• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Κόστος ζωής - Στεγαστικό στην Αθήνα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καπου βρηκα αυτό:

Ένας λόγος αύξησης των ενοικίων που δεν αναφέρεται συχνά: η αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών.

Χαρακτηριστικά για τη χώρα την περίοδο 2011-2021:
- Πληθυσμός: -2.8%
- Νοικοκυριά: +4.8%

Αττική:
- Πληθυσμός: +0.2%
- Νοικοκυριά: +8.3%

Ακόμα και αν μειώνεται ο πληθυσμός χρειαζόμαστε περισσότερα σπίτια δηλαδή. Και το φαινόμενο ακόμα πιο έντονο στην Αθήνα!

Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί: αύξηση διαζυγίων, λιγότερα ζευγάρια, λιγότερα παιδιά, κτλ.

Σε σχέση με το 2001 που ο πληθυσμός ήταν ουσιαστικά ίδιος τα νοικοκυριά είναι αυξημένα κατά 18%!

paefstra

Member
Καπου βρηκα αυτό:

Ένας λόγος αύξησης των ενοικίων που δεν αναφέρεται συχνά: η αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών.

Αττική:

Ακόμα και αν μειώνεται ο πληθυσμός χρειαζόμαστε περισσότερα σπίτια δηλαδή. Και το φαινόμενο ακόμα πιο έντονο στην Αθήνα!

Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί: αύξηση διαζυγίων, λιγότερα ζευγάρια, λιγότερα παιδιά, κτλ.

Σε σχέση με το 2001 που ο πληθυσμός ήταν ουσιαστικά ίδιος τα νοικοκυριά είναι αυξημένα κατά 18%!
+ οτι οταν υπαρχει οικονομικη ανεση τα παιδια μετα τα 18 διεκδικουν να νοικιασουν μονα τους. Κι εμεις το καναμε τοτε αλλα πιανοντας δουλεια. Εχω τουλαχιστον 3 παραδειγματα στο περιβαλλον μου που το απαιτουν ως χειραφετηση αλλα με δαπανες των γονιων, οποτε δεν ειναι χειραφετηση αλλα αυξηση του χαρτζιλικιου στο 1000 τον μηνα. Μου φαινεται κατι σαν νεα μοδα γιατι το παθαινει το ενα μετα το αλλο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
+ οτι οταν υπαρχει οικονομικη ανεση τα παιδια μετα τα 18 διεκδικουν να νοικιασουν μονα τους. Κι εμεις το καναμε τοτε αλλα πιανοντας δουλεια. Εχω τουλαχιστον 3 παραδειγματα στο περιβαλλον μου που το απαιτουν ως χειραφετηση αλλα με δαπανες των γονιων, οποτε δεν ειναι χειραφετηση αλλα αυξηση του χαρτζιλικιου στο 1000 τον μηνα. Μου φαινεται κατι σαν νεα μοδα γιατι το παθαινει το ενα μετα το αλλο.
Ισχυει.

Και είμαι σίγουρος πως τα ζευγάρια πια ειναι πολυ πολύ λιγότερα, όλο και περισσότεροι μπακουροι ή άνθρωποι που έχουν ζευγάρι αλλά δε θέλουν να συγκατοικησουν.

kabamarou

Member
Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο από ότι έχω διαβάσει και σε έρευνες για άλλες χώρες. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσα άτομα που ζούσανε μόνοι. Και φαντάζομαι ότι αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα θα είχε αυξηθεί πολύ περισσότερο αυτό το ποσοστό.

Ξέρω ιστορίες από τον πατέρα μου και τον θείο μου που είχαν έρθει Θεσσαλονίκη πριν από δεκαετίες και μένανε 4 άτομα σε ένα δωμάτιο και στα διπλανά δωμάτια μένανε οικογένειες. Και δεν ήταν η εξαίρεση. Υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις από ότι μου είπανε. Τώρα πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να μοιραστούμε το σπίτι ούτε με ένα δεύτερο άτομο

Last edited:

alma

Member
Καπου βρηκα αυτό:

Αττική:

Το έχω γράψει και εγώ εδώ παλιότερα.
Η Ελλάδα πάρα την υπογεννητικότητα έχει αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών.
Ακόμα και χρονιές που σημειώνει μείωση πληθυσμού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.002
Μέλη
39.716
Νεότερο μέλος
dimitrello

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom