KonstantinosAlyona
Member
Μη χαλάς τη μανέστρα, που λενε και στο χωριό μου.Ας μπω και γω στη κουβεντα ως γυναικα που ταξιδευει με τον αντρα της και το μωρο της.. Δε νομιζω οτι ειμαστε και πολυ εκτός θεματος γιατι μια γυναικα που γινεται μαμα θα αντιμετωπισει πολλα καινουρια θεματα στα ταξιδια της. Και ο μπαμπας βεβαιως αλλα πιο πολυ η μαμα κυριως αν θηλαζει..
Καταρχας να πω μπραβο στον @KonstantinosAlyona που συνοδευσε τη γυναικα του στα μαθηματα θηλασμου, και γενικα που ενημερωνεται για αυτα τα θεματα.. Κωνσταντινε συμφωνουμε σχεδον σε ολα οσα γραφεις και ειναι κριμα να κρινεσαι που λες τα αυτονοητα..
Η δικη μου αποψη ειναι πως την αποκλειστικη ευθυνη για τα παιδια την εχουν οι γονεις και κυριως οσο ειναι μωρα δε πρεπει να μενουν πανω απο καποιες ωρες μακρια απο τους γονεις τους. Τους δημιουργειται μεγαλο αγχος και ποτε δε θα αφηνα την κορη μου στις γιαγιαδες για να παω ταξιδάκι.. Πως θα περνουσα καλα αλλωστε αφου θα την σκεφτομουν συνεχεια και θα ηξερα πως οταν εφτανε το βραδυ δε θα μπορουσε να κοιμηθει, θα εκλαιγε, θα ηθελε να θηλασει. Και αν π.χ. αρρωστησει και ειμαι μακρια; Μου ειναι αδιανοητο να αφησω σε αλλους τη φροντιδα της. Αλλο να λειψεις καποιες ωρες στην δουλεια σου και αλλο να διανυκτερευσεις μακρια απο το μωρο, το οποιο μαλιστα εχει και αλλη αισθηση του χρονου..
Οποτε χωρις να το παρακανουμε στην συχνοτητα ή στους προορισμους την παιρνουμε μαζι μας κανοντας
οσο πιο ευνοικες επιλογες μπορουμε για εκεινη. Ωρες πτησης που δε θα την κουρασουν, προορισμοι που δεν ειναι επικινδυνοι, ανετο καταλυμα που θα μπορει να κοιμαται μαζι μας κτλ.
Δε νομιζω πως ειναι πολλοι αυτοι που παιρνουν μαζι τα μωρα τους για να μαζεψουν εμπειρίες, απλα δε μπορουμε να τα αποχωριστουμε. Αυτο βεβαια δε σημαινει πως δε το απολαμβανουν και αυτα, μονο που ειναι ολη μερα με τη μαμα και το μπαμπα βολτα τους φτανει.. Και αν τα ρωταγες και μπορουσαν να απαντησουν σιγουρα θα ελεγαν πως θελουν να πανε με τη μαμα και το μπαμπα και να μη μεινουν λιγες μερες στην γιαγια, κι ας κουραστουν λιγακι..
Δε μιλαω βεβαια για νεογεννητα γιατι ειναι πολυ ευαλωτα. Στην αρχη δε πηγαμε πουθενα, μετα βολτουλες στο παρκο, μετα διημερακια στο εξοχικο στην παραλια και οταν εγινε 6 μηνων καναμε πρωτη φορα 2ωρη πτηση για ταξιδι στην Ευρωπη. Ακομα θηλαζε αποκλειστικα οποτε και να θελαμε δεν γινοταν να μην ερθει μαζι. Τωρα ειναι 21 μηνων και ακομα θηλαζουμε.
Και επειδη αναφερθηκατε παραπανω αρκετα σε αυτο το θεμα, πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει η νεα μαμα για το μωρακι της. Οχι μονο για την υγεια του αλλα και για τον συναισθηματικο του κοσμο.. Ειναι τεραστια τα οφελη σε καθε επίπεδο.. Ειναι η φυση μας, ειναι το ένστικτο του ανθρωπου που το αποζητα οταν γεννιεται και ειναι κριμα να του το στερησεις.. Ειναι οι ορμονες αγαπης που σε πλημμυρίζουν καθε φορα, ειναι το δεσιμο.. Ειναι βεβαια η ιδανικη τροφη, παρεχει αντισωματα, αλλαζει συσταση αναλογα με την ηλικια του μωρού-νηπίου.. Δε θα το στερουσα απο το παιδι μου για να μπορω να το αφηνω και να ειμαι πιο ανεξαρτητη..
Ειναι βεβαια τεραστιο θεμα ολο αυτο και κυριως το πως αντιμετωπιζεται στη χωρα μας..
Επισης να συμπληρωσω πως μπορει το μωρο να μην εχει αναμνησεις απο τα ταξιδια αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν οφελειται καθολου. Στην περιπτωση μας ειδα πως την βοηθησαν πολυ στην κοινωνικοποιηση. Και στο τελευταιο που ηταν στην Αμερικη σε συγγενεις μας για 20 μερες απεκτησε και την αυτοπεποιθηση που χρειαζοταν για να περπατησει! Βεβαια ταλαιπωρήθηκε στην πτηση οταν πηγαιναμε αλλα στην επιστροφη ηταν αψογη! Και η συναναστροφη με αλλους ανθρωπους καθως και τα καθημερινα ερεθισματα την εκαναν πολυ πιο κοινωνική..
Πέρα από την πλάκα, χαίρομαι που βρίσκω ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σκέψης στη χώρα μας, να είστε καλά και να κάνετε οτιδήποτε θέλετε με τη μικρούλα σας.
Επειδή εδώ χρόνο, είπα να ποστάρω τα αυτονόητα, αλλά ούτε αυτό πιάνει. Να δεις που θα σου πούνε ότι θα γίνει το παιδί μαμόθρεφτο έτσι και θηλάσει λίγο ακόμα.