• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σερβία Ταξίδι στο Βελιγράδι.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Σε προτρέπω να το ψάξεις η ίδια αφού σου προκαλέι τόσο μεγάλο ενδιαφέρον <3 .

Εμένα επίσημα μου το απαντησαν από τροχαία της Σερβίας κάτι αιώνες πριν, επείδη είναι όντως κάτι που μου είναι σημαντικό στη ζωή μου.

Από κει και πέρα δεν έχω ούτε το χρόνο και ακόμα περισσότερο τη διάθεση να αποδεικνύω κάτι σχετικό.
Με αγάπη πάντα.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις. Με ξενες πινακιδες από το κράτος όπου δεν είναι υποχρεωτικά απαλλάσεσαι, δε θα σου πει κανείς τίποτα.
Απλά, καλό είναι να έχεις αλυσίδες ή κουβέρτες όπως λές, για τη δικη σου ευκολία αν πιαστείς σε χιόνια.

Είμαι Σέρβα που σημαίνει ότι έρχομαι πολύ συχνά στη Σερβία (όπου είμαι και τώρα και με έπιασαν τα χίονια καθώς ερχόμουν την προηγούμενη εβδομάδα) και οδηγώ αμάξι με ελληνικές πινακίδες. Το έχω ελεγξεί στις αρχές προ πολλού.

υ.γ. απο προσωπική και μόνο επιλογή έχω παντός καιρού, αλλά ούτε αυτό είναι υποχρεωτικό.
Επιτέλους, κάποιος να τα πει.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εμένα επίσημα μου το απαντησαν από τροχαία της Σερβίας κάτι αιώνες πριν, επείδη είναι όντως κάτι που μου είναι σημαντικό στη ζωή μου.
Σου παραθέτω τα λόγια σου, που δεν τα είπες πριν έναν αιώνα αλλά πριν 5 χρόνια.
Απλά δεν σου έτυχε.
Αυτές τις μέρες (και είμαι από τις 28/12 εδώ) κάθε μέρα βλέπω ελέγχους σε πολλά μέρη.
Το Νοέμβριο που είχα έρθει με αμάξι σταμάτησα επίτηδες και ρώτησα τον αστυνομικό αν απαιτούνται και από ξένους που είναι μόνο περαστικοί και μου απάντησε θετικά.
Όπως το λέει και ο Θάνος εδώ
Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει και όλο το νήμα
Ρουμανία - Σερβία - Βελιγράδι οδικώς

Ναι είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή σου και για την δική μου το ίδιο. Ξέρεις, εκεί έξω δεν είμαστε μόνοι μας στους δρόμους και αν εγώ, εσύ ή καθένας θέλει να ρισκάρει, είναι δικαίωμα του. Οι υπόλοιποι όμως δεν φταίνε σε τίποτα!...

Σε προτρέπω να το ψάξεις η ίδια αφού σου προκαλέι τόσο μεγάλο ενδιαφέρον <3 .
Από κει και πέρα δεν έχω ούτε το χρόνο και ακόμα περισσότερο τη διάθεση να αποδεικνύω κάτι σχετικό.
Όταν και αν το χρειαστώ θα το ψάξω. Ας το ψάξουν αυτοί που ενδιαφέρονται, αν και απο οτι βλέπω αρέσκονται μόνο στις απαντήσεις που τους βολεύουν και μέχρι εκεί. Και πολύ ασχολήθηκα.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Και για τους υπόλοιπους που όντως θέλουν να ταξιδεψουν και τους είναι σημαντική η πληροφορία (και διάβασαν ένα νήμα πριν από πολλά χρόνια), εννοείται ότι σαν βέρα Βαλκάνια όπου ο καθένας σε θέσεις δημοσίου ερμηνεύει όπως θέλει τους νόμους δεν μου έφτασε ο τροχονόμος στο δρόμο και πήγα στον τόπο διαμονής μου στη διεύθυνση τροχαίας και το διασταύρωσα και guess what.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Αγαπητή Ιβανα, συγνώμη που παρεμβαίνω, νομίζω ότι και στη Σερβία τα χειμερινά λάστιχα σε χειμερινές συνθήκες των δρομων είναι υποχρεωτικά από 1 Νοεμβρίου έως 1 Απριλίου της επόμενης χρονιάς ( ένδειξη M+S, βάθος προφίλ 4mm)

Ισχύει σίγουρα κάτι διαφορετικό;
Μιλαμε πάντα για χειμερινές συνθήκες στο δρόμο, βλ πάγο, χιονολασπη κοκ.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Αγαπητέ Θανο,

δε ξέρω που είπα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

Απλά λέω, ότι ως άμεσα ενδιαφερόμενη η όποια το χειμώνα τουλάχιστον 4 φορές ανεβοκατεβαίνει τη διαδρομή το έχω ελέγξει και περεταίρω.
Πρώτα με τυχαίο τροχονόμο στο δρόμο και πήγα και αγόρασα κιόλας λάστιχα τα οποία τα πέταξα κυριολεκτικά την επόμενη άνοιξη, αφού με έχουν συμβουλέψει κάτι φίλοι που τους το είπα (και παραξενεύτηκαν), να πάω και να ρωτήσω σε υπηρεσία που θα μου το πουν με σιγουριά.
Ο υπάλληλος εκεί με ενημέρωσε ότι οι πινακίδες των κρατών που δεν έχουν την αντίστοιχη υποχρέωση (καλή ώρα η Ελλάδα και πολύ λίγες ακόμα) εξαιρούνται εφόσον είναι στο πέρασμα.

Και σαφώς δεν ξανά αγόρασα χειμερινά λάστιχα και εγώ ποτέ μου.

Όποιος αρέσκεται σε αυτό και μη.

Θα κλείσω το θέμα και δε θα ασχοληθώ άλλο (επειδή με κουράζουν πληκτρολογιοπολεμιστες άνευ ουσίας) με το τελευταίο: είναι τουλάχιστον κακόγουστο, μη πω κάτι χειρότερο, κάποιος να υπονοεί ότι υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να δοθεί εκ μερους μου μια πληροφορία που δεν έχω και δεν ακολουθώ η ίδια που θα μπορούσε και να βλάψει ένα τρίτο (ή 10) άτομα! Δημοτικό δεν είμαστε. Κοτζάμ ενήλικες και με βούλα.

Αυτό όμως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην οδηγία: πάτε ένα ταξίδι αξίας 500 ευρώ και δώστε και άλλα τόσα για λάστιχα 😂 καλού κακού.

Έλεος δηλαδή.

υ.γ. Η υποχρέωση που αναφέρεις δεν αφορά μόνο όταν χιονίζει, αλλά πάντα. Όλοι εδώ αλλάζουν τα λάστιχα 1/11 και τα βγάζουν με την λήξη της περιόδου.

Last edited:

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Χαλαρώστε guys εγώ μια ερώτηση έκανα για την ασφάλεια την δική μου και της οικογένειας μου στο δρόμο όχι να σας βάλω να σκοτωθείτε μεταξύ σας για το ποιος έχει περισσότερο δίκιο..

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Εν, δε μπορεί άνθρωπος μια φορά κάτι να σχολιάσει μην τον πιάσει η αστυνομία του φόρουμ.
Καλά κάνω και δε συμμετέχω εδώ και καιρό.

Για τη δική σας ασφάλεια θα έχετε εξοπλισμό σε περίπτωση που θα σας τύχει να αρχίσει να χιονίζει εκείνη ώρα που ταξιδεύετε καιδεν θα έχουν προλάβει να καθαρίσουν.
Όπως μου έτυχε εμένα πριν από 10 μέρες που η δυνατή βροχή πέρασε στο χιόνι περίπου 100χμ πριν το Βελιγράδι και για ένα διάστημα 30χμ έπρεπε να οδηγώ με χιόνι στο οδόστρωμα όπου συνάντησα και τους πρώτους καθαριστές. Γενικά καθαρίζουν συνέχεια και οι δρόμοι είναι κατάλληλοι για κυκλοφορία.

Αν είναι να αλλάξετε λάστιχα γενικά, πάρτε τα 4 εποχών θα σας είναι χρήσιμα και στην Ελλάδα θαρρώ.

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Εν, δε μπορεί άνθρωπος μια φορά κάτι να σχολιάσει μην τον πιάσει η αστυνομία του φόρουμ.

Για τη δική σας ασφάλεια θα έχετε εξοπλισμό σε περίπτωση που θα σας τύχει να αρχίσει να χιονίζει εκείνη ώρα που ταξιδεύετε καιδεν θα έχουν προλάβει να καθαρίσουν.
Όπως μου έτυχε εμένα πριν από 10 μέρες που η δυνατή βροχή πέρασε στο χιόνι περίπου 100χμ πριν το Βελιγράδι και για ένα διάστημα 30χμ έπρεπε να οδηγώ με χιόνι στο οδόστρωμα όπου συνάντησα και τους πρώτους καθαριστές. Γενικά καθαρίζουν συνέχεια και οι δρόμοι είναι κατάλληλοι για κυκλοφορία.

Αν είναι να αλλάξετε λάστιχα γενικά, πάρτε τα 4 εποχών θα σας είναι χρήσιμα και στην Ελλάδα θαρρώ.
εγώ πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τελικά αποφάσισα να αλλάξω τα λάστιχα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Και πάλι σε ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν νομίζεις οτι το τραβάς; Αν δεν θέλεις να συμμετέχεις μη συμμετέχεις. Δεν σε αναγκάζει κανένας!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.684
Μέλη
39.429
Νεότερο μέλος
marden

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom