• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδια και street-food (ή fast-food)

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πες μας τι είναι τα Chappatis.....:roll:
Chapatis είναι ένα είδος ινδικού "ψωμιού". Είναι πολύ λεπτό και στρογγυλό.. Για να καταλάβεις είναι σαν τη ζύμη της κρέπας, λίγο πιο χοντρό και φυσικά έχει τελείως διαφορετική γεύση. Το σερβίρουν μαζί με διάφορα carry, κόβεις ένα κομμάτι, βάζεις με το κουταλάκι όσο carry θες και το τρως! (φωτογραφία)

Τα rotis της Ταϊλάνδης είναι διαφορετικά από τα rotis της Ινδίας (νομίζω στην Ινδία rotis και chapatis είναι το ίδιο) και είναι γλυκά. Μπορείς να βάλεις σοκολάτα, μπανάνα, ζαχαρούχο γάλα ή απλά βούτυρο και ζάχαρη. Επίσης τα rotis είναι διπλωμένα ή κομμένα ήδη (με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το περιεχόμενο) οπότε τα τρως με διαφορετικό τρόπο. Vario, είναι αυτό που συνήθως για τους τουρίστες το ονομάζουν "pancakes" στο δρόμο. (φωτογραφία)

Μην τα μπερδέψετε με τα naan που είναι άλλο είδος ψωμιού, το οποίο μοιαζει πιο πολύ με ψωμί αφού φουσκώνει στο ψήσιμο (αφράτο, σαν χοντρή ζύμη πίτσας).

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Hot Dog (delicious) στην Πράγα.

Πώς μου ξέφυγαν τα τοματίνια στη Φλωρεντία, μου λέτε;

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στον Αγιο Δομηνικο σχεδον παντου στο δρομο εβρισκες chicharrones , τηγανιτη πετσα χοιρινου - δεν εφαγα αλλα ο mr που τα τσακιζε σε καθε ευκαιρια λεει οτι ηταν θεικα! Εγω περιοριστικα σε chimichurri burger , κατι σαν χαμπουργκερ αλλα με πολυ καυτερη σως!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στη Δανία, σ΄ένα μεγάλο ψαροχώρι, το Gilleleje (έξω από την Κοπεγχάγη)

καντίνες παραθαλάσσιες, με καταπληκτικά μαγειρεμένα θαλασσινά σε χάρτινα κουτάκια...
γαρίδες όλων των μεγεθών, σκουμπρί, σολωμό...

αξέχαστες νοστιμιές και πολύ φθηνές...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Στην Γερμανία...τα φοβερά λουκάνικα (διάφορα είδη) με κέτσαπ, μουστάρδα, κάρυ... αναλόγως, αλλά πάντα φοβερά.

Επίσης στην Γερμανία τα διάφορα Μπρέτσελ, Μπερλίνερ...και δεν συμμαζεύεται.

Στην Ολλανδία ένα ψάρι σαν σούσι που το τρως όπως είναι κρατώντας το από την ουρά του.

Οπουδήποτε στην Ελλάδα τους γύρους με πίτα.

Στην Ιταλία τα αγαπημένα μας πανίνι ή και τα παγωτά τους.

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Ξεκιναω απο τα ωραια:
λουκανικο καντινας φανταστικο στην Πραγα
Λουκανικο, μπιφτεκι και παγωτο παρακαλω, εξω απο το Βερολινο
παιδακια καταπληκτικα σε εμπορικο στο Ντουμπαι
και
ενα παραδοδιακο λεει σκορδοντοματο σε ψωμι στο Βερολινο στο check-point Charlie
fish & chips απεναντι απο την tower bridge στο Λονδινο που τοσο που πεινουσα ηταν νοστινοτατα
Θα θυμηθω κι αλλα που θα παει...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γκιοζλεμέ και λαχματζούν στην Τουρκία. Το πρώτο είναι ένα είδος κρέπας με ποικίλα είδη γεμίσεων, ενώ το δεύτερο ένα είδος πίτας πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί σάλτσα ντομάτας και πικάντικος κιμάς! Μιαμ μιαμ μιαμ! Τι μου θυμίσατε τώρα!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
θα συμφωνησω απολυτα με το γκιοζλεμε και το λαχματζουν...αν και ομολογω οτι στη κωνσταντινουπολη τη καρδια μου εκλεψε το ψωμακι με φιλετο ψαριου και φρεσκο κρεμμυδακι...ελπιζω να μην ηταν απο τη βρωμικη θαλασσα διπλα...οσο για την ελλαδα, αν και δεν ειμαι λατρης του κρεατος, η ψητη γουρουνοπουλα στα χωρια του ταυγετου ειναι πραγματικη λιχουδια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom