Στην ΕΤ3 κάθε πρωι 11.30 έχει την εκπομπή Αποδράσεις (Getaway, Αυστραλιανή εκπομπή), με πολλές αποδράσεις κυρίως στην Αυστραλία αλλά και σε πολλούς άλλους "εξωτικούς" προορισμούς. Σπάνια και από Ευρώπη. Την ξέρετε; Νομίζω οτι αξίζει. Ειδικά για τους fan Των εξωτικών.......
Εγώ πάντως, από τότε που ήρθα στο νέο μου σπίτι με την 32άρα τηλεόρασή μου, έχω ξεσκιστεί να βλέπω ντοκιμαντέρ σε High Definition....τώρα μόλις είδα ένα για τον Αμαζόνιο και τώρα βλέπω για τις τίγρεις της Ινδίας....αλλά το καλύτερο ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί ποτέ, είναι κατά τη γνώμη μου η σειρά του BBC "Planet Earth"....τρέξτε να τα δείτε όλα, αλλά σε High Definition....θα πάθετε πλάκα....
Κάθε Σάββατο στον ΣΚΑΙ νωρίς το πρωί (7.30 & 8.30 αν και δεν μπορεί να υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα του κατά τ'άλλα αξιόλογου καναλιού) έχει τις εκπομπές adventures & great adventures. (πληροφορίες στο http://www.fineliving.com/fine/great_adventure της παραγωγής). Σήμερα είχε για κάποιο νησί στη Φλόριντα με φοίνικες, παραλίες και καταδύσεις, και για το πάρκο Μασάϊ Μάρα στην Κένυα.
Για όσους ενδιαφέρονται στην ΕΤ3 11.30 το πρωί από Δευτέρα (αν ισχύει το πρόγραμμα που δίνει η ΕΡΤ στο internet) αρχίζει επανάληψη της εκπομπής Αποδράσεις (Getaway, Αυστραλιανή εκπομπή).
σημερα πηρα το βημα το οποιο ειχε τον 1ο τομο της ταξιδιωτικης εγκυκλοπαιδειας "globus" με θεμα "ΗΠΑ και Καναδας σε 10 διαδρομες". εχει 10 roadtrip διαδρομες (δακη ακους?) με λεπτομερεστατους χαρτες για τις διαδρομες με πληροφοριες για τα κυριοτερα αξιοθεατα, αλλα και χαρτες των πιο σημαντικων πολεων που συναντας σε αυτες πχ σαν φρανσισκο, λος αντζελες κτλ, και το κυριοτερο, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
επειδη δεν εχω παει αμερικη δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν οι πληροφοριες που δινει ή ειναι τελειως επιφανειακες, αλλα μονο και μονο για τις φωτογραφιες αξιζει να το παρει κανεις.