Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Ταξίδι στην Βαλτική

georgi d

Member
Μηνύματα
138
Likes
295
Autoosta | Kustības saraksti. izziņas. Jaunumi. μήπως θα σας βοηθήσει το σαιτ του ΚΤΕΛ.

Για το ΚΤΕΛ.
Ο 1ος όροφος διαθέτει καθίσματα για επιβάτες, τηλεοράσεις και καφετιέρες. Η αίθουσα αναμονής στο σταθμό λεωφορείων της Ρίγας είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο και οι επιβάτες με εισιτήρια μπορούν να την χρησιμοποιούν από τις 00:00 έως τις 05:00. Ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις για άλλες υπηρεσίες (όπως Wi-Fi, χώρο φύλαξης αποσκευών και καφέ-εστιατόριο).
Στον 2ο όροφο υπάρχουν μπάνια και ντους, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια και βελτιωμένοι χώροι καθιστικού.
Για ταξί καλύτερα ότι σας έχουν γράψει τα παιδιά.
Από ότι γράφουν στο αεροδρόμιο είναι καλύτερα. Εγώ θα περίμενα εκεί.
 
Last edited:
Μηνύματα
10
Likes
9
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, απλά δεν είχα χρόνο λόγω προσωπικών θεμάτων.
Τελικά αποφασίσαμε να κοιμηθούμε το βράδυ σε ξενοδοχείο στη Ρίγα, να ξυπνήσουμε, να πάρουμε το πρωινό μας και να πάρουμε έπειτα το ταξί. Είπαμε, διακοπές πάμε, δεν χρειάζεται να είμαστε "σκοτωμένοι".
Από κει και πέρα, από Ταλίν θα δούμε τον καιρό για να μπούμε στο καράβι για Ελσίνκι, αλλιώς θα πάμε στο Ταρτού μονοήμερη.
Από Ρίγα λέμε να πάμε είτε προς Sigulda είτε Jurmala είτε και στα 2 αν νοικιάσουμε αμάξι.
Ρίγα - Ταλίν και επιστροφή με flix bus.
Αυτά. :)
 

eco05140

Member
Μηνύματα
72
Likes
543
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Επανέρχομαι,
Κλείσαμε τελικά 21-29/10 για Ρίγα - Ταλλίν. Πτήσεις με Aegean (αναχώρηση 23.00 πχ από Αθήνα, άρα το ταξίδι ξεκινά από 22/10). Σκοπός είναι 4 βράδια Ταλίν και 3 στη Ρίγα.

Στο Ταλίν σκοπεύουμε για μονοήμερη στο Ελσινκι ή Ταρτού και από Ρίγα για Sigulda.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο από Ρίγα, καλοδεχούμενη.

Ερώτηση βασική: Λόγω της ώρας άφιξης, λέμε να πάρουμε ταξί για τον σταθμό λεοφωρείων και από εκεί για Ταλίν με flixbus με το πρώτο διαθέσιμο (έχει περίπου ανά ώρα), αλλιώς πρέπει να περιμένουμε 4.30 ώρες για το πρώτο από το αεροδρόμιο. Αν γνωρίζει κάποιος/α, υπάρχει θέμα ασφάλειας τέτοιες ώρες;
Μόλις γύρισα από το ταξίδι των τεσσάρων χωρών και προσωπικά πάντα μιλώντας θα έλεγα πως δυο μέρες η Ριγα τις χρειάζεται και δυο το ταλιν για να μην τρέχετε! και εγώ έκανα μονοημερη στο ελσινκι αλλά συμφωνώ με @paefstra πως θα έδινα παραπάνω μέρες στο ελσινκι από μονοήμερη!παρολαυτα έστω και για μονοήμερη ήταν πολύ ωραία γεύση και εμπειρία!

Για την μετακίνηση εμείς χρησιμοποιούσαμε όλες τις ώρες bolt (και μεταμεσονύχτια) κανένα κίνδυνο και οικονομικότατα! Πχ ταλιν αεροδρόμιο από κέντρο πόλης 2.00 το πρωί 7€ και γύρω μας ουρά τα bolt που έφταναν αεροδρόμιο!

εμεις αντί για flixbus χρησιμοποιήσαμε τα lux express ( τα αναφέρω για να δεις και αυτή η εταιρεία τι πρόγραμμα έχει μήπως και σε βολεύει) τα οποία ήταν πολύ καλά με οθόνη και ταινίες. Επίσης για να πάμε από το ξενοδοχείο που ήταν κέντρο για το μέρος που αναχωρούν τα λεοφορεια, απέναντι από την κεντρική αγορά τους, πήραμε πρωί πρωί bolt, ασφαλέστατα και οικονομικά πάλι. Κι επειδή είναι απέναντι από την κεντρική αγορά έχει από νωρίς κίνηση. Προσοχή γιατί όλα φεύγουν ακριβώς στην ώρα τους ή και λίγο νωρίτερα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.558
Μηνύματα
901.291
Μέλη
39.293
Νεότερο μέλος
Chrysigold

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom