• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια και οικονομική κρίση...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@maltakia αυτό που διάβασα κι έμαθα δυστυχώς είναι πως ανεξαρτήτος παλαιότητας, θα πληρώσεις όσο κι ένας που έχει νεόδμητο οίκημα, στο διπλανό οικόπεδο. Έχει να κάνει με τον συντελεστή της περιοχής, τα τετραγωνικά κλπ.
Δεν διάβασες καλά.Πριν τα 26 χρόνια θα έχει συντελεστή τη μονάδα ο φόρος και όσο πιο νέο είναι θα ανεβαίνει ο συντελεστής προσαύξησης.

Πρώτη φορά στην ιστορία που η κλίμακα δεν είναι μειωτική αλλά ξεκινάει στην μονάδα και ανεβαίνει.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
δηλαδη το ακινητο των 200 ετών που μου άφησε ο παππούς μου στην πλατεία Συντάγματος και έχει αντικειμενική αξία κάποια εκατ. ευρώ να μην φορολογηθεί?
Αν το εκμεταλλευεσαι να φορολογηθει, αν δεν εχεις κανενα εσοδο απ' αυτο, οχι.
Ο πιο ηλιθιος (αδικος) φορος ειναι το ειδικο τελος για τα ακινητα.
Αμα δεν εχουν λεφτα ας πουλησουν κανενα ξερονησι να ξεμπερδευουμε... τι τα κρατανε, για την εξορια τους;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αμα δεν εχουν λεφτα ας πουλησουν κανενα ξερονησι να ξεμπερδευουμε... τι τα κρατανε, για την εξορια τους;
Πριν 3-4 χρόνια είχαν έρθει Ρώσοι και θέλαν να πάρουν τη Χελώνα, το νησάκι στο 2ο πόδι. Και δε το δώσαμε.
Δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο όμως.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πώς μπορούμε να δούμε σε ποια ζώνη ανήκει το σπίτι μας για να προετοιμαστούμε αναλόγως για το "πάρτυ" ?
Στο λογαριασμο της ΔΕΗ πανω αριστερα εκει που λεει για το ΤΑΠ γραφει και την ΤΖ και τα τετραγωνικα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
δηλαδη το ακινητο των 200 ετών που μου άφησε ο παππούς μου στην πλατεία Συντάγματος και έχει αντικειμενική αξία κάποια εκατ. ευρώ να μην φορολογηθεί?
Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.Δεν μιλάω για εμπορικό ακίνητο αλλά για κατοικία.Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες υπολογισμού για να μειωθεί η αδικία (π.χ. να δεχτώ ότι λόγω καλής περιοχής θα πληρώσω περισσότερα από τη Δραπετσώνα αλλά όχι τα 80τ.μ. ίδια με τα 500 του διπλανού βιομήχανου ή να πληρώσει ο άνεργος που κατάφερε να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα σπίτι και τώρα παίρνει 400 του ΟΑΕΔ και αν....)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πριν 3-4 χρόνια είχαν έρθει Ρώσοι και θέλαν να πάρουν τη Χελώνα, το νησάκι στο 2ο πόδι. Και δε το δώσαμε.
Δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο όμως.
Θα μας χαλαγε, θα καναν και καμμια επενδυση της προκοπης.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μιλάμε για τον ορισμό του κεφαλικού φόρου.Ούτε ο Σουλτάνος δεν έκανε τέτοια.

GTS

Member
Κι επίσης το ακίνητο είναι τριών γενιών και εννοώ πλήρως όταν λέω 85 ετών και ναι σε καλή περιοχή.Μπορεί να απαντήσει κάποιος σοβαρά γιατί πρέπει να φορολογηθεί ως έπαυλη;Και μην ακούσω κάτι βλακείες του τύπου "ας το πούλαγες",γιατί ακούω και κάτι τέτοια τριγύρω να ακούγονται.
Αυτός τη τρώει από πίσω. Απλά. Μη ψάχνετε δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους μέτρα, δεν υπάρχει. Στη Βουλιαγμένη ξέρετε, δεν μένουν μόνο εφοπλιστές, αλλά έχει και παμπάλαια σπιτάκια, ξεφτισμένες πολυκατοικίες, μονοκατοικίες του κώλου κτλ. Ενδεχομένως οι άνθρωποι αυτοί να έχουν μικρότερο εισόδημα από κάποιον που μένει στη Δάφνη.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Κεφαλικός δεν λες τίποτα!

@maltakia αυτό δεν το ήξερα. Έτσι, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω τι να σου πω. Πάλι είναι σα να μην αγγίζονται οι έχοντες. Όπως και η Εκκλησία. Άλλο πικρό θέμα αυτό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα