• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία...

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
εγω θελω να απαγαγεις τον κακα και να τον φερεις στον παναθηναικο :haha::haha:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Έστω και σε ανταλλαγή με τον Βίντρα:D

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Παιδιά μόλις επέστρεψα….
Τελικά έκατσα 2 μέρες Μιλάνο και 4 σχεδόν μέρες Βενετία
Το Μιλάνο (εάν εξαιρέσουμε το κέντρο Duomo και Αγορά) δεν έλεγε και πολλά..

Αλλά παιδιά Βενετία...
Β Ε Ν Ε Τ Ι Α ήταν όλα τα λεφτά!!!
Πραγματικά δεν μπορώ να σας περιγράψω τι μέρος ήταν αυτό... τι διαφορετική ζωή ζουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί, πόσο διαφορετικό μέρος είναι...
Είναι αναμφισβήτητα ο πιο ρομαντικός προορισμός που έχω βρεθεί ποτέ!!!
Έχει αμέτρητα κανάλια, αμέτρητα σοκάκια να περπατήσεις, τρομερές διαδρομές ακόμα και στα γειτονικά νησάκια της Βενετίας!!! Όλα ήταν τέλεια...

Περνάω τώρα κάποιες φώτο!!!!
Ελπίζω να πάρετε μια ιδέα!!!!!

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Παιδιά δεν βρίσκω απο που ανεβάζω εικόνες!!!
A little bit HELPpppp!!!! ;p

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
kirmis :welcome: back

απ οτι φαινεται περασες πολυ ωραια

προς το παρων δε θα μπορεις να ανεβασεις φωτογραφιες γιατι ο μεγας μαγιστρος του σαιτ αναβαθμιζει τη gallery. θα κανουμε υπομονη μεχρι να τελειωσει, για να δουμε τις φωτογραφιες σου. μεχρι τοτε βεβαια μπορεις να μας μεταφερεις τις εντυπωσεις σου πιο αναλυτικα :D

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Οι προσωπικές μου εντυπώσεις λοιπόν...
Όσων αφορά το Μιλάνο είναι μια μεγαλούπολη, με έντονο το στοιχείο της βιομηχανίας, γεμάτο από μαγαζιά ρούχων, μα ξεχειλισμένο!!! Ατελείωτοι δρόμοι – πεζόδρομοι με αμέτρητα μαγαζιά!
Όλη σχεδον η πόλη του Μιλάνου είναι πεζοδρομισμένη όπου κυκλοφορούν κυρίως τραμ και όχι αυτοκίνητα!
Μεγάλη εντύπωση σου κάνει η κεντρική πλατεία, το Duomo, όπου υψώνεται ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου... και δίπλα μια εξίσου τεράστια σε μέγεθος “κλειστή” αγορά!
Την μεγαλύτερη εντύπωση πάντως από το όλο Μιλάνο μου την έκανε το στυλ των Μιλανέζων... Έβλεπες τριγύρω σου συνεχώς “κουστουμαρισμένους” και “γραβατομένους” ανθρώπους!!! Όποιος δεν ήταν έστω με κουστούμι σίγουρα ήταν τουρίστας! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άντρες φυσικά... Δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό να βλέπεις από τις 10ώρα το πρωί τις γυναίκες να κυκλοφορούν με γόβες... Μεγάλη κυρίλα πραγματικά παιδιά!

Και εν συνεχεία ήρθε η Βενετία.....
Το συμπέρασμα μου, συγκεκριμένα για την Βενετία, είναι πως εάν κάποιος δεν πάει ο ίδιος να την γυρίσει δεν θα μπορέσει να καταλάβει τι εστί!
Κι εγώ είχα δει Φώτο από Βενετία, κι εγώ είχα διαβάσει διάφορα άρθρα για την Βενετία, μου είχαν πει άτομα προσωπικές τους εμπειρίες τους από Βενετία... αλλά και πάλι παιδιά.. αυτό που συνάντησα ήταν κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό, κάτι πολύ πιο διαφορετικό, από αυτό που είχα στο μυαλό μου! Μια ολόκληρη πόλη κυριολεκτικά μέσα στο νερό! Μέτρησα αμέτρητα κανάλια, καναλάκια, περπάτησα πολλά χιλιόμετρα σε σοκάκια, είδα πολύ κόσμο (πολύς τουρισμός)!
Είναι μοναδικό να βλέπεις τους ντόπιους ανθρώπους να βγαίνουν απ τα σπίτια τους και να μπαίνουν απευθείας στην βαρκούλα τους για να πηγαίνουν στη δουλειά τους!
Το μεγαλύτερο ποσοστό της κυκλοφορίας στη Βενετία πραγματοποιείται μέσω των καναλιών τους! Φανταστείτε πως και η συγκοινωνία τους είναι οι βαρκούλες αντί για λεωφορεία! Τα οποία βαρκάκια σε πηγαίνουν και σε παραπλήσια νησάκια γειτονικά της Βενετίας!
Το κεντρικό της μέρος, ο Αγ.Μαρκος, είναι εντυπωσιακό! Ειδικά εάν ανέβεις δε στο μεγάλο καμπαναριό... έχεις μια τρομαχτική θέα! Από εκεί πάνω φαίνονται τα πάντα!!!
Για μένα η Βενετία είναι ένας προορισμός που σίγουρα θα ξαναπάω και η συμβουλή μου είναι να την γυρίσετε με τα πόδια όλη, το κάθε σοκάκι!

Μόλις φτιαχτεί η επιλογή έχω ετοιμάσει να σας ανεβάσω και κάποιες φώτο!!!
Που πιστεύω να σας αρέσουν και να πάρετε και μια ιδέα!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραίος!! Ευχαριστούμε. :clap:

Ζητάμε λίγο την υπομονή σας για το θέμα της γκάλερυ, σύντομα θα επανέλθει.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστουμε που μοιραστηκεs τιs εντυπωσειs σου μαζι μαs και περιμενω με αγωνια τιs φωτογραφιεs σου:D

billy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
polynesian , new zealand
α ρε στο μιλανο επρεπε να εμενα:cool:!

οντος βενετια ειναι τελεια...και ο αγιος μαρκος τα σπαει! ΑΛΛΑ ρε παιδια...γεφυρα των στεναγμων ακουγα και περιμενα να δω καμια μεγαλη γεφυρα...! και σταματαμε σε μια φαση..και κοιτουσα γυρω να δω που σκατα ειναι..και βλεπω μια γεφυρουλα 3 μετρα που ηταν ιδια με ολες τις υπολοιπες (που ειναι αμετριτες!)

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
Την μεγαλύτερη εντύπωση πάντως από το όλο Μιλάνο μου την έκανε το στυλ των Μιλανέζων... Έβλεπες τριγύρω σου συνεχώς “κουστουμαρισμένους” και “γραβατομένους” ανθρώπους!!! Όποιος δεν ήταν έστω με κουστούμι σίγουρα ήταν τουρίστας! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άντρες φυσικά... Δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό να βλέπεις από τις 10ώρα το πρωί τις γυναίκες να κυκλοφορούν με γόβες... Μεγάλη κυρίλα πραγματικά παιδιά!
καλα δεν το περιμενες; στην πρωτευουσα της μοδας πηγες. γενικα οι ιταλοι δινουν μεγαλη εμφαση στο στυλ και την εμφανιση. σκεψου οτι οι στολες των καραμπινιερι (ιταλοι αστυνομικοι) ειναι σχεδιασμενες απο το αρμανι!!!

FOTINI

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
παιδία γέλασα με τον kirmis με την καλή έννοια πάντα γιατί και εγώ όταν είχα πάει μιλάνο ένιωσα ότι όλα τα μοντέλα από τα περιοδικά περπατούσαν στο δρόμο.........
είδα να βγαίνει από σακαράκα στην τρίχα ντυμένος κάποιος γενικά το μιλάνο είναι για ατελείωτο shopping.....ζήλεψα όμως λίγο γιατί δεν κατάφερα να πάω στη βεννετία τόσο καιρό και θα ήθελα θα μου πείτε δίπλα μας είναι....
πάντως οι ιταλοί είναι πολλοί στιλάτοι μέχρι και στο νότο που ήμουν ένα μήνα δεν υπάρχει πόλη χωρίς τον armani. τους dolce & gabbana παντού.......

Lifesparker

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δανια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
πολυ αργα...

Χαιρομαι που περασες καλα φιλε μου.
Δυστυχως εκανα εγγραφη στο φορουμ αυτο σημερα, να ηξερα να σου ελεγα πολλα για την ιταλια,δεν συζηταμε εαν εχω παει πολλες φορες,εχω ζησει εκει 10 χρονια,ναι το Μιλανο δεν αξιζει και πολλα,η Βενετια ειναι απαραιτητη για καποιον να την επισκευτει.αλλα προσοχη!Μεχρι εκει!Ωραιο μερος αλλα συγγνωμη,εχει και τα χαλια της.Δηλαδη για 2η φορα δεν ειναι και ο τελειος προορισμος.Αυτο δεν σημαινει οτι εγω εχω παει μονο 1,αλλα στην περιπτωση μου εμενα στην χωρα τοσα χρονια.
Παντως, πολυ βρωμικο το νερο,υπαρχει γενικα μια δυσοσμια,επισης,πολυ τουριστικο μερος ,δεν μπορεις να κινηθεις το καλοκαιρι ιδιως,πολλα μαγαζια με σουβενιρ(προσωπικα το βρισκω τελειως εμποριο τον προορισμο),πολυ ακριβα τα ξενοδοχεια,αλλαωστε η πλειονοτητα ζει στο Μεστρε,πολυ αυξημενες τιμες γενικως,ξενοδοχειων,μουσειων,γονδολα κτλ,χωρις να υπαρχει και το καταλληλο σερβις.Ιδιως σε ξενοδοχεια.Περι αυτου θα επανελθω...

Παρολα αυτα ομως εισαι Ιταλια,και αυτο τα λεει ΟΛΑ.:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills