• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια με μωρό.

Ας μπω και γω στη κουβεντα ως γυναικα που ταξιδευει με τον αντρα της και το μωρο της.. Δε νομιζω οτι ειμαστε και πολυ εκτός θεματος γιατι μια γυναικα που γινεται μαμα θα αντιμετωπισει πολλα καινουρια θεματα στα ταξιδια της. Και ο μπαμπας βεβαιως αλλα πιο πολυ η μαμα κυριως αν θηλαζει..
Καταρχας να πω μπραβο στον @KonstantinosAlyona που συνοδευσε τη γυναικα του στα μαθηματα θηλασμου, και γενικα που ενημερωνεται για αυτα τα θεματα.. Κωνσταντινε συμφωνουμε σχεδον σε ολα οσα γραφεις και ειναι κριμα να κρινεσαι που λες τα αυτονοητα..
Η δικη μου αποψη ειναι πως την αποκλειστικη ευθυνη για τα παιδια την εχουν οι γονεις και κυριως οσο ειναι μωρα δε πρεπει να μενουν πανω απο καποιες ωρες μακρια απο τους γονεις τους. Τους δημιουργειται μεγαλο αγχος και ποτε δε θα αφηνα την κορη μου στις γιαγιαδες για να παω ταξιδάκι.. Πως θα περνουσα καλα αλλωστε αφου θα την σκεφτομουν συνεχεια και θα ηξερα πως οταν εφτανε το βραδυ δε θα μπορουσε να κοιμηθει, θα εκλαιγε, θα ηθελε να θηλασει. Και αν π.χ. αρρωστησει και ειμαι μακρια; Μου ειναι αδιανοητο να αφησω σε αλλους τη φροντιδα της. Αλλο να λειψεις καποιες ωρες στην δουλεια σου και αλλο να διανυκτερευσεις μακρια απο το μωρο, το οποιο μαλιστα εχει και αλλη αισθηση του χρονου..
Οποτε χωρις να το παρακανουμε στην συχνοτητα ή στους προορισμους την παιρνουμε μαζι μας κανοντας
οσο πιο ευνοικες επιλογες μπορουμε για εκεινη. Ωρες πτησης που δε θα την κουρασουν, προορισμοι που δεν ειναι επικινδυνοι, ανετο καταλυμα που θα μπορει να κοιμαται μαζι μας κτλ.
Δε νομιζω πως ειναι πολλοι αυτοι που παιρνουν μαζι τα μωρα τους για να μαζεψουν εμπειρίες, απλα δε μπορουμε να τα αποχωριστουμε. Αυτο βεβαια δε σημαινει πως δε το απολαμβανουν και αυτα, μονο που ειναι ολη μερα με τη μαμα και το μπαμπα βολτα τους φτανει.. Και αν τα ρωταγες και μπορουσαν να απαντησουν σιγουρα θα ελεγαν πως θελουν να πανε με τη μαμα και το μπαμπα και να μη μεινουν λιγες μερες στην γιαγια, κι ας κουραστουν λιγακι..
Δε μιλαω βεβαια για νεογεννητα γιατι ειναι πολυ ευαλωτα. Στην αρχη δε πηγαμε πουθενα, μετα βολτουλες στο παρκο, μετα διημερακια στο εξοχικο στην παραλια και οταν εγινε 6 μηνων καναμε πρωτη φορα 2ωρη πτηση για ταξιδι στην Ευρωπη. Ακομα θηλαζε αποκλειστικα οποτε και να θελαμε δεν γινοταν να μην ερθει μαζι. Τωρα ειναι 21 μηνων και ακομα θηλαζουμε.
Και επειδη αναφερθηκατε παραπανω αρκετα σε αυτο το θεμα, πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει η νεα μαμα για το μωρακι της. Οχι μονο για την υγεια του αλλα και για τον συναισθηματικο του κοσμο.. Ειναι τεραστια τα οφελη σε καθε επίπεδο.. Ειναι η φυση μας, ειναι το ένστικτο του ανθρωπου που το αποζητα οταν γεννιεται και ειναι κριμα να του το στερησεις.. Ειναι οι ορμονες αγαπης που σε πλημμυρίζουν καθε φορα, ειναι το δεσιμο.. Ειναι βεβαια η ιδανικη τροφη, παρεχει αντισωματα, αλλαζει συσταση αναλογα με την ηλικια του μωρού-νηπίου.. Δε θα το στερουσα απο το παιδι μου για να μπορω να το αφηνω και να ειμαι πιο ανεξαρτητη..
Ειναι βεβαια τεραστιο θεμα ολο αυτο και κυριως το πως αντιμετωπιζεται στη χωρα μας..
Επισης να συμπληρωσω πως μπορει το μωρο να μην εχει αναμνησεις απο τα ταξιδια αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν οφελειται καθολου. Στην περιπτωση μας ειδα πως την βοηθησαν πολυ στην κοινωνικοποιηση. Και στο τελευταιο που ηταν στην Αμερικη σε συγγενεις μας για 20 μερες απεκτησε και την αυτοπεποιθηση που χρειαζοταν για να περπατησει! Βεβαια ταλαιπωρήθηκε στην πτηση οταν πηγαιναμε αλλα στην επιστροφη ηταν αψογη! Και η συναναστροφη με αλλους ανθρωπους καθως και τα καθημερινα ερεθισματα την εκαναν πολυ πιο κοινωνική..
Μη χαλάς τη μανέστρα, που λενε και στο χωριό μου. :)
Πέρα από την πλάκα, χαίρομαι που βρίσκω ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σκέψης στη χώρα μας, να είστε καλά και να κάνετε οτιδήποτε θέλετε με τη μικρούλα σας.
Επειδή εδώ χρόνο, είπα να ποστάρω τα αυτονόητα, αλλά ούτε αυτό πιάνει. Να δεις που θα σου πούνε ότι θα γίνει το παιδί μαμόθρεφτο έτσι και θηλάσει λίγο ακόμα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Κωνσταντίνε (και Αλυόνα) μπορεί να μην έχω γίνει ακόμα μητέρα, παρ' όλα αυτά τόσο ως προσωπική κοσμοθεωρία, όσο και ως ειδικός ψυχικής υγείας συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες (λέτε).
Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι, καθότι λογικά έχεις εκνευριστεί (και δικαιολογημένα) με αρκετά απόψε, απαντάς κάπως προβοκατόρικα εδώ.
Τα βρέφη και τα νήπια είναι τις περισσότερες φορές πάρα μα παρά μα πάρα πολύ κουραστικά και ενοχλητικά για όλους σε μια πτήση (ή σε κάποιο μακρινό ταξίδι με λεωφορείο). Εκτός ίσως από τους γονείς τους.
Προσωπικά εκτιμώ πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ τους γονείς που θα θυσιάσουν την προσωπική τους ανάπαυση σε μια πτήση προκειμένου να ηρεμήσουν το βρέφος που σπαράζει από το κλάμα ή το νήπιο που κλωτσάει το μπροστινό κάθισμα ή τραβάει τα μαλλιά του συνεπιβάτη. Δυστυχώς οι γονείς αυτοί δεν αποτελούν την πλειοψηφία.
Όταν βλέπω γονείς που ασχολούνται με τα παιδιά τους με σεβασμό τόσο για την ηρεμία των παιδιών, όσο και για των συνεπιβατών τους, αλήθεια δε χαλιέμαι καθόλου, όσο κι αν ουρλιάζει το παιδί, ακόμα κι αν μέσα στη βιασύνη μου έχω ξεχάσει τις ωτοασπίδες μου. Επειδή κατανοώ ότι είναι βάρβαρο να πρέπει να στερηθείς ένα τόσο δυνατό πάθος, όσο αυτό για τα ταξίδια, επειδή έγινες γονιός.
Όταν όμως βλέπω γονείς αδιάφορους, που "βολεύονται" στην ανοχή (ή τον σιωπηλό εκνευρισμό) των συνεπιβατών τους θυμώνω πάρα πολύ. Και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.
Μια χαρα τα γραφεις .
Πριν λίγες μέρες σε 10ωρη νυκτερινη πτηση επεσα σε τετοια περιπτωση .
Μωρο με εντονο κλάμα και γονεις γαιδουρια . Και δεν ειχα και ωτοασπιδες χαχα

Οτι και να λέμε ηταν ενοχλητικο . Δεν ενοχληθηκα εννοειται με το μωρο αλλά με τα μουλαρια γονιους.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μια χαρα τα γραφεις .
Πριν λίγες μέρες σε 10ωρη νυκτερινη πτηση επεσα σε τετοια περιπτωση .
Μωρο με εντονο κλάμα και γονεις γαιδουρια . Και δεν ειχα και ωτοασπιδες χαχα

Οτι και να λέμε ηταν ενοχλητικο . Δεν ενοχληθηκα εννοειται με το μωρο αλλά με τα μουλαρια γονιους.
Μα ναι. Έχουμε φτάσει στα πλαίσια του να είμαστε "πολιτικά ορθοι" να ντρεπόμαστε να παραδεχτουμε τα αυτονόητα. Όχι παιδιά, οι μόνοι που βρισκουν χαριτωμενα τα μωρά και τα νήπια που σκουζουν είναι οι γονείς τους. Και το λέει ένας άνθρωπος που αγαπάει τα παιδιά και δουλεύει χρονια μαζί τους. Από εκεί και πέρα εννοείται ότι η ευθύνη δεν είναι ποτέ του εκάστοτε παιδιού, αλλά των γονιών του. Χαίρομαι πολύ παντως που διαβάζω ρεαλιστικες, ισορροπημενες και ειλικρινείς απόψεις από πολλούς γονείς του forum. :)

viktoria

Member
Μα ναι. Έχουμε φτάσει στα πλαίσια του να είμαστε "πολιτικά ορθοι" να ντρεπόμαστε να παραδεχτουμε τα αυτονόητα. Όχι παιδιά, οι μόνοι που βρισκουν χαριτωμενα τα μωρά και τα νήπια που σκουζουν είναι οι γονείς τους. Και το λέει ένας άνθρωπος που αγαπάει τα παιδιά και δουλεύει χρονια μαζί τους. Από εκεί και πέρα εννοείται ότι η ευθύνη δεν είναι ποτέ του εκάστοτε παιδιού, αλλά των γονιών του. Χαίρομαι πολύ παντως που διαβάζω ρεαλιστικες, ισορροπημενες και ειλικρινείς απόψεις από πολλούς γονείς του forum. :)
Επειδη και εγω δουλευω με παιδια ,περισσοτερο τα τελευταια χρονια με βρεφακια μεχρι και νηπια και στενη συνεργασια με παιδοψυχολογο και παιδοψυχιατρο ,σε εβδομαδιαια βαση.Μου λενε συνεχως οτι η ρουτινα των παιδιων ειδικα των μικροτερων δεν πρεπει να αλλαζει ,γιατι η ρουτινα τους δημιουργει αισθηση ασφαλειας.Τωρα ακουγοντας ,γονεις μωρων να λενε θα παω το βρεφος στο εξωτερικο να παρει ερεθισματα sic! τι να πεις!Νατο πας στο παιδικο μουσειο ,σε παιδικες παραστασεις,στον ζωολογικο κηπο(που και θα δει τα ζωακια ,αλλα και θα του μαθεις οτι δεν ειναι και το καλυτερο η αιχμαλωσια των ζωων για να τα βλεπουμε ενω στερουνται το φυσικο τους περιβαλλον)Τοσα ερεθισματα μπορει να παρει ενα παιδι ,μικρο ξαναλεω σε απειρους χωρους και χωρις να κουραζεται και γιατι οχι και χωρις να κινδυνευει(δεν μιλω για τα αναγκαστικα ταξιδια αλλα τα ταξιδια που γινονται για να πουμε σε ολους οτι εγω κοιτα που παω το παιδι μου ,γιατι αυτο δυστυχως νομιζω κανουν οι περισσοτεροι).Αποψη μου βεβαια ,αν και off topic,εδω λεμε υποτιθεται για Γυναικες (να υποθεσω )που ταξιδευουν μονες ,εμπειριες και προτροπες!

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Επειδη και εγω δουλευω με παιδια ,περισσοτερο τα τελευταια χρονια με βρεφακια μεχρι και νηπια και στενη συνεργασια με παιδοψυχολογο και παιδοψυχιατρο ,σε εβδομαδιαια βαση.Μου λενε συνεχως οτι η ρουτινα των παιδιων ειδικα των μικροτερων δεν πρεπει να αλλαζει ,γιατι η ρουτινα τους δημιουργει αισθηση ασφαλειας.Τωρα ακουγοντας ,γονεις μωρων να λενε θα παω το βρεφος στο εξωτερικο να παρει ερεθισματα sic! τι να πεις!Νατο πας στο παιδικο μουσειο ,σε παιδικες παραστασεις,στον ζωολογικο κηπο(που και θα δει τα ζωακια ,αλλα και θα του μαθεις οτι δεν ειναι και το καλυτερο η αιχμαλωσια των ζωων για να τα βλεπουμε ενω στερουνται το φυσικο τους περιβαλλον)Τοσα ερεθισματα μπορει να παρει ενα παιδι ,μικρο ξαναλεω σε απειρους χωρους και χωρις να κουραζεται και γιατι οχι και χωρις να κινδυνευει(δεν μιλω για τα αναγκαστικα ταξιδια αλλα τα ταξιδια που γινονται για να πουμε σε ολους οτι εγω κοιτα που παω το παιδι μου ,γιατι αυτο δυστυχως νομιζω κανουν οι περισσοτεροι).Αποψη μου βεβαια ,αν και off topic,εδω λεμε υποτιθεται για Γυναικες (να υποθεσω )που ταξιδευουν μονες ,εμπειριες και προτροπες!
Προσωπικα προσβαλλομαι οταν υπονοεις οτι ταξιδευω με τα παιδια για να πω οτι ταξιδευω μαζι τους στον κοσμο. Νομιζεις λαθος. Αν αυτο εχεις καταλαβει απο εμας που ταξιδευουμε και με τα παιδια εισαι εκτος τοπου κ χρονου. Επισης περισσοτερο κινδυνεύει ενα παιδι μεσα στο αυτοκίνητο παρα στο αεροπλανο οποτε το επιχειρημα περι κινδυνου ειναι ατοπο. Ειλικρινα δεν πιστευω αυτα που διαβαζω. Ισως θα επρεπε να μιλησεις με τους ψυχολογους που συνεργαζεσαι κ για τα οφελη των ταξιδιωνμε τους γονεις.

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!

Προφανως και οι γονεις που παιρνουν μωρα που ειναι μηνων μαζι τους με τη δικαιολογια ότι ετσι θα παρουν ερεθισματα ή ψωνια είναι ή ψευτες ! Μπορει όμως ή να ην θελουν να τα αποχωριστουν ή να μην εχουν που να τα αφησουν. Το να ζητάμε να βαλουν στο παγο τις ταξιδιωτικες τους επιθυμιες για να μην ενοχληθούμε για λιγο εμεις το θεωρω τραγικο (δε λεω ότι ζητησες κατι τετοιο εσυ, γενικα το λεω για οποιον το πιστευει). Και ποσο μαλλον σε ένα ταξιδιωτικο φορουμ που υποτιθεται ότι αγαπάτε και τα ταξίδια, θα επρεπε να καταλαβαίνετε την αναγκη ενός γονιου να ταξιδεψει και να κανατε υπομονή. Τωρα για πολυωρα ταξίδια ισως να είναι μεγαλη ταλαιπωρια για το μωρο και να μην επρεπε να το κανουν αν είναι απλα ένα ταξιδι αναψυχης και όχι ανάγκης. Αλλα επειδή αυτό δεν το ξερουμε καλο είναι να κανουμε υπομονή με τους γονεις που ταξιδευουν με μωρα και να μην δυσανασχετουμε μαζι τους. Και δεν πιστευω ότι οι περισσοτεροι γονεις βαζουν σε ταλαιπωρια τα παιδια τους χωρις κανεναν λογο, αυτοι ξερουν καλυτερα το καλο των παιδιων τους από μας τις περισσοτερες φορες! Καποιος που κανει παρατηρηση στον γονιο που το μωρο του κλαιει, είναι απλα ξινος! Τελεια και παυλα!

Θα μας πεις ότι τα ταξίδια γίνονται για να κάνουμε εμείς το κομμάτι μας, και είναι μόνο ταλαιπωρία για τα μωρά. Αναρωτήθηκες ποτέ αν κάποιοι γονείς λατρεύουν τα μωράκια τους τόσο πολύ, που σε σε θέλουν ούτε να φύγουν μια μονοήμερη χωρίς αυτά; Ή για όλους σας αποτελεί ένα αναγκαίο κακό και συμβιβασμό το να κάνεις παιδι; Και μετά, καλά είναι και η γιαγιά, η baby sitter, η γειτόνισσα, το τάμπλετ "για να μη μας ζαλίζει". Έλεος πια. Στο τέλος θα βγούμε και περίεργοι επειδή θέλουμε να περνάμε όλη τη μέρα αν γίνεται με το παιδί μας. - Καρφακι δε μου καίγεται αν μάθεις εσύ και άλλοι με τα ίδια μυαλά με σένα για το ταξίδι μου ή οτιδήποτε αλλο.
Κι αν πεις ότι ανέφερα το Μπαλί πιο πριν, αυτό ήταν απάντηση στο πνεύμα της παρατήρησης του Νορθ.

Last edited by a moderator:

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Να σας πω και γω κάτι που δεν νομίζω να το ξέρετε.

Στην Κίνα οι γυναίκες για 40 μέρες μετά τη γέννα δεν κάνει να φάνε κοτόπουλο. Αντε βγάλε άκρη εσύ με την κινέζα πεθερά!!

Αυτό είναι το πιο χοντρο που ακουσα εδώ μεσα όλα τ' αλλα είναι για γελια. Αυτό είναι το πραγματικο μαρτυριο! :)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είναι δυνατόν να είσαι τόσο επικριτικός κι αφοριστικος και να τσουβαλιάζεις τους γονείς χωρίς ο ίδιος να έχεις παιδιά;
Δε θα μπω στην ουσία του θέματος, αλλά θεωρώ μέγιστη κατάπτωση το να βγάζεις στη φόρα στο internet τα προσωπικά δεδομένα του (κάθε) άλλου που τυχαίνει να γνωρίζεις από άλλες πηγές.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αν και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτό, θα σου πω τα εξής: ένα παιδί όντως πρέπει να έχει μια ρουτίνα.-

Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να πηγαίνει διακοπές; Ότι η ζωή του πρέπει να είναι σπίτι-σχολείο-αγγλικά-ποδόσφαιρο-σπίτι; Ότι δε χωράνε τροποποιήσεις σε ένα πρόγραμμα; Όχι βέβαια. Ακόμα και οι γονείς που επιλέγουν να ταξιδέψουν για ένα διάστημα χ, ψ μηνών μακριά από το σπίτι τους, μια χαρά μπορούν να διατηρήσουν μια αίσθηση ρουτίνας σε ένα παιδί αν κρατούν ένα σταθερό πρόγραμμα στις δραστηριότητές του, στις ώρες φαγητού, ύπνου κλπ και αν του επικοινωνούν τις όποιες αλλαγές με όμορφο και κατανοητό τρόπο. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

Και εννοείται ότι το να ταξιδέψει ένα παιδί δεν αναιρεί άλλα ερεθίσματα που μπορεί να λάβει μέσω θεάτρου, μουσείων κλπ. Είναι απλά ένα ακόμα ερέθισμα, που εμπεριέχει πολλά περισσότερα. Για τους ζωολογικούς κήπους χαίρομαι που κι εσύ η ίδια αναιρείς την αξία της συγκεκριμένης σου πρότασης. Δεν είναι δυνατό σύγχρονοι, μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι να πηγαίνουν τα παιδιά τους να βλέπουν άγρια ζώα, προορισμένα να ζουν ελεύθερα στη φύση, να βρίσκονται κλεισμένα στη μιζέρια του κλουβιού τους. Ας τους δείξουν τα ζώα σε ντοκιμαντέρ και αν είναι αρκετά προνομιούχοι και μπορούν να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους ας τα πάνε να δουν την άγρια ζωή στο φυσικό της περιβάλλον.

Γενικά με ενοχλεί όλη αυτή η επίκριση προς όποιον γονιό κάνει κάτι διαφορετικό από το mainstream. Ας σεβαστούμε τις επιλογές των άλλων ανθρώπων αν δεν μας ενοχλούν και αν δεν αποτελούν κάτι πραγματικά βλαπτικό για ένα παιδί. Να σου πω πότε διαταράσσεται πραγματικά η ρουτίνα ενός παιδιού; Όταν τη μία μέρα κοιμάται στη γιαγιά, την επομένη στην άλλη γιαγιά, την παράλλη με τη νταντά και δεν έχει σταθερότητα. Όχι όταν ταξιδεύει για κάποιο διάστημα με τους γονείς του (εκτός κι αν μιλάμε για περιπτώσεις που το παιδί είναι ήδη σε κάποια ηλικία, έχει το σχολείο του, τους φίλους του κλπ και που όντως αν το ταξίδι ξεπεράσει το χρονικό πλαίσιο των "διακοπών" μπορεί να είναι παραβιαστικό). Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο γονιό να αναφέρει κάτι τέτοιο.

Τέλος, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και το τι μπορεί να πει ένας ψυχολόγος μιλώντας γενικά δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε την απόλυτη αλήθεια.

jimp

Member
Αυτό είναι το πιο χοντρο που ακουσα εδώ μεσα όλα τ' αλλα είναι για γελια. Αυτό είναι το πραγματικο μαρτυριο! :)
Και να ρωτάς γιατί δεν κάνει και να σου απαντάνε γιατί έτσι λένε οι παλιότερες.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom