• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτική Λογοτεχνία, τηλεόραση...

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Να προσθέσω και εγώ τον οβολό μου με ένα βιβλίο με τον τίτλο "eat pray love" είναι το χρονικό μιας Αμερικανίδας που για έναν χρόνο μένει 4 μήνες στην Ιταλία (εκεί τρώει πολύ) 4 μήνες στην Ινδία σε άσραμ (εκεί προσεύχεται πολύ) και 4 μήνες στο Μπαλί (εκεί ερωτεύεται πολύ) η αφήγηση των χωρών είναι η δεύτερη ματιά ενός ταξιδιώτη όχι η πρώτη εντύπωση άλλα η καθημερινή αύρα αυτών των χωρών. Αρκετά πνευματικό αλλά ενδιαφέρον.
Δε θα το πιστέψεις. Αυτό το βιβλίο διαβάζω τώρα. Το πήρα τον Αύγουστο από την Πράγα και αυτή τη στιγμή είμαι στο κομμάτι της Ινδίας (τελειώνει όπου να 'ναι). Δεν είναι κι άσχημο :D

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Δε θα το πιστέψεις. Αυτό το βιβλίο διαβάζω τώρα. Το πήρα τον Αύγουστο από την Πράγα και αυτή τη στιγμή είμαι στο κομμάτι της Ινδίας (τελειώνει όπου να 'ναι). Δεν είναι κι άσχημο :D
Ακριβώς "δεν είναι και άσχημο", νομίζω ότι το κομμάτι του Μπαλί είχε περισσότερη ροή, στην Ινδία κάπως βαρέθηκα. Άντε καλη ανάγνωση.:reading:

varioAthens

Member
Έχει διαβάσει κανείς κάποιο από τα βιβλία της σειράς Great Journeys (Penguin Classics)?

Tα 17 βιβλία της σειράς είναι τα εξής:
Across the Empty Quarter
Adventures in the Rocky Mountains
Borneo, Celebes, Aru
Can-Cans, Cats and Cities of Ash
The Congo and the Cameroons
The Customs of the Kingdoms of India
From the Meadows of Gold
Hunt for the Southern Continent
In the Heart of the Amazon Forest
Jaguars and Electric Eels
A Journey to the End of the Russian Empire
Life on the Golden Horn
Piracy, Turtles and Flying Foxes
The Shipwrecked Men
Snakes with Wings and Gold-digging Ants
Sold as a Slave
To the Holy Shrines

Τι Αμαζόνιος, τι Ρωσική Αυτοκρατορία, τι αρχαία Αίγυπτος.... και αφηγήσεις από Ηρόδοτο, Τσέχοφ, Μάρκο Πόλο....φαίνονται πολύ καλά! Είναι όμως?

Last edited by a moderator:

Bahari

Member
Ας αναφέρω κι εγώ κάποια βιβλία που διάβασα πριν μερικά χρόνια και μου άρεσαν πολύ, μια και περιγράφουν ταξίδια σε μέρη που θα ήθελα να επισκεφθώ. Πρόκειται για τα βιβλία της Κάτιας Αντωνοπούλου: "Οι Ινδίες μου", "Μακρινές συναντήσεις", "Χίλιες και μια νύχτες στο Πακιστάν" και "Νιχάο Κίνα" (όλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη).

Σε αυτά τα βιβλία η συγγραφέας μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις περιπλανήσεις της σε Ιορδανία, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Κίνα και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις χώρες.

Last edited by a moderator:

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Ψαχνω ενα απο τα πολυ ενδιαφεροντα βιβλια που προτεινε στην αρχη του θεματος ο dimosf και εννοω το ''Α time of gifts''/''Η εποχη της δωρεας'' του Patrick Leigh Fermor. Πηρα τηλ στην πολιτεια αλλα δυστυχως δεν το εχουν (αν και ειχαν το 2ο μερος του ταξιδιου με τιτλο ''Αναμεσα στα δαση και τα νερα'' το οποιο και παρηγγειλα). Πηρα και στο μεταιχμιο και μαθαινω οτι δεν εκδιδεται πλεον. Εχει καποιος να προτεινει καποιο τροπο να το βρω? Δε θα ηθελα να το παραγγειλω απο νετ γιατι δεν εχω καρτα.

Bahari

Member
Ψαχνω ενα απο τα πολυ ενδιαφεροντα βιβλια που προτεινε στην αρχη του θεματος ο dimosf και εννοω το ''Α time of gifts''/''Η εποχη της δωρεας'' του Patrick Leigh Fermor. Πηρα τηλ στην πολιτεια αλλα δυστυχως δεν το εχουν (αν και ειχαν το 2ο μερος του ταξιδιου με τιτλο ''Αναμεσα στα δαση και τα νερα'' το οποιο και παρηγγειλα). Πηρα και στο μεταιχμιο και μαθαινω οτι δεν εκδιδεται πλεον. Εχει καποιος να προτεινει καποιο τροπο να το βρω? Δε θα ηθελα να το παραγγειλω απο νετ γιατι δεν εχω καρτα.
Εννοείς ότι το βρίσκεις σε online βιβλιοπωλεία, αλλά δεν μπορείς να το παραγγείλεις γιατί δεν έχεις κάρτα; Γιατί δε βγάζεις μια prepaid κάρτα; Εγώ έχω την prepaid της τράπεζας Κύπρου (https://www.prepaidcards.gr/) και έχω κάνει πάρα πολλές αγορές κυρίως από βιβλιοπωλεία του εξωτερικού. Νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση για όποιον δεν έχει πιστωτική. Prepaid κάρτες έχουν και πολλές άλλες τράπεζες.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μπορώ να σου το δανείσω, αν θέλεις...:)

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Σ ευχαριστω πολυ Pandora! :D Εισαι πολυ ευγενικη! Θα κανω μια ακομη ερευνα (α λα ινσπεκτορ Κλουζω:D) και αν αποτυχει ισως σε ''ενοχλησω'' για το θεμα αυτο.

@bahari: ευχαριστω, ειμαι ενημερος γι αυτη τη λυση. εκτος του οτι αποφευγω τις τραπεζες λογω εμφυτης(?) αντιπαθειας προς αυτες, θα προτιμουσα να γλιτωσω κ τα μεταφορικα, αν μπορεσω, διοτι, παραγγελνοντας απο εξωτερικο, θα ειναι σα να πληρωνω το βιβλιο 2 φορες. Ιδωμεν...

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σ ευχαριστω πολυ Pandora! :D Εισαι πολυ ευγενικη! Θα κανω μια ακομη ερευνα (α λα ινσπεκτορ Κλουζω:D) και αν αποτυχει ισως σε ''ενοχλησω'' για το θεμα αυτο.
Να είσαι καλά...δεν κάνει τίποτα :) Στη διάθεσή σου, όποτε το θέλεις, χωρίς κανένα πρόβλημα :D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μια διακοπή από τα πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, που αναφέρονται...αφού το τόπικ αφορά και την τηλεόραση...;)

Στην Αγια-Σοφιά και την Πόλη

Ενα ταξίδι στην Αγία Σοφία, που μετά την Αλωση της Πόλης έγινε τέμενος και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, πραγματοποίησε ο Χρίστος Βασιλόπουλος και το παρουσιάζει στην αποψινή «Μηχανή του χρόνου» (ΝΕΤ, 23.30).
Στην εκπομπή, που είναι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νταούλη, ζωντανεύουν οι θρύλοι, οι παραδόσεις της βυζαντινής αυτοκρατορίας αλλά και η ιστορία του κτιρίου, που άντεξε λεηλασίες, επιδρομές και φονικούς σεισμούς. Επίσης παρουσιάζονται οι βασικότεροι σταθμοί στην ιστορία του οικοδομήματος του Ιουστινιανού, που συνδέθηκε με όλες τις χαρές και τις λύπες του Ελληνισμού.

η συνέχεια του άρθρου Στην Αγια-Σοφιά και την Πόλη | Τέχνες | Ελευθεροτυπία

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ξεφεύγοντας λιγάκι από την πεπατημένη έχω να προτείνω "Το παιχνίδι των θεών" της Κατρίν Κλεμάν,για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από την οπτική των μεγάλων θρησκειών χωρίς ίχνος φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Το διάβασα μονορούφι και το δώρισα σε πολλούς γνωστούς και φίλους που ακόμα με ευχαριστούν.Ιδανικό για να διευρύνει ορίζοντες.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Να προτεινω και εγω το Η ζωή μου στο όριο
μια αυτοβιογραφια του Thomas Hüetlin, ισως του κορυφαίου ορειβάτη της σύγχρονης εποχής, από τις πρώτες αναρριχήσεις στα βουνά της γενέτειράς του, στο Νότιο Τιρόλο, μέχρι την κατάκτηση των μεγαλύτερων κορυφών του κόσμου, τη διάσχιση των Πόλων, τη βαθύτερη γνωριμία με τη γεωγραφική αλλά και την πνευματική διάσταση του Θιβέτ, αλλά και τον ενεργό πολτικό αγώνα από τις τάξεις των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και την πραγμάτωση του οράματος για τη δημιουργία μιας μοναδικής αλυσίδας μουσείων στο Νότιο Τιρόλο αφιερωμένων στη σχέση του ανθρώπου με τα βουνά.

Υ.Γ. ακομα μια σελιδα διαβασα...οποτε ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom