• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Ταξίδι στην Βαλτική

georgi d

Member
Autoosta | Kustības saraksti. izziņas. Jaunumi. μήπως θα σας βοηθήσει το σαιτ του ΚΤΕΛ.

Για το ΚΤΕΛ.
Ο 1ος όροφος διαθέτει καθίσματα για επιβάτες, τηλεοράσεις και καφετιέρες. Η αίθουσα αναμονής στο σταθμό λεωφορείων της Ρίγας είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο και οι επιβάτες με εισιτήρια μπορούν να την χρησιμοποιούν από τις 00:00 έως τις 05:00. Ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις για άλλες υπηρεσίες (όπως Wi-Fi, χώρο φύλαξης αποσκευών και καφέ-εστιατόριο).
Στον 2ο όροφο υπάρχουν μπάνια και ντους, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια και βελτιωμένοι χώροι καθιστικού.
Για ταξί καλύτερα ότι σας έχουν γράψει τα παιδιά.
Από ότι γράφουν στο αεροδρόμιο είναι καλύτερα. Εγώ θα περίμενα εκεί.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, απλά δεν είχα χρόνο λόγω προσωπικών θεμάτων.
Τελικά αποφασίσαμε να κοιμηθούμε το βράδυ σε ξενοδοχείο στη Ρίγα, να ξυπνήσουμε, να πάρουμε το πρωινό μας και να πάρουμε έπειτα το ταξί. Είπαμε, διακοπές πάμε, δεν χρειάζεται να είμαστε "σκοτωμένοι".
Από κει και πέρα, από Ταλίν θα δούμε τον καιρό για να μπούμε στο καράβι για Ελσίνκι, αλλιώς θα πάμε στο Ταρτού μονοήμερη.
Από Ρίγα λέμε να πάμε είτε προς Sigulda είτε Jurmala είτε και στα 2 αν νοικιάσουμε αμάξι.
Ρίγα - Ταλίν και επιστροφή με flix bus.
Αυτά. :)

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Επανέρχομαι,
Κλείσαμε τελικά 21-29/10 για Ρίγα - Ταλλίν. Πτήσεις με Aegean (αναχώρηση 23.00 πχ από Αθήνα, άρα το ταξίδι ξεκινά από 22/10). Σκοπός είναι 4 βράδια Ταλίν και 3 στη Ρίγα.

Στο Ταλίν σκοπεύουμε για μονοήμερη στο Ελσινκι ή Ταρτού και από Ρίγα για Sigulda.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο από Ρίγα, καλοδεχούμενη.

Ερώτηση βασική: Λόγω της ώρας άφιξης, λέμε να πάρουμε ταξί για τον σταθμό λεοφωρείων και από εκεί για Ταλίν με flixbus με το πρώτο διαθέσιμο (έχει περίπου ανά ώρα), αλλιώς πρέπει να περιμένουμε 4.30 ώρες για το πρώτο από το αεροδρόμιο. Αν γνωρίζει κάποιος/α, υπάρχει θέμα ασφάλειας τέτοιες ώρες;
Μόλις γύρισα από το ταξίδι των τεσσάρων χωρών και προσωπικά πάντα μιλώντας θα έλεγα πως δυο μέρες η Ριγα τις χρειάζεται και δυο το ταλιν για να μην τρέχετε! και εγώ έκανα μονοημερη στο ελσινκι αλλά συμφωνώ με @paefstra πως θα έδινα παραπάνω μέρες στο ελσινκι από μονοήμερη!παρολαυτα έστω και για μονοήμερη ήταν πολύ ωραία γεύση και εμπειρία!

Για την μετακίνηση εμείς χρησιμοποιούσαμε όλες τις ώρες bolt (και μεταμεσονύχτια) κανένα κίνδυνο και οικονομικότατα! Πχ ταλιν αεροδρόμιο από κέντρο πόλης 2.00 το πρωί 7€ και γύρω μας ουρά τα bolt που έφταναν αεροδρόμιο!

εμεις αντί για flixbus χρησιμοποιήσαμε τα lux express ( τα αναφέρω για να δεις και αυτή η εταιρεία τι πρόγραμμα έχει μήπως και σε βολεύει) τα οποία ήταν πολύ καλά με οθόνη και ταινίες. Επίσης για να πάμε από το ξενοδοχείο που ήταν κέντρο για το μέρος που αναχωρούν τα λεοφορεια, απέναντι από την κεντρική αγορά τους, πήραμε πρωί πρωί bolt, ασφαλέστατα και οικονομικά πάλι. Κι επειδή είναι απέναντι από την κεντρική αγορά έχει από νωρίς κίνηση. Προσοχή γιατί όλα φεύγουν ακριβώς στην ώρα τους ή και λίγο νωρίτερα.

Επιστρέψαμε από το ταξίδι με μεγάλη ανατροπή στο πρόγραμμα:

21-29/10.

Πρώτο βράδυ φτάσαμε Ρίγα 02.00 το ξημέρωμα, βρήκαμε ένα ξενοδοχείο ίσα για να κοιμηθούμε, μια πρωινή βόλτα στη Ρίγα την επομένη, 12.00 αναχώρηση για Ταλίν όπου μείναμε 4 βράδια. Να πω την αλήθεια, το πρώτο βράδυ δεν το λογίζω καν, από την κούραση.
Έπειτα, 2 βράδια στο Ελσίνκι, επιστροφή 23.40 της 28/10 στη Ρίγα, πρωινή-μεσημεριανή βόλτα στη Ρίγα και αναχώρηση 18.55 για Αθήνα.

Συμφωνώ με τον φίλο με τον φίλο παραπάνω για bolt, 4 φορές την χρησιμοποιήσαμε και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Για λεωφορείο επιλέξαμε (όπως και στην Πράγα) την flix bus λόγω πρότερης εμπειρίας και τιμής (-40% σε σχέση με lux express) και την eckero από Ταλίν για Ελσίνκι, απόλυτα ικανοποιημένοι, τρομερό vfm. Να τονίσω εδώ πως από Ταλίν για Ελσίνκι δραστηριοποιούνται 3 εταιρίες, viking, eckero και tallink. Η viking lines μπαρκάρει σε άλλη προβλήτα από τις άλλες 2 (στο κέντρο ουσιαστικά, ενώ οι άλλες 2 στο βασικό λιμάνι, west terminal 2).

Προσωπική μου άποψη, από τα ομορφότερα ταξίδια και οι 3 πόλεις είχαν κάτι να σου δείξουν, άλλη λιγότερο άλλο περισσότερο. Να επισημάνω ότι με εξαίρεση τη Ρίγα, πάντα ήμουν με την απορία -που ζούμε;-, με έπιασε μεγάλη απογοήτευση για την Ελλάδα, ειδικά στο Ταλίν, σε μια χώρα όπου πριν από 32 χρόνια είχαν τις πρώτες κοινοβουκευτικές εκλογές, μας έχουν προσπεράσει σε μισθούς και όλο αναπτύσσεται "πολιτισμένα" η πόλη.

Κλείνοντας, το Ελσίνκι αξίζει τα 2 βράδια, μπαίνεις στην πόλη και λες, ναι μυρίζει Ευρώπη.

ΥΓ1: Αν έχετε ερωτήσεις, ευχαρίστως να απαντήσω.
ΥΓ2: Μπορώ να παραθέσω προσωπική άποψη από τα ξενοδοχεία που έμεινα; Ειδικά για το ένα στο Ταλίν, απογοητεύτηκα πλήρως και μάλιστα το είδα να προμοτάρετε και σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό site.

katerina**

Member

21-29/10.

Πρώτο βράδυ φτάσαμε Ρίγα 02.00 το ξημέρωμα, βρήκαμε ένα ξενοδοχείο ίσα για να κοιμηθούμε, μια πρωινή βόλτα στη Ρίγα την επομένη, 12.00 αναχώρηση για Ταλίν όπου μείναμε 4 βράδια. Να πω την αλήθεια, το πρώτο βράδυ δεν το λογίζω καν, από την κούραση.
Έπειτα, 2 βράδια στο Ελσίνκι, επιστροφή 23.40 της 28/10 στη Ρίγα, πρωινή-μεσημεριανή βόλτα στη Ρίγα και αναχώρηση 18.55 για Αθήνα.

Συμφωνώ με τον φίλο με τον φίλο παραπάνω για bolt, 4 φορές την χρησιμοποιήσαμε και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Για λεωφορείο επιλέξαμε (όπως και στην Πράγα) την flix bus λόγω πρότερης εμπειρίας και τιμής (-40% σε σχέση με lux express) και την eckero από Ταλίν για Ελσίνκι, απόλυτα ικανοποιημένοι, τρομερό vfm. Να τονίσω εδώ πως από Ταλίν για Ελσίνκι δραστηριοποιούνται 3 εταιρίες, viking, eckero και tallink. Η viking lines μπαρκάρει σε άλλη προβλήτα από τις άλλες 2 (στο κέντρο ουσιαστικά, ενώ οι άλλες 2 στο βασικό λιμάνι, west terminal 2).

Προσωπική μου άποψη, από τα ομορφότερα ταξίδια και οι 3 πόλεις είχαν κάτι να σου δείξουν, άλλη λιγότερο άλλο περισσότερο. Να επισημάνω ότι με εξαίρεση τη Ρίγα, πάντα ήμουν με την απορία -που ζούμε;-, με έπιασε μεγάλη απογοήτευση για την Ελλάδα, ειδικά στο Ταλίν, σε μια χώρα όπου πριν από 32 χρόνια είχαν τις πρώτες κοινοβουκευτικές εκλογές, μας έχουν προσπεράσει σε μισθούς και όλο αναπτύσσεται "πολιτισμένα" η πόλη.

Κλείνοντας, το Ελσίνκι αξίζει τα 2 βράδια, μπαίνεις στην πόλη και λες, ναι μυρίζει Ευρώπη.

ΥΓ1: Αν έχετε ερωτήσεις, ευχαρίστως να απαντήσω.
ΥΓ2: Μπορώ να παραθέσω προσωπική άποψη από τα ξενοδοχεία που έμεινα; Ειδικά για το ένα στο Ταλίν, απογοητεύτηκα πλήρως και μάλιστα το είδα να προμοτάρετε και σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό site.
Ναι, θέλουμε λεπτομέρειες! Σε ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, από ο,τι καταλαβαίνω πήγατε με Aegean. Επιστρέψατε με Air Baltic; Και μία ακόμη απορία: επειδή είχες γράψει ότι θέλετε να ακολουθείτε ένα πιο "χαλαρό" πρόγραμμα, ο χρόνος που δώσατε στη Ρίγα ήταν αρκετός; Συγγνώμη για τον "βομβαρδισμό"!

1. Πήγαμε και γυρίσαμε με Aegean. Η airbaltic από όσο έμαθα είναι πολύ αυστηρή στο βάρος των ασποσκευών.
2. Το πήγαμε για χαλαρά, αλλά εφόσον προστέθηκε και το Ελσίνκι, βγήκαμε εκτόσ προγράμματος :). Να επισημάνω ότι δεν ενθουσιάστηκα από τη Ρίγα, ίσως μου θύμισε λίγο Βαλκάνια με πεταμένα τραπεζοκαθίσματα παντού, μη σεβασμός οδηγών προς πεζούς, απουσία διαβάσεων που δεν βολεύουν τον τουρίστα κ.ο.κ. Θεωρώ ότι μια ολόκληρη μέρα συν το επόμενο πρωινό είναι εντάξει. Επιπροσθέτως, επειδή πετύχαμε την αλλαγή ώρας, αλλό δύση ηλίου στις 17.40 και άλλο 16.40.
3. Αναφορικά με τα ξενοδοχεία, μείναμε σε 4 συνολικά ξενοδοχεία. Αποφάσισα να γράψω προς το παρόν, μόνο για όσα έχω ήδη γράψει κριτική στο booking.com:
Πρώτο βράδυ στη Riga θέλαμε ένα ξενοδοχείο οικονομικό και κοντά στο Σταθμό Λεωφορείων και μείναμε στο Hanza Hotel. Μακριά!!!!!!!!
Στο Ελσίνκι μείναμε στο Ax Hotel, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Και για τα 2 ξενοδοχεία, αν μπείτε στο booking και κοιτάξετε τις τελευταίες κριτικές, τα γράφω αναλυτικά.

Για τα υπόλοιπα 2 θα επανέλθω αφού αφήσω κριτική στο booking. Αν κάποιος "βιάζεται" ας μου στείλει pm.

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!! Υπέροχες πόλεις που αναρωτιέσαι που ζούμε ενώ αυτές οι χώρες μέσα σε 30 χρόνια έγιναν πρότυπα!

το Ελσίνκι όνειρο....ναι μυρίζει Ευρώπη.. ναι είναι σκανδιναβία...ναι έχει άλλο ορίζοντα!

katerina**

Member
1. Πήγαμε και γυρίσαμε με Aegean. Η airbaltic από όσο έμαθα είναι πολύ αυστηρή στο βάρος των ασποσκευών.
2. Το πήγαμε για χαλαρά, αλλά εφόσον προστέθηκε και το Ελσίνκι, βγήκαμε εκτόσ προγράμματος :). Να επισημάνω ότι δεν ενθουσιάστηκα από τη Ρίγα, ίσως μου θύμισε λίγο Βαλκάνια με πεταμένα τραπεζοκαθίσματα παντού, μη σεβασμός οδηγών προς πεζούς, απουσία διαβάσεων που δεν βολεύουν τον τουρίστα κ.ο.κ. Θεωρώ ότι μια ολόκληρη μέρα συν το επόμενο πρωινό είναι εντάξει. Επιπροσθέτως, επειδή πετύχαμε την αλλαγή ώρας, αλλό δύση ηλίου στις 17.40 και άλλο 16.40.
3. Αναφορικά με τα ξενοδοχεία, μείναμε σε 4 συνολικά ξενοδοχεία. Αποφάσισα να γράψω προς το παρόν, μόνο για όσα έχω ήδη γράψει κριτική στο booking.com:
Πρώτο βράδυ στη Riga θέλαμε ένα ξενοδοχείο οικονομικό και κοντά στο Σταθμό Λεωφορείων και μείναμε στο Hanza Hotel. Μακριά!!!!!!!!
Στο Ελσίνκι μείναμε στο Ax Hotel, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Και για τα 2 ξενοδοχεία, αν μπείτε στο booking και κοιτάξετε τις τελευταίες κριτικές, τα γράφω αναλυτικά.

Για τα υπόλοιπα 2 θα επανέλθω αφού αφήσω κριτική στο booking. Αν κάποιος "βιάζεται" ας μου στείλει pm.
[

Σε ευχαριστούμε πολύ. Κατατοπιστικότατος 🙂

georgi d

Member
Εμείς έχουμε κάτι που δεν έχουν αυτή.
Εγώ δεν γράφω την δικιά γνώμη αλλά κάποιων που έχουν ταξιδέψει σε πολλά κράτη. Την ομορφιά και την ζεστασιά που έχουν οι Έλληνες δεν την έχουν. Έχουμε τα κακά μας σε μεγάλες πόλεις και μπορεί να τρωγομαστε μεταξύ μας όμως κατά βάθος καλοί είμαστε. Οι ξένοι την κακή πλευρά μας δεν την βλέπουν.
Πόσες φορές έχω πει σε κάποιους γιατί κάθε χρόνο έρχεστε στην Ελλάδα; Δεν πάτε στην Ισπανία η κάπου αλλού καλύτερα. Τι μας λες Γιώργο η Ελλάδα είναι παντού διαφορετική. Κρήτη, Δωδεκάνησα , Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Σαντορίνη όλα είναι διαφορετικά. Έχουμε και τα φοβερά Μετεωρα.

Εντάξει έχουμε και τα σκουπίδια μας που κάνουν μπαμ. Κάποια στιγμή μετά από πολλά χρόνια μπορεί να μπει κάποια τάξη.

Δεν είμαι πολυταξιδεμένος, 10 χώρες της Ευρώπης έχω επισκεφτεί, ούτε διαφωνώ ούτε συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Στο Ελσίνκι όμω εντυπωσιάστηκα από την διάθεση των ανθρώπων, τα τέλεια Αγγλικά που μιλούσαν, ανεξαρτήτως ηλικίας και την προθυμία να σε βοηθήσουν, καλώς ή κακώς χρειαστήκαμε στον δρόμο βοήθεια 4-5 φορές.

Δεν θα επεκταθώ για να μην βγω off topic. :)

paefstra

Member
Δεν είμαι πολυταξιδεμένος, 10 χώρες της Ευρώπης έχω επισκεφτεί, ούτε διαφωνώ ούτε συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Στο Ελσίνκι όμω εντυπωσιάστηκα από την διάθεση των ανθρώπων, τα τέλεια Αγγλικά που μιλούσαν, ανεξαρτήτως ηλικίας και την προθυμία να σε βοηθήσουν, καλώς ή κακώς χρειαστήκαμε στον δρόμο βοήθεια 4-5 φορές.

Δεν θα επεκταθώ για να μην βγω off topic. :)
Στο Hanza Hotel ειχαμε μεινει και μεις και το ειχα βρει παρα πολυ καλο για 3αστερο, ειχε κανει και δωρεαν αναβαθμιση δωματιου. Τι δεν σου αρεσε?

Στο Hanza Hotel ειχαμε μεινει και μεις και το ειχα βρει παρα πολυ καλο για 3αστερο, ειχε κανει και δωρεαν αναβαθμιση δωματιου. Τι δεν σου αρεσε?
Τα έγραψα και στο booking,
Λερωμένη με ούρα λεκάνη, τρίχες στο ντους από προηγούμενους, σκόνη στις επιφάνειες, μέτριο πρωινό που η μια και μόνη υπάλληλος απλά μαζευε τα πιάτα χωρίς να καθαρίσει τα τραπέζια με τα σουβέρ.
Βασικά πράγματα θεωρώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas