• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξιδιωτική Λογοτεχνία, τηλεόραση...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Mόλις ξέθαψα στη βιβλιοθήκη μου το συγκλονιστικό

'Ταξιδεύοντας με το Μπιγκλ -Στη Γη του Πυρός και τα Νησιά Γκαλάπαγκος'

του..ποιού άλλου? Κάρολου Δαρβίνου (εκδ. Στοχαστής)

Πέρα από τα γνωστά του οπισθόφυλλου:
'Το ταξίδι με το Μπιγκλ υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά και περιπετειώδη ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ποτέ, όταν ακόμη ο Ευρωπαίος άνθρωπος αναζητούσε τις ρίζες του και προσπαθούσε με τα πενιχρά μέσα της εποχής του να προσδιορίσει και να καταγράψει τον γύρω του άγνωστο εξωτικό και εχθρικό κόσμο.
Ένας νεαρός πολλά υποσχόμενος φυσιοδίφης, ο Κάρολος Δαρβίνος, προστέθηκε στο πλήρωμα του μικρού πολεμικού του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας, Μπιγκλ, που θα ταξίδευε γύρω από τον κόσμο, στα μέσα του 19ου αιώνα.
Πέντε χρόνια, από το 1831 ως το 1836, ο νεαρός φυσιοδίφης ταξίδευε. Λέξεις εξωτικές, μέρη μυθικά. Τα πάτησε, τα γνώρισε, και με μοναδικό τρόπο κατέγραψε στο ημερολόγιό του τις παρατηρήσεις του για τον φυτικό και ζωικό πλούτο των μακρινών αυτών τόπων...΄

Ρίξτε μια ματιά και στα κεφάλαια:

I. Τιέρα ντελ Φουέγκο (Η Γη του Πυρός)
ΙΙ. Ο πορθμός του Μαγγελάνου - Το κλίμα των Νότιων Ακτών
ΙΙΙ. Κεντρική Χιλή
IV. Η Τσιλόη και τα νησιά Τσόνος
V. Η Τσιλόη και η Κονσεψιόν. Ο μεγάλος σεισμός.
VI. Το πέρασμα της Κορδιλλιέρας
VII. Η Βόρεια Χιλή και το Περού
VIII. Το Αρχιπέλαγος Γκαλάπαγκος...

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Μια που μιλαμε για τηλεοραση.''Ο παραδεισος βρισκεται κοντα μας'' στη ΝΕΤ παραγωγη του TVE
καθε μερα στις 5.Φανταστικη σειρα ταξιδιωτικου ντοκιμαντερ,η καλυτερη που εχω δει ως τωρα!Ο,τι ακριβως μου αρεσει,χωρις την πολυλογια αλλων αντιστοιχων σειρων.Τα πρωτα 4 επεισοδια,ειναι,Βελγιο,Β.Ιταλια,Βουλγαρια,Συρια.Θα προσπαθησω μηπως βρω καπου τη σειρα οταν ολοκληρωθει,για τη συλλογη μου.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μια που μιλαμε για τηλεοραση.''Ο παραδεισος βρισκεται κοντα μας'' στη ΝΕΤ παραγωγη του TVE
καθε μερα στις 5.Φανταστικη σειρα ταξιδιωτικου ντοκιμαντερ,η καλυτερη που εχω δει ως τωρα!Ο,τι ακριβως μου αρεσει,χωρις την πολυλογια αλλων αντιστοιχων σειρων.Τα πρωτα 4 επεισοδια,ειναι,Βελγιο,Β.Ιταλια,Βουλγαρια,Συρια.Θα προσπαθησω μηπως βρω καπου τη σειρα οταν ολοκληρωθει,για τη συλλογη μου.
Πραγματικά εξαιρετική σειρά. Έχουν προβληθεί επισοδια από τη σειρά του 2004 και του 2005 και τώρα από ότι είδα είναι του 2007. Δυστυχώς μάλλον δεν θα τα βρεις πουθενά. Ότι γράψεις. Εγώ έχω γράψει κάποια αλλά όχι όλα. Κάποιοι προορισμοί δε με ενδιαφέρουν και έτσι δεν τα κρατάω.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Πραγματικά εξαιρετική σειρά. Έχουν προβληθεί επισοδια από τη σειρά του 2004 και του 2005 και τώρα από ότι είδα είναι του 2007. Δυστυχώς μάλλον δεν θα τα βρεις πουθενά. Ότι γράψεις. Εγώ έχω γράψει κάποια αλλά όχι όλα. Κάποιοι προορισμοί δε με ενδιαφέρουν και έτσι δεν τα κρατάω.
Κριμα που δεν βρισκονται.Σιγουρα κι εγω θα ηθελα μονο τα της Ευρωπης.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Πρόσφατο δώρο για τα γενέθλιά μου, από έναν καλό και πολυταξιδεμένο φίλο, το

'Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι - Οδηγός του τολμηρού ταξιδιώτη'

του Άρη Σφακιανάκη (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)

Γραμμένη γλαφυρά και με χιούμορ,

'μια περιοδεία στις μητροπόλεις του πλανήτη, από τη Νέα Υόρκη έως την Αγία Πετρούπολη, από την Κωνσταντινούπολη έως τη Βουδαπέστη, από το μακρινό Σίδνεϊ και την Μπανγκόκ έως τη Λισσαβόνα, μέσα από μια διεισδυτική, ερωτική ματιά που αναδεικνύει το βαθύτερο μυστικό της κάθε πόλης.
Κι ακόμα, μια περιοδεία σε απροσδόκητους 'παράδεισους' αυτού του κόσμου: από το Τρινιδάδ, παράδεισο της μαγείας, έως το Παρατί, τον παράδεισο των κοραλλιών, το Σαντιάγκο, παράδεισο του χορού, ή το τροπικό Λανγκάουι, 'παράδεισο του βιβλίου'...'

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Τελικά, όσο σκαλίζω τη βιβλιοθήκη μου, τόσο ξετρυπώνω διαμαντάκια που είχα ξεχασμένα...​

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Η 'Καλλίπυγος' στους πέντε ωκεανούς

του Γιώργου Γκρίτση και της Annemarie Biedermann (εκδ. Πατάκη)

'Ο περίπλους της Γης δεν ήταν μια φυγή αλλά μια αναζήτηση. Πέραν του αθλητικού χαρακτήρα του ωκεάνιου μαραθωνίου, μάθαμε να ζούμε λιτά, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, με σεβασμό προς αυτήν, και την ορθολογική χρήση των πόρων και της ενέργειας που μας προσφέρει.
Αναθεωρώντας το σκοπό της ζωής μας και τα είδωλα που προσκυνάμε, διαπλεύσαμε τους ωκεανούς έξι φορές.
Στην ξύλινη 'παράγκα' μας των 14 τετραγωνικών μέτρων, με απίθανη θέα και γείτονες τα δελφίνια, αναζητήσαμε την καβαφική δεοντολογία, την περιπέτεια της ζωής, ανακαλύπτοντας πολιτισμούς από την πίσω πόρτα, προσεγγίζοντας ψαροχώρια και αναπλέοντας ποταμούς, γευόμενοι την αγνή φιλοξενία των συνανθρώπων μας στα πιο εξωτικά μέρη.
Αυτά σημαίνουν για μας 'ο γύρος του κόσμου', κι όχι το 'σουβλάκι του λαού' ή κάποιες άλλες φαντασιώσεις που μας εξαναγκάζουν να κατεβάζουμε το κεφάλι στο καθημερινό κουρμπέτι. Το πόσο εξαπατούμε τους εαυτούς μας φανερώθηκε στην αρχή κιόλας του ταξιδιού: στην Ιταλία, οι τοπικές αρχές αναγνώρισαν την κυανόλευκη που κυμάτιζε στην πρύμνη μας ως...φινλανδική σημαία. Άλλη μια απόδειξη της νεοελληνικής μας αυταπάτης ότι όλα περιστρέφονται γύρω μας κι ότι η ύπαρξή μας είναι δεδομένη.'

Ένας πενταετής περίπλους περίπου 80.000 χιλιομέτρων. Κι από κεφάλαια, πού να πρωταρχίσει κανείς; Πάρτε ένα δείγμα...
- Αντίο, Μεσόγειος...
- Από τη Βραζιλία έως το Ρίο ντε λα ΄Πλάτα
- Γη του Πυρός και Ακρωτήριο Χορν
- Βαλντίβια
- Στη Σαμόα, λίκνο των Πολυνησίων
- Μελανησία
- Ταξιδεύοντας στο μεγάλο κοραλλένιο φράγμα
- Στα νησιά των μπαχαρικών
- Μαλαισία-Ταϊλάνδη: στα νησιά της Αδαμάντινης θάλασσας
- Δυτική Σουμάτρα - Ινδικός ωκεανός
- Νότια Αφρική έως Αζόρες
και άλλα πολλά....

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Ίσως το έχετε ήδη αναφέρει...και με συγχωρείτε.
Έχετε διαβάσει το Complete Unknown του Τζούμα για τη Ν. Υόρκη? Έχετε ακούσει κάποια κριτική ? Μήπως οι ιστορίες του Τραβελερ και των άλλων είναι ...πολύ καλύτερες. Έχω κουραστεί ν' αγοράζω βιβλία και....να διακοσμώ την βιβλιοθήκη μου.
Ευχαριστώ

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
το διαβασα προσφατα και ειναι συμπαθητικο ,αν σου αρεσει η Νεα Υορκη . Ειναι αυτοβιογραφικο και αναφερεται στη παραμονη του Τζουμα για καποια χρονια στη δεκαετια του '70 στην εν λογω πολη ....

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
το διαβασα προσφατα και ειναι συμπαθητικο ,αν σου αρεσει η Νεα Υορκη . Ειναι αυτοβιογραφικο και αναφερεται στη παραμονη του Τζουμα για καποια χρονια στη δεκαετια του '70 στην εν λογω πολη ....
Α ναι ? νόμιζα ότι αναφέρεται σε πιο σύγχρονη περίοδο. Άρα μάλλον "ιστορική" αξία έχει ε? Πιστεύω όμως να σε βάζει στην ΝεοΥορκέζικη ατμόσφαιρα, έστω και της δεκαετίας του 70 . Και βέβαια ονειρεύομαι τη Νέα Υόρκη, παρ' όλο που ακόμη δεν αξιώθηκα να πάω. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Η επόμενη πρόταση ανακαλύφθηκε ντανιαρισμένη στη βιβλιοθήκη, απόδειξη πως δεν την έχω διαβάσει...Όσα διαβάζονται στοιχίζονται κάθετα σε όμορφες σειρές ώμο με ώμο, όσα έχουν χαρακτηριστεί 'προς ανάγνωση', στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο...Μερικά άτυχα, περιμένουν χρόνια... Το επόμενο, πάντως, δε θα το αφήσω παραπονεμένο πολύ ακόμα....

'Ταό και Μοτοσικλέτα'
Οδήγηση και Μηχανισμοί της Ψυχής​

του Garri Garripoli (εκδ. Δίοδος)

Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν ένας μοτοσικλετιστής πήγαινε στην Κίνα για να μελετήσει την αρχαία σοφία πλάι σε ηλικιωμένους δασκάλους, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας. Σε αυτό το βιβλίο, παίρνει την αρχαία κινέζικη φιλοσοφία του Ταοϊσμού και την εξηγεί με έναν τρόπο που μόνον τα μακρινά και θορυβώδη ταξίδια πάνω σε μια μοτοσικλέτα μπορούν να σε εμπνεύσουν. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Garripoli, 'η μοτοσικλέτα είναι ένας καθρέπτης -με παρουσιάζει στον εαυτό μου. Παρουσιάζει τον αναβάτη στο Ταξίδι'.
Το Ταό και Μοτοσικλέτα είναι κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο για ταξίδια με μοτοσικλέτες -είναι ένα βιβλίο για το Ταξίδι της Ζωής. Η μοτοσικλέτα, με την ανάγκη της για ισορροπία, αποδοχή και για ομαλά ρέουσα ενέργεια, αποτελεί μια διασκεδαστική κι εύκολα κατανοήσιμη μεταφορά για το Ταξίδι και θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με αυτό που σας δίνει την ελευθερία να επιστρέψετε στο φυσικό εαυτό σας. Επίσης, αναβάτες από όλο τον κόσμο, μιλούν για τη μοναξιά, την ενδοσκόπηση, κι άλλα θαύματα του ταξιδιού, και μοιράζονται μαζί σας τις προσωπικές τους εμπειρίες. Με το ανορθόδοξο χιούμορ του, την ευχάριστη και κεφάτη αφήγηση και τις μοναδικές μεταφορές του, εφαρμόζει με αυτό το βιβλίο τις αρχαίες και διαχρονικές έννοιες του Ταοϊσμού στη σύγχρονη ζωή.

Να προσθέσω και την αφιέρωση της πρώτης σελίδας, που προσωπικά μου άρεσε πολύ...

'Αφιερώνω αυτό το βιβλίο στη σύζυγό μου Daisy Lee,
που με έχει υποστηρίξει με άπειρους τρόπους
ως αληθινή φίλη, σύντροφος στο ταξίδι
κι ερωμένη.
Αφιερώνεται επίσης σε όλες τις συζύγους,
τους συζύγους και τους συντρόφους
που υποστηρίζουν το ταίρι τους
στο ταξίδι και καταλαβαίνουν
μέσα στην καρδιά τους.'​

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοιτα συμπτωση! Και στη δικια μου βιβλιοθηκη σκονιζεται το ιδιο βιβλιο!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Να προσθέσω και εγώ τον οβολό μου με ένα βιβλίο με τον τίτλο "eat pray love" είναι το χρονικό μιας Αμερικανίδας που για έναν χρόνο μένει 4 μήνες στην Ιταλία (εκεί τρώει πολύ) 4 μήνες στην Ινδία σε άσραμ (εκεί προσεύχεται πολύ) και 4 μήνες στο Μπαλί (εκεί ερωτεύεται πολύ) η αφήγηση των χωρών είναι η δεύτερη ματιά ενός ταξιδιώτη όχι η πρώτη εντύπωση άλλα η καθημερινή αύρα αυτών των χωρών. Αρκετά πνευματικό αλλά ενδιαφέρον.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα