ από τα παραστατικά που θα σου φέρει και τις γνωματεύσεις γιατρων κτλ.

Μία ανάκληση άδειας είναι πολύ "φλου" και περιέχει το χαρακτηριστικό της συμπαιγνίας ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη. Δηλ μετάνοιωσα για το ταξίδι μου και πείθω το αφεντικό μου να μου κάνει ανάκληση άδειας....

Την οικονομική ζημιά που παθαίνω από την ανάκληση της άδειας μου (πχ ακυρωτικά ενός ταξιδιού) κανείς δεν μου απαγορεύει να την απαιτήσω από τον εργοδότη μου ή τους συνάδελφους που ξαφνικά "αρρώστησαν" - για να θυμίσω από που ξεκίνησε η κουβέντα μας. Εσύ η ίδια ναρρωτιέσαι για το πόσες άδειες ανακαλούνται. Για να δημιουργήσεις τέτοιο προϊόν θα πρέπει να γίνει έρευνα, να ξοδευτεί χρήμα. Οκ το έφτειαξες το προϊόν. Πόσο θα το χρεώνεις, εάν είναι λίγοι εκείνοι που ασφαλίζονται για τον κίνδυνο αυτό;;
(Για να φέρω παράδειγμα από άλλο κλάδοα ασφαλίσεων, στην Ελλάδα το 20% των χρημάτων που αποζημιώνουν στο σύνολο τους οι ασφαλιστικές είναι "στημένες ζημιές". Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια. Στο εξωτερικό το % αυτό δεν ξεπερνάει το 2-3%).

Φοβάμαι οτι πέρνω κάποιο " δασκαλίστικο" ύφος και δεν θα το ήθελα. Αναγκάζομαι να μιλήσω "τεχνικά" και δεν επιθυμώ να θίξω κανέναν όταν εκφράζει φόβους για κάτι που μπορεί να πάθει στη ζωή του.

Πρόθεση μου είναι να βοηθήσω να κάνετε τη σωστή επιλογή από προγράμματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Απλά είναι λίγος ο κόσμος που τα θεωρεί απαραίτητα και αναγκαία. Έτσι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν ασχολούνται με τη προώθηση και τη προβολή προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλειας.

Ελπίζω να "φώτισα" τη κατάσταση παρά να την έμπλεξα περισσότερο.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καταρχήν...μην μου αλλάζεις φύλο γιατί δεν είμαι γυναίκα! :bleh:

Κατά δεύτερον, όπως το έθεσε ο Thanosth, είναι μια ανάγκη που προκύπτει και είναι στο χέρι των ασφαλιστικών εταιρειών να την καλύψουν δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Πριν 10 χρόνια δεν ήταν έντονη η ανάγκη αυτή, αφού δεν υπήρχαν οι προσφορές των εταιρειών για μη επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου σε περίπτωση που προκύψει κάτι στον πελάτη, αλλά σήμερα υπάρχει αυτό σαν ανάγκη, άρα αποτελεί πλέον μια ανάγκη της εποχής μας που σαφώς με τις απαραίτητες έρευνες θα πρέπει να το δημιουργήσουν πλέον οι εταιρείες σαν προϊόν, να το κοστολογήσουν και να το εντάξουν σε ένα πακέτο.

Άλλωστε, με το ίδιο σκεπτικό, εγώ μπορεί να έχω έναν γνωστό μου γιατρό σε νοσοκομείο που θα μου δώσει το αντίστοιχο δικαιολογητικό και να καλυφθώ (όπως είπες, εδώ στην Ελλάδα είναι υψηλό το ποσοστό αυτών που εξαπατούν τις ασφαλιστικές εταιρείες).

Δεν είπαμε ότι είναι εύκολο, αλλά στο χέρι τους είναι να βρούν κάποια λύση, αν ήταν εύκολα τα πράγματα θα φτιάχναμε όλοι μια ασφαλιστική εταιρεία...και αντίστοιχα, ποιος είπε ότι στις δικές μας δουλειές είναι όλα εύκολα; Όλοι μας προσπαθούμε καθημερινά να βρίσκουμε λύσεις, στον τομέα του ο καθένας.

Κι επίσης... το θεωρώ πιο άδικο το να πληρώσεις ένα ασφάλιστρο Χ και να είσαι κατά το ήμισι καλυμμένος, χωρίς να έχεις την δυνατότητα με λίγο παραπάνω κόστος να είσαι πλήρως καλυμμένος, εφόσον το επιθυμείς πάντα, ε;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ευχαριστώ για τις άκρως διαφωτιστικές σου απαντήσεις Travelsafe:clap:

Βεβαια μου προέκυψε νεα σημαντική απορία σχετικά με ενδεχώμενη ακυρωση της αδειας.
Καμία ασφαλιστική εταιρία δεν με αποζημιωνει για τα εξοδα,
μπορώ όμως απο τον εργοδότη μου να ζητήσω να μου πληρώσει τα εξοδα το οποία εκανα για τις διακοπές μου και εκτάκτως την τελευταια στιγμή αναγκάστηκα να αναβάλλω;

Βεβαια αυτο ειναι ενα ξεχωριστο τοπικ,
οπου μπορούν να δοθούν σχετικές απαντήσεις απο τους γνωρίζοντες και γνωρίζουσες.
Ζητείται εργατολόγος!:haha:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom