• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια!Για όλους η για λίγους??

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ποπινο

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ -ΑΜΑΛΦΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Για παράδειγμα να σας πω ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ,βρήκα εισιτήρια με την Aegean για Πράγα τον Ιανουάριο πηγαινέλα περίπου 60€.
Αποφάσισα λοιπόν και τα έκλεισα , χωρίς να το πω στα παιδιά μου , έψαξα και για ένα καλό αλλά οικονομικό ξενοδοχείο και έτσι την Πρωτοχρονιά κάτω από το δέντρο βρήκαν από ένα φάκελο με τα εισιτήρια κτλ και ήταν το δώρο τους.
Ετσι όλη μαζί κάναμε το ταξίδι που θέλαμε πολύ με πολύ λίγα χρήματα .

Θέμα επιλογών είναι όλα στη ζωή, εκτός αν έχεις γεννηθεί στη Σομαλία και δυστυχώς υποφέρεις από τη γέννησή σου. Αλλά ακόμη και από εκεί άνθρωποι ίσως κάνουν τα αδύνατα δυνατά για αυτό που ορίζουν ως καλύτερη ζωή. Εμείς εδώ λοιπόν, με την "κρίση" μας, τη δύσκολη ζωή μας όπως την οριοθετεί ο καθένας, με τις "ανάγκες" ή ανάγκες του ιδίου και της οικογένειάς του, επιλέγουμε το πού και πώς θα περνάμε τον καιρό μας και θα ξοδεύουμε τα λίγα ή πολλά χρήματά μας. Πες το εμπορικό κέντρο, καφέ στο κέντρο, ταβέρνα, ή πες το διακοπές έστω ωρών ή ημερών σε σκηνή, διαμέρισμα, αυτοκίνητο, couchsurfing, workaway. Πες το καλλυντικά, κολώνιες, περιποίηση μαλλιών από κομμωτή και όχι μόνος-η στο σπίτι, ή πες το συνειδητοποιημένη επιλογή να "στερηθείς" κάποια που άλλοι τα θεωρούν "ανάγκες" για να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ (εγώ σίγουρα και η γυναίκα μου) εμπειρία ζωής και πραγματικό μάθημα αν θες. Αυτά λέω εγώ, μπορεί να είμαι και περίεργος, ποιος ξέρει. :)

Last edited:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αποφάσισα λοιπόν και τα έκλεισα , χωρίς να το πω στα παιδιά μου , έψαξα και για ένα καλό αλλά οικονομικό ξενοδοχείο και έτσι την Πρωτοχρονιά κάτω από το δέντρο βρήκαν από ένα φάκελο με τα εισιτήρια κτλ και ήταν το δώρο τους.
Πολυυυυ ομορφη κινηση! Θα την θυμουνται σιγουρα για χρονια!!!! Εγω ποτε δεν αντιμετωπισα θεμα με το στενο οικογενιακο περιβαλλον για τα ταξιδια... πιο πολυ με πιανει το ενοχικο μου που εγω μπορω και οι αλλοι οχι! Μπραβο σας παντως ετσι ειναι οπως τα λετε!

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Τους τελευταίους 12 μήνες ταξίδεψα για 5 μηνες στο σύνολο, ακούγεται προκλητικό και δημιουργεί απορίες για κάποιον μεσαίας οικονομικής τάξης ...το καταλαβαίνω! Κάποιοι ξινισαν λίγο την έκφραση τους.
Οταν τους εξηγώ για προσφορές αεροπορικων, χοστελ, μπακπακινγκ, τσικεν μπας κτλ πάλι ξινιζουν και τους πιάνει και μια αναγουλα ταυτοχρονα
Ε, τι να κανουμε...πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί οι τύποι
Just enjoy your life!!!!
Yolo!!!
Μη μασατε, ταξιδεύετε κι ας λένε, πάντα θα λένε,αυτοί που κατι θέλουν να λενε.

Υπάρχουν και οι άλλοι που ζητούν συμβουλές, ιδέες και παίρνουν παράδειγμα και κανουν τα ίδια και καλύτερα και αυτοί μου δίνουν περισσότερη χαρά απ την απογοήτευση που μου δίνουν οι προηγούμενοι

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ξέρω αλλά αυτό το "ξινίζουν", "ζηλεύουν" κλπ μου φαίνεται εντελώς ελληνικό φαινόμενο. Κι εγώ ζω σε κοινωνία που το 99% δεν ονειρεύεται καν να ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό διότι είναι παντελώς αδύνατον, δεν έχω ακούσει ποτέ μου αρνητικό σχόλιο, πιο συχνά είναι το "πότε θα έρθεις σπίτι να μας δείξεις καμιά φωτό";

aathena1971

Member
Κι εγώ δεν λέω τίποτα πουθενά, περιμένω να γυρίσω πρώτα. Όταν λέω ότι, πχ βρήκα πηγαινέλα 4 άτομα, για Ρώμη 204 ευρώ με κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα. Αλλά, πήγα αρχές Δεκεμβρίου, όχι Χριστούγεννα, Πάσχα.... Το καλοκαίρι θα πάμε Γερμανία και Βιέννη, όχι Χριστούγεννα.
Από συγγενή μου, έχω ακούσει τα χειρότερα, οι φίλοι μας και οι συνάδελφοι δεν σχολιάζουν.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά έχουμε απάντηση έτοιμη για όλους.

skoumpi

Member
Δεν ξέρω αλλά αυτό το "ξινίζουν", "ζηλεύουν" κλπ μου φαίνεται εντελώς ελληνικό φαινόμενο. Κι εγώ ζω σε κοινωνία που το 99% δεν ονειρεύεται καν να ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό διότι είναι παντελώς αδύνατον, δεν έχω ακούσει ποτέ μου αρνητικό σχόλιο, πιο συχνά είναι το "πότε θα έρθεις σπίτι να μας δείξεις καμιά φωτό";
Μάλλον ειναι ελληνικό φαινόμενο.... Τα πρωτα χρόνια και εγω αισθανόμουν άβολα με τετοια σχόλια και προσπαθούσα να εξηγήσω το προφανές ,(...ναι αλλά εγω δεν έχω σπίτι-δάνειο ζω στα νοίκια , δεν εχω 100 ευρω το μηνα εξοδα σε καλλυντικά δεν...δεν...κτλ) τωρα πλέον απλώς "δουλεύω" με τη σειρά μου οποίον μου λέει τέτοια.

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Προτιμώ να μην έχω 10 ζευγάρια παπούτσια και 5 τζιν των 100 ευρώ και να μπορώ να κάνω 2-3 ταξίδια τον χρόνο. Δεν αισθάνομαι ούτε άσχημα ούτε αμήχανα όταν με ρωτάνε άμα τα γεννάω τα λεφτά μου.
Επίσης μπροεί να ακούγεται παιδικό αλλά έχω κουμπαρά στο σπίτι. Πήλινο-να μην ανοίγει. Κάθε φορά που γυρίζω σπίτι αδειάζω εκεί όλα μου τα ψιλά(από 1λεπτό μέχρι και τα 2ευρα).Επί 1 χρόνο τον φορτώνω και όταν τον σπάω έχω αρκετά λεφτά για 1 super ή 2-3 ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς. Μην υποτιμάτε τα ψιλά... :):)

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Μην υποτιμάτε τα ψιλά... :):)

Ο πατέρας μου έκοψε το τσιγάρο και έβαζε όλα τα χρήματα σε κουμπαρά! Πήγαν μία εβδομάδα Κύπρο!!!!

Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Προτιμώ να μην έχω 10 ζευγάρια παπούτσια και 5 τζιν των 100 ευρώ και να μπορώ να κάνω 2-3 ταξίδια τον χρόνο.
Εγώ τα ψώνια είναι το μονο που δεν μπορώ να κόψω αλλά πάντα μόνο σε εκπτώσεις και bazaar κτλ κτλ... ;)

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Θα ανασύρω ένα πάρααα πολύ ωραίο θέμα, για να πω και εγώ κάποιες σκέψεις μου.

Πόσες φορές νιώσατε τύψεις ή να το θέσω καλύτερα "νιώσατε ένα ελαφρύ τσίμπημα" όταν όλα πάνε καλά και ειδικά με το θέμα των διακοπών; εγώ πολλές φορές έχω πει ότι από κάπου θα μου έρθει δεν μπορεί! δεν γίνεται όλα να ειναι τόσο ρόδινα ειδικά όταν ακούς από το περιβάλλον σου όλο αχ και βαχ. Αααα να μην ξεχάσω και την περιβόητη φράση "κάντε τα τώρα που δεν έχετε παιδιά" λες και η γέννηση του παιδιού συνεπάγεται με οικονομική καταστροφή.

Επίσης ακούμε και τις εξής φράσεις, για σας είναι η ζωή, όλο ταξιδάκια μου είστε και δεν έχετε ανάγκη εσείς. Είναι οι φορές που μπορείς να έχεις δει κάποιον και κάνα χρόνο και η δεύτερη φράση που σου λέει μετά το τι κάνεις και το να ζήσετε είναι "τα μάθαμε πήγατε ταξιδάκι πάλι ε;"

Το καλό είναι ότι το στενό οικογενειακό περιβάλλον μας στηρίζει απόλυτα κ χαίρεται φυσικά. Αλλά νομίζω οι υπόλοιποι μένουν με την απορία σε μεγάλο βαθμό πώς γίνεται να μην αφήνουμε 3ήμερο για 3ήμερο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτά που μας λένε αλλά μπορείς να καταλάβεις που γίνεται λίγο αδιάκριτος ο άλλος....

Ε κάπου εκεί γίνεσαι και λίγο κάφρος και λες τι να κάνουμε δόξα το θεό λεφτά υπάρχουν! Και ας είσαι ιδιωτικός υπάλληλος με το ένα πόδι έξω από την δουλειά σου. ή ας δουλεύεις 2 δουλειές όλη μέρα. Μόνο όταν μπήκα στο forum ένιωσα λίγο καλύτερα και λιγότερες τύψεις βασικά.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άτομα που αναρωτιούνται που τα βρίσκουμε τα χρήματα ακόμη και άτομα που είναι μέλη εδώ. όπως και εγώ αναρωτιέμαι τι δουλειά κάνει ο άλλος και ανταπεξέρχεται και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο όπως διακοπές 20 μέρες. Αλλά άλλο να θαυμάζεις και να προσπαθείς να φτάσεις και άλλο να φθονείς.... Θεώρησα ότι ερχόμενη εδώ θα βιώσω μια αλληλεγγύη και μία ομαδικότητα. Και φυσικά αυτό συνέβη κάποιες φορές και κάποιες όχι. (γιατί με 400 ευρώ έκαστος καλύτερα να περιμένω πως θα πάρω στραγάλια παρά εισιτήρια)

Εν κατακλείδι δερβέναγα στα πορτοφόλια μας δεν νομίζω οτι χρειαζόμαστε και καλά κάνουμε και τα ξοδεύουμε όπως νομίζουμε. Το να κρίνεις τον άλλο, ή να τον ειρωνευτείς είναι το πιο εύκολο. Το να κοιτάς τον από πάνω σου και να προσπαθείς να τον φτάσεις (με θεμιτά μέσα) και να γίνεις καλύτερος αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Εγώ πάντως όταν κλείνω εισιτήρια το βροντοφωνάζω και κάνω και πάρτυ....
Καλημέρα ταξιδιάρα ψυχή :)
Ένα έχω να σου πώ....ταξίδευε και μη σε μέλει !!!!
Οι άνθρωποι είναι υποκριτές απο τη φύση τους...όλοι !
Οι σκέψεις σου θα πρέπει να επικεντρώνονται στους στόχους σου και στον εαυτό σου....δεν έχει σημασία τι λένε και τι κάνουν οι άλλοι για τις επιλογές σου....σημασία έχει πόσο ποθείς εσύ να φτάσεις στους στόχους σου και να κάνεις όμορφη τη ζωή σου επιλέγοντας τον τρόπο που αρμόζει σε σένα!!!
Μην αναλώνεις τις σκέψεις σου στους άλλους....τι λένε οι άλλοι ή τι κάνουν οι άλλοι.....Να κοιτάς το δρόμο που έχεις επιλέξει να χαράξεις και να τον ακολουθείς.....
Αυτά που λές είναι κάτι που απασχολούσαν και μένα κάποτε....πλέον δεν με αγγίζουν καν.-
Με ενδιαφέρει η δική μου εξέλιξη και αυτό επιτυγχάνεται με το να δείχνω κατανόηση, να υπολογίζω την δική μου άγνοια και να προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα ( ταξιδεύοντας, διαβάζοντας, δεχόμενη σκέψεις που μου ταιριάζουν και μου κάνουν καλό και απορρίπτοντας σκέψεις και καταστάσεις που με βλάπτουν και με οπισθοδρομούν), να είμαι ακέραιη, δίκαιη, σαφής και να αγαπώ οτι με ευχαριστεί να το αγαπώ !
Όλα τ' αλλα είναι να είχαμε να λέγαμε :)
Να ζείς το ταξίδι της ζωής σου !!!! Καλά ταξίδια λοιπόν :) ;)

Θέμα επιλογών είναι όλα στη ζωή, εκτός αν έχεις γεννηθεί στη Σομαλία και δυστυχώς υποφέρεις από τη γέννησή σου. Αλλά ακόμη και από εκεί άνθρωποι ίσως κάνουν τα αδύνατα δυνατά για αυτό που ορίζουν ως καλύτερη ζωή. Εμείς εδώ λοιπόν, με την "κρίση" μας, τη δύσκολη ζωή μας όπως την οριοθετεί ο καθένας, με τις "ανάγκες" ή ανάγκες του ιδίου και της οικογένειάς του, επιλέγουμε το πού και πώς θα περνάμε τον καιρό μας και θα ξοδεύουμε τα λίγα ή πολλά χρήματά μας. Πες το εμπορικό κέντρο, καφέ στο κέντρο, ταβέρνα, ή πες το διακοπές έστω ωρών ή ημερών σε σκηνή, διαμέρισμα, αυτοκίνητο, couchsurfing, workaway. Πες το καλλυντικά, κολώνιες, περιποίηση μαλλιών από κομμωτή και όχι μόνος-η στο σπίτι, ή πες το συνειδητοποιημένη επιλογή να "στερηθείς" κάποια που άλλοι τα θεωρούν "ανάγκες" για να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ (εγώ σίγουρα και η γυναίκα μου) εμπειρία ζωής και πραγματικό μάθημα αν θες. Αυτά λέω εγώ, μπορεί να είμαι και περίεργος, ποιος ξέρει. :)
:clap:

Last edited by a moderator:

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
την Πρωτοχρονιά κάτω από το δέντρο βρήκαν από ένα φάκελο με τα εισιτήρια κτλ και ήταν το δώρο τους.
Δωρο που εμπεριεχει το "εσυ" και το "εμεις" ταυτοχρονα!
Φοβερη ιδεα! Την κραταω! :)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος